Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szigorúan ellenőrzött gyerekmesék

Persze, egy gyereknek egyáltalán nem kellene tévét nézni, de azért még nem a világ vége, ha egyszer-egyszer megnéz egy mesét. Belőlem is ember lett, pedig minden este megnéztem egy mesét, főleg a Pom-Pomra, Frakkra, Kököjsziékre és a Magyar Népmesék sorozatra buktam. Csakhogy régen könnyebb dolga volt egy szülőnek, mert a tévében többnyire jópofa, kicsiknek való rajzfilmek futottak. Aki ma akarja a képernyő elé engedni a gyerekét, annak sokkal nehezebb dolga van, mert kiszámíthatatlan, hogy a különböző csatornákon milyen filmekkel támadnak a kicsikre. Hiába Minimax, ha kicsit elfordulsz, már ott is jön a szörny, a Cartoon Networkről vagy Jetixről meg nem is beszélve. Még akkor sem lehet nyugodt az ember, ha az adott mesét ismeri, mert az épp vetített adaptáció még simán kiverheti a biztosítékot. Én is láttam már Grimm-mesét olyan kivitelben, ami beillett volna egy B-kategóriás horrorfilmnek.

Erre a szülői igényre játszik rá a Sky csatorna a gyerekes szülőket célzó hirdetéseivel, amelyeken az mutatják be, mennyire komolyan veszik azt az ígéretüket, hogy náluk tényleg csak "gyerekbiztos" rajzfilmek mennek. A képeken biztonsági őröket látunk, ahogy fémdetektorral vizsgálják át a megszeppent mesehősöket, Piroskától kezdve a hercegnőn át a zseniális képet vágó Pinokkióig. Szerintem nem rosszak

 

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr63588309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.07.28. 10:13:55

Még a 2000. év környékén láttam egy olyan Hamupipőke feldolgozást a CN csatornán, amikor is a hintóvá változott tökkel a szobából úgy ment ki, hogy a szoba falát felemelte, mint egy garázsajtót....
Aztán leszoktam a mesékről....de hiányzik a mai napig! A mese az élet része, születéstől a halálig elkísér.
Szerintem.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.07.28. 10:17:38

Cigiző
Gyerekes apukaként nincs az az Isten, hogy megmenekülj a meséktől. Szóval a megoldás a kezedben van:)

TD · http://homokozo.freeblog.hu 2008.07.28. 10:28:07

hmmm, nekem valahogy nem jön át a pozitív üzenet a piroskát motozó szekunéni kapcsán... : /

Fanyuvo 2008.07.28. 11:01:50

Lenne egy kerdesem/keresem. Ha mar addict a blog neve, akkor lehetne egy ad dict(ionary) szekcioja. Mert vannak olyan emberek (mint en), akik nem a reklam szakmaban dolgoznak, de erdekli oket a reklam vilag.
Viszont van egy rakat szakmai kifejezes es ezeket lehetne egybe gyujteni.
pl:
ad, brief, print, packshot...

Ketlem, hogy egyedul lennek ezzel, de ha megis akkor sorry.
Tudom, tudom google a baratom...

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.07.28. 11:04:41

Fanyűvő.
Oké, majd igyekszem közérthetőbben fogalmazni, vagy ha szakkifejezést használok, azt egyértelművé tenni.

Reisz Manfréd 2008.07.28. 11:43:02

Jóóóók !
Bár a rendőrnéni arcberendezése elég ijesztő számomra... :)

buzireklám 2008.07.28. 13:19:57

lehet, hogy a kis geciket kéne átvilágítani mielőtt kimennek késelni az utcára?

Farkas 2008.07.28. 13:23:49

Én Piroska zoknijától dobtam egy hátast.

GutBesserWasser · http://gutbesserwasser.freeblog.hu 2008.07.28. 15:04:33

Ez kiváló kezdeményezés, minden elismerésem. (Bár amikor megláttam a biztonőrt, elfogott némi averzió - de sebaj, a tartalom messzemenőkig kárpótolt, jó lenne, ha egyre több így gondolkodó csatorna lenne.)

Már csak azt kéne elérni valahogy, hogy a kábeltévéelőfizetésben összeválogathassam a csatornákat egyedileg, és akkor nem kéne eldugni a távirányítót. :) (Tudom, hogy a világban vannak tévékészülékek, amelyekben egyedileg lezárhatóak a csatornák. De nekünk nincs, és ha rajtam múlik, egyetlen fillért nem költünk televízió(zás)ra.)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.28. 15:10:45

off
a képszerkesztő ügyében nem vagy éppen addict :P
on

Baaah 2008.07.28. 15:28:00

Jim and Jam -et kell nézetni a gyerekkel (nincs erőszak, legalabbis eddig még nem láttam, habár a thomas:)), a többit meg este nézheti apuka ha rajzfilm függő.

Lapka a kis malacka tralalalalalalala

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.07.28. 16:00:37

Én meg már azt hittem, a BKV új kampánya: nincs mese, megmotozunk, ha kell, megverünk, mert mi vagyunk a BKV (resistance is futile)!

Amúgy jópofa lenne. Viszont ha nem akartok erőszakos rajzfilmeket nézni, adjatok a gyereknek kisvakondot, vagy vízipókot, vagy mekk mestert, vagy lolka-bolkát, és még sorolhatnám. (Kisvakond javasolt, nagyon tanulságos, megismerteti a gyerekekkel a barátságot, néhány munkakört, és egyéb hasznos dolgot, és nem arra hajt, hogy valaki ellen küzdeni kell, horribile dictu meg kell semmisíteni. Nem véletlenül nyert díjakat).

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.07.28. 16:15:11

Nekem inkább a mindent elborító paranoia jutott eszembe róla, hogy már a mesehősöket is fémkeresőzni kell.

gromit 2008.07.28. 16:15:29

sztem kököjszi

pontos j-vel

:)

Reisz Manfréd 2008.07.28. 16:31:58

Kisvakondot mindenkinek! De télleg! Ha hazaértem elő is keresem a videókazikat, valahol még meg kell lenniük :D

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.07.28. 16:43:05

Kisvakod alap. Garantáltan erőszakmentes, pedig tutira becsipogna a nadrágja a detektorban a sok belerejtett cucctól:)

Petrosz 2008.07.28. 17:45:52

Örülök, hogy kiderült, hogy ennyi kommentelô apuka van közöttünk és érezhetôen ugyanaz a mesegarnitúra égett az agyunkba.

Azért, hogy egy gyerek mit vesz le erôszakként és azt hogyan értékeli, elég jelentôsen a mi felelôsségünk, mert nekünk kell megbeszélni vele, hogy feldolgozhassa. Nemrég elolvastam egy-két könyvet a TV és a reklámok hatásáról a gyerekekre, és annyira sokváltozós a dolog (demográfia, családi viszonyok, a TV-nézés mennyisége stb.), hogy nem lehet egyértelmû receptet adni. A szûrés jó dolog, de annyira nem tudják jól csinálni, hogy minden gyerekre passzoljon.

Mondok egy-két példát saját tapasztalatból. Az általatok is jónak tartott vakondos mesék is néha tartalmaztak megkérdôjelezhetô részeket. A kisebbik fiam például kiszalad a szobából, ha meglátja a városi ember átváltozását ôsemberré, mikor a nyaralójában minden civilizációs vívmány felmondja a szolgálatot. Ellenpélda pedig én vagyok, akinek kiskorában kedvence volt a Lolka és Bolka, most pedig frászt kapok, ha azt látom, hogy a két gyerekfigura egy elôreszaltóval ugrik ki az elsô emeleti ablakból az udvarra, és a két fiam szájtátva mered a Tv-re a mutatvány láttán.

Egyébként még az jutott eszembe ehhez kapcsolódóan, hogy legutóbb egy Bolyki Brothers koncerten igencsak elgondolkodtattak a mûvészek, mikor feltették azt a kérdést, hogy tud-e valaki olyan gyerekmondókát vagy dalocskát mondani, amiben ne lenne valami erôszak vagy negatív dolog. Csak hallgattunk...

cometneni 2008.07.28. 18:07:51

Kisvakondot, magyar népmeséket még most, vén fejjel is szeretem, gyerkőc hiányában magunkban nézzük. És a No, megállj csak!-ot.

Reisz Manfréd 2008.07.28. 21:35:32

cometneni 2008.07.28. 18:07:51
Óóóó, magyar népmesék. A kedvencem az a Mátyás királyos volt, amiben az okos lánynak adott pár feladatot, köztük azt, hogy fel is legyen öltözve, meg ne is. A kiscsaj meg beállított egy szál melltartóban.... És, vazze, még sem lett egy perverz állat belőlem (azt hiszem). Infantilis, az lehet, de perverz nem :D

apafej 2008.07.29. 09:42:49

imádom a kisvakondot, szerencsére a fiam is, de azért ott is vannak durva/véres/erőszakos/nyomasztó jelenetek:
pl. mikor a nyúl premier plánban szül, vagy amikor a cápa lenyeli (talán éppen) a nyulat, de van, hogy a róka akarja megenni valamelyikőjüket, sőt még egy sas is elragad egy cimborát, és a többi...
szóval a kisvakondban is van minden, de nyilván Zdenek Miller zseniális humora, és humanizmusa/krtekizmusa minden drámát felold, és szerethetővé varázsolja kisvakond valamennyi kalandját - egyébként, ha az ötletesség oldaláról nézzük, kreatív alapmű

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.07.29. 10:07:13

Hát azért az erőszakmentességgel is túlzásba lehet esni.

A múltkor vettünk a kicsinek egy kis mesekönyvet, klasszikus mesékkel, Piroska, Jancsi és Juliska, Három kismalac, ilyesmik. Olvasom neki egyik este Piroskát, szokásos sztori, farkas félrecsábítja Piroskát, addig elseper nagymamához, később Piroska jön a kérdéseivel. Miért olyan nagy a szemed, miért olyan nagy a füled, miért olyan nagy a szád? Hát, hogy jobban bekaphassalak. Na de ekkor hirtelen feltűnik a vadász, és egy váratlan húzással elkergeti a farkast az erdő mélyére. Na basszus mondom, a nagymamával mi a frász történt. Hát, mit ad isten, Piroska kaparászást hall a szekrényből, de bátran kinyitja, és ott találja nagymamát. Volt is öröm és bódottá.

Már előre félek a Jancsi és Juliskától.

Fanyuvo 2008.07.29. 14:21:57

Felreertettel. Nem azt kerem, hogy maskent ird le. Hiszen erre van a szakkifejezes, hanem ha van ra mod akkor osszegyujteni ezeket a szavakat valahol az oldalon.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása