Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gerillaakció az amerikai olajmultik ellen

Eleged van a nyíltan kartellező nemzetközi olajcégekből? Egy kanál benzinben meg tudnád fojtani az OPEC vezetőit? Utálod, hogy ezek a képmutató mamutvállalatok irányítják a háttérből a nemzetközi politikát? Hogy jöhet bármilyen recesszió, ők mindent túlélnek? Hogy a negatív hatásokat azonnal áthárítják a fogyasztókra, míg a pozitívakat szép csendben lenyelik, vagy a legjobb esetben is csak több hetes késéssel érzékeltetik az árakban? Szívesen seggbe rúgnád őket, de úgy érzed, hogy egyedül kevés vagy? Nehogy azt hidd! Ha nem is remegnek meg az Shell központjának falai, ha nem is vonul azonnal nyugdíjba az Exxon vezetősége, azért biztosan jó érzés volt egy kicsit megcibálni az oroszlán bajszát annak a csapatnak, akik rajtaütésszerűen posztereket ragasztottak fel a különböző benzinkutak oldalára. A plakátokat és a rajtuk olvasható provokatív, az olajvállalatok álságos üzletpolitikáját és átlátszó trükkjeit támadó, cinikus humorral fűszerezett sorokat aztán az akció szervezői lefilmezték, a felvételekből pedig egy rövidfilmet vágtak össze, amit útnak indítottak a neten. Az akció persze eléggé szélmalomharc jellegű - nekem leginkább a hazai Kétfarkú Kutya Pártos húzások jutottak róla az eszembe - mégis megmutatnám nektek annak reményében, hogy egy kis mosolyt csal az arcotokra, ha már a forint árfolyamváltozása miatt elmaradt benzinárcsökkentés nem tudott.

forrás:scaryideas

Címkék: vírus nonprofit gerilla

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr4696509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fcuk · http://blog.lfsteam.com 2008.10.06. 11:13:39

Bár ötletem sincs, mit lehetne ellenük tenni (semmit?), míg egy Teszkó reklám átragasztásán jókat nevetgélek, ezeknél az első gondolatom afféle "itt valaki a Nagytestvér lábujját csiklandozza" volt.
Merész, csak úgysem ér semmit. Nélkülük nem működne a világ, megváltozni meg úgysem fognak. Ellenérveket kérekszépen:)

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.10.06. 11:28:33

Egy ilyen plakáttól nem fog a Shell főnöke elektromos autóba ülni, sőt azon is meglepődnék, ha egyáltalán tudomást szerezne róla. Ennek ellenére nem árt egy ilyen szemfelnyitogató akció, hiszen valójában nem is a nagyok, sokkal inkább a mi, azaz a fogyasztók gondolkodását akarják befolyásolni. Ez meg sikerült nem?

Brezi 2008.10.06. 11:46:48

"We are eco friendly. Just kidding, we are an OIL cpmpany". - Na ezen hangosan felröhögtem.

panka 2008.10.06. 14:57:59

Kétfarkúék hasonlókkal operálnak itthon....

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.10.06. 23:27:28

Bakker, ne legyen ilyen automatikusan elinduló klipp! A gyerekem majdnem felébredt!

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.10.07. 10:15:03

Magister
Bocs, de nekem nem indul el automatikusan. Különben meg hadd tudja meg az a gyerek az igazságot az olajmultikról!:)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása