Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hazai reklámkampány a fröccsnek

Alapvetően nem vagyok különösebben nagy borbarát, a borsznobság pedig aztán végképp távol áll tőlem, így nem tudom pontosan megmondani, hogy egy igazi borlovag mit szól az isteni nedű szódával való íigításához. A Magyar Bormarketing Kht. nyolcmillió forintból  szervezett, a kulturált fröccsfogyasztást a fiatalok között népszerűsítő kampánya alapján viszont azt gondolom, nem tarthatják akkora szentségtörésnek, bár az is lehet, hogy egyfajta betetetésnek, rászoktatásnak tekintik a fiatalok borra szoktatását a sör meg a Bacard Breezer helyett.

A kampányban az itt balra látható sajtóhirdetés mellett véleményem szerint jó érzékkel elsősorban a fiatalokat nagyobb számban megcélzó, viszonylag olcsóbb freecardokra fókuszáltak, és az ingyenes képeslapokon igyekeztek bemutatni a különféle fröccsfajtákat. Lehajtott fejjel be kell vallanom, hogy  ezek közül előttem jó néhány ismeretlen volt, így nem hallottam korábban sem a maflásról, sem a csattosról és a magyar-angolról sem egy 6:3 arányban kevert laza fröccs ugrott be idáig. A kezdeményezés érdekes, és akár maradéktalanul pozitívnak is nevezhető, ellentétben a kreatív anyaggal, amin érződik ugyan a jó szándék, és a fiatalosnak szánt könnyedebb hangvétel, de azért az idő- vagy pénzhiány is. Ezek némelyikén újabb, Arany Békesegg díjra is esélyes szóviccet találunk, amelyek közül saloon-spricc és a (hát)védő ital azért messze kiemelkedik. Nem vagyok dietetikus, így azt sem tudom megítélni, hogy a plakáton olvasható szöveg, a "A mérsékelt borfogyasztás jótékonyan hat az egészségre. Fröccsöt akár rendszeresen is fogyaszthatsz!" állítás megállja-e a helyét, de szerencsére ezt nem is tisztem eldönteni. Majd ti megteszitek helyettem. Összességében nincs nagy baj ezzel a kampánnyal, ne történjen velünk soha rosszabb, minthogy a fiatal felnőttek esteleg kedvet kapnak a fröccsözéshez.

forrás:kreatívonline.hu 

Címkék: pia hungarikum

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr55626007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simon Bolivar 2008.08.22. 15:46:57

Hát ez elég betyárosra sikeredett. Egyáltalán jó az, ha a fiatalok fröccsöznek? A VBK-nál biztosan, de nem tisztán kellene inni a bort? Nem ott kezdődik a kultúrált borfogyasztás, hogy nem higítom?

Charles Kadlott vagyok, tetovált vagány · http://damaged.blog.hu/ 2008.08.22. 15:49:36

Engem is ez a mondat akasztott meg: "A mérsékelt borfogyasztás jótékonyan hat az egészségre."

Ezt most majdnem elhittem...

Sosem lesz népszerű ital a fröccs a fiatalok körében. Próbálkozni lehet.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.08.22. 15:57:26

dehát a bor vizezését a törvény kifejezetten tiltja!

Simon Bolivar 2008.08.22. 15:58:50

Cigiző
De a víz borozását nem:)))

CPL 2008.08.22. 15:59:06

Hoho!

Erre az ominózus mondatra szerintem már most gyúrnak a megfelelő hatóságok!
Elvileg alkoholos ital reklámja nem sugallhatja, hogy a fogyasztása bármilyen szociális/társadalmi vagy egészségügyi előnyt jelent, esetleg sikeresebb lesz bármilyen formában is a fogyasztója.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.08.22. 15:59:52

azért a kezdeményezés értékelendő....a sörös és "cvakkos" reklámok mellé hiánypótló

pogacem 2008.08.22. 16:02:49

Hát egyes vélemények szerint ha nem lett volna szocializmus, a fröccs ma Európa egyik kedvenc koktélja lenne...

Bélabácsi 2008.08.22. 16:45:25

Annyira tetszett a legutolsó reklám, hogy ma hazamegyek, azonnyomban az asszony kezébe adom a......szódásüveget, majd az én kezemben lévö butykossal megszólítom a "tegyük össze amink van" c. aranymondással.

Meglátjuk mi lesz belöle. Fröccs remélem :)

civiske 2008.08.22. 16:49:54

Egy kis hangulatos fröccstudományi színes írás arról is, hogy ez nem bűn:
blogmagazin.hu/napi/rovat/dozs/490/nagy_es_kicsi_es_hosszu
Már a régi rómaiak is...

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.08.22. 17:04:20

Bélabá
Csak ha lehet Fröccsnek anyakönyvezni a gyereket.

jajistenem 2008.08.22. 17:06:42

Tragikus.

sanyikácska 2008.08.22. 17:08:25

Miért ne ihatnának fröccsöt a fiatalok? Az igenis jó ital. Ne legyen már mindenki sommelier Magyarországon vazze.

sityu · http://www.sit.yu 2008.08.22. 17:13:06

Természetesen nem minden bort szabad/lehet fröccsözni, viszont ittam már olyat is, ami szóda nélkül nem volt az igazi, de a buborékok "kibontották az ízharmóniát".
S egyébként is: a fröccs az egyik legegyszerűbb koktél.
S sokkal jobb eredményt ad a bor szódával, mint ha a whiskybe teszünk buborékost.
A mérsékelt borfogyasztás jótékony hatásáról pedig valóban komoly kutatási eredmények szólnak.
S a fröccs igenis népszerű ital lehetne a fiatalok körében, tekintve:
1. az alkopop italok népszerűségét;
2. jómagam pl. a 90-es években voltam huszonéves, s akkor (legalábbis az én ismerettségi körömben) meglehetősen népszerű volt (gimiben gyakorlatilag csak azt ittunk); csakhát azóta elég erősen rákapcsolt a söripar a marketingre (s ezért is dícséretes ez a próbálkozás), illetve a kocsmákban nem igazán lehet tisztességes fröccsöt kapni.

A kampány minőségéről: mind grafikailag, mind kreatívilag szerintem rendben van (legalábbis magasan a honi átlag fölött), ami hibája van az még esetleg segíthet is (legalább van min nyafogni - és ez hasznos lehet...)

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.08.22. 17:16:05

Reklám, ma már pénzért mindent lehet...ráadásul nem is védjegy, szóval : Bélafia KisFröccs!

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.08.22. 17:38:12

A frászt nem lesz népszerűbb.

Fröccsözni cool. Mintha az atyai örökséget vennéd át. Emellett olcsóbb és hangulatosabb, mint a sörözés, szvsz.

A tegyük össze amink vanon jót nevettem, de valóban becsúszott egy-két gyenge is a sorozatba. Illetve a csattos hátterében látható echte középeurópai színű úriember is vicces, bár nyáron lehet tényleg ilyen jól barnulnak páran. (:

mr.joshua 2008.08.22. 17:40:30

Ez a reklámkampány igenis dícséretes és helyeselendő! Ráadásul egy hungarikumot reklámoz.
Rajta, igyunk fröccsöt!
Elég nagy baj, hogy a legtöbb kocsmában nem szabad fröccsöt kérni, mert szemétből keverik. Ugyanis a fröccs szódából van (nem, nem ásványvíz), friss, jéghideg és karcos szódából, melyet falusi kisiparosok igen jól készítenek, nomeg borból.

És idevág ez:
genyatrade.blogter.hu/?post_id=286955

2008.08.22. 17:52:28

Ezt megmerem tenni tőlünk nyugatabbra hogy fröccsöt kérek(gespritzt) itthon viszont nem akarom az Underground borgyártást(ízocukor és tsai) ismét fellendíteni és nem is ajánlom senkinek a talponállós bort.Többet árt mint kevesebbet.Na meg a PET palackost se.Otthon igen, ha tudom honnan van a bor.

webmasfel 2008.08.22. 18:02:06

Maya Ernő, a Nyakas pincészet főborásza, az Év borásza 2002-ben, nem szégyelli bevallani, hogy a drágább borait is fröccsnek issza.
Az egyik legszebb értekezés a fröccsről Márai tollából:
"S mert a részeg embert utálom, legalább úgy, mint a kákabélűt, aki fanyalogva ásványvízzel keveri a bort - meddig és miért akarsz ilyen óvatosan élni, szomorú barátom? - tartok majd egy kivénült sváb csaposlegényt, aki megtanít vendégeim számára fröccsöt készíteni. Mert a szódavíz nem ásványvíz, ezt jegyezzük meg jól. A szóda már a civilizáció, az igaz, de nemzedékek és évszázadok fortélya kellett hozzá, míg a magyar megtanulta és feltalálta a fröccsöt, ami a hosszú élet titka. Sajátságos, de igaz, hogy fröccsöt nem tud a magánember készíteni. Hiába tanulod meg a leckét, hasztalan vásárolsz háromdecis poharakat, igen, hiába méred ki és vegyíted aggályos gondosan a két deci bort egy deci szikvízzel, a fröccs képletét csak hivatásos csapos ismeri. S a magyar, mikor feltalálta ezt a csodálatos bölcs és óvatos vegyüléket, mely elég tömény ahhoz, hogy sarkalja a borozgató férfi képzelőerejét, s ugyanakkor eléggé szelídített, hogy ne ártson a nemesebb szerveknek, mély élettapasztalatról tett tanúbizonyságot. Mert minden ásványvíz gyászos dolog, elrontja a bor jellemét, de a szikvíztől a badacsonyi vagy egri fehér illata nem változik, s a fröccs óvatos-okos keverési aránya, hála az évszázados gyakorlatnak, megóvja a magyart mindenféle kilengéstől. Magánember nem tud fröccsöt keverni. A "tréfa", a "házmester", a "hosszúlépés" keverési titkát könnyebb meglesni, mint a fröccs készítésének mesterségbeli rejtelmeit. Ahogy a jó csapos fél kézzel önti a háromdecis üvegbe a bort, a másik kezével hozzácsapja a megfelelő adag szódát: ez a titok, melyhez csak szakember ért. Sok kocsmározó ember otthonülő maradt volna Magyarországon, ha a fröccs titkát magánember is elsajátíthatná. De ez lehetetlen, sajnos."
A teljes írás itt olvasható: www.magyar-borok.hu/magyar-borok-marai.html

Illumination 2008.08.22. 18:11:28

Mi is folyton fröccsöztünk gimis éveink alatt, pedig csak pár éve volt, szóval a fröccsnek van múltja, jelene, és jövője is szerintem! Igazán kellemes ital! Jó a kampány is, bárcsak minden reklám megütné ezt a szintet!

Butt3rs 2008.08.22. 18:48:35

Semmi gond nincs azzal, ha valaki fröccsöt iszik!
Én speciel nem szoktam fröccsözni. Ha borra szomjazom úgy, hogy nincs mit hozzá egyek, akkor valami könnyedet választok (pl. ajánlom az újborokat), az ilyet kár szódával elrontani... csak az aromákat, az ízeket veszi el...
Persze ízlések és pofonok, ha a társaság olyan (na meg a bor slamposabb a kelleténél), akkor szódát bele! :)

A bor, mérsékelt fogyasztás mellett, igenis egészséges. Csak a jó minpségűekre kell gondolni, a műanyag palackos és "otthon kotyvasztottat" messziről el kell kerülni, mert abban azokban az illatok és ízek külön vannak belekeverve és nem a szőlő erjedésekor keletkeztek. Ha sok ócskaságot iszik az ember, akkor másnap naná, hogy rosszul lesz és hasogat a buksija, mikor agyonkénezett löttyel van tele a gyomra.. :)

Aki álmatlansággal küszködik, csak igyon meg egy pohár vörösbort lefekvés előtt és húzni fogja a lóbőrt! :)

Szóval tessék borokat inni, fröccsözni, sörözni stb, de csak mértékkel!

Alhazred 2008.08.22. 19:20:28

a legszopóbb, hogy tényleg szinte sehol nem adnak szódát, ehelyett "csak félliteres ásványvizem van, úgy jó lesz?" hogy kapnák be...

...de jól esne most egy jó hideg fröccs!

Yolanda 2008.08.22. 19:39:28

A "Tegyük össze, amink van!" variáció nálunk kikerült a szégyenfalra - a Dreher 24 mellé, teszem hozzá. (Az előbbit értem. Utóbbira a reakcióm még mindig csak egy egyszerű )

Yolanda 2008.08.22. 19:40:08

...egy egyszerű WTF.

Bálint E 2008.08.22. 20:33:39

A "Tegyük össze, amink van" hatalmas... Ma szépen felmegyek a hegyre és össze is teszem :)

Remy 2008.08.22. 22:02:18

webmasfel
Köszi, ez jó olvasmány volt:)

oil.ali 2008.08.23. 10:00:15

JAJAJAJ!

1. A fröccs népszerű ital a fiatalok körében. Aki mást mond nem járt pécsen egyetemi kocsmában. :D

2. "Fröccsöt akár minden nap ihatsz". Van nálunk egy kis talponhányó. Ott van pár törzsvendég, aki minden nap iszik fröccsöt. Az nem szép látvány.

3. "A mérsékelt borfogyasztás jót tesz az egészségnek." Ez igaz. Napi két deci vörösbor jelentősen csökkenti a szívinfarktus esélyét, ugyanis oldja a szívkoszorúereken a lerakódásokat (mint a fokhagyma). Ezen kívül jól alszol tőle, kipihenten ébredsz. Ez már személyes tapasztalat. :D

ironmemberneck 2008.08.23. 17:10:27

Sok okosság hangzott el ittend, csak arra szeretném felhívni a tisztelt igyekvő ifjúság figyelmét (mint több mint fél évszázada fröccsfogyasztó) hogy az orthodoxia túlzásai spriccerológiailag sem egészségesek. Fröccs és társai keverésénél EGYETLEN fontos zsempont van: a felhasznált bornak legyen meg a kellő savtartalma és ne legyen édes. Vörös, fehér, rozé - mindegy. (Próbáljatok ki egy viharsarki birkapörkölt utáni kunsági Kadarka házmestert.)

gaze 2008.08.24. 19:49:20

De a szóda az szóda legyen ám, ne holmi vacak szénsavval dúsított tisztított csapvíz!
A fröccs pedig tényleg a mindennapok része, nem akar az ember mindig sörözni, no.
De az aztán tényleg midnennél fontosabb, hogy szar bort sose fogadjon el az ember a pulttól. A szar bor aztán igazán ki tudja nyírni az embert. Hajlamosak a vacak lőrét beletenni, mert ki tudna ellenálni egy 60 forintos kisfröccsnek? Aztán másnap meg széklábbal csapkodják az agyadat..

A fröccs jó dolog, bénácska freecardok nélkül is (ki nézi meg még ezeket a koleszosokon kívül?) (bár.. talán pont ők a célcsoport.. hmm)

hamham 2008.08.24. 22:44:05

Csatlakoznék oil.ali kommentjéhez, itt a BME-n is szívesen fogyasztjuk, kisebb-nagyobb mennyiségben. Nyáron még a sörnél is jobban szeretem.

Bobby Baccala 2008.08.26. 12:34:52


fröccs rulez! :)

akinek meg derogál a nagyfröccs kifejezés, az hívhatja longstep koktélnak is :)

ironmemberneck

alalpból édes bor nem is nagyon van (asszem talán jégbor az)

gaze

nemcsak Neked hanem mindenkinek tudom ajánlani a az 1.kerületben a Fő utcában (Corvin térrel szemben) található Mátra Borozót. kisfröccs 70 Ft (pár éve még 50 Ft volt :) )és az nem olyan mindjárt jövök csak csinálok bort...rendes mátravidéki bor, hozzá igazi szóda (tudjátok van az a bitang nagy szóda kb 1,5m magas),kocsmáros el classico (szigorúan kötényben), a közönség meg prájszlessz (szociológus évfolyam megírhatná ott a doktori disszertációját)...ja és vagy 30 féle pálinka (igaz az már húzós árban van, dehát a minőség)

ironmemberneck 2008.08.27. 23:39:30

Igazad van.
A Martini pedig igenis nedves.

Ürge 2008.09.09. 17:17:02

Felhívom a cikk író figyelmét arra, hogy szerintem a SaloonSrpiccel nincs semmi gond, ugyanis csak is WC HoReCa felületeken jelent meg. Ott nagyon is adekvát felirat lehet, amint éppen spriccelsz. Ráadásul ismerem is azokat, akik készítették és tudom, hogy ez egy "kiherélt" kampány a tenderanyaghoz képest. Szóval szép tőlük, hogy így is megtartották, amit lehetett. Ugyanis egy "Hosszúlépések Éjszakája" Event-sorozatra épült a kampány eredetileg. Ám a "módosított" kreatívok, -amik még mindig viccesek voltak-, át lettek írva az utolsó pillanatban az Bormarketing Centrum kérésére. Az ügyfél konkrétan ragaszkodott a saját fejlesztésű szövegéhez! Leadás előtt egy Állami gépezet szarakodásának a közepén senki nem áll le vitatkozni a megrendelővel. A háttér ismeretében kihozták az Unicusban a maximumot a dologból, amit lehetett. Talán meg kellene nézni a többi beérkezett kreatívot, vagy el kell indulni a tenderen azoknak a bátraknak, akik annyira ki vannak akadva ezeken a kreatívokon. Iszok egy jó fröccsöt a tiszteletükre ;o]

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása