Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A T-Mobile rácuppant a flashmobokra

Flashmobokról készült videók már évek óta keringenek a videómegosztókon, ahol hatalmas nézőszámokat produkálnak. Nem is csoda, hiszen szinte minden állatul tud kinézni, ha nagy tömegben csinálják legyen szó párnacsatáról, nindzsatámadásról vagy éppen metrózás közbeni gatyaletolásról. Így aztán várható volt, hogy előbb-utóbb valaki lecsap majd rájuk, hogy kipasszírozza a bennük rejlő reklámlehetőséget. Próbálkoztak már ezzel többen is, sőt, a Bodies kiállítás kapcsán még egy erőtlen hazai példának is tanúi lehettünk. A legtöbb ilyen kísérlet azonban erőltetetten hatott, nem tudták az egészet a reklámüzenethez kapcsolni. A T-Mobile-nak viszont az a nagy szerencséje, hogy a nemzetközi kommunikációs stratégiája tökéletesen egybecseng a flashmobokkal. A "Life is for sharing" szlogen nagyszerűen a végére ragasztható egy ilyen akciónak, hiszen a lényege, hogy egy közösség tagjai leszerveznek valamit maguk között, amit a kívülállók lefotóznak, lefilmeznek, hogy azt megoszthassák másokkal is.

Ezt a lehetőséget látta meg a londoni Saatchi, az ötletet pedig tett követte, amelynek eredményeképpen most csütörtökön meg is volt az első T-Mobile akció. Londonban, a Liverpool streeten egy hatalmas táncjelenetet adtak elő a beépített emberek, nagy meglepetést okozva az éppen arra járóknak. A több száz táncos egy előre begyakorolt koreográfiát adott elő, hol keringőzve, hol ugrálva, hol meg különféle formációkat bemutatva. Mindebből egy reklámfilm is készült, amit a videómegosztókon pörgő rengeteg saját és a járókelők által megosztott film mellett a tévében is adásba tettek. A premierre alig 48 órával a rejtett kamerás felvételek elkészítését követően a Channel 4 csatornán futó Celebrity Big Brother teljes reklámszünetében került sor.

Érdekes kampány, majd meglátjuk, mi lesz belőle. Azt meg, hogy az alapvetően civil kezdeményezésből induló flashmobok mennyire hitelesek egy nagyvállalat előadásában, ki-ki döntse el maga. Kíváncsi leszek, hogy hozzánk is eljutnak-e ezek az akciók. Addig is, aki többre kíváncsi, vagy szeretne a kulisszákl mögé pillantani, az itt nézegethet további videókat. Forrás: advertolog

Címkék: telekom gerilla látvány

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr66883911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sz_ 2009.01.19. 09:26:42

Nekem ez nagyon tetszik - ha megcsinálja a magyar Té a Hősök terén, az garantáltan gagyi lesz ;)

freddyD 2009.01.19. 09:49:10

Ez tényleg jó, de gyanítom, ha itthon kezdenének ilyenbe a Keleti pályaudvaron, vad anyázásban, mennymáinnenhülyeköcsögözésben végződne az egész

Mr Garrison 2009.01.19. 09:54:34

Nyugateurópában sokkal közvetlenebbnek, és elfogadottabbnak hat ez a megmozdulás...
Itt Keleteurópa és a Balkán peremén ez inkább eröltetett, és szánalmas lenne (egy ilyen kiforratlan demokráciájú országban mint minincsen meg az előélete). De egy olyan multi, mint a T, biztos itt is kisérletezni fog vele (előre megmondom, nem sok sikerrel).

BraviaBoy 2009.01.19. 10:29:10

Tavaly áprilisban a Vörösmarty tér is megfagyott Novák Péter vezényletében a Bátor Tábor önkéntesei segítségével. Ez annyival volt jobb koncepció, hogy a végén előadták a Tábor táncát is, valamint a helyszín is forgalmasabb. Íme: www.youtube.com/watch?v=yqGO7qE7q64

ÁrPi 2009.01.19. 10:31:17

Mob. Té mob.

Viszont münk fejletlenek vagymuk és peremvidékiek.

( A provinciális szót is csak ál-peremvidékiek írnák le! Tehát izé...)

BraviaBoy 2009.01.19. 10:42:14

@BraviaBoy: Mármint a Bodieshoz képest...

Dachstein 2009.01.19. 11:02:14

Ősszel volt egy hasonló a Nyugatinál...;)
negyedikkoztarsasag.hu/akciok/16

dzsefi 2009.01.19. 11:16:58

pont az itthoni té-csoport szervez valami hógolyós dolgot január 31-re, persze azt nem nevezném flashmobnak, mivel azt hiszem rekordkísérlet, de az elv talán hasonló.

venuswoman · http://sorozatdara.blog.hu 2009.01.19. 13:34:59

nagyon jóóóóóó ilyet én is akarok csinálni :D

lotte_w 2009.01.20. 23:26:30

naigen, a tmob akciója tényleg eléggé fasza volt (nem tudok kifejezőbb szót sajnos), bár tényleg egy kicsit rossz íz van az ember szájában, hogy akkor mi lesz ezután a kedves, anarchista hajlamú fiatalokkal, akik ezt egyébként nonprofite űzni szokták. de hát sajnos el kell ismerni, hogy ettől még nem dől össze a világ, végülis többféle példa van arra, hogy a reklám megjelenik olyan felületeken vagy közegben is, ami addig a művészet vagy a privátszféra ("népművészet") terepe volt (pl street art, vírusvideó, stb), de én úgy vettem észre, hogy ezeket az eszközöket csak egész ritkán alkalmazzák és csak viszonylag kevés számú cég, valahogy ezek az elmúlt években megmaradtak az "extravagáns" kategóriában. vagy azért már nem annyira?
egyébként pedig szerintem hazánk lakosságának besavanyodottsága nem lehet akadály egy flashmobos kampány előtt, végülis ez egy performansz, nem az a célja, hogy feltétlenül reklámozzonon, hogy egy ilyen fura módon adjon át valami üzenetet, hanem inkább arra, hogy kizökkentsen és egy pár percre átrendezze az ember fejében a dolgokat. a megszólítottja pedig éppen ez a beszűkült átlagember. úgyhogy, mivel nincs üzenete, inkább azt gondolnám, hogy senki nem ért majd semmit és kurvaanyázás helyett csak bámulnak majd :) ahogy amúgyis szoktak, ha valami rendkívüli történik. egyébk ugyanezért is fura egy kicsit a bátor tábor akciója, ami valójában nem flashmob, hanem egy bemutatkozó felvezetője volt. szerintem inkább ez vesz le az élményből, mint az a tény, hogy ezt valami cég rendelte meg...

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása