Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Régen minden jobb volt!

Ha annyi Arany Dobverőm lenne, ahányszor ez a mondat elhangzik az emberek szájából, akkor én lettem volna az Év Ügynöksége Portorozsban. Pedig bizony régen sem volt Gyulaiból a kertítés, a legtöbb esetben csak a memóriánk szépíti meg a korábbi történéseket. Na meg persze, hogy önkéntelenül is ahhoz az időhöz vonzódunk, amikor fiatalok voltunk. Ennek az országos közhelynek a kiforgatására épül az AMF Nyugdíjalap reklámfilmje, ami arra igyekszik rávezetni a nézőket, hogy nem érdemes nosztalgiázni, mert azzal csak becsapjuk magunkat. Inkább nézzünk előre, bízzunk a jövőben, és persze kezdjünk el takarékoskodni.

Csupán az angolul kevésbé beszélők kedvéért mondanám el, hogy az ötletes filmben a narrátor arról beszél ábrándos, visszavágyódó hangon, hogy régen minden jobb volt. Akkor még mindenütt lehetett dohányozni, minden sarkon volt még telefonfülke, senki még csak nem is hallott a pizzáról, az otthoni feladatokat még másképp osztották fel a szülők, és nem kellett milliónyi csatorna műsorát fejben tartani. Persze a jól hangzó mondatok alatt ezekkel teljesen ellentétes történéseket látunk, ami jól mutatja be, hogy is szépíti meg az emlékezet a régi dolgokat. Persze ez is csak egy szar film, hiszen a régi szép időkben még a reklámok is jobbak voltak. A blogról nem is beszélve.

Címkék: humor

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr97710610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BF79 2008.10.13. 13:51:23

Bocs az OFF-ért, de erről legyen post:

www.7-election.com/

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.10.13. 14:06:12

BF79
Nagyon profi, tényleg megér egy posztot, de legközelebb küldj inkább egy mailt a gmail-es e-mail címemre. Verstanden?!

bulgakov 2008.10.13. 14:28:04

aki ide offot ír, azt legközelebb beletesszük a Sucknévsorba, hai?
A régi napokban meg az a legjobb, hogy elmúltak. Ez meg itten uncsi, de valszeg két gramm kokain után sírtam volna a végén...

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.10.13. 14:58:29

bulgakov
Régebben érzékenyebb voltál. Csak nem a reklámszakma ölte ki belőled a lírát?:)

Sub Zero 2008.10.13. 14:59:31

Nekem bejön. Nem arcbamászós, hahotázós, hanem okos, szellemes szpot. Nálam ötös.

W Joe 2008.10.13. 15:03:04

Régen még a régi szép idők is szebbek voltak.

jajistenem 2008.10.13. 15:24:38

Oppá, filószak...
Vajon a dolgok egyre jobbak lesznek vagy egyre rosszabbak?
(Are things getting worse or are they getting better? - Laurie Anderson is megkérdezi a Bright Red albumán, de én ott komoly szarkazmust érzek.) Kicsit furcsa nekem, amikor a reklámszakma beveti a "dolgokat", amik vagy jobbak, vagy nem, de azért érdekes üzenetnek tartom. Kb egymilliárdszor érdekesebbnek, mint amiket hasonló témában másoktól látok.

(És szerintem a reklámok sem egyre rosszabbak. Elnézést, de Sas Pista bácsi óta azért született pár nagyszerű cucc, csak sajnos S.P. bácsi nem tágít. Permanens nosztalgiasót tart és nem képes felfogni, hogy az ő fénykorában megjelent hirdetések ma már nem is nevezhetők reklámnak, de ebbe most nem mennék bele.)

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.10.13. 15:35:57

jajistenem
Azt hittem kiérződik a szavaimból az irónia. Nem gondolnám komolyan, hogy Sas Pista bácsi munkássága az, amire nekünk feltétlenül etalonként kellene tekintenünk.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása