Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Afrika adományokat gyűjt a svédeknek

A svédek egy egész jópofa módját választották annak, hogy felhívják a figyelmet az afrikai országok kizsákmányolására. Jövőre ők lesznek az Unió soros elnökei, és ezalatt az ENSZ Fejlesztési Programjával (UNDP) együttműködve szeretnének ebbe az irányba lépéseket tenni. Hogy elnyerjék az ehhez szükséges támogatást, és a svédeket a mozgalom mögé állítsák, egy olyan kamukampányt készítettek, amelyben a feje tetejére állították a világot. A kampányfilmben ugyanis ghánai aktivisták szerveznek segélyakciót a Svédországból származó különféle relikviák elárverezésével a nyomorgó svéd gyerekek javára, mert már nem nézhetik tovább tétlenül a szerencsétlen sorsú kis szőke piciket. A meglehetősen cinikus kapmányhoz tartozó nem kevésbé cinikus honlapon rengeteg információt találunk arról, hogy Európa még mindig több pénzt von ki Afrikából, mint amit a csordogáló adományok formájában visszajuttat. Ennek értékéből kissé levon, hogy mindezt csak svédül olvashatjuk, de a Nils Holgerssonon, Beddinge kanapén, Henrik Larssonon és Harisnyás Pippin szocializálódottaknak ez sem jelenthet akadályt az üzenet megértésében. Nézzétek meg a "tudósítást", szerintem zseniális.


Forrás: osocio

Címkék: nonprofit paródia

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr56716697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misha 2008.10.23. 11:46:38

A legjobbak az àrverèsre kipskolt cuccok!:)))
Nagyon jó!

Vitamin 2008.10.23. 11:55:20

Szerintem is hatalmas poén. kegyetlen jól néz ki az életerős Ikea-gyerek a megszokott legyekkel borított, felpüffedt hasú fekete gyerek helyén. Provokál, megmozgatja a néző agyát, kimozdítja a megszokott sémákból. Ez igen.

fur 2008.10.23. 13:06:34

ilyesmit már csinálta diesel ha jól emlékszem.

2008.10.23. 14:13:39

Sajnos svédül nem értek, de nagyon tetszik. :)

Közöd?? (törölt) 2008.10.23. 14:15:43

em tudom mi baja lehetne az afrikaiaknak, hiszen itt éppen most is gazdasági válság van, jobb is ha küldenek ide kis kaját ott úgyis bőven jut termőföld egy emberre

Watchman 2008.10.23. 14:41:24

A honlap angolul is elérhető. Mondjuk én egy picit több infót vártam, egy-két konkrét adatot, nem csak a megszokott lózungokat. Pl. konkrétan mennyi segélyt kapnak az országok, mivel zsákmányoljuk ki őket stb.

Az meg eléggé zavaró, hogy a petíciót kis Humor Haroldok is minden áron alá akarják írni...

-ling 2008.10.23. 15:42:32

a honlap elég egyszerűcske lett, ami azt illeti, nem igazán vezeti a nézőt sehova, rengeteg kiegészítő hiányzik vagy láthatatlan, a szórakoztatóipar korában ez biza hiba.
a kampányötlet ill. a film viszont nagyon frankó. kár hogy nem mentek bele mélyebben.

Budabitch (törölt) 2008.10.24. 13:07:17

A szemléletmód, az tetszik. Másképp gondolkodásra bíztat. Szemben azzal a végtelenül paternalista hozzáállással, mely szerint nekük, gazdag és fejlett európaiaknak, amerikaiaknak fel kellene karolnunk Afrikát, ezt a szegény, elmaradott földrészt, ahol nem ismerik a vezetékes vizet és állandóan polgárháború, népirtás és éhínség van - és ez az ő problémájuk, amit egyedül nem bírnak megoldani. Szóval, rávilágít arra, hogy ez valójában mennyire komplex probléma, és megérteti, hogy a fejlett világnak, ahogy magunkat nevezni szoktuk, ebben milyen része van.

És szembe megy azzal a számomra hihetetlenül pofátlan szemléletmóddal is, amit egyébként a celebspilázó média gerjeszt tehetségesen tovább és olyan, számomra gyomorfacsaró dolgokban szokott megnyilvánulni, mint pl. a celebek örökbefogadási mániája a Vuitton-kollekcióhoz járó brandesített szuvenírgyerekkel. Hangsúlyozom: örökbe fogadni szép dolog. A szemléletmód nem tetszik.

Vagy itt van a "támogass egy afrikai éhező gyereket és nézegesd a fotóját". Természetesen megint nem arról van szó, hogy ellenzem ezeket az akciókat. A szemléletmód nem tetszik, amit tükröz.

BTW: a recesszió hatására sok ember elveszti majd a munkáját, az autóját, a házát és sokan ijesztő közelségbe kerülnek a nyomorral. De hogy milyen hatással lesz a fejlődő országokra, abba bele sem merek gondolni.

Sverige 2008.10.24. 21:19:24

Van egy másik fordított logikájú svéd reklámkapmány is, a filmje mostanában megy az SVT1-en:
www.youtube.com/watch?v=-0-Rvw-Pm5Q
Ez mondjuk kicsit nehezen értelmezhetö svéd nyelvtudás nélkül, de a lényag az, hogy úgy néz ki, mintha azt reklámozná, hogy az adott oldalon szabadon és olcsón rendelhetsz bármiféle gyógyszert vagy kábítószert. Maga az oldal is elöször úgy néz ki, mintha valóban rendelni lehetne róla, késöbb derül csak ki, hogy a svéd gyógyszerhatóság kampánya pont az ilyen oldalak ellen.
Vicces, hogy sokan valódinak hitték a reklámot, és több panaszt, feljelentést is beküldtek ellene. :-)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása