Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az ember veszélyesebb a cápánál

Egy évben 100 millió cápát mészárolunk le halászat vagy más nem éppen állatbarát tevékenységeink közben, mialatt a cápáknak legfeljebb 4 ember esik áldozatul. Persze ez is pont néggyel több a kelleténél, de ha összehasonlítjuk a két számot, bizony elgondolkodik az ember, melyik faj is veszélyesebb a másikra. Kinek kell jobban félnie a másiktól? Ki az igazi ragadozó? Ezt a fordított alapállást helyezte kampánya középpontjába a fokvárosi Saatchi, ami a Save our seas alapítvány megbízásából készített egy cápamentő hirdetést. Az ötlet egyszerű, a helyi Tropicarium cápaúsztatójának hatalmas üvegablakára egy fordított WARNING jelet ragasztottak, amely így nem az emberek, hanem az ott úszkáló cápák figyelmét hívta fel a veszélyre. Az akvárium alatt egy helyre halászlegény képét is elhelyezték, amelyen a faj megjelölése és veszélyes természetének leírása volt olvashat. Ügyes. via: scaryideas.com

Címkék: ambient állatok

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr361175328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taradi 2009.06.10. 17:01:07

Úgy látszik, egyre több forrásból jut el hozzánk, tengernélküliekhez is ez a nagyon fontos téma. Múlt héten a Toldi moziban volt ingyenes filmvetítés: www.sharkwater.com/
Hatásos volt, mint ez a kampány is.
A film után utáltam ember lenni...

nemuccaszoc 2009.06.10. 18:52:48

Gondolják, hogy el is tudja a jószág olvasni

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2009.06.10. 19:38:57

És vajon hány csirkét és conit. Kicsit soknak találom azt a 100 milliót. De hát az ilyen szárazföldi patkányoknak, mint a magyarok be lehet adni.
A cápahalászokat bizonyosan szárazföldi adatokkal sokkolják a reggeli SharkNews című lapban. Pl, hogy Magyarországon naponta hány tő vérehilló fecskefűtő válik squadosok áldozatává.

daito 2009.06.11. 09:33:56

Gondolom nem csak nagy fehér cápából és pörölycápából van ez a 100 millió.
Közel 500 alfajuk létezik, és évente csak sporthorgászás címszó alatt 30-40 milliót fognak ki; durvább évben csak ez felmegy 70-80 millióra.

Mint magyar szárazföldi patkányok, nem tudjuk, hogy Japánban, Indiában, Kínában, egyéb ázsiai országokban, Afrika mentén mennyi cápa esik áldozatul a helyi étkezési szokásoknak. S még mindig ne a nagy fehér cápára gondolj, hanem a kisebb-nagyobb, könnyen kifogható, jó ízű falatokra. :)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása