Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hogyan szívassunk kaméleont?

Én teljesen beszoptam ezt a kis vírusvideót anélkül, hogy sejtettem volna, hogy mire is fut ki az egész. A filmben egy jobb sorsra érdemes kaméleont szívatnak azzal, hogy a legidiótább színű szemüvegeket teszik elé, amire ő felmászva azonnal igyekszik átvenni annak árnyalatát. Bilikék, babaházrózsaszín és bugylila Ray Ban napszemüvegek váltják egymást, a szerencsétlen pára pedig próbálja tartani a lépést az egyrr őrültebb kihívásokkal. Az ember észre sem veszi, és amíg azon gondolkodik, hogy vajon egy újabb fake vírusfilmmmel van-e dolga (persze, hogy azzal) vagy nem, már be is szipkázta az üzenetet, vagyis hogy a Ray Ban szemüvegek a világ minden színében kaphatóak. Nem lett a kedvenc filmem, de ezerszer inkább ezt választom, mint a Ray Ban szemüveges srácot ellő tehenet.

Címkék: vírus állatok látvány

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr641023490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.03.25. 10:03:10

Novbert
Ezen a világon már minden fake. Még én is.

2009.03.25. 10:46:02

Hát, ez sz@r volt. Az egyetlen, ami lejött, hogy sajnálom a szerencsétlen kaméleont ;-)))
A szemüvegek meg rondák.
Minden színben.

cyber panka 2009.03.25. 10:46:46

gyerekkorom óta (amikor még csak nővéremnek lehetett) imádom ezeket a szemüvegeket.
de ez állatkínzás :( szegény el akar már menni, a gyors színváltás meg fake

yanchi345 2009.03.25. 11:06:12

@cyber panka: Az én gyerekkoromban meg így nézett ki az SZTK-keret. Aki csak tehette, másmilyet vett, akinek nem volt pénze rá, az hordott ilyet (csak ezt a keretet támogatta a TB).
Azóta röhögök rajta, mióta a 80-as évek végén először hozták divatba ezt a fazont, hogy tíz-húsz évvel korábban ez volt a legcikibb keret, ami csak létezett.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.03.25. 11:19:41

Kar, hogy az a franya szamitogep dolgozott a kameleon helyett.

Chalabre (törölt) 2009.03.25. 11:22:39


Már eleve nem értettem, hogy szemüvegek nélkül miért nem az asztal színében pompázott szegény pára beleolvadva környezetébe, hanem bézs alapon zöldben virított. Nem logikus innentől semmi... :-)))

A környezet, a háttér "kikérem magamnak" igénytelenségű, nem is beszélve a szemellenzőkről.

És ami a legfontosabb: Micsoda állatkínzás! Kikérem magamnak!

ügyfélszolgálatos 2009.03.25. 11:25:47

@Chalabre: Asszem a kaméleon nem minden színt tud utánozni, csak azokat amik a természetes környezetében előfordulnak.

Mária 2009.03.25. 11:46:58

@ügyfélszolgálatos:

a kaméleon nem "utánozza" a színeket.

Több rétegű a bőre. Valamelyik felsőbb rétegben van a saját színe, de ez a réteg átengedi a fényt. Az alsóbb rétegben pedig valamilyen fényvisszaverő anyag van. Ezzel tükrözi vissza a környezete színét, ami a tükröződéskor keveredik a bőr saját színével.

De nem ilyen hülye módon, mint a filmben :)

_wood_ 2009.03.25. 12:24:53

@Mária: szntem azért nézz utána jobban, mielőtt kéretlenül ismeretterjesztésre adod a fejed. (en.wikipedia.org/wiki/Chromatophore)

a kaméleon amúgy lassú. ez a tintahal pl. filmeket tudna vetíteni a hátán: www.youtube.com/watch?v=OgfXvBFfq1U (a vége fele érdekes, amikor már nagyon elege va a búvárból)

Mária 2009.03.25. 12:40:41

@_wood_:

én már láttam élő kaméleont és azt tapasztaltam, amit le is írtam.

Te láttál már élő kaméleont?

_wood_ 2009.03.25. 12:57:44

persze, gondolkodtam is a tartásán.
csak ugye a macska: a konzerv macskakaja olcsóbb. :)

ha tényleg érdekel, hogy műxik a kaméleon vagy a többi szívnáltós állat, olvasd el a fenti linket. érdekes. főleg a lábasfejűek produkálnak vad színorgiákat. de hasamra csapva beírni valamit ténykét, hogy ez így működik suták; nos ez olyan vallásos dolog...

icob84 2009.03.25. 13:21:21

Mária és a többiek!
Előszöris, én TARTOK kaméleont már több mint egy éve, ráadásul ezt a fajtát (jemeni vagy sisakos kaméleon) csak az enyém nőstény, ez meg itt a videón egy hím.
Nos. A kaméleonok (MINDEGYIK) rendelkeznek egy alapszínnel. Ez a szín a saját fajra jellemző és (a sisakos kaméleonoknál legalábbis) nemenként eltérő, tehát van egy jellegzetes szín és mintakombináció ami a sisakoskaméleonok hímjét, és egy ahhoz nagyon hasonló ami a nőstényeket jellemzi. A kaméleon nem utánozza a környezete színét. Az állat a hangulatától függően változtat a színeken, pl ha fázik sötét, ha melege van egész világos, ha ideges tarka (nálam narancssárgás pöttyök és fehéres meg sötétzöld vonalak lesznek rajta).
A fényvissaverő anyagról -én legalábbis- nem tudok, de lehet hogy csak nem sikerült egy egész év alatt kellőképpen kiokosodnom a témát illetően.
Szóval mivel minden nap töbször is látom a kis jószágom (és gondozom, etetem stb...) én is a tapasztalataimat írtam le.(ja meg rendszeresen tájékozódom az új fejleményekről, és a kaméleonokkal kapcsolatos dolgokról)

Akik szerint meg állatkínzás, annak elárulom, hogy ez nem állatkínzás. Az oké, hogy nem mindegyik kaméleon viseli el alapból ha hozzányúlkálnak, de ez a videón egy nagyon szelíd jószág volt. Ha valami nem tetszik egy kaméleonnak, akkor azt nem fogja megengedni. Ő az úr, és nem a gazdája. Ha mérges lenne, és kínzásnak venné ezt a szemüveges dolgot, akkor:
1. felfújná a tokáját
2. felfújná a testét
3. kinyitná a száját mintha harapásra készülne
4. harapna
...és közben természetesen színt váltana...

tanulság: ha nem értesz hozzá, ne szólj bele, és talán bölcsebb maradsz...

A video meg nekem tetszik, de ez csak az én véleményem.

cyber panka 2009.03.25. 13:43:12

yanchi345
én akkor voltam gyerek (80as vége 90es évek eleje) amikor ez itthon először volt divatban napszemüveg formájában.
ez egy örök darab, tetszik nem tetszik, számomra nem Sztk életérzés hanem NewKidsOntheBlock, amerikai tinisorozatok, Madonna stb. ami ugyan szintén ciki de kult divatcikké tette.

urbanstyle 2009.03.25. 13:58:34

Egy kis észrevétel.

A végén ott van a Never Hide felirat, ami néhány amerikai srác, a NeverHideFilmsre utal. elárulják magukat, hogy van valami stikli benne
csekk disz: www.youtube.com/watch?v=-prfAENSh2k
Hype-á vált guy catches glasses with face video, amit ugye a KIKA le is nyúlt tőlük, a most futó reklámjába...sejna belinkelni nem tudom

Chalabre (törölt) 2009.03.25. 15:18:00

@icob84:

Csak azt nem mondd, hogy nem lenne neki jobb a saját élő közegében szabadon, vagy legalább zöldövezetben? Jobb neki egy asztalon, műanyagok között emberi tortúráknak kitéve. Azért ez mégsem egy háziasított állat. Nem megszelíditett, mint egy kutya.

Chalabre (törölt) 2009.03.25. 15:19:31


Ki reklámozott Bubu-val? Melyik csempetömíték?

icob84 2009.03.25. 22:14:57

Chalabre:

nem azt mondom hogy jobb neki, de attól még nem kínzás... mert ha igen, akkor milliószámra kínozzák a teknősöket, kígyókat,kisebb rágcsálókat, a halakat, a vadászgörényeket, a csincsillákat, a díszmadarakat... mert ugye ők is "műanyagok" közt élnek, és emberi "tortúráknak" vannak kitéve...
Egyébként ez egy fogságban kikelt állat, szóval nem tudja hogy milyen a szabadban. nem olyan szelíd mint egy kutya, azt aláírom... bár vannak olyanok is... (Saját tapasztalat) viszont az nem kínzás neki, hogy 10 percre kirakod az asztalra videózni és napszemüvegeket rakosgatsz az orra elé...
Sőt, részben igazad is van, van olyan kaméleon aminél ez kínzásnak minősül, illetve olyan egyed,amit nem lehet megszelídíteni... de ez a példány egy szelidített jószág. Mint írtam a kaméleon a főnök, ha hagyja magát akkor nem kínzás neki. Nem azért kepeszt mert annyira rettentően fél, hanem azért mert egy fán lakó kaméleon mindigis fölfelé fog törekedni, ösztönösen cselekszik... hidd el, nem hülyeségeket írok, és nem vagyok sem állatvédőellenes, sem pedig fanatikus állatvédő. Csak azokat az érveket írom le, amik józan ésszel gondolkodva minden értelmes embernek eszébejutnak, és hozzácsapom a kaméleonos tudásom legjavát.

icob84 2009.03.25. 22:18:41

...azt még hozzátenném, hogy a kamit rakosgató egyén nem kellőképp tájékozott azon a téren, hogy nem veszi figyelembe például, hogy egy kaméleont soha nem fogunk meg a hátánál fogva sem, meg sehogy sem... csak rámásztatjuk a kezünkre... a gerincét megérinteni meg tilos... szóval ebből a szempontból nem is kellemes neki, de nem kínás az tuti...

nick nolte (törölt) 2009.03.26. 13:41:16

és ezt a PETA hagyja (szó nélkül)?:S:S

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2009.03.26. 17:20:43

Nekem meg itt reszketett a kezem, hogy beszpemmeljek-e erre valamit. Nem sokon múlott :)))

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.03.26. 17:33:33

Repülő majom
Ha kapcsolódik a poszthoz, mehet nyugodtan. Csak ne Viagra legyen.

e1bandi · http://acskapocs.blog.hu 2010.03.26. 13:03:51

@Chalabre (törölt): A Mapeinél csináltuk meg a Bubu-bézs spot-ot, az ötletgazda Spielmann Gábor/Sylva volt. Jó móka volt, és a kaméleon is bírta a forgatást. www.youtube.com/watch?v=uFyziMiD7m4

Leriel 2011.03.09. 10:21:20

Nekem is volt jemeni kaméleonom. Annak volt kb. 3-4 színe, amik között váltogatott, attól függően, milyen kedve volt. Érdekes módon az enyém a második szemüveg színét képes volt produkálni (: Viszont a videón szereplő a bőrmintája alapján fél, amikor pedig megfogják, fel is fújja magát. Nem állatkínzás, de elég stresszes szegénynek...

Egyébként megdöbbentően igénytelen állatok! Ha van nekik elég tücsök, légy, esetleg egér, és elég jó a terráriumuk páratartalma, elvannak, mint a befőtt!

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása