Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A hét kérdése: Melyik hazai sör reklámjai tetszenek jobban?

Sörreklámokból el vagyunk látva rendesen, bár sajnos az igazán jó külföldi filmek közül néhány Stella Artois és Heineken szpoton kívül nem sok színvonalas alkotás jut el hozzánk. A Bud, a Bud Light, a Giunness vagy a Carlton reklámjait a hazai tévénézők sokszor még hírből sem ismerik, pedig ha ezek mennének a hazai csatornákon, azt hiszem sokat változna a reklámok általános magítélése is. Cserébe viszont vannak nekünk jófajta hazai söreink, amelyekből meglepő módon nincs is olyan sok, mint azt az ember gondolná, már ami az országosan kampányoló és ATL médiumokban is hirdető márkákat illeti.

Elsőként itt van a hűség söre, a Soproni, amelynek kommunikációja mostanában egy kissé kezd kaotikussá válni. Egyrészt fut a Sörbarátok című reklám-sitcom, ami a Jóbarátok laza humorát próbálja átültetni a magyar sörhétköznapokba, inkább kevesebb mint több sikerrel. Ezzel párhuzamosan elkezdték a Soproni Liga reklámozását is, amelyhez hiteles, a hazai bajnokságban játszó, magyar futballistákat igyekeztek megszólaltatni. Sajnos ez szinte lehetetlen vállalkozás, így nem csoda, hogy a reklámok sem sikeredtek túl emlékezetesre. Nem úgy a nagy feltűnést keltő, a kanadai Molson sör kampányát lekoppintó, hazafias Petőfi-szónoklat, amely most is éppen folyik az összes létező csapból, és ami itt a blogon is nagy vitát generált.

A másik nagy sörmárkánk a Borsodi, amely az élet habos oldalát igyekszik megmutatni a fogyasztóknak, erős férfisoviniszta felhangokkal. Volt itt egeres lányijesztegetéssel egybekötött tévévisszafoglalás, öltözőfülke előtt rostokoló barátmentőakció, és egy kifejezetten jóra sikeredett fociszponzor sorozat a buszon bokánrúgott utassal vagy az ápoló stoplijait ellenőrző főorvossal. A harmadik nagy brand, a Dreher komminkációja sem mondható konzekvensebbnek másik két társánal. Az utóbbi időben annyiféle irányba indultak el, hogy ember legyen a talpán, aki követni tudja. Goda Kriszta próbabábus filmje mellett egy gyengébb, az alkoholmentes Drehernek forgatott szpottal jelentkeztek, aztán az új palack kapcsán a Dreher történelmét egy srác ruházatán és frizuráján bemutató filmmel rukkoltak elő. Azóta csak a nagy csendet hallani D. Antalék háza táján.

Így télen a negyedik nagy brand, az Arany Ászok is visszafogja reklámköltését, így a dundi srác karneváli kalandjainak folytatásáért is valószínűleg tavaszig, de lehet hogy akár nyárig is várnunk kell. Emlékeztek, ez az a film, amiben az autót betoló srác úgy érzi, mintha mindenki őt ünnepelné a Mikszáth téren. Aztán bármilyen furcsa is, de ezzel szinte zárul is Miki mókatára, mert néhány rosszemlékű Szalon sör reklámon, (Bajor Imóka és a birkákat nyaggató, egyenesen a sörfőzdéből érkező teherautó) és a Fekete Laci kétségtelenül stabil  sörhasára egy egész márkastratégát építő Kőbányain és a lassan feledésbe merülő, szúnyoglecsapós és a konyhaasztalról sört lopó árnyékkal operáló Borostyánon kívül nem is nagyon van jelen az ATL médiumokban más. Persze nekünk most ennyi is elég egy kis felméréshez. Szavazzatok kedvetekre a nektek legjobban tetsző, vagy ha úgy tetszik, a legkevésbé nem zavaró sörreklámokra. Lássuk, melyik sör van valójában az élet habos oldalán!

 

Címkék: pia reklámszavazás 7kérdése

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr20973533

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nick nolte (törölt) 2009.03.02. 12:37:40

a kozel is magyar reklámot tekintve...
nem?

xxyyxx 2009.03.02. 13:02:18

Szerettem volna, de nem tudok szavazni. Mindegyik gyenge. :-( Én a Goda Krisztás bábus Dréhertől is rosszul vagyok. Öncélú. Semmi értelme. Ami meg azután jött, az tükrözi a napjainkban visszatérő nyolcvanas évek hangulatú reklámalkotást. Szomorú. Nagyon szomorú.
Legkevésbé nem zavaróra meg nem szavazok. Az már politika...

nick nolte (törölt) 2009.03.02. 13:38:00

mindet itthon gyárttttyák......
(sört.... soxor a reklámot is)

luchador 2009.03.02. 13:40:26

Ha sör reklámokról van szó, akkor, hogy keveredett ide a Borsodi? :)

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.03.02. 13:40:51

nick
A Kozel filmje valóban magyar készítésű, de a külföldi sörök kommunikációja annyira kusza nálunk, hogy ezeket inkább kivettem, és csak a kizárólag hazai kampányokból építkező márkákra kérdeztem rá.

arasuna 2009.03.02. 14:11:52

Szerintem ebbol a listabol meg mindig a Soproni a legjobb.

OK, ertem en, nem egy Guinness "good things come to those who wait" szint de szerintem akkor is meg ez a legjobb az eresztesbol.

Klovag 2009.03.02. 14:30:09

A Carlton-os reklámot régről ismerem..... kategóriájában messze a legjobb.....hosszútávú koncepcióban pedig egyértelműen a Bud (wassssssssuuuuuuuuuuup) a király, vicces, nyomot hagy az emberben és hosszútávú koncepcióként is kiválóan működik....
Magyar vonalon a legelfogadhatóbb az egeres/kanapéfoglalós.....a mélypont pedig Kelemen Anna volt, a sörbarátok féle szerencsétlenkedésben.

Fogyasztásra javallom továbbá ezeket:
www.youtube.com/watch?v=Lc6U7_-BeGc&feature=related
www.youtube.com/watch?v=GH7bjIajc0A&feature=related
www.youtube.com/watch?v=he4fBK3d8hk&feature=related

Pionír Pál 2009.03.02. 17:08:24

Nincs jelentősége, csak a történelmi hűség kedvéért: Fekete Lacinak van hasa, de az nem lehet sörhas, mert nem ivott és nem iszik alkoholt.

levi\'s 2009.03.06. 15:22:32

Nagyon köszönöm a Carltonos linket, vagy 15 percig röhögtem rajta:)

fokaorr 2009.03.18. 15:14:35

elirtatok a guinness-t :)
ezt kb 8eve lattam eloszor, de meg mindig kiraly : www.youtube.com/watch?v=Fct6R3-tGmc

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása