Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A hét kérdése: Szerinted jó, hogy az indexes blogokban lesz reklám?

Nem is olyan régen szerveztünk arról szavazást, ki hogy látja a blogokban való reklámozás lehetőségét. Annak a felmérésnek az lett a végkicsengése, hogy a blogok sok szempontból alkalmasak arra, hogy hirdetési felületek legyenek, és bár van miben fejlődniük, legfőbb ideje lenne, hogy a hirdetők elgondolkodjanak a dolgon. Akkor azzal a félmondattal zártam a posztot, hogy remélem ez a kis szavazás is hozzájárul a közvélekedés megváltozásához, és akár konkrét lépésekre is sarkallja az érintetteket. Nem gondoltam volna, hogy a helyzet ilyen hamar és ilyen hatalmasat változik majd, azt meg végképp nem, hogy a változásban én is érintett leszek.

Merthogy az index többéves gondolkodás és tili-tologatás után elszánta magát, és meghirdette a hazai piacon biztosan nagy visszhangot kiváltó és a hirdetési szokásokat jól megkavaró reklámprogramját. Ezentúl csak azokon a blogokon nem lesz hirdetés, amelyek nem akarják. Nekik cserébe le kell mondaniuk a főoldalas blogrollon való megjelenésről, amit sokan egy vállrándítással intéznek majd el, de lesznek olyanok is, akik személyes sértésként, jogaik lábbal való tiprásaként élik majd meg. A többiek egy a hirdetések felével maguk rendelkezhetnek (az oldalletöltések felében az index, a másik 50%-ban a saját reklámok jönnek majd le), egy szűkebb csoport reklámfelületeit pedig majd maga az index intézi, egy bizonyos jutalékot biztosítva a bloggereknek belőle.

De igazából nem is ez a lényeg, ez a része legyen a bloggerek gondja. Én inkább a másik oldalra lennék kíváncsi, vagyis arra, hogy ti, olvasók hogy viszonyultok ehhez a változáshoz. A hátatok közepére kívánjátok az egészet, és az utolsó reklámmentes szigetek megszűnését, a reklámokkal szembeni harc egyik barikádjának ledőlését látjátok benne, vagy épp ellenkezőleg üdvözlitek azt, mondván a blogok jó része és a rajtuk dolgozók ugyanannyira megérdemlik a reklámbevételeket, mint bármilyen más sajtótermék? Szerintetek tönkreteszi majd a blogokat a reklám, vagy megerősíti majd? Ellenségesen fogadjátok a hirdetéseket kedvenc blogjaitokon, netán nektek tökmindegy, mert felőletek akár ingyen Audikat is hirdethetne ott valaki, akkor se néznétek meg? Szavazzatok a megszokott helyen, hogy kiderüljön, ti mit gondoltok a blog.hu reklámprogramjáról.

Címkék: blog 7kérdése

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr100758548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venuswoman · http://sorozatdara.blog.hu 2008.11.10. 11:03:58

sztem nem para, cs azoktól kapok agyfaszt, amik kitakarják a poszt szövegét, szal olyat NE :)

Hangyasav 2008.11.10. 11:25:46

Én viszonylag sok külföldi (elsősorban angolszász) blogot olvasok, és elég sokban köztük vannak reklámok. Engem nem zavarnak, ha 1) adekvát a témájuk, 2) normálisan, pl. oldalt vannak elhelyezve.

Nekem a reklámok inkább azt jelzik, h az illető blogger talpraesett és hogy jól s jót ír (hiszen olvassák, és így érdemes ott reklámozni).

Egy jó példa itt:
cafefernando.com/

...0 .. 0... · http://wece.blog.hu/ 2008.11.10. 11:27:48

én várom már! gyorsan össze is dobtam egy új blogot, és várom a sültgalambot.
;)

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.11.10. 11:36:24

Nekem teljesen mindegy, úgyis csak leszoktató eszközöket, lehetőségeket lehet nálam hirdetni - arra viszont nagyon jó hely. A pénz nem számít, csak egészség legyen!
Az Index viszont úttörő a blogok tekintetében sok téren. Én örülök neki, hogy része lehetek.

Company 2008.11.10. 13:12:41

Szerintem ez nagyon nagy húzás az indextől, nem gondoltam volna, hogy lesznek hozzá elég tökösek. Szerintem sok blogger megérdemli, hogy ilyen szinten is komolyan vegyék, és ha nem lesznek gagyi, ugráló, villogó vackok (félek, hogy lesznek), akkor miért ne lehetne itt is reklám.

Illúzió · http://cs2.hu/community/arcade.php? 2008.11.10. 13:31:13

Nem jó. Nem erről volt szó, mikor indult, szóval szemétség.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.10. 13:44:10

Simán megéri reklámot kitenni.
Havi 120 dollár havonta ilyen dollárárfolyamon a "semmiért" ...:-)

Koronix · http://otletlada.blog.hu/ 2008.11.10. 13:44:49

csakhogy jól értem-e:
- ha nem engedem be a reklámot nem kapok címlapot
- ha beengedem az index reklámot cserébe címlapot is kapHATok, pénzt nem. minden második AV-t magamnak kell értékesíteni.
- ha kiválasztott vagyok pár tízezer huf-ot adnak fixen a blogomért.

akkor tkp ez azt jelenti, h a nagy massza csak reklámot fog kapni, pénzt nem (ha csak magának nem csinál) és a címlap így fizetőssé válik (posztokkal és reklámfelülettel fizetünk érte). végülis, semmi nincs ingyen...

a dolog olyan szempontból is érdekes, h ezzel a legálissá válnak a hirdetések a blogokon és ha más szolgáltató is belevág ebbe (és fog!), akkor érdekeltebbeké tehetőek a népszerűbb bloggerek.

ügynökségi szempontból pedig kifejezetten jó dolognak tűnik számlaképes, mért rendszerrel lehet együttdolgozni. a kérdés persze, h az av alapú vásárláson kívül be mer-e vállalni az index más értékesítési formát és h a blogokat mennyire akarják bannertemetőnek használni vagy tartalom/tematika alapján targetálhatóak lesznek-e.

valamint érdekes kérdés, h a maradék av-k értékesítésére vkik szervezetten (sales house?) rámozdulnak-e, esteleg a bloggerek network-be állnak-e majd és együtt próbálják majd a maradék felületeket értékesíteni.

mindenesetre 3 éves csúszással ez a pillata is eljött, és ez jó.

Mária 2008.11.10. 13:45:57

Szerintem korrekt. Ha én megmutathatom az enyémet, cserébe ők is megmutathatják az övéket :)))

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.11.10. 13:50:20

Nincs baj a reklámokkal, ha szolidak, visszafogottak.

Ha ugráló, mozgó, rezgő dolgok lesznek, az nem lesz annyira jó...

THK 2008.11.10. 13:53:48

szerintem tökmindegy: csak mazochisták nem használnak manapság AdBlock-ot...

God save the Queen 2008.11.10. 13:55:21

Firefox + AdBlock

mi az a reklám ???

hihi

Lzooltan · http://gambia.blog.hu 2008.11.10. 14:00:28

A blog, mint internetes napló, /definíció nem pénzkeresésre szolgál. A gazdája kiírhatja magából a gondolatait, vagy egy adott témát jár körül részletesen, akár éveken keresztül.
Az oldalon lévő reklámozással megváltozik az egész dolog lényege.
A többi honlapomon úgy csinálom, hogy inkább kifizetem a tárhely és az elérhetőség költségeit, de nem csúfítom el az oldalt azért a néhány dollárért, amit évente hozna.
Egy szöveges, jól targetált, pl Adsense reklám még belefér, de a címlapon megszokott, színes, villogó vackokat a hátam közepére sem kívánom. Az ajánlat sem az igazi, mivel nagyon kevés blogger tudja úgy értékesíteni a felületet, hogy az jövedelmezzen is, viszont az Indexnek ez napi több millió megjelenést fog jelenteni, lényegében ingyen. Azaz mindössze a bloghu fenntartási és fejlesztési költségeiért.
Örülnék egy olyan konstrukciónak, ahol némi díj fejében (mint általában a tárhelyeknél) a bloggerek megkaphatják az extra publicitást, amit a főoldal, blogroll, stb jelent. Vagy legalább a mostani rendszerben ennek a lehetőségét.
Szívesen fizetnék egy kisebb összeget azért, ha nem kellene reklámokat kitenni, de nem is blokkolnák a blogom publicitását.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.11.10. 14:01:00

Koronix - 500.000 is "pár tízezer"; egész pontosan 25 pár.

Napi · http://napikerdes.blog.hu 2008.11.10. 14:05:07

Akinek nem tetszik, használjon saját domaint + tárhelyet + pl. wordpress-t! Eddig is csodálkoztam, hogy nincs hirdetés a blog.hu-n! Egyébként szerintem teljesen korrekt az újítás, mert még így is maradhat reklámmentes!

Lángharcos 2008.11.10. 14:06:24

A gond az arányokkal van. Amíg ott egy ártatlan képecske, felirat, nem zavar. Csakhogy az index.hu is annyi flash-el nyomja tele a főoldalát, hogy egy gyengébb gépet percekre lefagyaszt vele, és látom, a reklám már lejött, a szöveg még nem. Rém idegesítő. Amíg a reklám fájlok nagyobb méretűek, mint a tartalom, addig lesz adblock is nálam. :(
A böngészés érezhetően gyorsabb.

Vannak olyan oldalak, amiknél nem használok tiltást. Mert megérdemlik :)

Critmiss 2008.11.10. 14:15:35

Azt mondjuk tényleg bemutathatták volna, hogy pontosan hol és hogyan helyezkednek el majd a reklámok.

Brahi 2008.11.10. 14:25:32

Azt szoktam mondani: miféle reklámok? A szemem annyira megtanulta mér kiszűrni a reklámokat, hogy olyan mintha ad-blocker lenne egyenesen az agyamba építve. Tényleg, soha egy weboldalon egy reklámra sem emlékszem. Nincs más, a kedves cégek már csak abban az ezoterikus baromságban bízhatnak, hogy "hámmajd biztos tudat alatt megragad". Aha, biztos.

Beau · http://www.beau.hu 2008.11.10. 14:28:31

Wordpress-re, saját domain-re fel!

Bexter 2008.11.10. 14:37:51

Ha nem beuszos, képembe mászos, villodzos vacakok lesznek akkor sztem elférnek.

Reisz Manfréd 2008.11.10. 14:39:30

Csatlakoznék Brahihoz. Amíg nem takarják el az általam éppen nézett oldal 90%-át, addig észre sem veszem. Ha meg eltakarja, akkor sem a tartalmával foglalkozom (egy csinos leányzó esetleg kap egy pillantást), hanem azzal, hogyan lehet eltüntetni.

A nagyon tolakodó reklámok pedig a "na, ilyet csak azért sem veszek" reakciót váltják ki belőlem.

Egyszer vettem egy terméket a reklámjai miatt. Egy Miller sört. Nem vót rossz, de a reklámszpotjai jobbak.

Reisz Manfréd 2008.11.10. 14:40:11

Ezzel azt akartam mondani, hogy felőlem jöhetnek, ha szépen meghúzzák magukat valamelyik szélen.

Hijaszu 2008.11.10. 14:54:23

:) A nagyon idegesítő popupokat (mint a mostani flash kampány is) egyből domainestül szoktam adblockba rakni, szóval ellenkező hatást érnek el :)

jozo 2008.11.10. 15:00:19

hi!

ha nem lesznek vibráló-ugráló elővillanó szarok, akkor ok

visszafogott, informatív cuccok ok

ha viszont belevillan a képembe, comment közben előugrik, stb
akkor azonnal ad-block...

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.11.10. 15:15:34

A userek 90%-ához eljut, és úgyis ez számít.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.11.10. 15:18:59

AdBlock, Flashblock, NoScript fut, felőlem lehetnek reklámok... :)

kacsa! 2008.11.10. 15:24:02

Eddig nem voltak reklámok a blogokon?
Egy AdBlock júzer.

amitlatok (törölt) · http://amitlatok.blog.hu/ 2008.11.10. 15:28:54

Nézzétek, aki jól ír ügyesen, az miért ne húzzon hasznot belőle. Az, hogy reklám nélkül nincs blogroll, meg valamit valamiért alapon elmegy. Aki akarja, szoftveresen ki tudja a reklámokat zűrni, ha zavarja.
De ilyen egyszerű ingyenes blogrendszert mégegyet nem találsz sehol, az tuti.

LiberAll 2008.11.10. 15:44:39

Adblock-ot élesítettem, tőlem jöhet.
Amúgy meg hirdetni nem a blogon kell, hanem a főoldalon, meg a zindexen. szerintem

Beau · http://www.beau.hu 2008.11.10. 16:01:06

amitlatok · amitlatok.blog.hu/ 2008.11.10. 15:28:54


"De ilyen egyszerű ingyenes blogrendszert mégegyet nem találsz sehol, az tuti."

Nyavaját nem :-)
A blog.hu rendszere megfelel egy erősen herélt wordpress-nek. (A hangsúly az erősen herélten van.) A freeblog sokkal felhasználóbarátabb, a blogol.hu pedig olyan szinten közösségépítő, hogy a felhasználói szinte családtagok :-) Nem utolsósorban a blogol.hu gazdája Nand korszakokkal szociábilisabb mint más blog-adminok.

Critmiss 2008.11.10. 16:03:32

Hát ha van pénzed rá...

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.11.10. 16:06:21

A blog.hu erőssége abban van, hogy néha van esélye kis bloggernek is kikerülnie az Index címlapra.

Critmiss 2008.11.10. 17:19:42

Tényleg, most lehet, hogy hülye kérdés, de non-profit alapon kitehetek majd vajon hirdetéseket?

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.11.10. 18:32:45

a freeblog mint felhasználóbarát:DDD kevés szarabb blogrendszer van annál. ha nem vagy regisztrált, vagy admin, képtelenség kommentelni rá...

felőlem jöhetnek a reklámok, ha nem ugranak az arcomba, és nem lassítják a böngészést. én mobilon (3G) netezek, és annak is a peremvidékén, ezért ritkán gyorsulok az 500kb/s közelébe:) úgyhogy ez nekem sarkalatos kérdés. (az iwiwre már be sem lépek, mert a sok reklám miatt, az amúgy is fapados rendszer, egyszerűen beáll:))

Dr. Stein (törölt) 2008.11.10. 18:44:43

Vajon a reklámok hatással lesznek-e a főcímekre. Például, mikor mind a négy betű szerepel a g*ci szóban, Index főoldalon.
Ezúton is gratulálok a szerkesztő ízléséhez.

Mi lesz a szabadszájú blogokkal, melyek amúgy nagy látogatottsággal bírnak és néha pántja a píszís managerek szemét, mint pl. a Vastagbőr?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.10. 19:18:57

Dr. Stein

Jaj, pont velünk kell példálózni??? xD

Tényleg szúrjuk valakinek szemét?
Királyság ...máris megérte bloggolni ;-)

Dr. Stein (törölt) 2008.11.11. 05:34:38

Hát, Mohácsi Viktóriát és a Magyar Tarkákat biztos nem látjuk majd Vastagbőr pólót vásárolni.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.11.11. 22:14:53

Uram, talán észrevette, hogy éppen egy reklámokkal foglalkozó blogon vagyunk? Ugye elhiszed, hogy akit a reklámok, a színvonalas, érdekes reklámok érdekelnek, akár "magánemberként", akár szakmai alapon, az talán nem fog nemet mondani a reklámra.

Csak nehogy a reklámmal együtt igénytelenség / pofátlanság is jöjjön.

Aggie 2008.11.12. 19:15:42

Johetnek a reklamok nyugodtan, aki 1990 utan erettsegizett, az mar profi reklamkerulo, miert is idegeskednenk ilyen aprosag miatt, hogy a kedvenc blogjainkban lesz egy-ket banner:)

gus · http://gus.hu 2008.11.23. 10:07:57

"a freeblog mint felhasználóbarát:DDD kevés szarabb blogrendszer van annál. ha nem vagy regisztrált, vagy admin, képtelenség kommentelni rá..." ez mekkora hülyeség. te kevered a blogterrel nem?

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása