Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kövér nőket sérteget a PETA

Egész egyszerűen elképesztő ez a szervezet. Engem alapvetően nem foglalkoztat az, ki eszik húst és ki tartóztatja meg magát ettől. Akinek jólesik, az felőlem lehet vegetáriánus, és még azt se bánom, ha kéretlenül elmagyarázza nekem, miért is jobb így élni. Nincs ezzel semmi gond, egészen addig, amíg nem várja el az illető, hogy mindenképpen igazat is adjak neki, vagy hogy ott helyben essen ki a kezemből a csirkecomb. A PETA viszont éppen ezt teszi, és úgy viselkedik, mint egy sértődött tinédszer. Egyre agresszívebben támadja a "megátalkodott" húsevőket, és valami perverz indíttatásból ezen belül is a nőket. Annak a tiszteletnek, amit ők az állatoknak követelnek, érdekes módon a töredékét sem mutatják, ha nőkről van szó. Az elmúlt időszakban szinte minden női celebet meztelenre vetkőztettek, aki szembejött velük, és erotikus filmet is forgattak hiányos öltözetű lányokkal-asszonyokkal, akik különféle zöldségekkel mutattak be szexfilmbe illő mozdulatokat. Kis jéggel ez még el is menne, ha nem mentek volna egy lépéssel - mit lépéssel, távolugrással - tovább, hogy egy félmeztelen kismama ketrecben mutogatásával tiltakozzanak az anyakocákkal szembeni bánásmód, majd Jamie Oliver, a meztelen szakács ellen.

Aki azt hitte, ezzel kifogytak az állatbarátok a nőgyűlölő poénokból, az nagyot tévedett. Ezúttal ugyanis a kövér nőkbe rúgtak bele egyet Floridában, ahol a tengerparton feltűnt néhány a PETA megrendelésére készült óriásplakát, amelyen konkrétan bálnáknak nevezik a telt idomú nőket, azt javasolva nekik, hogy legyenek inkább vegetáriánusok, mert valójában a sok hústől nőtt meg a seggük. Arról most nem is beszélnék, mekkora csúsztatás ez, sokkal érdekesebb az a felháborodás, amit a reklám elindított. Rengeteg szervezet titlakozik ugyanis a PETA akciója ellen, és mintha most telt volna be náluk a pohár, most kezdik a nem kissé elvakult állatvédők szemére vetni a reklámokból áradó nőellenességet. Aki szeretne még olvasni a kampány visszhangjáról, az itt megteheti.

via: adfreak

Címkék: botrány nonprofit elmebaj

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr681324348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krisz113 · http://tmis.blog.hu/ 2009.08.20. 16:58:36

Nekem sincs bajom a vegetáriánus életmóddal. De ez azért sok. És most komolyan, akkor most keressünk túlsúlyos vegetáriánusokat? Mert vannak. Szerintem a PETAn belül is jó pár. Nem értem miért kell ilyen durva és gonosz módszerekkel elérni a... semmit.

Tschöppy · http://elsomaratonom.blog.hu 2009.08.20. 17:21:30

Amerikában aztán tényleg sok a túlsúlyos, de valószínűleg nem kevés az olyan ember, aki hormonok miatt akkora, amekkora. Akkor most ők is dögöljenek meg?

Háta Más · http://www.artcharacter.hu 2009.08.20. 17:48:42

Na, én ezért nem járok strandra. Amint kifekszem, jönnek a PETÁsok és megpróbálnak visszaszuszakolni a vízbe.

bigyibogyo 2009.08.20. 17:51:11

dexter :)
Vegetarianusokkal csak az a baj,h nem jutnak eleg feherjehez, es (ez most hasra utve) b12 vitaminhoz.
Reklam meg nagyon kemeny, foleg ha sok a tulsulyos, maguk ellen ofrditjak (meg jobban) a koz hangulatot. ahelyett,h szimpatizansokat keresnenek...

Háta Más · http://www.artcharacter.hu 2009.08.20. 17:55:14

Pedig én csak vegetáriánusokat eszem ;o)

cozumel 2009.08.20. 22:39:15

Uhh, en az elhizas elleni kuzdelem ellovasa vagyok, de ez kivagta nalam a biztositekot.
Es igen, foleg azert, mert NEM a huseves a numero uno bunbak, sot!
De meg ha igazuk lenne, akkor is gusztustalan lenne valakinek a jogaiert masok lefikazasaval kuzdeni.

anonim én 2009.08.20. 22:39:50

Most mindettől függetlenül, menjenek ezek az édesanyjuk p_csájába.

papamaci1 2009.08.20. 22:48:10

Az ember mindenevő.

Az esszenciális aminonosavak:

metionin,
treonin,
lizin,
izoleucin,
valin,
leucin,
fenil-alanin,
triptofán.
hisztidin

állati fehérjékben vannak meg. Ezeket az ember maga nem tudja /elégséges mennyiségben/ szintetizélni....

Mellesleg a növényi szénhidrátok(burgonya, kukorica, gabonák) épp oly hizlalóak mint az állati zsírok....

Sck: 2009.08.20. 22:49:43

A vicc az vicc, ha rám mondják akkor is. Ennyi.

Kynsí (törölt) 2009.08.20. 23:00:10

Alapvetően lenézem a PETÁ-t a tudománytalansága, erőszakossága stb. miatt de ez akkor is megröhögtetett.

huszon3as 2009.08.20. 23:03:15

A PETA ügyes! Mindenki róluk beszél. Ez a lényeg. Mi kell még?

Darth Revan 2009.08.20. 23:32:23

Szerintem azokat az allatokat is le kellene meszarolni, amik mas allatokat esznek meg. Hogy jonnek ok ahhoz? :)

menedzser23 (törölt) 2009.08.20. 23:48:00

Felháborító, ugyanis én régóta vagyok vegetáriánus, és mégis kövér. Ez szemtelenség.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.08.21. 00:08:29

ja, mert a csirkemell sokkal hízlalóbb a vega pizzánál, mi? sötétzöldek...

smartdrive 2009.08.21. 00:23:38

azért tegyük a szívünkre a kezünket: inkább száz vega, mint egy kövér nő

smartdrive 2009.08.21. 00:24:51

egyébként meg Trianon is a húsevők miatt van (Tigris, ugye)

bgp 2009.08.21. 00:33:37

A bálnák csak planktont esznek, mégis jó nagyra nőnek.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.08.21. 01:12:58

@smartdrive: A büntetésed 100 kövér vega nő lesz!

Zokka 2009.08.21. 01:25:44

KB annyira vagyok vegetarianus mint egy husdaralo (hmmmm... kolbaszos hurkaval toltott sonkatekercsek... nyamnyam...).
Nincs szerintem azzal baj, hogy mindekozben a mertektelen zabalasra hivjak fel a figyelmet. Koztudatban legyen csak benne, hogy a tulzabalas es az ebbol adodo elhizas az nem a legszebb/egeszsegesebb dolog a vilagon. Ha valaki kover es o igy boldog, annak minden tiszteletem es tenyleg nem akarok beleszolni hogy hogy eljenek. De millionyi ember a szar kajafelhozatal miatt hizik el, legyen csak benne a koztudatban es az emberekben legbelul, hogy IGY fognak kinezni ha mekifoodon elnek.

rotler 2009.08.21. 02:18:38

Azért Monica Lewinsky nem kis darab.Biztos vega?Mert akkor minek annak lenni?:))))

algi 2009.08.21. 02:45:23

A neve alapján azt hittem erről a szervezetről, hogy állatvédő szervezet, az állatokkal való humánus bánásmódért küzd. Mi közze ennek a vegetarianizmushoz?

Ez olyan, mintha a fegyvertartást ellenzők a buddhizmust reklámoznák.

rooklin 2009.08.21. 03:19:08

A PETA úgy áll ehhez, hogy akiknek nem tetszenek azok a dolgok, amikért ők kampányolnak, azok nyugodtan vegyék be a f..t bő nyállal, hápogjanak, kapkodják a levegőt, ha akarnak. Nekem tetszik a harcmodoruk, és bár (egyelőre?) nem osztom a nézeteiket, öröm látni, hogy valaki magasról tesz a jófejkedő PC megjelenésre.

Az milyen álságos amúgy, ahogy a cikk az _önként_ meztelenre vetkőző celebeket a női nem megbecstelenítéseként próbálja interpretálni, mindenki tudja, hogy az egész az "inkább semmi, minthogy bunda" szlogen képiesítése.

A ketrecbe zárt félmeztelen kismamás reklámot amúgy te tényleg ennyire nem vágod? Ez minden amit látsz belőle, hogy nő = disznó, emiatt vagy felháborodva? Most jöttem rá, ez a legzseniálisabb reklám, aki a disznót látja, arra tökéletesen igaz is**, aki meg csak egy fél percre képes elgondolkozni az anyaság szentségén, az úgyis embernek érzi magát, így nem sértődik meg a viccen :)

**: Az állatok asszociációs készsége elég korlátozott, elvileg ebben sokkal különb náluk az ember. Kivéve azokat, akik ezt a reklámot félreértik, és leállnak kattogni a létező legprimitívebb asszociációs kapocs mentén.

feltételes reflex 2009.08.21. 04:39:47

belemagyarázós, erőltetett hisztikézés az egész. nekem eddig még nem tűnt fel, hogy kifejezetten a nőket támadnák, pedig én is az vagyok. (jó tudom, erre meg jöhet a riposzt, hogy de nem is)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.08.21. 05:58:15

tiszteletbeli feminista díj. ha meg nem sértelek, kedves addict. köszönöm a posztot.

vegetarianizmus: esetleg a peta kampányolhatna azzal is, hogy mennyivel környezetkímélőbb vegán életmódot folytatni, hiszen a húsevés rengeteg járulékos kárt okoz a természetben, amit a növényevés pl. nem okoz. egy kalóriányi marha előállítása sokkal több négyzetméter földterületet igényel, mint egy kalóriányi zöldség, és akkor még nem beszéltem az állatokba beletömött hormonokról, antibiotikumokról, amik simán belekerülnek a vízháztartásba, ezzel felborítva a normális nőstény-hím egyensúlyt, az emberek hormonális változásait (magyarázza meg nekem valaki, miért éppen most esett eszméletlen nagyot a pubertáskor határa, miért menstruálnak 9 évesek, és miért emelkedik a prosztata és mellrák esetek száma, miért nőtt az emberek átlagos magassága 10 centit az elmúlt 100 évben, etc) vagy arról, hogy milyen eszméletlen széndioxid kibocsátása van a élőállat-húskészítmények szállításának. stb-stb-stb...

nem muszáj mindent pucér, degradált és megvetett nőkkel reklámozni. lehetne esetleg észérvekkel is. ja, hogy a kritikus gondolkodás manapság nem menő. hát, az emberek nagy része a második világháborúban is félretette a kritikus gondolkodást. utólag rájöttek, hogy nem volt menő.

algi 2009.08.21. 06:32:17

Na, de a növényeket miért nem védi senki?

gpetersz 2009.08.21. 06:41:37

Aki nem szereti az embereket, az hogyan állatvédő? Aki agresszív barom, az miként akar sikereket elérni? Ez semmivel nem különb azoknál akik lemennek azt jól megverik azokat az állatokat akiket állatkínzásért csak pénzbüntetésre ítélt a bíróság de a köcsög állatvédők ezt kevésnek ítélték...

Ez pont az a kategória. Így biztos sok embert az ügy mellé állítanak. Van aki azt mondja, hogy ügyes, mert róluk beszélnek, szerintem meg azért mégsem mindegy, hogy miről beszélnek. Egy színész fasza alakításáról, vagy arról, hogy 22. alkalommal búnyózott a kricsimben. Mert azért egy idő után az emberek már nem a szinpadhoz, hanem a kocsmához kötik majd őt...

Másrészt én soha nem értettem a vegetáriánusokat... egy tojást már nem lehet, egy paradicsomot igen? Az élet az élet... Vagy majd Ők megmondják, hogy a növénynek nincs tudata? (egyes vizsgálatok szerint van, reagál a zenére, reagál az "ápolójára", meg arra is aki bántja) Arról nem is beszélve, hogy fogadjuk el amit a természet kitalált nekünk, csak meg kell tekinteni a fogsorunkat... :P Bánja a f*szom egyébként csinálják, csak amikor már agresszíven hittéríteni kezdenek akkor ökölbe szorul a lábam.

Mária 2009.08.21. 07:06:45

OK tényleg nem szép, ha valaki túlsúlyos.

DE:

A bálnák pl vegetariánusok, mégis úgy néznek ki, ahogy :)))

Hülye PETA találhatott volna valami kreatívabb hasonkatot.

KolompárRómeó 2009.08.21. 07:11:19

Azert, mert a repa nem sikit, amikor kihuzzak a foldbol, az ugyanugy gyilkossag, mint amikor kitekerik a csirke nyakat.

Aztan meg az emberi szervezetben naponta tobb millio/milliard mikroorganizmust nyir ki az immunrendszer. Nekik is vannak jogaik, nem?

Baromsag.

eloszto · http://eloszto.hu 2009.08.21. 07:26:20

Idióta PETA, az a baj hogy foglalkoznak az ilyenekkel egyáltalán.

kutya vacsorája 2009.08.21. 07:33:38

bocs, de sztem ez igenis jó tréfa, még a lufcsik közül is csak a beteglelkűek sértődhetnek meg, ez nem sértő. de hibás: a hús nem hízlal, még a szaftosabbja sem vészes, csak a "tömőanyagok": kenyér, tésza, krumpli. ami mind "növény" ugye.
mindig szívesen lettem volna állatvédelmi okból vegetáriánus (mondjuk a nagyüzemi állatgyárak termékeit kerülöm is, amennyire lehet: tényleg elképesztően kegyetlen műfaj, biztos vagyok abban is, hogy az így élt "húst" egészségtelen is megenni). csakhogy nem lakom jól: a harmadik tányér sajtostészta, nyolcadik saláta, humusz miegyéb (mindösszesen úgy húszezer kalória) után végül csak beúszik a steak vagy a rántott hús. ez van: sajnos, amit a szervezet kíván, azt egészségtelen kihagyni (most nem a táplálkozási beteg nassolókra gondolok).
azzal sincs gond sztem, ha sokkol egy reklám, bár én az állatvédők helyében inkább elfogadnám,h. a homo sapiensnél a vegyes étrend az alapértelmezett, és az élelmiszeripari, húsfeldolgozó, állattenyésztő körülményekre (állatjólétre, ha lehet így hívni ezt a barbarizmust) figyelnék oda. pl1. az argentin marha húsa nem azért van aranyárban, mert mindenki sznob idióta, hanem mert tényleg olyan finom,h.az első falat kiesik a szádból a meglepettségtől. ebben valszeg az is benne van,h.óriásbirtokokon legelészik (van tere, mozog, jó minőségű takarmányt kap stb.) amíg el nem jő a perc. pl2. nem finomabb a leves a nagyi tyúkjából mint szerencsétlen halízű, antibiotikummal pumpált zombikból? na ugyehogy...

Locke 2009.08.21. 07:55:53

Őszintén szólva nulla szinten érdekelnek az állatkák jogai olyankor, amikor jólétben élő kisköcsögök nyafognak érte, közben leszarják azokat az embermilliókat, akik csak szeretnének olyan életkörülményeket, amilyet bármely tépett liba, ketrecben tartott anyakoca megkap...
Álszent szarság ez az egész PETA, húzzanak el egy szudáni menekülttáborba lakni egy fél évre, és soha többé nem fognak az állatok jogaival foglalkozni.

belekotty 2009.08.21. 08:15:38

@Hakkar: Pontosan. Állatok jogairól beszélnek, miközben lerohantak egy államot az olajért mondvacsinált indokokkal, megöltek százezreket. O.K, ez történelmi szükségszerűség volt, de húst enni is szükségszerű, mint valaki az esszenciális aminosavaknál leírta.

belekotty 2009.08.21. 08:18:01

@kutya vacsorája: Jaj, ne is emlícsd a falusi húslevest. Volt barátnőm nagymamája készített mindig 10 féle húsból húsleves. Életemben soha nem ettem olyan finomat.

belekotty 2009.08.21. 08:21:30

Hmmm... akkor a kutyákat mint háziállatot ki kellene írtani - húst esznek - de az ugye állatkínzás. Na akkor majd etettyük őket répával, de az is állakínzás.
A PETA-sok mennyenek az annyukba! - De az is állatkínzás.

éslkdfélsakdgsdgasdg 2009.08.21. 08:27:14

peta indíttatásából elég egyértelmű mivel a férfiakat nem annyira érdekli a hasuk főleg mert valszeg sörből van viszont a nőket érdekli a kinézetük és ha ráfogják a húsra a dagadtságot akkor majd nem fognak húst enni hogy ne legyenek dagadtak

én spec utálom a miért legyünk vegetáriánus kérdést mert az egész egy abszurd baromság, az egész világ úgy épül fel hogy egyik állat megeszi a másikat és kész, ennyi - ha nem szereted a húst akkor ne edd meg de nem kell megideologizálni meg ráfogni a kínzásra amikor az se lehet kellemesebb mikor fut fut és elkapja egy gepárd a nyakát

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2009.08.21. 08:30:21

asszem azt még nem írta senki, hogy ez a kampány azért is béna, mert a kövér _NŐK_ sértegetése helyett simán lehetett volna _KÖVÉREK_ sértegetése is, ha kétféle plakátot készítenek, és a másikon egy zsírdisznó férfi van.

mondjuk ettől még simán csúsztatás a hús->elhízás, ennyi erővel az édesség- snackiparnak mehetnének neki, de legalább az antifeminista vonalat kiiktathtatták volna

Nowar · http://kurkuma.blog.hu/ 2009.08.21. 08:42:59

A lényeg a reklámon van. Hiszen a nézettséget, a közismertséget, a figyelemfelkeltést akarják elérni.
Elérték?
Szerintem igen.
Itt írogatok róla pedig sem vega, sem kövér nő nem vagyok :-D
A következményeket pedig vállalják! (monnyon leeeeee) :-)

fiam · http://csajszinene.blogspot.com/ 2009.08.21. 09:04:00

Szerintem helyes, ha mindennek és mindenkinek van érdekvédelmi szervezete, iparkodjanak is érvényre juttatni a jogaikat stb., csak ne más, mások kárára.
Az élet tisztelete nemcsak szép és nemes dolog, hanem kötelesség is, a folyományaival együtt. Mindenféle élet tisztelete, s ebbe nemcsak az élőlények tartoznak bele, hanem az élet, mint folyamat is; talán ez a lényeg.

Celle 2009.08.21. 09:53:05

Együnk cukrot! Az nem állat. Biztos nem nis hízlal.

boszor 2009.08.21. 10:04:16

Kíváncsi vagyok, hányan találnák naaaagyon viccesnek, ha nem nő, hanem pasi lenne rajta. A másik dolog pedig, hogy hogyan engedélyezik ezt a hihetetlenül prűd és álszent amcsik? Ha az afro-amerikaira azt mondod, nigger, betiltanak, ha a kövér nőre azt mondod, bálna, ügyes vagy? Éljen a kettős mérce.

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2009.08.21. 10:07:41

Én nemgnézném azt, amikor valakik csinálnak egy ellenkampányt. Lehetne rajta egy csont és bőr modell, amilyenektől hányingert szoktunk kapni. És mellé lehet írni azt, amit "@regisztráltam: " is írt: Egyél füvet b+!

Suszter 2009.08.21. 10:10:55

PETA: www.southparkstudios.com/episodes/103888/

Kicsit off: Egyszer kíváncsi lennék egy olyan felmérésre, hogy hány faj pusztulna ki amiatt, ha mindenki vegetáriánnus lenne, illetve ez milyen járulékos borulást okozna az ökoszisztémában.

Gondolok itt pl: nulla sertés (mert minek, a sertéstejet nem isszuk) --> kevesebb élősködő --> kevesebb kaja a madaraknak

Celle 2009.08.21. 10:18:40

@Suszter: Ha már egyetlen ember sem eszik majd húst, jönnek majd az oroszlánok, hogy légyzi, ne bántsák az antilopokat...

Az a hülyeség ebben, hogy lehetn eezekről a dolgokról normálisan beszélni, vagy fölhívni arra a figyelmet, hogy túl sok húst eszünk. De pl. pont J. Olivert fikázni, aki direkt arra tette föl az életét - ée lehet őt szeretni, vagy nem szeretni - hogy normális, minőségi kaját vegyen az ember meg az ember gyereke a szájába... szerintem taktikai hiba. Hacsak nem direkt az a cél, hogy "háború" legyen. Viszont az meg tisztességtelen.

Lord_Cica (törölt) 2009.08.21. 10:22:19

save the whales :))) kurva nagy. Sztem jó fejek :DD

Sajnos még nincs olyan mesterséges étel, ami 100%-ban helyettesítené a húst (bármit is mondanak a vegák), ha majd lesz, akkor tényleg tiltani kellene az állatok fogyasztását.

A másik lehetőség, hogy génmanipulációval hozzunk létre olyan állatokat, amiknek nincs tudata, csak kajából vannak.

norbi2k 2009.08.21. 10:24:05

a reklám talán durva, de ahogy az állatokkal bánunk az is az, az emberek 99%anak fogalma sincs mi folyik egy vágóhidon, azt hiszik a csirke a fagyasztoban születik.....

veg-tv.info/Earthlings

bigthereal 2009.08.21. 10:32:57

mert a kövér nők szépek???

és tényleg, mi a halálért nem akarnak/tudnak lefogyni?

esetleg büszkék arra, hogy kövérek? vagy szeretik a hurkáikat???

Celle 2009.08.21. 10:33:20

@norbi2k: Ez tök igaz, csak az a kérdés, vajon ez lenne-e a megoldás.

Meg azért arra is kívámcsi lennék, hogy ha holnaptól mindenki csak zöldséget enne, honnan lehetne ezt a marha nagy igényt kielégíteni. Mert a növénytermesztés is gáz, enyhén szólva problémás a földek kihasználása, a mindenféle kemikáliák használata és a többi, melyekre éppen azért van szükség, mert már most is hatalmas igényeket kell kielégíteni...

Ja meg elgondolkodtam, hogy ha ez az igazi állatbarát hozzállás, akkor egy állatvédő a kutyájának sem vesz húst? Mert ha nem, za állatkínzás, Ha igen, szerintük az is..

segitoember 2009.08.21. 10:44:06

Unatkozó, elkényeztetett városi nénik is bácsik megmentik a világot: 2147.-ik rész.

Szegény természet buta és nem tud a jogokról, ezért az állatok élve falják fel egymást. De az ember bölcs, az ember okos és jó, email-ben szervezkedik és majd tesz róla, hogy mi hogy legyen.

Szelíd hangorkán 2009.08.21. 10:52:31

@Lord_Cica: Tiltani kéne a húsevést... Te is inkább hallgattál volna. Vagy legyél hős, és tiltsd meg az oroszlánnak, hogy levadássza a zebrát.

A PETA meg ne ott kampányoljon, ahol előbb volt állatvédelmi, mint gyermekvédelmi törvény.
Ezek összekeverik a szezont a fazonnal, ez a PETA is valami orbitális seggfejek gyűjtőhelye lehet. Ezzel a plakáttal egy állatot sem védtek meg, de legalább biztos jó sok pénzük van benne.

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2009.08.21. 10:54:55

Ezek biztosan New Yorkban nőttek fel valami betonrengetegben. Aztán egy képen láttak állatokat ólakban és rögtön kitört belőlük az állatvédő. Bezzeg ők a kutyát is felviszik a 36. emeletre, hogy luxus körülmények között éljen. Mert az nem állatkínzás ám.

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2009.08.21. 11:02:34

@Lord_Cica: Ezt is csak azért mondjuk, mert a zöldségek nem tudnak tiltakozni.

csati 2009.08.21. 11:04:07

+1 szavazat arra, hogy jó poén, a dagadt, egészségtelen, gusztustalan embereken poénkodni RULEZ! :D

Egyébként a hús előállítása marha nagy környezetszennyezéssel, pazarlással jár, ha mindenki vegaként élne, a Föld simán el tudna tartani 10 milliárd embert is, ha mindenki amerikai módra akarná tömni a fejét hamburgerrel, akkor negyedannyit se, mint amennyi ma él rajta. Csak úgy mellékesen...

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2009.08.21. 11:05:00

A vegetarianizmus ugyanúgy egy élőlény elpusztítása, mert a növények is élnek, csak nem visítanak ha ölik őket. Be kellene látni, hogy a természet rendjébe belefér az, hogy bizonyos élőlények bizonyos másikat megesznek. A lényeg az, hogy ne okozzanak neki a szükségtelennél nagyobb szenvedést.

csati 2009.08.21. 11:12:17

@Suszter: "Kicsit off: Egyszer kíváncsi lennék egy olyan felmérésre, hogy hány faj pusztulna ki amiatt, ha mindenki vegetáriánnus lenne, illetve ez milyen járulékos borulást okozna az ökoszisztémában."

Maga a monokulturális élelmiszerelőállítás az, ami csökkenti a diverzitást, a fajok eltűnését. Namost éhen halasztani azért nem fogjuk az emberiséget készakarva (bár véletlenül sanszos...), tehát ha minél kevesebb termőterülettel akarjuk etetni az emberiséget, akkor ismét a vegetarianizmus a nyerő - egységnyi tápanyag előállításához ugyanis így a legkisebb a szükséges termőterület.

Mondom ezt úgy, hogy nagyon szeretem a húst. De ami tény, az tény...

segitoember 2009.08.21. 11:13:02

@csati:
"ha mindenki vegaként élne, a Föld simán el tudna tartani 10 milliárd embert is"

gombán?
és az állatok mit ennének?
hol élnének?
hol lehet még ilyen okos dolgokat olvasni?

csati 2009.08.21. 11:15:02

@Sparhelt: Hát, egy krumpli kevésbé fog szenvedni attól, hogy megeszik a gumóját, mintha téged tartanának egész életedben egy 1x1-es cellában, majd lemészárolnának, ha jól meghízol. Márpedig te sokkal jobban hasonlítasz egy emlős állatra (mondjuk), mint az a krumplihoz...

norbi2k 2009.08.21. 11:16:34

@Celle: nem kell mindenkinek növényeket enni, mindenevők lennénk vagy mi...a baj az hogy mértéktelenül fogyasztjuk a hust...
a lakásban kutyatartás pedig állatkinzás, bármennyire is aranyosak, de állatkinzás a tartásuk... ajánlom azt a videot amit belinkeltem, elég megrázo felvételek... utána mondja nekem valaki hogy egészséges az a hus ami egy olyan marhábol van ami 4 honapos koráig napfényt sem lát, nem hogy zöld mezőt és tápszeren él, biztos egészséges...

csati 2009.08.21. 11:16:54

@segitoember: "hol lehet még ilyen okos dolgokat olvasni?"

Oda téged nem engednének be.

segitoember 2009.08.21. 11:37:06

@csati:
Ennek csak örülök, ahogy annak is hogy érdemben tudtál válaszolni a többi kérdésre. Ez a baj többet közt a természetvédőkkel.

Istenkomplexus. A természet egy kis esetlen gyerek, az állatok pihepuha szőrös kis védeni való csecsemők, a többi ember is botladozó kis ösztöneihez kötött kamasz aki gonoszságból ártatlanokat bánt. De én, a természetvédő, a tudatos, morális lény megreformálom majd a dolgokat! Bármi áron!

Hogy hívják a vegetáriánusok a táplálékláncban konkurens előlényeket? Kártevőnek?

Mi okozza az egyik legnagyobb környezetszennyezési problémát? A gyárak? Az autók? Ja nem is, hanem a végletekig kihasznált föld műtrágyázása, a kártevőírtáshoz használt vegyszerek, az öntözéshez használt tározók és csatornák ökológiai katasztrófái, a földműveléshez kisajátított területek élőhelyeinek kipusztulása.

De legyünk merészek, állítsuk vissza a ki-mit termel, azt eszi földművelést. Ettől kevesebb föld kell majd? Két marék humuszban termeljük majd az erkélyen a betevőt? Hát sajnos nem, akkor még több kell majd, de nem baj, átalakítjuk a bolygót, a szahara aranyló búzamező lesz, a déli sarkon paradicsomot ültetünk, csak az állatoknak ne essen baja. Igaz ettől kihal ott minden addig alkalmazkodott faj, de oda se neki. A természet is mindig változik.

Bölcs dolog tehát odamenni a kanadai bálnavadász indiánokhoz és elkűldeni őket a picsába, bár némileg visszataszító, mikor a klimatizált irodai menzán a vegatányérben tündöklő bébirépa miatt tízszer annyi kárt okoznak, mint azok, akik ezer év óta a családjukra vadásznak.

dontpanic 2009.08.21. 15:04:00

Nekem ott nem stimmel a reklám, hogy ugye kétértelmű...mentsük meg a bálnákat - ez vonatkozik egyrészt a kövér nőkre, de mivel állatvédő szervezetről van szó, nyilván szószerint a bálnákra is. De azzal hogy védem meg a bálnákat, ha nem eszem húst? Aránylag ritkán kerül az asztalomra valami jó kis ámbráscetragu. Szóval nekem ez kicsit átgondolatlan.

(Arról persze nem is beszélve, amit már páran leírtatok...a vegetarianizmus nem diéta, amivel fogyni lehet.)

musi 2009.08.21. 20:56:56

ebben az a legnagyobb röhej, hogy pont a vega életmód vezet legjobban elhízáshoz, mert nem jut elég (biológiailag jól hasznosuló) fehérjéhez a szervezetük, ezért leépül a test zsírégető rendszere: az izomzat. Másik nonszensz dolog, hogy a vegák minden szart megesznek, pl izolált szénhidrátok (cukrok, liszt) amik igazából az elhízást és rengeteg más betegséget okoznak.

Josselin Beaumont 2009.08.21. 21:40:53

hehe! Amikor előjön bárhol a vega téma, mindig előkerülnek a vegáknál is szánalmasabb ellenvega kommentelők akik álltalában három fronton szoktak támadni: "a növények is éreznek vazze!" naezmekkora baromság:))
Vagy az "esszenciális fehérjék/aminósavak miatt kell a hús" na ezek a félműveltek, mert természetesen ezek a fehérjék a növényekben is megvannak (szója, hüvelyesek, csicseriborso stb...)
És vannak még a "az ember mindenevő mert méga fogazata is..." ami szintén nem teljesen igaz, mert az ember fogazata és emésztőrendszere alapvetően a gyümölcsök, magvak, gyökerek fogyasztására lett kitalálva (lásd:ősemember v. sertés), de tolerálja a húsevést is, azaz be tudja építeni az állati fehérjéket a szervezetbe de nem létszügséglet.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.08.21. 21:43:53

jamie oliver a "meztelen szakács"
bakker RB!! legalább te ne tápláld ez az orbitális faszságot, ami egy bosszantó félreforditása a "naked chefnek" és azóta is makacsul tartja magát nálunk...

bolomba (törölt) 2009.08.21. 22:30:06

@segitoember:

Itt egy jo kis cikk, ami elmagyarazza, hogy miert kimeled jelentosen a kornyezeted, ha vega leszel:
www.matud.iif.hu/08sze/08.html

Addig is kiemelnek belole egy reszletet:
"A húsfogyasztás növelése azonban jelentős többlettakarmány-igényt jelent. Ha csupán India és Kína lakosságát vesszük figyelembe (kb. 2,4 milliárd), 1 kg év/fő húsfogyasztás növekedés eléréséhez minimálisan 10–12 millió tonna többlettakarmány előállítása szükséges (Horn, 2007). Annak érzékeltetésére, hogy az egy főre eső évi takarmánykeverék-gyártásban mekkora különbségek vannak, néhány kiemelt országot figyelembe véve mutatom be a 6. táblázatot. FAO- és világbanki adatokra hivatkozva – csupán Kínát és Indiát figyelembe véve – a következő másfél évtizedben mintegy megötszöröződő takarmány világkereskedelemmel, megháromszorozódó állati termék kereskedelemmel számolnak. A takarmánytöbblet előállításához szükséges szántóföldi területet pedig 175 millió hektárral kellene megnövelni (Farell, 2005) a mai átlagos terméshozamok mellett."

Na ez az egesz tok felesleges lenne, ha mindenki vegan lenne.

SevenDeadlySins (törölt) 2009.08.21. 23:46:23

@bolomba:
Ebben igazad van a hús nagyon tápanyagintenzív, s adott technikai színvonalon az növénytermesztés sokkal nagyobb mennyiségű élelmiszert azaz nagyobb népességet tud eltartani. Ugyanez volt a helyzet akkor is amikor a nomadizáló törzseknek a letelepedést követően el kellett hagyniuk az állattartást, lévén beszűkült a legelők nagysága.

viszont az is hüleség amit valaki korábban állított hogy az ember alapvetően gyümölcsökön élt. Egy ekkora testtömegű állat, mint az ember nem tud az esőedőkön kívül mezőgazdaság nélkül megélni.

bolomba (törölt) 2009.08.22. 01:30:00

@SevenDeadlySins: en nem is mezogazdasag nelkuliseget szeretnek, csupan annak az iparositott allattartas szekciojanak megszuneset. na jo, maga az allattartas ellen vagyok. :)

csati 2009.08.22. 10:36:24

@segitoember: Bocs, de butaságot írtál, és nem értetted meg a mondandómat sem. Sehol nem írtam olyanokat, amik alapján engem istenkomplexusos(?), sötétzöld környezetvédőnek kellene tartani.

Csupán természettudományos tényszerűséggel megjegyeztem, hogy ha nem fogyasztanánk húst, akkor kevesebb termőterület elég lenne. Ennyi. Nem tudom, hogy lehet ebbe gombaevést, istenkomplexust, a vadászat leszólását stb. belemagyarázni.

Vagy simán buta vagy, vagy már úgy irritálnak a sötétzöldek, hogy gondolkodás nélkül támadsz, mint bika a posztóra.

Na csá!

Szelíd hangorkán 2009.09.09. 20:20:37

@csati: most má' le nem mosod magadról, hogy sötétzöld vagy, és lelkivilágodban igen sérült. :D

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása