Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hitler mint szexpartner

A héten már volt szó egy szerintem ízléstelen reklámról, amelyben a WTC elleni terrortámadás áldozatait hasonlították össze a cunami pusztításával. Nem meglepő módon gyorsan kiderült, hogy az egész a reklámot készítő brazil ügynökség magánakciója, és a WWF nem adott rá felhatalmazást. Most sem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy az alábbi AIDS ellenes kampány megszületését nem elsősorban a segítő szándék, hanem a fényesen csillogó reklámdíjak motiválták. Az elrettentőnek szánt printek inkább csak közönségesek, és a szó rossz értelmében véve hatásvadászok, nem hiszem, hogy valakit az gondolkoztatna el az AIDS veszélyességéről, ha annak puszító hatását a történelem véreskezű tömeggyilkosaihoz (itt a sztálinos és a szaddamos verzió is) hasonlítják. Arról nem is beszélve, hogy a diktátorok ilyen környezetben való szerepeltetése közel sem új gondolat, a közelmúltban láthattunk már cigarettából kirakott Hitler-arcképet és agyoncsapott szúnyogokból kialakított Sztálin portrét is. Ezeknél bármelyik jobb volt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr511357246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korn · http://www.facebook.com/pages/Reklamvers-mindenkinek/135522226476780 2009.09.03. 14:27:49

ez a print egy igazi állatorvosi reklámló:
- Hitler, mint reklámpanel = elcsépelt és szar
- a szex, mint reklámpanel = elcsépelt, de jó

korn · http://www.facebook.com/pages/Reklamvers-mindenkinek/135522226476780 2009.09.03. 14:29:34

- Hitler, mint reklámpanel: elcsépelt és szar
- a szex, mint reklámpanel: elcsépelt, de jó

smartdrive 2009.09.03. 14:29:36

milliók állnak előttem

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.09.03. 14:39:47

smartdrive
Ezért már megérte kitenni!

Fleck 2009.09.03. 14:53:57

Fetőtlenítő reklámnak is lehetne alkalmazni az öreget. Legjobb gyógyszer az idegen betolakodókra.

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2009.09.03. 15:45:49

a south park mozifilmben szaddám szexelt magával az ördöggel.
vagy legalábbis beszéltek róla - rég volt.
www.michaeltotten.com/images/Saddam%20and%20Satan.jpg

viszont itt nem hasonlít önmagára: m.blog.hu/ad/addict/image/botrany/aids_szaddam.jpg

imbecilegirl 2009.09.03. 16:01:03

baah... megyek aszexuálisnak, ez undorító.... XD

Mr. Blowfish 2009.09.03. 16:24:59

Nem elég hogy baromság az egész, de a megvalósítás is iszonyat gagyi. A Hitleres még elmegy, de a Sztálinos olyan szar hogy attól sírni tudnék. Egyszerűen gagyi.

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2009.09.03. 16:26:59

Hát érdekes..

Amúgy tartozik ehhez egy reklámfilm is. Hitler keményen ad a csajnak... :)
www.scaryideas.com/content/13028/

Off: A WWF-es reklámhoz is készítettek egy WTC-s filmet, érdemes azt is megnézni!
www.scaryideas.com/content/13037/

O.Hintz 2009.09.03. 18:50:13

"Nem hiszem, hogy valakit az gondolkoztatna el az AIDS veszélyességéről, ha annak puszító hatását a történelem véreskezű tömeggyilkosaihoz hasonlítják." Hát ez aztán magvas lett, gratulálok hozzá, de azért érdekelne, hogy... most akkor pontosan miért is nem? A többiektől meg azt kérdezném kíváncsian: most akkor pontosan mi itten a gagyi? Meg hogy, izé... van esetleg a fiókban valami tizedennyire kurvaszar? :)

zsírfeka (törölt) 2009.09.03. 21:00:55

OFF
1 kérdés: még hány x évvel ezelőttől napjainkig reklámot lehet csinálni (büntetelenül)??? (most: ultra mosogató...vaygmi...)

O.Hintz 2009.09.04. 09:06:39

@reklámbuzi:
Hogy ugyan miért nem hiszed, amit nem hiszel. De annyira azért nem kínoz a kíváncsiság, na meg amúgy is arra tippelnék, hogy csak.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.09.04. 09:38:42

O.Hintz

Amikor egy hoszonkettedik Hitler arcképpel riogató hirdetést látok, akkor nem az ugrik be, hogy azért használták megint a diktátort, mert ez a logika szúnyogirtó szereknél, a cigarettánál meg a rádióknál bevált, hanem az, hogy a készítők csinálni akartak valami "figyelemfelkeltőt", megbotránkoztatót. Csak éppen azt felejtik el, hogy attól, hogy valamire felfigyelnek, még nem biztosa hogy hatásos, hiszen ha nem a megfelelő üzenetet viszi át, akkor csak egy újabb öncélú reklám született, ami nem az ügyre, hanem a készítőkre irányítja a figyelmet.

Az szerintem körülbelül 10 éve nem új üzenet, hogy az AIDS veszélyes, és sokan meghalnak benne. Ez ma már nem elég, sokkal érdekesebb, relevánsabb, valódi insightokon alapuló megközelítésekre lenne szükség.

O.Hintz 2009.09.04. 13:21:10

@reklámbuzi:
:)))))) Beszarás. Van esetleg valami ötleted erre a halál- és veszélyességmentes AIDS-insightra, mert igencsak érdekelne. Jó, miért is lenne, nekem sincs, mondjuk én nem is locsogok outsider hülyeségeket Fehér Klára stílusában éjjel-nappal. Azért megjegyezném, hogy "a boldog tudatlanság nem mentesít a felelősség alól, illetve nem is annyira boldog" szerintem épp megfelelő üzenet, továbbá, ha egy hirdetés "figyelemfelkeltő", az talán nem akkora gáz, továbbá kérdeném tisztelettel, hogy ha azért lett volna Hitler bekasztingolva, mert a ciginél már bevált, az rendben lenne, vagy hogy? Áh, mindegy.

Mr. Blowfish 2009.09.04. 13:55:05

@O.Hintz:
Azért gagyi (többek közt) mert lerí a képekről, hogy Photoshopolt szar. Amolyan lelkes amatőr munka. Egy jól összeszerkesztett képnek van egyfajta vizuális koherenciája, ami szerény véleményem szerint ezekről hiányzik (a fejek mintha más dimenzióban lennének).

Technikailag, pedig igenis tudnék jobbat (persze a megfelelő modellek, és technika és idő megléte mellett) és én inkább a felelőtlenség, és a következmény közti kontrasztra gyúrtam volna rá a kampánnyal.

Bár más nevében nem nyilatkozhatom, de szerintem a többi kritikusnak sem a halállal, és a veszéllyel van problémája, hanem a nem megfelelő, és kevéssé célravezető alkalmazásukkal.

Mr. Blowfish 2009.09.04. 13:56:19

@Mr. Blowfish: Kicsit sok lett az és. :) Jól jönne egy szerkesztés gomb...

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.09.04. 14:18:50

Hintz
Úgy érzem, teljesen elbeszélünk egymás mellett. Nem azt mondtam, hogy egy releváns AIDS insight nem lehet kapcsolatban a veszéllyel vagy a halállal, hanem azt, hogy ennél okosabb üzeneteket is lehetne találni. Igazad van, ilyet nem lehet csípőből mondani, viszont azt lehet tudni, hogy ezt a fajta logikát elsütötték már sok-sok évvel ezelőtt ennél sokkal jobban is. Például itt:
adsoftheworld.com/media/print/french_aids_awareness_scorpion?size=_original

Hitler és más diktátorok előrángatása ugyanarra a gondolatra sokkal inkább a fantáziátlanság bizonyítéka az én szememben mint a kreativitásé. Mellesleg amit te írtál, nem is lenne rossz üzenet, csakhogy itt nem erről van szó. A reklámok üzenete nem az, hogy a tudatlanság nem mentesít a következmények alól, hanem egyszerűen az, hogy az AIDS rengeteg áldozatot szed.

A figyelemfelkeltésről én is azt írtam, hogy jó dolog, de nem mindegy, hogy ezt mire használják fel. Ha csak üres megbotránkoztatására, akkor tök felesleges volt elkészülnie, ha valami releváns gondolat átvitelére, akkor meg hasznos. A cigis és szúnyogírtós példát nem azért hoztam fel, mert azokat jónak tartom, és azt sem gondolom, hogy ha ott bevált volna, akkor az igazolná a diktátorok használatát. Épp ellenkezőleg, pont arra akartam rámutatni, mennyire kezdetleges és klisészerű reklámötlet ez.

Egyébként meg tényleg mindegy. Láttam, hogy egy korábbi kommentben kiosztottad a blognak az Arany Békasegg díjat. Egyezzünk meg annyiban, hogy igazad van, és engedjük el egymás kezét.

O.Hintz 2009.09.04. 16:59:21

@reklámbuzi:
Azért látom, az ismét roppant magasröptűre és igen tanulságosra sikeredett reakció mellett a biztonság kedvéért közben elmaszatoltál pár dolgot a bejegyzésben. Korrekt, tényleg. Én is átírhatom a kommentjeimet, hogy újra kéz a kézben szökdécselhessünk?

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.09.04. 17:40:31

O.Hintz
Persze. Két komment között átírtam a bejegyzést. Ez már kezd komikussá válni.

O.Hintz 2009.09.04. 18:06:02

@reklámbuzi:
Ez tényleg komikus lett, őszintén elnézést a gyanúsításért. Most tényleg én voltam az ostoba. Meg tudnám magyarázni, de abból még rosszabbul jönnék ki. Kár, hogy tényleg nem lehet átírni.:)

Mindegy, megérdemeltem, aki paranoiás, ne kötözködjön direkt. De ott a pont.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.08. 12:53:10

"A kampányt sokan támadják azzal, hogy valójában megbélyegzi az amúgy is gyakran kitaszított AIDS-fertõzötteket. A brit National AIDS Trust szerint ráadásul egy ilyen kampány visszafelé sülhet el: sokakat eltántoríthat attól, hogy elmenjenek a szûrésre.

A készítõk szerint azonban õk a vírusnak akartak személyiséget kölcsönözni, nem az áldozatainak. "Azt vártuk a kampánytól, hogy kissé eltúlozza az ügyet - fel akartuk kelteni az érdeklõdést" - mondta a Spiegel internetes kiadásának Dirk Silz, a Das Comitee munkatársa."

www.origo.hu/nagyvilag/20090908-az-aids-tomeggyilkos-hitler-sztalin-szaddam-huszein-nemet-kampany-az.html

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása