Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

John Lennon laptopakciót hirdet

Első hallásra elég furcsának tűnhet, hogy John Lennon egy 2008-as reklámban szerepel, de még másodikra is csak hülyén néz az ember. John barátunk nem egy gerillaakciónak köszönhetően került a filmbe, hanem Yoko Ono hozzájárulásával, aki úgy érezte, hogy sok reklámcélú megkeresés elhárítása után most érkezett el a pillanat, hogy rábólintson arra, hogy Lennonból haála után legyen reklámarc. A legendás zenész ráadásul beszél hozzánk a filmben, és arra buzdít bennünket, hogy változtassuk meg a világot azzal, hogy veszünk egy laptopot egy a világ egy távoli pontján élő hátrányos helyzetű gyerkőcnek. A szájába adott szöveg elég geilre sikeredetett, arról beszél, hogy ő a zenéjével próbálta, mi viszont laptopokkal változtathatjuk meg a világot, na és persze azt sem lehetett megúszni hogy az Imagine-re való utalás kimaradon a meggyőzőeszközök arzenáljából.

Maga a segélyakció is megér egy misét, ugyanis a szervezők azt tűzték ki célul, hogy bizony ők addig nem nyugszanak, amíg a világ összes gyerekének nem lesz egy laptopja.  Így szeretnék megszüntetni a hátrányos helyzetű gyerekek lemaradását az oktatásban. Az akció már jó ideje zajlik (itt rengeteg kép az átvett fradiszín laptopokkal okosodó lurkókról a világ minden tájáról), mégis furcsán hat egy kissé az éhínség vagy az ivóvízhiány leküzdéséért folytatott kampányok között. Sokan vannak, akik sokkal inkább ilyen célra adakoznak, minthogy egy laptopot nyomjanak a kicsik kezébe, még ha wifi van is benne, és úgy tervezték, hogy a szabadban is tökéletesen lehessen használni. Persze ezen a téren is meg kell szüntetni a lemaradást, de biztosan nem lehet egyszerű forrásokat szerezni ilyesmihez addig, amíg ennél lényegesen komolyabb humanitárius kataszrófákkal kell szembenéznie a világnak. Ti mit gondoltok erről?

Címkék: celeb nonprofit

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr8847366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kikkoman 2008.12.30. 15:25:52

Szerintem meg semmi értelme sem volt előrángatni szerencsétlen Lennont. Ezért legalábbis nem. A cél nemes, de a reklám ultragáz.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.12.30. 15:45:09

yoko ono öregszik és elment az esze???

pekmester 2008.12.30. 17:10:35

jó üzlet a laptopgyártóknak.
szerintem ez a legfontosabb problémák rangsorában kb. a 11575. helyezett.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.12.30. 18:41:21

Én még a cél nemességében sem feltétlenül hiszek. A gyerek aki talán írni olvasni sem tanulhat meg éhezik nem sokra megy a laptoppal. A gyártó aki a dolog mögött áll viszont nem vesztességgel akar gyártani, ki akarja termelni a technológia költségét.

Ha korrekt lenne: Akkor támogatna minden hasonló kezdeményezést, ez is közelebb visz a célhoz.

Ha üzlet akkor érthető miért nem tetszik nekik az Intel Classmate PC, stb.

A hiszékeny emberek jótékonyságával visszaéllő projektek n+1-ik semmitmondó, ötlettelen, hazug reklámja.

Perillustris 2009.01.01. 11:26:16

Gyermekem, aztán le ne töltsél semmi jogvédett tartalmat illegálisan!

www.pintak.com/Famine%20Feeding%20child.jpg

Rendben, de addig is kaphatnék valamit a tányéromba?

lethungerend.com/yahoo_site_admin/assets/images/child_starving_bw.97143024_std.jpg

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása