Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Coca-Cola csomagolás Ramadánra

Think global, act local - ahogy azt az ősi kínai bölcsesség is tartja. Ezt a filozófiát követte a Coca-Cola is, amikor felkérte a híres ATTIK stúdiót, hogy álljon elő javaslatokkal a szeptember közepén kezdődő Ramadán idejére időzített, főleg a török, szaud-arábiai, pakisztáni, indonéziai és észak-afrikai országokba szánt egyedi csomagolásra. Kicsit meredeknek tűnik így első hallásra a dolog, bár a kis félholdas-csillagos design biztosan tetszik majd a célcsoportnak, és bár a világnak ezeken a pontjain Amerika nem túl népszerű, az atlantai központú óriáscég marketingesei bíznak abban, hogy egy-két doboz kólára azért csak el tudják majd csábítani mohamedán testvéreinket. forrás: adrants

Címkék: design pia

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr19623384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goofy 2008.08.21. 12:08:27

Szerintem brutál jól néz ki!

venuswoman · http://sorozatdara.blog.hu 2008.08.21. 21:17:31

sztem írok nekik egy levelet, h nálunk meg dobják piacra árpádsávosan... :D (fúj nem politizálunk, cs vicceltem, tudom ám h az igazi hazafiaink cs magyar terméket isznak, v nem? x))
de am sztem is jól néz ki na ^^

Remy 2008.08.21. 21:42:02

Pedig az árpádsávos nagyon menne jó turulos alnyomattal. A Fantának dobhatnának ki egy Fideszes verziót magyar narancs ízben, a szociknak meg mehetne sarlós-kalapácsos mintájú kiadás. Vannak még kiaknázatlan területek.

kalman51 2008.08.21. 23:37:33

előfordulhat, hogy a részvényesek több osztalékot szeretnének látni, így nagy a nyomás a marketing-osztályon. nincs mit tenni: új piacokat kell szerezni, mert a meglévő piacokon már szinte piacvezető a cég. piaci rés pedig csak a régebben vallási okok miatt elzárkózó térségekben van, hátha az új generáció már fogékonyabb és toleránsabb a profi marketing-eszközökkel (és a gyártó nemzettel) szemben.

kalman51 2008.08.22. 00:00:14

az arab coca-cola piaci rése hasonlít az intim borotvák esetére.
a borotvákat és kiegészítő kozmetikumokat gyártó cégek forgalma és nyeresége a 90-es évek közepéig csak kis mértékben növekedett, mert azokat szinte csak férfiak használták. ekkor eszébe jutott egy szakembernek, hogy a nőknek ugyanazokat a termékeket (átcímkézve) magasabb haszonkulccsal lehet eladni. egyidejűleg két kampányt indítottak: a női magazinokban (fizetett) szerkesztőségi cikkeken keresztül sulykolták, hogy az intim borotválkozás=tisztasággal+egészséggel, míg a férfi magazinokat azért fizették, hogy a modellek szőr nélkül jelenjenek meg a fotókon. mindenki örült, a férfi újra szexinek látta a feleségét, az asszony pedig egészségesnek érezte magát.
aztán jött egy új generáció, egy újabb piaci rés: a fiatalok és a fiatal férfiak. itt a gyártók már változtattak a stratégián, a lányoknak az egészség mellett szexi kinézetet ígértek, a fiúknak pedig sikeres hódítást (utóbbiaknak meg is mutatták, hogyan kell fazonírozni az amerikai pite 3 c. filmben - mely a braunnak is kasszasiker lett).

Ivan Raszl · http://adsoftheworld.com 2008.08.24. 11:08:05

A Coca-Cola es tars markai legalabb 10 eve minden evben Ramadanos csomagolassal jon ki az alkalomra. En magam is terveztem ilyet a regionak 2004-2005-ben. A hold, a csillagok, a sator a sivatagban, a lampas (fanouz), etc. mind olyan szimbolumok, mint amilyenek nalunk a fenyofa, telapo, etc. karacsonyra.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.08.24. 13:18:23

Ivan, köszi az infót, és elismerésem a megbízáshoz.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása