Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melyik a kedvenc köztéri reklámeszközöd?

Budapestre ki lehetne tenni a megtelt táblát, már ami a reklámokat illeti. A főváros utcáin gyakorlatilag már nem fér el több city light poszter, a házak falára már nem lehet több óriásplakátot felcsavarozni, a házak köré már nem is a felújítás, hanem a reklámháló miatt húznak állványzatot, ennek ellenére a szorgalmas médiások egyre másra újabb és újabb ötletekkel rukkolnak elő, amelyekkel valahogy még bele lehetne préselni néhány plusz reklámüzenetet a közlekedők fejébe. Ennek következményeként néha egészen elképesztő vagy éppen kétségbeesett ötletek bírnak kipattanni a fejükből. Ezen megoldások egyik iránya a pitiáner vonal, amikor lecsatolt utánfutót hagynak frekventált parkolókban, és annak ponyvájára, esetleg egy direkt erre a célra készített táblára teszik fel a hirdetést. Ezt persze csak a lúzerek csinálják, az igazi profik olyan eszközök kiagyalásán munkálkodnak napestig, amelyek lehetőleg jó sokba kerülnek, látványosak, és lehetőleg minél értelmetlenebbek és feleslegesek.

A kedvencem idáig az a háromkerekű szerkezet volt, amiben egy szerencsétlen diákmunkás szorongott valahányszáz forintos órabérért. A hirdetés a feje felett átívelő félig tető, félig hátfal szerkezeten volt elhelyezve, ami leginkább egy szárnyak nélküli, repképtelen motoros sárkányra hasonlított. Ezzel a Da Vinci tervrajzai közé is beillő csodamasinával kell a delikvenseknek a pesti forgalomban föl-alá tekerniük, amivel vagy a gyalogosok megvetését vagy az autósok rosszallását váltják ki, nem beszélve saját testi épségük kockáztatásáról.

Na de ez már a múlt, a most kiagyalt járműhöz képest ez a szerkentyű középkori reklámtechnikának számít, merthogy itt van nekünk a felettébb titokzatos hangzású Quad Light névre hallgató szörnyszülött. Valaki ugyanis kitalálta, - valószínűleg egy quad-nagyker lehetett - hogy erre kell rátenni a reklámot, és az majd modern lesz, trendi meg kúl egyszerre. Ja. Kíváncsi vagyok, szerintetek mennyire sikerült ez az elgondolás. Hiányzott-e a főváros utcáiról még egy értelmetlen benzinfaló reklámjármű, amivel jó fel lehet majd tartani a forgalmat a körúton. Ez persze nem rossz, hiszen a mögötte feltorlódó autósoknak lesz idejük elolvasni az apró betűs részeket is. Nem kívánok én rosszat senkinek, mindenki azzal vállalkozik, amivel akar, de nem hullajtanék könnyeket, ha ezek a reklámjárművek valóban feleslegesnek bizonyulnának, és kihullanának a gazdasági evolúció rostáján, az ügyfelek pedig eredeti, ötletes, az üzenetre szabott kültéri megoldásokkal próbálkoznának az effajta látszatötletek helyett.

Címkék: hungarikum köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr15734833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.10.28. 12:11:50

Ezek az autók egész egyszerűen felháborítóak!
Ezek még a kisebb gond, hiszen ez egy viszonylag alacsony szerkezet, ellenben ezek nagytestvére, melyek platóján egy befelé ívelt háztető van, mely majdnem egy óriásplakát méreteivel bír, és az utóbbi időben még szöveg, meg zene is szól belőlük.
Az igazi borzalom még pestiként is, amikor sorfalat állnak a Hősök tere, vagy az Opera körül, hogy szegény túrista véletlenül se tudjon egy normális képet készíteni az épületről...
Egyszerűen be kellene tiltani az összes ilyet!

Alapvetően nem szeretem a reklámokat, mégis látok jövőt az olyan hirdetési formákban, melyek a köztereket kreatív módon hasznosíják, akár szökökútfestéssel, akár cápauszonyokkal...
(az online hirdetések egymásnak küldött vicces reklámok már valóban az a szint ami kellemesen is érheti az embert)

Lehet úgy is reklámozni, hogy a fogysztó szeresse!
Persze látszik a képen ki hirdet: Gerinctelen mamutcég, gerinctelen hirdetési forma...

Vitamin 2008.10.28. 12:50:59

Nekem az a Vodafone-os kisteherautó volt a kedvencem, aminek a platóján két leselejtezett székből meg egy asztalból berendeztek egy irodát, rákötöztek két szerencsétlen kirakati bábut, majd körbehurcolták a városban, hogy milyen jó, hogy szabadon lehet internetezni. Menet közben meg úgy nézett ki az egész, mint valami költöző butik.

borzalmacska · http://www.ermengrade.freeblog.hu 2008.10.28. 13:39:34

A köztéri reklámokat lehet a legkevésbé elkerülni. A tévét és a rádiót ki tudod kapcsolni a reklám alatt, az újságban át tudod lapozni, a pop-up ablakot be tudod csukni. Viszont a buszra várva kénytelen vagy ugyanazt a citylightot, óriásplakátot bámulni nap mint nap. A jó outdoor reklámnak hozzá kéne adnia valamit a városképhez, nem pedig elcsúfítani azt. Az én kedvencem a ray painting.

Külföldi Viktor 2008.10.28. 14:18:34

ostoba és ellenszenves média. azonkívűl nem átallják "ambient"-nek hívni, mintha tudnák mi is az. ráadásul ezen a címen még az mrsz-en belül is külön tagozatot alakíthattak, sőt az egri konferencián külön szekcióban promotálták magukat.

beatlejuice 2008.10.28. 14:48:13

a kedvenceim plüssfelszerelésbe öltözött fiatalok, időnként valóban megnevettetnek. pl. óriásparadicsomként, vagy legutóbb szárnyas oroszlánként - ez utóbbi szenzációsan nevetséges (és ezért vicces) volt.
nyáron üdítőt, máskor szórólapot osztogatnak, de nem érzem miattuk lerombolva a városképet, sőt.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2008.10.28. 21:18:11

nem szeretném Karcsit megbántani, de nem szeretem a quadokat, a fekvőbiciklik meg undorítóak

sri.thai.soho 2008.10.28. 21:43:09

Múlt héten Pozsonyban voltam és ugyanezeket láttam az utcán,
de vagy huszat. Vajon onnan hozták?

ui.:
Who the fuck is Karcsi?

vanabi 2008.10.29. 12:30:35

Metrókocsikban található poszter. Ott ugyanis amúgy unatkozol és ott jössz rá mindíg, hogy elfelejtettél olvasnivalót hozni magaddal.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2008.10.29. 17:03:32

Sue
Én sem akarom Karcsit megbántani, de ki a fene ő?

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.10.29. 17:08:50

vállról indítható adblockert nekik!
az óriásplakátot cipelő kisteherautókra pedig meganuke!

gabbee 2008.10.29. 23:16:12

jaj bocs rossz poszt jött be a Karcsi, www.quadlight.hu/kapcsolat.php

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása