Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Fájdalmasan béna TV2-es médiahack

Tegnap már körbeszaldt az interneten a hír, hogy a TV2 csinált valami baromságot Kapócs Zsókával élő adásban. A filmet utólag megnézve azt mondom, bár ne tette volna. A comment.com azt kifogásolta, hogy egy hírműsor nem engedheti meg magának az ilyesmit, mert szükségképpen veszít a hiteléből. Ebben is van igazság, de bizonyos körülmények között azért el tudom képzelni, hogy különesebb negatív hatások nélkül jöjjön ki egy műsor valami ilyesmiből.

Erre példa a múltkor már bemutatott szomjazó afrikai kisfiús hack a belga tévében, aki a legkülönfélébb műsorokba rontott be, hogy ott megigya a műsorvezetők elé tett poharakból az általában csak kellékként használt vizet, majd egy kukk nélkül kiszaladt a stúdióból. A napokig folyó akcióknak híre ment, és amikor kiderült, hogy az áldatlan afrikai ivóvízhelyzetre és a pazarló európai gyakorlatra hívták fel vele a figyelmet, mindenki elismerően csettintett: Ezt jól kifundálták a szervezők. Volt valami ötlet, amit meg kellett fejteni, volt egy gondolat, amelynek a megértéséhez kicsit meg kellett mozgatni az agytekervényeket. Amikor összeállt a kép, az akció nem azzal az érzéssel hagyta ott a nézőket, hogy már megint hülyének vannak nézve, hanem egy pozitív üzenettel gazdagabban állhattak fel a fotelből.

Nézzük, ezzel szemben mit tud felmutatni Árpa Attiláék tibeti szerzeteseket megszégyenítő hatékonyságú önégető akciója. Mi lehetett az ötlet az akció mögött? Az, hogy egy tehetségtelen médiaarc belegyalogoljon az élő adásba, mintha tényleg eltévedt volna, és a rendelkezésére álló néhány másodperc alatt annyiszor hadarja el a hirdetendő műsor nevét, amennyiszer tudja? Sajnos igen. Nincs semmi kötődés az adott műsorhoz, annak nevéhez, lényegéhez. Nincs vicc, nincs poén, csak Kapócs Zsóka, aki amolyan jó barátokköztös színvonalon és hitelességgel adja elő a gyöngécske kis jelenetet.

És itt már hallom is a kétkedőket, akik azt bizonygatják majd, mennyire sikeres volt az akció, és hozzák a letöltési adatokat, meg az akcióról megjelent temérdek cikkeket. De mindez valóban azt bizonyítaná, hogy az akció működött? Annyiban biztosan, hogy többen tudnak majd a műsorról, mint előtte. Akkor eredményes volt? Nem, mégpedig azért, mert egy ilyen akció előre borítékolhatóan beszédtéma lesz, de nem azért, mert az emberek jópofának tartják, hanem mert annyira szánalmasan vacak, hogy a tévénézők riadtan néznek össze: te láttad a TV2 önégető akcióját? Egy ügyes ötlettel, egy frappáns megoldással, ne adj isten valódi poénnal ezerszer ekkora lehetett volna a hatás, és nem a negatív reakciók, hanem a pozitív értékelések görgették volna maguk előtt a műsor ismertségét. Így meg maradt nekünk Kapócs Zsóka, a TV2, a biztos rohadtul vicces új műsor, meg a kiábrándító amatörizmus.

 

Címkék: médiahack tévé hungarikum

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr13715666

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.10.16. 10:53:25

Fájdalmasan béna TV2-es médiahackTegnap már körbeszaldt az interneten a hír, hogy a TV2 csinált valami baromságot Kapócs Zsókával élő adásban. A filmet [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stiebel 2008.10.16. 10:21:27

Nekem volt szerencsém élőben végigszenvedni ezt a jelenetet. A magyar televíziózás történetének egyik legnagyobb mélypontja volt. Ha Pákó tolta volna le a gatyáját élőben, és a seggére lett volna tetoválva, hogy XXL, az is ezerszer igényesebb lett volna.

sötét 2008.10.16. 10:56:28

szerintem abból a szempontból profi volt, hogy pontosan annyira volt vicces, amennyire a műsor lesz...

magdus_1983 2008.10.16. 11:23:00

szerencsére nem láttam...
hétfőn az Aktívban volt vmi hasonló erőlködés, ott Nacsa Olivér jelent meg, és úgy tett mintha eltévedt volna, de nagyon gyenge volt! Mint ahogy a két műsorvezető színészi teljesítménye is borzalmas volt
Szóval nem tudom mi ez az új műsor, de hogy nem lettem rá kíváncsi az tuti, ha már a promója is ilyen béna...

majomka 2008.10.16. 11:28:29

kriminális. legalább vmi élő adásba kellett volna berontania, mondjuk a megaszarba. Bocs Lüszi, ez az XXL stúdióe?

Koge 2008.10.16. 11:40:16

Sziasztok,

En egy amator alatti reklamszereto ember vagyok (erdekelnek). Alairom ez egy szerencsetlen probalkozas, de legalabb probalkoznak, nem ertek hozza, annyira nem is akarok. Szereny velemenyem szerint a magyar reklamipar a nyugatihoz kepest cirka 15 eves lemaradasban van, egyesek meg itt panaszkodnak hogy igy szar ugy szar nyugaton sokkal jobban csinaljak. Kerdem en 20 evvel ezelott mekkora volt a piac? Mit lehetett reklamozni? Ezert tartom a szanalmast eros szonak ebben az esetben (habar az utobbi idoben egyre tobbszor latok negativ postot itt ami kicsit azert faj, ha mar annyira halado gondolkodast akartok itt megvalositani, miert kell fikazni a masikat sztem ez kezd kicsit eroltetett lenni (ertem itt a lopott axa reklampostot pedig a reklam maga sztem zsenialis es hogy lattam volna del amerikai kampanykent de ti egybol lopassal vadoltok, persze nem vagyok szakember de sztem pont ezert szol nekem a reklam nem nektek). Egyelore ennyi...

tapas 2008.10.16. 12:04:37

Szerintem a lopás az lopás.
Gyakran előjönnek hasonló reklámok, de egy határt nem illene átlépni.
Akkor se, ha jót lopunk.

W Joe 2008.10.16. 12:05:33

Bénán csinálták meg, de a műsor egyéb reklámai se lettek túl érdekesek. Amiket láttam mindegyik erőltetett, viccesekedni próbáló volt. A reklámjaik alapján az embernek fogalma sincs arról, hogy mi az az XXL, de nem is nagyon érdekli.

balta (az igazi) 2008.10.16. 12:08:33

Hát, szerintem is roppant gyenge volt, de ez még nem a mélypont. Az időjárásos nőci mondjuk hitelesen adja elő, hogy nem érti az egészet, úgyhogy lehet, tényleg nem volt beavatva. Ha valóban így van, akkor egy fokkal jobb a dolog.
Koge,
annyiban igazad van, hogy legalább próbálnak újítani. Kicsit kéne még gondolkodni és jobbat kitalálni, hogy hitelesebb legyen (még ha valaki soha nem is járt TV studióban is gondolhatja, hogy egy élő felvétel azért nem olyan, hogy ki-be szaladgál mindenki a folyósóról és kérdezősködik, pláne nem a műsorvezetőtől...)

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2008.10.16. 12:11:56

15 éves lemaradás egy kurvanagy baromság. a szar, az szar. e szerint a logika szerint a kisvuk ugyan le van maradva mintegy 70-73 évvel, de ahhoz képest egy húzós kis csáládmúvi.
de jó, hogy nem nézek ilyen jóságos műsorokat azért.

Koge 2008.10.16. 12:16:45

Tapas,

Szerinted mennyi eselye van egy magyar atlagembernek hogy lat egy del-amerikai kampanyfilmet, ha valami jol sikerult mert ne lehetne mas kozegben elsutni, ennyi erovel ne nezz akciofilmet mert mind ugyanarra epul, de igazad van lopas lopas szaradjon le a keze annak aki megtette...

Imadom amikor egy dolgon fennakad valaki es nem bir tovabblepni...

Ennyi erovel ez a probalkozas is lopas es hogy meri megtenni a tv2.

neménvagyok 2008.10.16. 12:19:10

Kedden reggel a Mokkában jelent meg 2 mirigyes, azok is az XXL stúdióját keresték. Szánalom az egész TV2. Évek óta ugyanaz a 10 arc, bármiről is legyen szó.

Targa 2008.10.16. 12:24:41

Ez nem mélypont, meg nem béna, meg nem elbaltázott. Ez rendkívül kínos. Kapócs meg ha jól tudom, színészettel kacérkodik, hát mondom én, hogy rohadtul kínos ez...

tygger 2008.10.16. 12:25:15

egyszer se vicces, na de ha ez egy sorozat... öcsém, vaslapát mindenkinek.

johevi 2008.10.16. 12:31:40

Korábban a Nacsa bóklászott az Aktív stúdióban, hogy keresi az XXL stúdiót, na az is elég szánalmas volt, a két szebedipótló rögtönzésben nagyon béna volt.

Bandi boy 2008.10.16. 12:35:36

Sziasztok! Én nem láttam eme remekművet,(csak itt a neten)mert még idejében kivettem a csatorna kiosztásból a tetü2-t is, meg a retekklubot is. Hát ez a müsor promó egyszerüen szánalmas, de ezt már többen leírtátok

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2008.10.16. 12:38:51

Eddig egyik ilyet se láttam, ezt most itt igen. Rettentően béna, katasztrofálisan erőltetett. És lehet, hogy én vagyok a tudatlan, de még mindig nem tudom, hogy mi az az XXL. Van egy olyan gyanúm, hogy nem vesztek vele sokat.

the real 2008.10.16. 12:39:18

De már csak huszonvalahányezer másodperc, és kezdődik a műsor. Kár, hogy nem annyi nap.

majomka 2008.10.16. 12:40:03

Koge,

nem mindegy, hogy milyen szempontból nézed a reklámot. Ez itt egy szakmai blog, ahol az emberek többsége kb. 125-ször több és jobb reklámot látott, mint te, és ahol szakmai szempontok alapján bírálják a reklámokat. Amit egy laikus jónak talál, az attól még lehet egy felháborító nyúlás, egy csalás, amit ráadásul még fosul is kiviteleztek.
Az is OK, hogy a reklámok a fogyasztóknak készülnek, akik beveszik, amit látnak, (bár egy ilyet talán csak a hülyébbje) de a szakemberek azért tisztában lehetnek vele, hogy mi van mögötte, és találhatnak szarnak egy ilyet. Bár megkockáztatom, ezt még az a néző is annak tartja, aki tudja, hogy csak egy reklám, mert igen, Zsóka szépni szép, de szarul adja elő a feladatot.
Azoktól meg, akik kénytelenek megcsinálni egy CreditHill, vagy egy Auchan reklámot, azt se várd, hogy lelkendezzenek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.10.16. 12:42:35

Biztos itt is egyedül maradok a véleményemmel, mint comment.com-on, de azért bemásolom azt, amit odaírtam:

"Hát vessetek a mókusok elé: szerintem annyira nem rossz ötlet. Az tényleg látszott, hogy Onyutha Judit valóban nincs beavatva, szóval tiszta kandikamera fílingje van a dolognak, ráadásul egy humoros(nak szánt) műsort próbálnak promózni, és hát ez elég figyelemfelhívó volt, az biztos, hisz pl. szabóZ is írt róla :-) Nem hiszem, hogy a híreket ez (tovább) hiteltelenítené, hisz azért nem véletlenül nem a hitelválságról szóló riport közepére gyalogolt be a Zsóka, hanem csak az időjárásjelentés legvégére.

Amúgy meg voltak elődök: 2006-ban a Múzeumok Éjszakáján látogatható volt a tévészékház, és akkor bizony VALÓDI civilek gyalogoltak bele a Híradóba meg az Estébe a tárlatvezetés jegyében (köztük én, bár a mi csoportunk már adáson kívül jutott be a stúdióba), ezzel is reklámozva a programot. Nem emlékszem, hogy bárki is kifogásolta volna ezt akkor akár itt, máshol. Aztán 3 hónappal később más civilek is megpróbáltak bejutni az élőadásba egy kicsit erőszakosabb eszközökkel, de ez már egy másik sztori.

Ezek a figyelemfelhívó álzavarok amúgyis már régóta a humoros műsorok kellékei. Andy Kaufman milyen eszközöket használt? "Egy kicsit menjen el a hang meg a kép, hogy azt higgye a néző, az őt tévéjében van a gond, aztán ez de vicces lesz". Amikor meg az ő életérő szóló film címét kölcsönvéve az RTL először próbálkozott stand up comedy műsorral (Ember a holdon), az első adás azzal kezdődött, hogy Rudolf Peti megcsinálta újra Kaufman egyik ötletét, és pár perces előadás után besokallt, elkezdte szidni a közönséget, és adás közben kirohant a színpadról."

Illúzió 2008.10.16. 12:43:57

Nagyon erőltetett volt. Zsóka azért pillanatra belenézett a kamerába. ...Érdekes, pont be is volt mikrofonozva!

Zsókának ruha nélkül kellett volna bejönnie, akkor elnéztem volna neki, hogy f@szságokat beszél...

Athos · http://blog.stfw.hu 2008.10.16. 12:44:56

Nem tudom, Onyutha Judit be volt-e avatva, de azt sem tartom kizártnak, hogy nem, a reakciói elég őszintének tűnnek (kínájában-röhögés, meglepődés, menteni próbálás). A legszembetűnőbb, hogy többször is azt mondja: "időjárás-jelentést próbálunk _rögzíteni_", hangsúlyozom: RÖGZÍTENI. Ebből nekem az jön le, hogy az időjárás-jelentés nem élőben megy, hanem pár perccel előbb veszik fel, talán technikai okok miatt (vagy a bakikat elkerülendő, pl. mikor a csaj majdnem hasraesett a fekete sávban, az is tv2-es baki volt).

Pár éve már nem nézek tévét, mikor utoljára néztem, a hírolvasók beszélgettek a időjóssal, valószínű, régen élőben ment. Most viszont nagyon úgy tűnik, előre felveszik, de ha ez igaz, akkor duplán szarul jön ki ez a médiahack.

Samott 2008.10.16. 12:56:02

Stiebel, banyek, ne adj nekik otleteket... ezek kepesek ra es megcsinaljak. ;)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.10.16. 12:56:07

Athos, nem gondolod, hogy az időjárásos kollega csak azért bent marad este 11-ig, hogy akkor is elmondja ugyanazt, mint pár órával korábban! Az időjárásban elég ritkán van breaking news... gondolom felveszik 7-kor az élőadást (vagy a biztonság kedvéért már az is felvételről megy), és aztán azt ismétlik meg később.

Kangörény 2008.10.16. 12:57:28

Az időjárás jelentés sosem élő, mindig felvételről megy. Még csak nem is pár perccel korábban veszik fel. :-)

Én a képernyő maradék sarkaiban promózott műsorokat elvből nem nézem meg.

marsellus wallas (törölt) 2008.10.16. 12:57:35

az időőjárás felvételrőől megy
faszpom...ennyi


és FOSSZAR!

2008.10.16. 13:15:21

sztem sokkal-sokkal égőbbek a hangeffektek, amik mennek az időjárás jelentés alatt, (minden adásban!) már persze, ha nem a vicces kedvű posztoló tette bele :) nincs tv-m így nem tudhatom.

wino 2008.10.16. 13:18:14

én láttam "élőben" a kis szösszenetet és azt hittem, hogy Onyutha Juditnak szülinapja van és ezzel próbálják megviccelni és mindjárt hozza Zsókuci a virágot meg a tortát. de igen, én most már tudom, hogy ez egy vicces műsor lesz csütörtökönként!

Tomás · http://atjaro.blog.hu 2008.10.16. 13:27:02

Ugyanezt a "hack"-et egy-két héttel ezelőtt a cool is eljátszotta, (és még több tízezer tv a világon) csak ott valami egyetemisták bohóckodtak valami gólyaavatásos feladatként, gondolom onnan az ötlet.

A nagy kerTV-k kizárólag mások által előemésztett dolgokat esznek?

Petra Bateman 2008.10.16. 13:34:34

én láttam ezt a cuccot élőben, meg aznap még utána egy későbbi időjárás jelentést.
nos, akkor lehetett látni Onyutha Judit fején, hogy kifelé vigyorog, mintha a Kapócs Zsóka akkor távozna, vagy még akkor vihognának az előző "humoros" eseményen. tehát szerintem ő nem volt beavatva tényleg.
amúgy nekem is az futott át az agyamon, hogy mennyire gáz ez, meg hogy ugye ez nem komoly???

netudki 2008.10.16. 13:49:30

Hát, mérsékelten vicces. De az xxl is kábé annyira lesz vicces, mint egy hanyattesés. Kapócs Zsóka basszbaritonja nem jön be.

◄ViZion 2008.10.16. 14:04:52

gáááázzzz...
ehh... a TV2 annyira hasítja maga alatt a fát, nem kell csodálkozni majd ha pofára esnek...

Alf (törölt) 2008.10.16. 14:44:17

de ez a bemondono jo csaj.

allah 2008.10.16. 14:56:26

Szánalmas. árpaatilla is azzal a fos filmjével együtt, meg a kapocs vagy milyen zsóka is az. Meg az egész pereputty. De ha megfizetik, ezek a médiagecik saját anyjukat is megbasznák élő adásban.

kacsa! 2008.10.16. 15:03:04

"g.i. 2008.10.16. 12:19:10
Szánalom az egész TV2. Évek óta ugyanaz a 10 arc, bármiről is legyen szó."
Ott a pont.

dnd 2008.10.16. 15:12:51

Nem az a baj, hogy ugyanaz a 10 arc, hanem hogy kik azok az arcok.

A Galxis Elnöke 2008.10.16. 15:31:39

Üdv!

Nekem nincs tévém.

Így a tévéműsorral sincs soha problémám.

Zaphod

ba 2008.10.16. 15:39:26

XXL baromság úgy a hogyvan az egész

a tv2 meg a szánalmas produkciói
a naplóval meg doki háusszal meg talán a naplóval ki is fójta nálam a tv2 :)

noszty 2008.10.16. 15:42:00

Kapócs Zsóka valami borzalmasat alakít. Hihetetlen, hogy színésznek aposztrofálja magát. Sírni volna kedvem attól, amit csinál és valahogy úgy érzem hogy mocskos lettem attól, hogy a szememmel befogadtam a látványt. Pedig egy aranyos kedves csajszi szerintem. Mekkora kár, hogy olyan területre merészkedik, amihez semmi érzéke. Káááár... kááárr... :( megyek, kimosom a szemem.

noszty 2008.10.16. 15:49:19

Szerintem a magyar ember nagyon nem vevő az ilyen eröltetett dolgokra, akkor már inkább jobban értékeli az abszurdabb humort. Miért nem csinálták azt, hogy Zsókanéni bejön egy bézbólütővel és szónélkül szétveri a másik nénit. fröcsög a vér meg az agyvelő, majd ezután mosolyogva véresen távozik Zsóka. Nem lett volna semmi értelme az egésznek, de leglább az ember elgondolkodik, hogy ez most mi a qvaélet volt?! és talán kicsit elmosolyodik, hogy ezek nem komplettek.... :) ennyi, ehhez talán zsóka színésztehetsége is elég lett volna. :) na kinek teccik? :)))

anonimusz 2008.10.16. 19:30:09

nem hinnem el, h lehet vmi ennyire szar, ha nem lenne fent a video.

es ez a bortonviselt, tehetsegtelen arpa tartja magat a magyar kreativok kiralyanak. ennyit arrol, h mennyit nyom a latban a tehetseg az ervenyesulesnel... es h az szemellenzos onteltseg es a gatlastalansag navajon egyenes aranyban all-e a tehetseg hianyaval.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2008.10.17. 09:24:02

De utálok úgy kommentelni, hogy utána nem olvasom el, mi lett.

Eleve "XXL stúdió", mintha olyan marha sok volna belőle, nem beszélve arról, hogy már a műsor beharangozójánál is ez volt az érzésem, de odakapcsoltam tegnap, és szerintem ez az egész díszlat a Fábry régi berendezése, csak kivitték róla az ülőgarnitúrát, meg a szamárpadot.

Ha nem az, akkor csak szimplán fájdalmasan hülye, aki megtervezte. Tényleg, annyira olyan, hogy először az RTL-en kerestem a műsort, sőt, a díszlet és a fél szemmel figyelés miatt úgy emlékeztem, hogy az előzetesben Kern+Fábry volt, nem Kern+Kamarás. Ez milyen?

Olyan jó diszkréten meg tud húzódni Attis a háttérben... mint amikor a gyilkos a függöny mögött van, de direkt kilóg a cipője, me' rendes.

Mazsola 2008.10.17. 09:45:23

Még egy ilyen szellemileg alultáplált műsort, elég volt a PROMÓ, köszönjük, de nem kérjük...Hogyan is adhatta Kern Művész Úr a nevét ehhez?Siralmas!!!

Tom Keller · http://tomkeller.blog.hu 2008.10.17. 09:45:53

Borzalmas volt az XXL, írtam is róla, vááá a TV2 megint alulmúlta önmagát tomkeller.blog.hu/2008/10/17/xxl_wtf

InformatívTeknős · http://fontosdolgok.blog.hu 2008.10.17. 18:25:49

a szövegben nem hallottátok, az "időjárást próbálok rögzíteni mondatot"? No ennyire volt élő, még csak erre sem adtak...

a szó a stúdióé!

kreativ 2008.10.20. 14:14:48

mindig megdöbbent, hogy mik mennek a tv-ben.. azért szerencsére már egyre több webtv van itthon is .) webcsatorna rulez .)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása