Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kártyázz rákkeltő vegyületekkel!

Ezerszer volt már szó a blogon arról, hogy a legtöbb, cafatokban lógó tüdőkkel riogató dohányzásellenes kampány nem éri el a célját. Ennek több oka van, amelyek közül az egyik az, hogy a fiatalokhoz nem jutnak el, pedig ez az a kor, amikor eldől, hogy valakiből hosszú időre láncdohányos lesz-e. Ezt ismerte fel a denveri Sukle Advertising and Design ügynökség, amely egy első hallásra furcsa kampányötlettel rukkolt elő. Már csak azért is fura, mert se nem látványosan gusztustalan, se nem kioktató.

Ahelyett, hogy sokkolni igyekezne - ami legtöbbször elutasítást szül - úgy próbál a fiatalkorúakhoz szólni, hogy először megnyitja őket üzenetnek. Az ő nyelvükön beszél, és igyekszik úgy átvinni az üzenetet, hogy azok szinte észre se vegyék azt. Ezért fogták ezt a kényes témát, és a gyerekek körében nagyon népszerű gyűjtögetős harci kártyajáték köntösébe öltöztették. Ezekben a játékokban - amelynek zászlóvivője a Magic The Gathering nevű kártyajáték, de a Hatalom Kártyái képében magyar megfelelője is van - általában különféle szörnyek vannak a lapokon, amelyeket a két szemben álló fél bonyolult szabályok szerint egymásnak ereszt, és így küzd meg egymással.

A kampányban a cigarettában található, amúgy is különös, szörnynévnek is kiválóan alkalmas latin elnevezésű vegyületeket megszemélyesítették, és 28 különféle szörny képében az egyes lapokra tették. A szörnyek leírása tartalmazza a vegyületek hatásmechanizmusát, erejük pedig azok valós pusztító hatásához igazodik. Így miközben gyűjtik, cserélgetik őket, és játszanak velük, gyakorlatilag észre sem veszik, ahogy rögzül bennük a tény, a cigi olyan szinten gyilkos dolog, hogy a benne található rákkeltő anyagokból egy egész pakilra való szörny kijön. Nekem nagyon tetszik az ötlet, kváncsi vagyok hogy nektek bejön-e. Ha valakit érdekel, itt még egy hangulatos posztert is talál a karcinogén szörnyetegekről. via: adfreak

 

Címkék: játék nonprofit

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr15927260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ManWithNoName (törölt) 2009.02.07. 17:17:38

Morbid, de ötletnek nem rossz.
Viszont nem vagyok benne biztos, hogy egy gyermek megérti az üzenet lényegét!

EdgarPE · http://edgarpe.hu 2009.02.07. 18:21:24

Ennek csak akkor van értelme, ha maga a játék elég jó ahhoz, hogy széleskörben elterjedjen.

Geitenbeffer_ 2009.02.07. 18:37:37

Pont ellenkező hatása lesz.
Cigi -> félelmetes szörny -> menő.

Kösz jól vagyok! Ne tessék aggódni! · http://tudtad.blog.hu 2009.02.07. 21:01:39

"miközben gyűjtik, cserélgetik őket, és játszanak velük" - miért tennék ezt a gyerekek? ki akar olyan játékkal játszani, amelyen gusztustalan szörnyek vannak? nem értem.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.02.07. 22:21:59

Kérdés, hogy a szörnyeket kötik-e a cigihez később, amikor elkezdenek dohányozni. Ötletnek jó.
Játszani is jó.

lotte_w 2009.02.08. 00:56:51

Én is játszottam ilyenekkel kiskoromban, mi sem jobb a szörnyek (képzeletbeli) kaszabolásánál... mondjuk itt a szöveg érdekelne jobban, jó dolog megtudni az igazságot (az hogy öl, az kicsit homályos, ugye. öl, na de hogyan?)
Viszont az a poszter eléggé mellényúlás, azok a szörnyek tök cukik! :)

a_tom 2009.02.08. 10:12:54

Kezdek kételkedni abban hogy ezek a dohányzásellenes kampányok azért készünlek hogy leszokjanak a dohányosok, vagy el se kezdjék.
Már vagy 100 éve tudjuk hogy a dohányzás káros, betegségeket és halált okozhat. MINDENKI TUDJA. Mégis sok a dohányos.
Lehet hogy nem azért dohányoznak mert azt hiszik hogy egészséges, hanem valami más oka van. Talán arra kéne koncentrálni.

Cho. 2009.02.08. 10:33:28

Nem tartom jó töletnek, elmondom miért.
A játékok/filmek eredendően szimpátiát alakítanak ki a gyermekben az abban szereplő karakterek/fegyverek iránt.
Példának többek közt a Songoku-ként ismert rajzfilmet is felhozhatnám, melyben a cél a legerősebb fegyver (káme-háme) mgszerzése és használata. A gyerekekben kognitív disszonancia alakul ki ezek iránt, melyeket "menőnek" fognak tartani.
Tehát ha a leggyilkosabb kártyalap teszem azt a nikotin, akkor annál inkább birtokolni akarják majd a való életben is.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása