Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Krétarobot a Tour de France útvonalán

Az idei év nagy szenzációja a Touron, hogy a nagy bajnok, Lance Armstrong azután, hogy korábban bejelentette visszavonulását meggondolta magát, és visszatért a versenyre. Érezhető volt, hogy a Nike valamilyen módon ki fogja használni az ebben rejlő hatalmas pr-lehetőséget, és bennüket ismerve abban sem kételkedett senki, hogy ezt valami különleges módon fogják megtenni. Erre a húzásra azonban szerintem senki nem számított. Az ügynökségükkel, a Wieden Kennedyvel és az Armstrong által alapított Livestrong alapítvánnyal együttműködve megalkottak egy Chalkbot, vagyis krétarobot névre hallgató szerkezetet, ami tulajdonképpen egy útfestő gép, egy printer és egy robot keresztezése. Ez a szerkezet képes arra, hogy egy speciális, kréta alapú szert permetezve az aszfaltra fessen bármit, amit beletáplálnak.

Az akció lényege, hogy a rákbetegséggel, az abból való felgyógyulással, a másoknak nyújtandó reménnyel kapcsolatos üzeneteket, amelyeket bárki beküldhet a kampány weboldalán vagy egy erre létrehozott twitter accounton keresztül az aszfaltra nyomtatják, lefényképezik, a képet pedig elküldik az üzenet feladójának. Persze ebben még nem lenne igazi pr erő, ha ezt valami eldugott mellékúton csinálnák, ezért nem mást választottak "papírnak" mint a Tour de France útvonalát. Én ugyan még nem láttam a Touron ezeket az üzeneteket, bár az is igaz, hogy idén nem tudom követni a versenyt, csak néha-néha tudtam belepillantani. Ha valaki látta a közvetítés közben, az írja meg a kommentekben. via: creativity-online

 

Címkék: sport nonprofit ambient

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr791239082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

navajonki14 2009.07.13. 22:58:35

Ez nagyon ötletes! Bárcsak itthon is lennének kicsit kreatívabbak a reklámok, nem csak anyuhamos blabla...

Remy 2009.07.13. 23:03:32

Vannak itthon is, csak nem mindig jutnak el a megvalósulásig, vagy ha eljutnak, nem kapnak ekkora publicitást.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása