Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Így készült: A CIB bank és a K&H kampánya

Egy reklám láttán sokakban merülhet fel a kérdés, miért éppen ezzel a filmmel reklámozták az adott terméket, és miért nem valami egészen mással? Miért éppen Figo rúgta a lasztit a Szentkirályi szpotban, és miért nem mondjuk Pitti Katalin? Miért épp Robin Hood és Rózsa Sándor lettek a Vodafone reklámarcai Lolka és Bolka helyett? Egy a szakmában járatlan tévénézőnek nehéz vagy szinte lehetetlen ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása, ezért úgy döntöttem, hogy útjára indítok egy új rovatot, amelyben leegyszerűsített formában, közérthető módon megpróbálom visszafejteni az egyes reklámkoncepciókat, és igyekszem egy egyszerű, mindenki számára könnyen befogadható formában bemutatni, milyen elemekből állt össze a végleges reklám.

Először két bankrekmlámot veszünk górcső alá, amelyek dekódolása még nekem is sok fejtörést okozott, de végül sikerült az alkotói folyamat minden fázisát egészen a kezdetekig visszafejteni. Nem egyszerű rájönni, miért lett állatorvos a CIB reklámarca, és azt sem könnyű kitaláni, miért éppen táncolnak, és miért nem mondjuk fuvoláznak vagy másodfokú egyenleteket oldanak meg a K&H bank reklámjaiban. Most azonban lerántjuk a leplet a titokról, hogy fény derüljön a vízbe ugró majomra! Ha valaki mellesleg kedvet érezne ezekhez hasonló visszafejtett reklámegyenletek megalkotására, akkor küldje be nyugodtan a megoldásokat a kár kommentben is, hogy közösen kielemezhessük őket.

 

Címkék: bank paródia így keszült

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr37856000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simon Bolivar 2009.01.06. 10:34:25

Hát ez kiba' jó! A Surdán percekig röhögtem. Még ilyet!

danesztatosz 2009.01.06. 11:06:25

hm. a posztot olvasva egy pillanatig azt hittem, tényleg lesz valami szakmázás, ami lehet, érdekelt volna. de ez a képpoén nem több, mint a briefblog, sőt inkább kevesebb. szerintem fölösleges.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.01.06. 11:11:43

danesztatosz
Elnézést a túl hitelesre sikerült bevezetésért. Az egészet csak poénnak szánom, a mélyebb elemzésre a Reklámszemle rovatban eddig és ezután is lesz lehetőség. A brief blog rovat úgy jó, ahogy van, de elsősorban a printekre koncentrál, és az extrém példákat vesézi ki. Ez meg itten afféle görbe tükörben látszó összekacsintás akar lenni a nagyobb kampányokról. Ha bejön bejön, ha nem, akkor meg kimegy.

Kikkoman 2009.01.06. 11:34:35

Szerintem jó lesz ez. Nekem már be is indult az agyam. A Budapest bankos lehetett volna a Stefanovics Angéláról a pesti mesében készült mocskos kép, mellette lehetett volna egy jelmezkölcsönző, harmadiknak meg egy pillangó az új logóra utalva. Na?

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2009.01.06. 14:38:47

@Kikkoman: nem leírni, leképezni kell
így, elmondva is jaó! ;)
az ötlet is jó, remélem sok kép lesz
esetleg egy verseny? egy ÚJ díjjal?

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.01.06. 14:44:41

A díjaktól egy jó időre megcsömörlöttem, hosszú ideig szót sem ejtek róluk. Mép poénból sem. Az meg, hogy sok ehhez hasonló reklámegyenlet lesz-e, nem csak rajtam múlik. Ha van kedve, bárki gyárthat ilyeneket.

Bery · http://www.facebook.com/berkes.peter 2009.01.06. 16:53:21

rb,
jó sok időd van, hogy ilyeneket fabrikálsz. Szerintem ezzel nem lesz tartalmasabb az oldalad...:(

Kösz jól vagyok! Ne tessék aggódni! · http://tudtad.blog.hu 2009.01.06. 17:38:59

Jó lesz ez. Nekem tetszik. Bár a BP bankos emese retro filmjének itt helye lenne

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.01.06. 18:38:12

Bery
Mindenki másfajta tartalmat keres. Én jól éreztem magam, miközben csináltam, ezért gondoltam, hogy mást is érdekelhet. Legfeljebb ha kiderül, hogy nem így van, akkor megtartom magamnak.

Herrera kapitány 2009.01.06. 23:20:38

Teljesen király, a K&H-s visszafejtésen pedig én is röhögtem, Surda ott nagyon befigyel. Egyékébnt ez rb blogja tehát azt rak rá amit akar és sosem baj szerintem, ha kicsit színesebb lesz tőle a dolog :)

hebrew_hammer 2009.01.07. 22:54:44

Hát, ez zseniális.....

bbt62009 · http://www.pannon.info 2009.08.13. 15:23:33

"Szégyenlistán" a CIB Bank
A CIB Bank Zrt.-t elmarasztalta a Budapesti Békéltető Testület

A CIB Bank Zrt. egyik ügyfele 2008. november 7.-én internet bankon kezdeményezte a CIB Ingatlan Alapok Alapja befektetési jegyeinek visszaváltását amit a bank nem hajtott végre és az ismert PSZÁF felfüggesztés miatt ez a fogyasztónak kárt okozott. A bank telefonos beszélgetésekben kártalanítást ígért de később ezt változó indokokkal megtagadta.

Az ügy a Budapesti Békéltető Testület elé került, amely BBT/6/2009. számú határozatában kötelezte a bankot az ingatlan jegyek 2008. november 24.-i árfolyamon történő visszaváltására (megtekinthető: www.pannon.info).

Ezen túlmenően megállapította a következőket:
• Az bank az Ingatlan alapját a fogyasztókat megtévesztő módon reklámozta és vonzó befektetésként tüntette fel még 2008. november 7.-én is.
• A Bank nem tagadhatja meg a fogyasztókkal készült hangfelvétel kiadását, és azt adja ki az ügyfélnek.

Ezzel szemben a CIB Bank Zrt:
• A megtévesztő reklámozást még 2008 végén is folytatta és a fogyasztókat megtévesztette mivel az ingatlan alapot az állampapírokhoz hasonlóan vonzó és biztonságos, de annál nagyobb hozamot ígérő befektetésként mutatta be akkor amikor azok árfolyama már folyamatosan csökkent. Kockázatát az állampapírokéhoz hasonlónak állította be.
• A Bank nem hajlandó kiadni az ügyféllel készült hangfelvételt.
• A CIB Bank nem rendezte az előírt árfolyamon a jegyek visszaváltását és azokat csak 2009. áprilisában váltotta vissza az előírtnál jóval alacsonyabb árfolyamon ami a fogyasztónak jelentős kárt okozott.

A fentiek alapján a CIB Bank Zrt. joggal szerepel azon cégek "szégyenlistáján" amelyek a a Budapesti Békéltető Testület (BBT) honlapján is helyet kaptak. Ezen azon cégek szerepelnek akik nem hajtják végre a BBT határozatát és a fogyasztó jogait semmibe veszik.

További információ a www.pannon.info oldalon!

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása