Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szexista reklám nőknek!

Furcsa ilyesmit hallani nem? Azt, hogy bögyös szőkék, kacér barnák vagy lengén öltözött feketék riszálják magukat egy reklámban, és ezzel próbálják magukon kívül a terméket is kívánatossá tenni a férfiak szemében olyannyira megszoktuk, hogy szinte már észre sem vesszük, és legfeljebb az extrémebb példákon akad meg a szemünk. De hogy egy reklámban férfiak legyenek a vágykeltés eszközei, az azért még messze van a megszokottól. Divatfotókon gyakran látni hibátlan fogsorú, szexisen pózoló izmos srácokat, de a reklámokban ritkán használták őket női célcsoport megcélzására.

Egy-két kósza Coke Light hirdetés már ráment erre a vonalra, de ilyen direkt módon, mint a Heinekenhez tartozó, kifejezetten a nőknek szánt Jills cider reklámjában még ott sem ábrázolták a férfiakat. Itt négy srác énekel videoklipszerűen mindenfajta ötlet nélkül, merthogy az ötlet éppen az, hogy a férfiakból lesz szexuális tárgy. Kérem a lányokat, jelezzenek vissza, nekik hiányzott-e ez a fajta reklámtechnika az életükből, és legfőképpen, hogy felkeltette-e a vágyukat a termék iránt. Ha igen, akkor az elég szomorú jövőt fest elénk. via: adfreak

Címkék: pia

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr461059851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

páva vagyok hagyjatok repülni 2009.04.15. 11:26:05

A pasik jól néznek ki, tényleg "guszták", de az ötlet hiányzik. Még egy valamirevaló pornóban is van egy kis történet. :) (Ezt csak mesélték nekem ;) )

páva vagyok hagyjatok repülni 2009.04.15. 11:28:32

Amúgy pont 2 éve volt egy arckrémreklám (ránctalanító), amit küldözgettek a csajok/nők egymásnak. Valami interaktív netes cucc, aszerint, hány éves vagy vagy ilyesmi. Na az volt szexista. Akkor nagyon sajnáltam, hogy az irodában láttam...

trace85 2009.04.15. 11:54:28

Jújújúúj, nagyon szépek a fiúkák,bárcsak több ilyen lenne :) az tuti hogy mindig oda néznék ha ez a reklám menne, de mivel nem iszom ilyen cuccokat ezért nem is vennék. Mondjuk azt még megnéztem volna hogy végig öntözi valamelyik macskajancsi a testén a piát :)) A diszkóban pulton táncolós rész totál felesleges, jópofább lett volna ha a "két kezükkel előállított " csodás nedüt négyen felszolgálják valami csajszinak ott a folyóparton.

(aztán bevezetik az erdőbe...hah...na az lett volna szexista igazán :)

majomka 2009.04.15. 12:10:50

Szerintem ráadásul csak az egyik pasi jó, azé majd megnézem mégegyszer. De az már most feltűnt, hogy ott a szöszi, a déli típusú barna, a még délebbi csokikúp meg az indiai, csak hogy pck maradjunk. De én arra tippelnék, hogy ez valami vicc, márminthogy direkt ilyen nyálas, egyszerűen nem lehet, hogy valaki ezt komolyan gondolja. De ha vicc is, nagy baj, hogy nincs sztori. Az ilyen pusztán mutogatós reklámok még csajosból is gázos.

Szamurájx · http://www.szamurajblog.hu 2009.04.15. 12:20:24

szerintem ettől a csajok tuti begerjednek

Szamurájx · http://www.szamurajblog.hu 2009.04.15. 12:21:41

egyébként igen csak profi munka, szóval kétlem, hogy csak poénból csinálták volna

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.04.15. 12:25:08

Hehe, dalocskát nem volt módomban hallgatni, de némelyik - na jó, konkrétan az egyik - csávó izmos felsőteste igencsak tetszetős.

A pulton táncolós rész inkább kínosan egyszerű, mint jópofa. Mondjuk, a cinizmusa tetszik a reklámnak, de azért figyelembe vehették volna, hogy a nők agya egy csöppet rafináltabban értelmezi a szexuális vonzás kérdéskörét, mint a pasik. És ez most nem kritika akart lenni...

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2009.04.15. 12:50:44

szerintem kreatív szempontból ugyanaz, mintha csajokkal nyomatnák :D

a szokott dilemma: a célcsoport fog-e emlékezni másra is, mint a szexi szereplőkre?
a kommenteket elnézve nem.

ami érdekes, hogy egy cider márkát csajoknak / melegeknek pozicionálnak. végülis miért ne?

Chalabre (törölt) 2009.04.15. 14:44:30


Nekem Feldmár András egy érdekes észrevétele jutott eszembe nézve a filmet. A férfiak nyálcsorgatva, leesett állal, begerjedve nézik, ha egy jó nő sztiptizel. Míg a nők végigröhögik, viccnek fogják fel, ha egy pasi vetkőzik, mégha az jó is. Lásd Chippendale fiúk. Ennyire másképp áll a testiséghez a két nem.

Szerintem ez a nyálas, ide-oda dobálom magam típusú, mesterkélt nyomulás még a nőknél is gáz, nevetséges, nemhogy a pasiknál. Az ugrott be, ahogy ezek a férfiak a tükör előtt gyakorolták az egyéniséget elsöprő egyentánclépéseket, az előnyös pózolást, az igéző tekintetet, a szempillarebegtető csábító pillantásokat, a kacér mosolyt stb. Mennyire férfiatlan! Mennyire nem természetes, hanem megtervezett, megcsinált, mesterkélt, mű, egyáltalán nem őszinte, spontán.

Gáz Gézák!

Vyca 2009.04.15. 15:10:25

Hosszú.. És unalmas..

cophie 2009.04.15. 15:13:23

szerintem vicces és egyértelműen paródia ez a reklám

la russa 2009.04.15. 17:31:36

mire levetkőznek, szomjan halok

la russa 2009.04.15. 17:35:10

Szamurájx, a jó poénhoz, azt gondolom, elengedhetetlen a profi munka
egy rendező sokat dobott volna rajta

Syreni · http://www.ladycamp.blog.hu 2009.04.15. 17:46:22

szerintem az a baj, amit chalabre írt.
A férfiak gerjednek egy női test látványára is, a nőknek meg legalább annyira (ha nem jobban) fontos, hogy mi van mögötte.
Jól néznek ki a srácok a reklámban, de szerintem inkább gázos nyálgyár ez a reklám, mint szexista.
Szvsz mindkét nemet egyszerűbb elérni okosan megrendezett, női főszereplős posztokkal - férfiaknak szép és szexis, nőknek szép és okos nőket.

Mnemo 2009.04.15. 18:12:39

Nekem tetszett, jók a pasik. Biztosan vennék ilyen cidert a reklám hatására, ha lenne Magyarországon. Ugyanakkor érzem az iróniát is a filmben.
Egy nőnek ugyanolyan érzés szexi férfiakat nézni, mint a férfiaknak szexi nőket (remélem nem keserítettem el senkit :) csak kulturálisan nem elfogadott, hogy csorgassák a nyálukat. Kulturálisan az az elfogadott reakció, hogy vihogjanak.

Szamurájx · http://www.szamurajblog.hu 2009.04.15. 18:28:04

a zene fülbemászó
egyébként a nők ugyanúgy nyálaznak szerintem csak máskor mutatják ki vagy rejtegetik

páva vagyok hagyjatok repülni 2009.04.15. 19:05:55

@Breki23: Gondolom nem vagy csaj. :) Nekem tetszik az irány, rajta, rajta. Pasikat ide! :) Hűséget fogadtam, nem vakságot. :D

asztalfióknak suttogó 2009.04.15. 22:08:29

Ez nagyon gáz! Reméltem én is, hogy irónia talán, de sajnos nem tűnik annak... Mondjuk alapból utálom a cicafiúkat, ennyiből nálam sokkal nehezebb a dolga az ilyen reklámnak. Brr.

baldtiger 2009.04.15. 22:08:37

@Chalabre: Ezzel csak az a problem, hogy jóideje dolgozom 20-40 közötti lányokkal-asszonyokkal körülvéve, és nem kevésszer pirultam már meglett pasi létemre, amikor hímnemű egyed kitárgyalása volt a téma köreikben. ÉS bizony, ugyanúgy gerjednek egy "jópasis" képre, mint mi egy "jócsajosra".
Gyors közvélemény kutatás alapján, ha a srácok valamelyike házhoz szállítaná, még vennének is a ciderből.

FayeFaye 2009.04.15. 22:49:35

Ez inkabb vicces, mint szexi es az ital neve is eleg bunko. Az otlet sem annyira uj. Jo pasik altalaban a ferfi parfum reklamokban vannak - ugyis a nok veszik - a Lacoste reklam, amikor a meztelen srac vegigsetalt a lakason, na, azt mindig vegigneztem.:)

Szamurájx · http://www.szamurajblog.hu 2009.04.15. 23:00:28

a profi munkát arra értettem, hogy a kép szépen le van tisztítva, a fények jók, a vágások jók, a zene jó, és ezek a fiuk, az én férfi szemem szerint is szépek

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.04.16. 00:41:28

szerintem izléses, én kipróbálnám a piát..
igyekeztek minden nőnek kevezni a különböző karakterekkel, (bár lehetne egy kicsit mackósabb, enyhén szőrös is ) de lehet én nem vagyok célcsoport :DDD
az almák is kívánatosak

hello trixi 2009.04.16. 08:43:18

Végig olyan érzésem volt, mintha az újraalakult Blue együttes legújabb klipjét nézném.

Chalabre (törölt) 2009.04.16. 09:32:53

@baldtiger:

Sorry, de írnék pár igazi közhelyet. "Mindig vannak kivételek." Illetve "ízlések és pofonok".

A "jópasikra" a nők is gerjedhetnek, de többnyire alapvetően másképp, mint a férfiak a "jócsajokra". Tehát a férfiaknál alkalmazott csábítási trükkök a nők ellen ugyanúgy nem vethetők be. Ennek tudományosan bizonyított eltérései vannak.

Szerintem ezek a fiúk a szoláriumozott, szőke, agyonsminkelt, kozmetikai tetovált, bögyös, mély dekoltázsú, szűk ruhás, magamutogató, pucsító csajok férfi megfelelői. Sok férfinak bejönnek, sőt erre gerjednek, soknak csak kalandra kellenek, és sokaknak inkább isten mentsen az ilyen macáktól.

"...ugyanúgy gerjednek egy "jópasis" képre, mint mi egy "jócsajosra".

Ha ez így lenne, biztos lehetnél benne, hogy a Playboy világsikerét meglovagolva már rég a piacon aratna a Playgirl, de nem. Egyetlen üzletembernek sem éri meg a befektetés.

Syreni · http://www.ladycamp.blog.hu 2009.04.16. 10:05:06

@Szamurájx: gondolom de :D
Elvileg célcsoport vagyok :D Nem azt mondtam, hogy nem nézek meg egy jó pasit (bár bevallom ezek nem az eseteim), de nem azért, hogy "dugnám", hanem csak a látvány kedvéért, mert szeretem a szépet. Az nem ugyanaz.
@baldtiger: kitárgyalni más, mint rágerjedni. Szerinted a nők miért tudnak többet és tárgyilagosabban beszélni a pasikról meg a szexről? Mert nem ugyanúgy hat rájuk. Szerintem.

a néhai papp jános 2009.04.16. 10:19:32

szerintem a nők a kopaszodó, kicsit pocakos, de rendkívül jófej, ellenállhatatlanul szellemes srácokra buknak. az olyanokra mint én.

MdCecile 2009.04.16. 11:09:35

ez egy nagy rakás... semmi bajom az olyan reklámokkal, ahol a nőket férfiakkal próbálják elérni, de nem a nyálas, jajj, de romantikus vagyok, bébe típusú spotokat. mondjuk mindig kirázott a hideg a fiúzenekaroktól is.
a coca-nak a papos, és a futáros filmjei, na azok nagyon szexisek, de ez...

fritty 2009.04.16. 17:17:05

Hát ez inkább meleg paliknak fogja eladni ezt a lét.
Sose leltem különösebb örömet abban, hogy félmeztelen palikat bámuljak akik izzad testüket törölgetik. Tőlem a férfiak nézhetnek szép nőket, azt még én is szivesebben nézek, de ezt nem veszi be a gyomrom.

AnnGel 2009.04.18. 09:33:37

Ami a reklámból nekem megmaradt: nyál pasik, szar zene. Nem jött be :S

Kiszel Tünde (törölt) 2009.04.19. 16:53:11

Chalabre:

Jellemző, hogy Feldmár András mondott ilyet. Csak egy ronda pasi képes fikázni a szép pasikat (illetve a buták mondják, hogy nem minden a szépség, a szegények, hogy a pénz nem boldogít, stb.). Feldmártól hánynék, de ezek nagyon rendben vannak! Igen, ahogy a pasiknak bejön egy jónő, csináljon bármit is, a nőknek is bejön egy jó pasi, felőlem szedheti az almát, vagy ugrálhat a tóba!

majomka 2009.04.20. 12:49:23

@Kiszel Tünde:
Hát, Tünci, rászolgáltál a nevedre, asszem.

forumuser 2009.04.22. 16:38:33

@Chalabre
"Míg a nők végigröhögik, viccnek fogják fel, ha egy pasi vetkőzik, mégha az jó is."
Egy nőnek még ma sem illik kimutatnia, ha (i) szereti a szexet, (ii) fel van ajzva (a "begerjedt" kissé furcsán veszi ki magát), ezért aztán zavarban van.

Kiszel Tünde (törölt) 2009.04.26. 01:12:57

@majomka: asszem a Te nickedhez a ronda szőrösek stimmelnek. :)) egészségedre

hallohallo · http://britesite.blogspot.com/ 2009.04.26. 16:55:23

@Mnemo: egyetértek.
sztem reklámnak gáz, de a pasik nagyon szépek.
még a nyálam is csorog. ;)

hallohallo · http://britesite.blogspot.com/ 2009.04.26. 16:56:55

ja, és egy kérdés: miért szomorú az a jövő, ha bejön a nőknek ez a reklám/ezek a pasik? hm? erre nagyon kíváncsi lennék.

Selkt-Sa 2009.04.27. 12:58:02

khm.

nem látom ezeket a férfiakat lealacsonyító, elértéktelenítő szituációban, kontextusban. nem látom, hogy lecserélhető ajándékként becsomagolva várnák a pótlást. nem látom, hogy nők oktatnák ki őket a ciderkészítés rejtelmeiről, merthogy a butuska férfiak ehhez biztos nem értenek olyan jól, mint az okos, fensőbbrendű nők. nem látom, hogy lenne kilógó pénisz, here, vagy fenék. nem látom őket burkolt bántalmazás célpontjaiként, és nem látom az átvitt üzenetet, hogy "csak akkor vagy elég jó, ha megveszed ezt a terméket."

nem látom benne a férfiak ellen irányuló szexizmust, bocsánat.

nők ellen irányuló reklámszexizmust viszont annál többet, és baromira nem tetszik.

hallohallo · http://britesite.blogspot.com/ 2009.04.27. 17:25:13

@Selkt-Sa: teljesen igazad van, ez nem szexista reklám, hanem tárgyiasító. van különbség.
mindenesetre a tárgyiasítás sem egy jó dolog, az meg pláne nem, hogy egyenlőtlen az arány nemek szempontjából.
tehát legyen még több szép pasi a reklámokban :)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása