Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Válaszd meg te Amerika új elnökét!

Csak legyintesz, amikor az amerikai elnökválasztásról érkező híreket hallod? Cseppet sem izgat, hogy Palin lánya házasságban szüli-e meg gyermekét, és az sem érdekel, hogy Obamának fel van-e tűrve az ingujja a szónoklat alatt? Még akkor is érdemes ellátogatni a The Economist által indított miniszájtra, ahol egy félig komoly, félig játékos kezdeményezés keretében a világ minden táján élőknek lehetőségük van arra, hogy leadják a szavazataikat valamelyik elnökjelöltre. Ennek persze az égvilágon semmi jelentősége sincs, hiszen a szavazás eredménye sehol sem számít, és melyik amerikai választópolgárt is érdekelné, hogy Üzbegisztán McCain vagy éppen Obama-párti.

Arra azonban mindenképpen jó, hogy beláttassa velünk: ez az elnökválasztás az egész világpolitikára kihatással van. Nem legyinthetünk rá úgy, mintha egy távoli galaxisban játszódnának ezek az események, mert az Egyesült Államok vezetése ha tetszik, ha nem mindannyiunk életét befolyásolja. Szerintem nagyon ötletes és nagyon hasznos ez a kezdeményezés, amiért be is írok egy pirospontot az Economist amúgy is dícséretekkel teli üzenőfüzetébe. Ha van kedveek egy kis globalizációs játékhoz, akkor regeljetek be a honlapon, és toldjátok meg az itthonról leadott szavazatokat, amelyek alapján per pillanat Magyarország Obamát költözhetné a Fehér Házba.

Címkék: politika online

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr60682474

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.09.28. 12:36:28

Válaszd meg te Amerika új elnökét!Csak legyintesz, amikor az amerikai elnökválasztásról érkező híreket hallod? Cseppet sem izgat, hogy Palin lánya házasságban [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.09.28. 12:02:53

Ezer bocs, nagyon vasárnap van nekem is, linket pótoltam, b2-nek meg köszi.

nade 2008.09.28. 12:05:51

A balck man runs, and a nation is behind him.
blogmagazin.hu/a_te_napod/post/3434/obama_a_cipotalpon
Bocs, de ezt a remek cipős reklámot nem tudtam kihagyni. :)

berek 2008.09.28. 12:37:03

A világ Obamát látná szi'vesebben elnökként.

2008.09.28. 12:48:45

Nem lehetne esetleg Charles Simonyit?:)

sargalabu tobias 2008.09.28. 12:52:20

Es jo a vilagterkep, nem ehez szoktam az amcsiktol :)

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.09.28. 13:26:53

Kedves tóbiás, ha szerinted pl. Magyarország vagy Ausztria tényleg így néz ki, csak gratulálni tudok..

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.09.28. 14:46:42

Ki az a barom, aki McCaint juttatná a székbe?? :))

Amúgy maga az ötlet kiváló lenne, ha a világ kevésbé szerencsés részén is legalább olyan nagy lenne az internet-penetráció, mint itthon (bár ez nem éppen az etalon-szint). Így egy kicsit kevésbé lenne torz a kép arról, kit is akar a világ tulajdonképpen, ha választani kell. Mondjuk ezen országok nagy részében simán felgyújtanák a monitort egy ilyen kérdésért...

OFF:
Istenem, miért nem lehet a linkeket külön ablakban megnyittatni? Egy nyomorult target="_blank" nem a világ...
ON

ÁVH néző 2008.09.28. 15:03:32

Ez "klassz"! Magyarország = posztbolsevik, diktatórikus, Nyugat- és USA-gyűlölő sajtó? Naná, hogy a szovjet típusú propaganda számára vörös posztó a Vietnamot megjárt hős. Aki még több éves fogságot, kínzások sorát vállalta a kommunista börtönökben semhogy társai nélkül hazament volna.
Egy valódi szabadságharcos, aki egyik beszédéből sem felejti ki a szovjet titkosszolgálat ma is működő világpolipját. Naná, hogy a bolsevik irányítású magyarországi sajtó mást se kíván kevésbé, mint McCain-t elnöknek. Ezt tömöríti naponta az emberek agyába is. De hogy ez Magyarország véleménye volna? Csak szeretnétek. A félrevezetettek aktív hányadának véleménye. Ennyi.

kerry 2008.09.28. 15:11:01

Vajon rasszista-e az a magyar réteg, aki szavazott az Economist oldalán, és inkább Obama felé hajlik? Mert mi úgyis mindig megkapjuk a pofánkba a hasonlókat.
Egyébként az akárki-párti magyarokat nem igazán értem, mi egyiket sem ismerjük. Szerintem McCain sem egy gyengeelméjű bolond, vagy hasonló.

Stamp7 2008.09.28. 15:14:37

ÁVH néző, akkor nézd meg bármely európai államot, szinte mindenhol többet kapott Obama, mint az egyébként szintén magas, jelenlegi 78% nálunk. Úgy tűnik ők sem csak ezen szempont alapján döntenek... hidd el senki sem akarja a ruszkikat,kommunistákat vissza....

Gábor 2008.09.29. 09:57:04

GO OBAMA :) már csak azért is, hogy nagyobb durranás legyen ez az elnökválasztás. Fehér ember már nyert eddig is eleget

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2008.09.30. 10:49:52

Ez az eredmény Bushról szól, tök egyszerű. Már Busht is csak Amerikában akarták megválasztani, a világ akkor is kék volt.
Dehát mint tudjuk az Amcsik tele vannak hülyékkel, az eredmények magukért beszélnek.

ccowboy 2008.10.01. 17:03:19

Enyhén szólva manipulatív ez az oldal, már nem azért. Obama kékkel van jelölve, és az egész oldal minden színe, még a szavazógomb is kék? Nahát...

Másfelől meg regisztráljon egy "Vote"-klikkért a kaszás. Pedig jó ötlet lett volna, ha el nem cseszik.

Komment Elek 2008.10.02. 17:59:59

Miért, talán feketével kellett volna? McCain-t meg fehérrel?

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása