Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden napra más nőt szeretnél?

Akkor használj Axe dezodort! Ilyen egyszerűen megy ez, csak befújod magad, és már válogathatsz is csajok között, akik a körmüket lerágva várják majd az ablakból kémlelve, hogy végre sorra kerüljenek. Ez az alapötlete az Axe legújabb köztéri reklámjának, ami tulajdonképpen nem más, mint egy hatalmas, speciális épületháló, amivel egy valószínűleg felettébb liberális vezetésű egyetem lánykollégiumának homlokzatát fedték be. A politikailag cseppet sem korrekt hirdetés egy dél-koreai ügynökség munkája, így ha valakit felháborít, akkor Lee Tai-il kreatívigazgatót, valamint Kang Jeogg-gont és Kim Mi-sunt, a kreatívokat szidhatja. Vagy engem, mert nekem is tetszik. via: advertolog

 

Címkék: ambient kozmetikum

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr751132398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NIN|JA (törölt) 2009.05.20. 13:22:32

nekem tetszik, szerintem kurvanagy!:)

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2009.05.20. 14:00:44

Nagynak nagy, meg jó kivitelezés - csak hát...

W Joe 2009.05.20. 14:12:23

Vicces :) Szaladok is a boltba Axe-ért!

W Joe 2009.05.20. 14:15:23

Mondjuk a lánykollégiumra való felhelyezés elég durva :D

drtutz 2009.05.20. 14:37:30

Értelmetlen a "politikailag korrekt" (illetve ez esetben inkább 'politikailag nem korrekt') kifejezés. Nem 'politikáról' van ugyanis szó. Ha tudod, mit jelent, akkor írd magyarul, ha nem, akkor meg csak okoskodás a használata. "Vállalhatatlan", "nem diplomatikus", "etikátlan" stb. Bocs.

MintaMókus 2009.05.20. 14:51:45

@xaladu.: te vagy értelmetlen, de remélem ártalmatlan. Azért, mert te nem ismered ezt a kifejezést ebben a formában, attól ez még létezik. Ma is tanultál valamit, talán nem hiába jártál erre...

Fanyuvo 2009.05.20. 14:59:47

Vagy hívhatná akár pc-nek is (ejtsd píszí) :)

Girhes Joe 2009.05.20. 15:07:53

Xaladu, a "politikai korrektség" kifejezés egy amerikanizmus. Ami miatt mégis helye van a magyarban, az a pejoratív felhangja annak jelzésére, amikor valamilyen egyenlősdi-demokratikus elvre hivatkozva hülye vagy egyenesen abszurd szabályokat hoznak, vagy az élet olyan területét próbálják szabályozni, ami természeténél fogva nem is lenne szabályozható (pl. milyen vicceket mesélnek egymásnak az emberek, vagy hogyan fogalmaznak, vö. a németek Ingineur/in meg Wählerinnen und Wähler mániáját, na persze Verbrecher/in véletlenül se létezik sehol leírva...).

És mint ilyen, a "politikailag nem korrekt" (nem-PC, non-PC) szó mifelénk nem a "vállalhatatlan" vagy az "etikátlan" szinonimája, hanem a "provokatív", "dögös", esetleg a "kétélű", "kétértelmű", netán az általad is említett "nem diplomatikus" illik rá. Van valami olyan felhangja, hogy ez egy olyan dolog, amivel jól szembemegyünk a liberálisnak mondott Amerika cseppet sem liberális kultúrszabályaival.

Önjáró Talajgyalu 2009.05.20. 15:42:27

Megadom a 10-bol 10 pontot. Amugy meg a lanykollegiumok (es lakoi), meg az uberfeministak es pcidiotak csak ne sertodjenek meg, mert en tudnek meselni, de nem fogok... :P

TH 2009.05.20. 16:03:02

Az ötlet jó, viszont kicsit visszatetsző a dolog. Hívjuk akár nem PC-nek, ABC-nek vagy XYZ-nek, szerintem vannak problémák a tartalommal...

Girhes Joe 2009.05.20. 16:13:23

Én nem látok ebben semmi visszatetszőt. Egy szóval nem utal a reklám olyasmire, hogy pl. ezek a kollégista lányok csak szexre lennének alkalmasak, hanem csak annyit állít: a kollégista lányoknak nagggyon bejönnek az AXE-illatú férfiak. Mi ezzel a baj?

Szabó Patrícia 2009.05.20. 17:11:34

szerintem meg egyszerűen kibaszott jó, akár korrekt, akár nem

Noda10 2009.05.21. 07:44:24

ha álszenteskedünk, akkor lehet benne hibát találni, különben nincs...

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.05.21. 11:48:49

Hát lehet, hogy ezzel qrvára egyedül vagyok 25 és 30 közötti férfiként, de engem rohadtul idegesít az "AXE-hatás" és az e köré az elmúlt 3-4-5 évben épülő kampányok úgy általában.
Nyilván van egy olyan dimenziója, hogy az AXE nyiltan felvállalja azt, amit a reklámok 80%-a csinál, és amit ez:

http://szivlapat.blog.hu/2009/05/18/reklamok_pinak_es_kortars_kepzomuveszet

a sorozat gyönyörűen bemutat.

Másfelől meg azt javallanám az AXE és az AXE által foglalkoztatott ügynökségek kanos kreativjainak kiszedetni az alsóbb bordáikat, hogy jobban hozzáférjenek saját boldogságuk alakulásához, mert az tuti, hogy ha ÉN nő lennék, és teszem azt odaállítana hozzám az egyikük a dizsiben, hogy "Figyelj bébi, én találtam ki az AXE legutóbbi húspiacos reklámjának koncepcióját, kúl-e vagyok?", hát istenuccse elég hamar cipősarkat kellene kioperálni a scrotumából. De mondom, valószínűleg igen kis százalékát képviselem csak a férfitársadalomnak, és valszleg sok lufifejű szőke (soviniszta-e vagyok?) sem érti meg azt, hogy ezek a reklámok pont úgy sértik őket mint a szépemlékű "Bomba csirke" kampány a Zalabaromfitól. Persze lehet, hogy sokan azt sem értették, hogy az mitől volt sértő (utalnék vissza a fenti linkre ismét).

És persze. Vicces. Ha AXE-ot használsz. Hihi. Minden nap. Haha. Más csajt dughatsz. Hehe. Jópofa. Már csak egy Durex szexpedíció reklám kellene mellé a teljesség kedvéért (ami egyébként TÉNYLEG nem rossz, és pl. a csatateres "Annyira Durex volt" szpotot, nolám, pedig szexről szól, mégis sikerült női idomok és a "csak arra várok hogy le****hassalak" tekintet nélkül is viccessé tenni és a terméket tökéletesen prezentálni).

És nem. Nem kell feministának lenni ahhoz, hogy ezt így gondolja valaki. A feminizmust (olvasgattam az elméleti hátteréből ezt-azt) jobbára eltúlzottnak, sokszor egyenesen agyamentnek érzem. De ettől még abszurdnak találom, ha traktort árulunk sárga bikinivel.

TH 2009.05.21. 13:34:57

@Mr. Pither: ne aggódj, én nagyjából egyetértek veled. Hiába jó a reklám, ha az üzenete megalázó.

@Gergő77: Nem érted. Az üzenet az, hogy ha AXE-ot használsz, a kollégista lányokat sorban beoszthatod a naptáradban, és végigmehetsz mindegyiken. Más szóval, a csajokat csak az érdekli, hogy AXE-ot használsz, és már ágyba is bújnak veled. Ez a probléma az üzenettel. De ettől még a reklám humoros marad, és nagyjából mindegyik AXE reklám ugyanerre a témára épül - így lehet eladni a szart ugye...

Szabó Patrícia 2009.05.21. 14:59:02

Jézusom, Mr Pither, úgy beszélsz, mint egy igazi ügyfél, aki egyben pénzügyi és marketingigazgatója is önnön vállalkozásának, valamint 5 éves lánya először lett szerelmes, s ezért minden férfit gyűlölni kezdett, aki megdugna egy nőt. Ez a reklám vicces, semmi valóságalapja, épp ezért nem is bántó, csakis az olyanoknak, akik mindenben a mocskot meg a szart keresik.

Ami bántó, az inkább a miami ad schoolos postban a jwt diákja, vagy mifaszomja, aki valóban vicces elemként építette be a filmjébe a vízbe lőtt áldozatok emlékére kihelyezett cipőket a Duna parton, valamint a bőröndös alakot, aki nem nyaralni utazott el, ebben biztosak lehetünk ("egygrafikus" testvérünk is megmontda, és igaza is van)

Na, öcsém, az tényleg pofátlanul,bántó és ostoba, nem is szavazok rá, az kurvaélet. Ez meg kifejezetten tetszik, könnyed és vicces, és kurvajó placement.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.05.21. 16:09:02

@bulgakov:
Azt hiszem, fölösleges hosszasan kifejtenem véleményemet a hozzászólásodról, ugyanis te magad kontextusba helyezed:

http://addict.blog.hu/2009/05/16/miert_rossz_a_szoros_egy_no_honalja?fullcommentlist=1#c5926892

Lefogadom, hogy még sosem fordult meg a kicsi fejecskédben, hogy esetleg a nők sem találják férfiasan vonzónak azt a "a szőrszálakon csüngő baktériumrengeteget, amiknek a szara adja a remek az izzadságszagot", és ami a te patyolat vacsa-vacsa karocskáid alatt BIZTOSAN NEM burjánzik, hiszen te, felvilágosult barátom, leszarod a "hülye barom feministákat", és ezért bizonnyal te magad is borotválod a hónaljadat, ahogyan azt a nőktől elvárod. De mondjuk az is igaz, hogy neked nem kell borotválni, mert a pompás AXE dezdor amúgy is elűzi az összes csúnya szagot, és még tapadnak is rád a csajok. Csak a hülye nőknek nem tudnak már kifejleszteni valami jó AXE-féle terméket, amitől nem lennének ilyen büdösek, és nem kéne állandóan borotválniuk a hónaljukat, mi? Érthetetlen.

Ezek után meg vagyok lepve, hogy nem tartod jópofának a JWT-s filmet, pedig milyen mókás, hogy a Dunába ugrottak fürdeni a klímaváltozás miatt, a cipőjüket meg kinn hagyták, hihihaha. Hát mondjuk ez tényleg kritikán aluli, üzenem az alkotóknak.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.05.21. 16:43:15

na ezt mindig szeretem, ha a pasik azon vitáznak, mi a jó a nőknek :DDDDDDD

Szabó Patrícia 2009.05.22. 11:10:58

Na, hát van itt minden, öregem.
Az igazság az, hogy megfordult a fejemben, hogy a nők sem (mind) találják vonzónak a paksi mogyorót s baktériumfost a hónaljszőrzetbe rohadva, teszek is ellene, ahogy magad is írtad nagyon helyesen. Ennek ellenére azért nem minden reklám tapad rá a gátlósejtjeimre, így az Axe hiába vicces (mert az), az illatával nekem gondjaim vannak, így itt a józan szaglószerv győzött a média szőnyegbombázásaval szemben. természetesen a szőrzet borotválása illetve más módon történő eltávolítása nem helyettesíti a tisztálkodást és a megfelelőzó higiéniai eljárásokat, de gondolom, ezt mindenki így teszi.
Nőknek meg ott van az a meleg csávó, aki rájött a reklámban, hogy a nők is izzadnak, így a deot meg a parfümöt egyberakta, csak nem jut eszembe, melyik termék az, mert nem vagyok célcsoport és töröltem.
A Dunába lőtt emberek emlékművének vicces beolvasztása a jótékony filmbe pedig olyan hiba, ami nekem kétségessé teszi, hogy a faszi, aki csinálta, egyáltalán normális.
Tulajdonképpen mi a kérdés?

NIN|JA (törölt) 2009.05.22. 12:44:57

@bulgakov: Rexona! :)

Fiúk, fiúk szerintem azért a lányok egy bizonyos százalékának megvan a magához való esze. Nem hinném, hogy a férfi nemnek kellene megmondani helyettünk, hogy mi sértő vagy mi nem az.

Mr. Pither: Tudod én csak születésemnél fogva vagyok szőke, egyébként festem nehogy ez kiderüljön... ettől függetlenül szerintem a reklám vicces, de se az AXE-ot nem szeretem, se a Rexonát, se az értelmetlen feminista megnyilvánulásokat...

Másrészről szerintem az AXE-nak volt sokall botrányosabb reklámkampánya is, de tudjátok, ők legalább csinálnak valamit, és legtöbbször nem másoktól lopják az ötleteiket...

NIN|JA (törölt) 2009.05.22. 12:47:09

@ani_maxxx: jah és nem voltam kollégista, de engem ugyan nem zavarna ha az ablakom köré lenne feste/rakva egy ilyen reklám. Nem gondolom, hogy magamra venném...

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.05.22. 15:55:08

@ani_maxxx:

Pontosan erre próbáltam utalni, hogy az AXE kampányaira általában jellemzőek, amikre fent panaszkodtam, csak épp ennek a kapcsán jött ki belőlem. Nem erre a legjellemzőbb, de ez is ugyanúgy húspiacnak minősíti a lánykollégiumot, mint bármelyik ezzel a témával behatóan foglalkozó pornófilm. (És most lehet, hogy óriási ötletet adtam Kovinak a "31 nap a lánykollégiumban" című opus megalkotására.)

Az a nagy qrva igazság, hogy téphetem a számat mindaddig, amíg a mi keményvonalas nyugat-európai gondolkodású országunkban a feminista, a zsidó, a válalkozó, a reklámszakember, és az ehhez hasonlók szitokszavaknak minősülnek (a bankárt és a politikust direkt nem írtam ide, mert azok mindenütt szitokszavak).

NIN|JA (törölt) 2009.05.22. 16:47:21

@Mr. Pither: szerintem Kovit ez nem érdekli, neki nem olyan izgalmas téma, mint amennyire neked vérlázító...

Miért kell mindent így kiforgatni?!
Tudod szerintem az ország erkölcsi tartásával nagyobb problémák vannak, és amíg ezek a problémák léteznek addig téged ezek a reklámok ki fognak borítani.

Szabó Patrícia 2009.05.22. 17:39:05

Közben beszéltem Kovival, azt mondja, az Axe már megkereste ezzel, sőt, elmondták, hogy az oroszoknál Axe-t kevernek a női mosdók illatosítójába, s az így felajzott és elBódytott nőket halomra dugják egy kézikamera előtt, aztán eladják a filmeket egy illegális piacon. És állítólag feminista zsidó vállalkozók csinálják ezeket a filmeket is, így akarnak reklámot csinálni a körülmetélésnek (aminek következtében nem terjed az AIDS, így a csajok biztonságban vannak a forgatás végéig)

TH 2009.05.22. 18:42:42

Kicsit mindkét oldalról túlreagáljátok a kérdést. Ez egy vicces reklám, aminek az az üzenete, hogy a lánykollégium egy húspiac, és aki AXE-ot használ, végigmehet az összes lányon. Igaza van Mr. Pithernek abban, hogy ez az üzenet gáz, de az ellenoldalnak is igaza van, mert annyira nem vészes. A reklám valóban nem BÁNTÓ, csak beskatulyázza a nőket egy ...khm...elég egyoldalú kontextusba...na mindegy...

NIN|JA (törölt) 2009.05.22. 18:51:16

@TH: de figyelj már! Ezt a húspiac kifejezést felejtsétek már el. Ez engem sokkal jobban felháborít! Én nem gondolom, hogy ez lenne az üzenet, mint ahogy fordított esetben sem gondolnám, hogy ez egy virsliüzem! Szerintem meg pont, hogy nem a nőket skatulyázza be...inkább a csökött agyú AXE-tól bűzlő hímeket...de mindegy nem vitatkozom.;)

boszor 2009.05.25. 17:02:58

Addig, amíg a férfiak többsége kurvának tartja azt a nőt, aki vevő a szexre, az Axe reklámjai sértőek lesznek. Ha lányok helyett fiúk lennének az ablakban, és a lánynál lenne a dezodor, rögtön okés lenne mindenkinek.

Merthogy egy pasi esetében nem ciki, ha dugni akar. Egy lány esetében igen (legalábbis a gyakran öntudatlan közfelfogás szerint). Az ember lánya azért érzi sértőnek az Axe-reklámot, mert valahol, valaki beültette az agyába, hogy ha egy nő dugni akar, akkor kurva, de minimum ciki. Az Axe gyakorlatilag azt mondja a nőknek, hogy kurvát csinálok belőletek, nem csoda, hogy megsértődnek.

Ahhoz, hogy mindkét nem nagyot röhögjön ezen a reklámon, változnia kellene a közfelfogásnak. Addig viszont egy eltolt reklám. Evvan:)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása