Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A 10 legjobb vírusreklám 2008-ban

Közeledik az újév, ilyenkor megsokszorozódnak a szervezetben az évvégi rangsorolásért és listaállításért felelős hormonok, amelyek szorításának a GoViral szekemberei sem tudtak ellenállni, és hogy megszabaduljanak a feszítő nyomástól, gyorsan összeállítottak a legjobb vírusreklámokról egy listát. Ehhez a legnagyobb videómegosztók letöltési adatait, valamint a videók ranking-jét vették figyelembe. Ezt a tízes listát vette át tegnap a Guardian, még nagyobb rangot adva az összesítésnek, amelynek végigbogarászása sok kellemes perc mellett sok tanulsággal is jár. Ezek között érdemes mindjárt megjegyezni, hogy az első két helyen végzett filmet nem klasszikus reklámügynökség készítette, ami mindenképpen elgondolkodtató.

Az első helyre az addicton is kirárgyalt, a Budweiser zseniális Wassup kampányát folytató, még zseniálisabb Wassup 2008 nevű, Obama mellett kardoskodó választási vírusfilm került, amivel a legmesszebbmenőkig csak egyetérteni tudok. 

A második a korábban már szintén bemutatott, szexmentes szülinapi Diesel pornófilm lett, aminek érdemeit szintén nehéz lenne elvitatni.

A harmadik helyre egy szerintem nagyon bénácska vírusfilm került, amelyben Kobe Briant "átugrik" egy Aston Martint. Persze az egész csak trükk, az emberek valamiért mégis elkezdték találgatni, hogy igazi-e a felvétel vagy kamu.

A negyedik egy ehhez hasonló, vagyis számítógépes effektekre épülő, kimondva-kimondatlanul mégis valóságosnak beállított extrém utca foci lett, amivel az Electronic Arts kereste a fiatalok kegyeit. A blogon ezt is kipipáltuk annak idején.

5. lett Guy Ritchie állati jó focis reklámfilmje, ami tulajdonképpen nem is vírusnak készült, hiszen agyba-főbe nyomatták a tévékben, azonban a neten is ráharaptak az emberek, és küldték egymásnak, mint a karácsonyi képeslapot.

A hatodik helyen - őrület, ez is szerepelt nálunk - a Tiger Woods "Jézus ütés" névre hallgató filmje került, amiben egy a játékban felejtett bugot forgattak le a valóságban, mintha Tiger tényleg tudna a vízen járva golfozni.

A hetedik az Apple Mac and PC sorozatának egyik epizódja a Bean Counter lett, ami több szempontból is pikáns, hiszen tulajdonképpen magát a reklám intézményét figurázzák ki benne. Aki nem látta, az gyorsan pótolja be, érdemes.

Nyolcadik lett a Samsung Omnia mobiltelefon rendhagyó csomagolásáról készített "home videó", a kilencedik a Nike két ellenérdekelt NFL-csapat egy-egy sztárját egymásnak feszítő, szívszaggató, térdremegtető filmje, a tizedik helyen pedig a Centraal Beheer letiltott, meleg Ádámos teremtéstörténete végzett. Csemegézzetek a jobbnál-jobb filmek közül, és ha jövőre sem akartok lamaradni semmiről, akkor továbbra is olvassátok az addictot!

Címkék: vírus online reklámszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr77817568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padawan 2008.12.11. 19:11:57

Jó kis lista, több is volt, amit nem ismertem. Az Obamás tényleg a legjobb!!!

_original · http://mikvannak.hu 2008.12.11. 19:20:14

pont most indult a mini viralkampánya is a simánvállalom.hu, ugyanúgy perszonalizálható meg minden, de szerintem simán ne üt, főleg gy a Pepsi után...

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.12.11. 19:27:06

Ez a jó az év végében: csőstül jön a jó!
Lehet, hogy elég lenne év végén olvasni az addict?
;)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.12.11. 20:19:34

a sorrenddel nem egészen értek egyet

de kb klassz

padawan 2008.12.11. 21:39:13

alex
Igen, de ezek vírusvideó, itt meg a vírusreklámok vannak számba véve. Van egy kis különbség, az egyik csak úgy van, a másik meg hirdet valamit.

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.freeblog.hu 2008.12.12. 08:02:10

Kedves blogolvasók!

Vírusok terén nekem is lenne egyetsmást mondani. Például azt, amikor a szerencsétlen Salga Tibi rosszul adta meg a retrovírus definícióját. Lett olyan bruhaha, hogy megremegtek a falak!
Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának negyedéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon

rendezvényszervező · http://rendezvenyszervezo.blog.hu/ 2008.12.12. 08:39:59

Azt hiszem, hogy a vírusreklám hozzátartozik a mai marketing élethez. A lényeg, hogy ne legyen bántó és igazi vírus! :)

p3d3str1an 2008.12.12. 11:02:57

léccilécci valaki mondja meg, ki a csaj a Centraal Beheer reklámban... vagy csak illúzió hogy olyan ismerős?

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2008.12.12. 12:04:53

Kéne csinálni egy magyar listát. Mondjuk top 5-t mert hát nem túl nagy a választék. Meg ha már lista kíváncsi lennék a legjobbra (és legrosszabbra) értékelt reklámszemlés alkotásokra is...

albinoblacksheep 2008.12.12. 13:57:40

Szép volt ADDICT! 10-ből 9, innen látszik, hogy:
- vagy nagyon képben vagytok
- vagy benne voltatok a zsűriben(0,0001% valószínűség)
- vagy a GoViral is nyomon követi az addictot (bár magyarul nem hinném, hogy beszélnek)

majomka 2008.12.12. 14:26:05

Szerintem a hhháj, ájm Edem! a legjobb:)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása