Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nap reklámdilemma: Debrecen a BL-csoportkörben

Vajon a BL-be jutás után újratárgyalják-e az Ave ásványvízzel a mezszponzori szerződéseket, és ha igen, vajon mennyit érhet a fő hely a Loki mezein?

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr31338411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bery · http://www.facebook.com/berkes.peter 2009.08.26. 08:19:53

reklámbuzi,

Belsős infoim vannak a témát illetően. A Loki vezetősége 50 millió + ÁFÁ-ért kínálnák a mezfelületet. De eddig senki nem jelentkezett, illetve, akit a futballvállalkozás keresett meg, azok meg nem akartak kötélnek állni. (vagy már korábbi elköteleződéseikre, vagy pénzhiányra hivatkoztak.). AKi adott volna az kb.: 20 milliót.

Ezért is van a Loki csapatának mezfelelületén a Szima GÁbor (csapattulaj) által birtokolt AVE ásványvíz.

Hüledeznek is nagyon-hiszen mindenki úgy vélte, hogy egy ilyen sportszakmai siker megnyitja majd a szponzori pénztárcát. De idáig ez nem így van......

p.s.: egyébként nem csak a szponzoráció, hanem a merchandising, jegybevétel, játékosok értéknövekedése is megjelenhet mint addicionális bevétel a csapat kasszájában.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.08.26. 08:54:03

Bery
Kösz!
Azt nem tudtam, hogy az Ave a Szimáé, így valószínűleg nem lesz nehéz megegyeznie magával. Amúgy jó volt látni végre egy ízlésesen elhelyezett mezreklámot magyar csapaton, mert általában az agyonfoltozott, itt is hiredtés ott is hirdetés felálláshoz vagyunk szokva. A kedvencem a korábban pont a Lokisok fenekén látható karát felirat volt, ami olyan hatást keltett, mintha tizenegy aranyeres szaladgáléna a pályán.

Bery · http://www.facebook.com/berkes.peter 2009.08.26. 09:30:48

@reklámbuzi: ok, tényleg ízléses volt a felirat. Most van egy hurrá-optimizmus a sportsiker láttán. De ne felejtsük azonban el, hogy egy igazán jól működő klub kétfajta sikertényezőt is követ: performance on the pitch, performance off the pitch.

Nem igazán lehet koncepciózus marketing- szponzorációs tervezés náluk (de melyik klubnál van-SZAKEMBEREK KELLENÉNEK). Pl.: mi alapján árazták be az általad is említett mezfelületet. Tényleg tükrözi ez a jelenben uralkodó ár/érték viszonyokat?

Pedig vannak modellek, amely alapján ki lehet számolni a különböző szponzorációs felületek médiaértékét. (nézettség, megjelenés, cpt)

Miért csodálkoznak, mikor egy cég nemet mond a nem "túl gazdag" (szinte semmilyen) szponzorációs portfóliót látván? Lehet, h. a cégnek van valós szponzorációs stratégiája, ám ezt a Loki vezetősége nem akarja megérteni?

Kíváncsi vagyok, h. vajon sikerül-e újabb szponzorok bevonása.

Inkább örüljünk a sportsikernek, amíg lehet...

egygrafikus 2009.08.26. 10:30:58

Nem akarok ünneprontó lenni, én is örülök, hogy továbbjutottak, gyönyörû gólokat lôttek a fiuk, de azon túl semmi... Minden páros csatát a bolgárok nyertek, erôsebbek, gyorsabbak voltak, Leandró mellett úgy szaladgált a bolgár-brazil mintha ott se lett volna a bekk, kettônél több pontos passz ritkán jött össze és összesen tán hármat-négyet lôttünk kapura. Ezzel a játékkal a Loki nagy valószínûséggel a pofozógép áldozata lesz, mert bármelyik európai középcsapat ennél azért sokkal többet tud sajnos. Innen nézve tán érthetôbb miért nem kapkodnak a szponzorok...

Dike 2009.08.26. 12:30:28

"Minden páros csatát a bolgárok nyertek, erôsebbek, gyorsabbak voltak"
A LOKI meg "talált" 2 gólt :-) Még jó, hogy ez egy focimeccs volt, amit gólra játszanak és nem futóverseny vagy erőpróba.
Igen, lehet, hogy a leggyengébb a főtáblás 32 csapat közül a Debrecen, persze, szinte biztos, hogy nem jut tovább. De bent van a BL-ben, ami legalább 6 meccset jelent, TV-ben, híres-neves csapatokkal. Akiktől kikapni nem szégyen. Szóval nem hiszem, hogy bármelyik (magyar)márkára rossz fényt vetne a DVSC támogatása.

anemic royalty 2009.08.26. 13:25:44

sztem a legfontosabb, hogy van újra magyar csapat a Bl-ben.

a debrecennek arra kell figyelnie, hogy apénzt amit keres, jól fektesse be

ne tegye azt, amit a Fradi 14 éve. és építsék a csapatot!

mezeladás, zászlók, mezszponzoráció....

legyünk ügyesek

egygrafikus 2009.08.26. 14:55:05

@anaemic royalty: ne tegye azt, amit a Fradi 14 éve. és építsék a csapatot!

A fradiból annak idején, hála a zûrzavaros viszonyoknak konrétan kilopták a pénzt. Ez most, tekintve, hogy van konkrét, egyszemélyi tulajdonosa a csapatnak, kicsit nehéz lenne, legfeljebb rosszul költhetik el.

anemic royalty 2009.08.27. 09:46:29

@egygrafikus:

egyetértünk persze, én is így értettem. bát kilopni a pénzt bárhonnan ki lehet

én MTK szurkolóként is teljesen drukkolok annak, hogy a Loki egyrészt jól szerepeljen, másrészt kamatoztani tudja a BL-be jutást minden értelemben

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2009.08.28. 22:27:33

Bery: honnan vannak ezek a belsős infók? :)

Egyébként az általad ismertetett 50 M + ÁFA hazai piacra nagyon drága 6 mérkőzésért, (ez ugyanis csak a BL-re vonatkozna) külföldi cégeknek megérné talán, ahhoz viszont keveset szerepelnénk.
Úgy gondolom, akiknek tényleg komoly előny lenne, azok azok, akik a harmadik körben kieső pl. Shaktar mezét szponzorálják, s esetleg a megfelelő kommunikációt már lekötötték. Ez esetben nem lenne meggondolatlan inkább a Debrecent támogatni.

Egyébként egy jelentkező van a mezszponzorációra.

Bery · http://www.facebook.com/berkes.peter 2009.08.29. 14:09:49

@rhynn: ismerek egy személyt, aki súg:) Mármint, hogy a futballcég ennyire kívánná beárazni. Én is sokallom az összeget.


Ki az a jelentkező??

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2009.08.30. 18:16:34

Valamennyire benne vagyok a tárgyalásokban, ezért nem adhatom ki, ugyanis kinyírnának :) De vélhetően tartani fogják az árat, s akár holnap is bejelenthetik. Igazából inkább a presztízs, mint a megtérülés miatt köttetik meg a szponzoráció.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása