Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A koporsóban nem fogsz olvasni

A halálunk után a szemünkre nem nagyon lesz szükség, ezt viszonylag egyszerű belátni. De akkor miért vinnénk magunkkal, teszi fel a kérdést az EBAI, az indiai szemdonor szövetség, akik egy egész morbid sajtóhirdetéssel próbálják az embereket rábírni arra, hogy ajánlják fel szemüket azoknak, akiknek szükségük lehet rá. Tudtommal nem az egész szemet, hanem csak a szaruhártyát ültetik át, ezzel viszont adott esetben vissza lehet adni valakinek a látását. Ezen az oldalon bővebben is olvashattok minderről, bár előre jelzem, hogy vannak ott a nyugalom megzavarására bőven alkalmas képek és információk. Meglehetősen meredek például arról olvasni, hogy mit kell tennünk abban az esetben, ha szeretnénk a halál beálltát követően hozzátartozónk vagy ismerősünk szemét a transzplantációhoz előkészíteni (a halott fejének felpolcolása, légkondi bekapcsolása, vizes ruha szemre helyezése). Gondolatébresztőnek mindenesetre nem rossz. via: scaryideas

Címkék: nonprofit morbid

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr97922733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LongJohnHolmes 2009.02.05. 16:31:01

Valahol jogos a dolog. Persze, ha nem sokkolnák a leendő donorok hozzátartozóit ilyen részletekkel, akkor lehet, hogy többen belemennének. Belőlem pl, azt csinálnak amit akarnak, ha kilehelem a lelkem. Ha reinkarnálódok, akkor úgyis lesz új testem.
Én ismerek sok embert, akinek az agyát is átültethetnék, mert életében sem használja :)

admad 2009.02.05. 16:32:10

Szerintem iszonyat szellemes print. Logikus végülis, hogy a halál után nincs szükségünk a szemünkre... tehát, ajánljuk fel.

ezt megpróbálja az ember számára könnyebben emészthetővé, szellemessé tenni.


nagyon hasonlít az EBAI módszeréhez a következő szervdonoros plakát is az ODF megbízásából:

www.adsneeze.com/public-interest/organ-donor-fundation-print

borpancsoló 2009.02.05. 16:53:16

"Persze, ha nem sokkolnák a leendő donorok hozzátartozóit ilyen részletekkel, akkor lehet, hogy többen belemennének."

Én is valahogy így gondolom.

majomka 2009.02.05. 17:22:50

Ez egy olyan téma, amivel én személy szerint sosem tudok dűlőre jutni. Jó, jó, hogy életeket mentünk, de sose tudom eldönteni, hogy ha pl a szerelmem meghalna kivetetném-e a szemét, és valahogy nem is akarok ilyeneken gondolkodni. Mer akkor lehet, hogy bekövetkezik. És ezér én nem kedvelem az ilyen reklámokat.

Tichamér · http://kutyushop.blog.hu 2009.02.05. 18:32:16

Naggyon szellemes, stílusosan fogalmazva. Nekem tetszik, rendkívül egyszerű, letisztult forma, világos üzenet, még akkor is, ha eléggé morbid.
Bár nálam nem ezen múlna, hogy felajánlom-e a szemem, vagy sem (tudom, hogy sokakon segítenék a szerveimmel, mégis ellenérzéseim vannak ezzel kapcsolatban), ráadásul India pont arról híres, hogy a szegények közül sokan felajánlják egy kis pénzért a saját szerveiket még életükben, így virágzik a szervkereskedelem, amin gátlástalan valakik nagyokat kaszálnak.
Viszont az a hely, ahol nyugszik az illető, nagyon szép, nagyon békés, én is ilyen helyen szeretnék tápanyaggá válni. Még akkor is, ha ez nagyon morbid.

Tichamér · http://kutyushop.blog.hu 2009.02.05. 18:33:21

Amúgy érdekes lenne a köv. beszélgetés:

- Szépek a szemeid, honnan vannak?
- Az EBAI-en vettem...

szabóZ · http://comment.blog.hu 2009.02.05. 20:15:47

Hat eleg nagy ballepes egy olyan orszagban koporsora kifuttatni a poent, ahol a lakossag 80 szazaleka hindu, vagyis a halottaikat nem a foldbe temetik, hanem ugyebar elegetik.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.02.05. 21:00:09

szaboZ
Igen, elég nagy itt a kavarodás, mert az ügynökségként meg a dubai Young van feltüntetve, így még egy vallás is bejön a képbe. Lehet, hogy ha belenagyítunk a képbe kiderül, hogy a halott meg Dianetika könyvet olvas. Spooky.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása