Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ne igyál emberi zsírt!

A gusztustalansági versenyen előkelő helyezést érne el a New York City Health Department társadalmi célú hirdetése, amely az egyik első eleme a hatóságok által a cukros italok ellen indított kereszteshadjáratnak. A hirdetésen a dohányreklámok esetében nem különösebben hatásos elrettentés eszközével próbálnak meg hatni a fogyasztókra, és arra mutatnak rá, hogy az elhízás egyik fő oka a mértéktelen üdítőfogyasztás. Ezek helyett a vizet, szódát és alacsony zsírtartalmú tejet ajánlanak, érdekes módon a cukormentes üdítőket meg sem említve. Elég gyomorforgató egy látvány a pohárba ömlő emberi zsír, de sajnos még ez sem akadályozott meg abban, hogy az előbb leküldjek egy energiaitalt.

via:adweek

Címkék: nonprofit pia

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr71353955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bery · http://www.facebook.com/berkes.peter 2009.09.07. 19:16:33

Szerintem hatásos. A tcr-ek esetében szinte egyetlenegy mozgástérként, az agresszív fejbekólintás maradt. Na jó, vannak kivételek, igényesen kivitelezett, releváns gondolatot meglovagoló ötletek.

A fogyasztói szokások, illetve attitűdváltozásra alkalmas lehet az ilyen provokatív jellegű képi megjelenítés.

Persze, amint köztudott az agresszív, nagyon a figyelem elkapására áhítozó tcr-ek könnyen belecsúszhatnak abba a hibába, hogy a figyelmet talán aktiválják, ám a fogyasztó undora/elfordulása (stb.) miatt már a közvetítendő üzenet nem megy át.

Szerintem ez még határeset... Szerintem!?

p.s.: ha jól tudom a Harvardon végeztek is egy kísérletet a nagyon hatásvadász tcr-eket illetően, s ott is az az eredmény jött ki, h. van egy ún. "drive reduction" mechanizmus. Azaz, ha a kampány nagyon "rámenős", akkor az egész egy bummerángeffektust vált ki - nem megy át az üzenet.

midnight coder 2009.09.07. 20:26:24

Jobb lenne ha inkább az elhízást akadályozó gyógyszerek kifejlesztésére költenék a pénzt. Esetleg arra hogy a gyógyszergyáraknak érdekükben álljon hatásos szereket kifejleszteni. Azok a megoldások amik jelenleg vannak leginkább azt mutatják hogy az orvostudomány a beleöntött milliárdok ellenére sem igazán van sokkal túl az ókori egyiptomiak színvonalán.

Lángharcos 2009.09.07. 21:08:44

A szlogen fordítása amúgy nem inkább az lenne, hogy

"Ne idd magad kövérre!"

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.09.07. 21:19:21

Lángharcos
De, egész pontosan ez a magyar megfelelője, a poszt címében nem a claimet fordítottam.

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2009.09.07. 22:05:43

@midnight coder:
Az elmaradott barmai inkább a megelőzésre gyúrnak, mintsem feltalálnának egy pirulát, amit csak beveszel és olyan, mintha ne is rágtál volna csipszet, viszont futottál volna három kört. Éjféli sötétség, komolyan!

boibo 2009.09.07. 23:34:20

@Skar / kergezerge: Kösz! Nekem is vmi hasonló jutott eszembe.
Csak épp annyit mondtuk már, hogy: ember mozogj is végre, ne csak zabálj - szinte semmit nem ér :( Szerintem bármilyen gusztustalan is ez a hirdetés, itt az ideje drasztikusabb megoldásokat keresni. Ha már "a társadalom" (nagy szavak!) eszére nem tudunk hatni, legalább érjük el azt, hogy utáljuk a kövérségünket! Hátha lesz, akit ez ösztönöz némi pozitív változtatásra. (Meg persze lesznek olyanok is, akik csak megundorodnak önnön hájuktól -> frusztráltak lesznek -> még többet zabálnak a tévé vagy a sztg előtt ...és piruláktól várnak megoldást a tettek helyett)

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.09.08. 07:50:22

@Skar / kergezerge: a "nincsde" kampánnyal is pont ez a baj, hogy az emberek jót mulatnak saját karikatúráikon, oszt semmi, Berynek igaza van TCR esetén nem elég már a szép szó, a könyörgés, oda kell csapni

KZsuzsa · http://deepindata.com 2009.09.08. 09:36:56

én nem vagyok biztos abban, hogy ha ennyi felvilágosító, elrettentő, rádöbbentő cucc, mint ami ér/érhet minket nem elég, hogy változtasson, akkor nem tudom mi. Kb semmi.
Főleg, mert van a családban nem is egy túlsúlyos, nagyon is jól tudják, hogy azok, próbálkoztak többször is fogyókúrával, meg tudják, hogy igazából életmódváltás kéne, de amíg nincs konkrét durva ok, ami miatt muszáj meglépni (mint pl unokahugomnál egy nagyon erős ételallergia), addig legtöbben képtelenek.

Mr. Blowfish 2009.09.08. 11:43:18

Szóval a megelőzés első számú társadalmi kötelezettség, de ha már elhízott valaki, akkor beszólni senki ne merjen neki érte.

Ezért is különbözik az egész a dohányzástól, hiszen ott ki lehet hangsúlyozni, hogy cigizni nem cool, de a kövérségről ugyan ezt nem lehet elmondani, mivel van aki nem tehet róla. 22-es csapdája...

Esetleg ha génsebészettel, kizárnák az elhízásból az öröklődő faktort, akkor már tényleg csak a táplálkozáson, meg a rendszeres testmozgáson múlna a dolog és a kreatívok szabadjára engedhetnék a "yo mama" tipusú ötleteiket. :)

sorica123 (törölt) 2013.02.13. 14:59:53

@midnight coder: gyógyszerek, bár nem tudom, milyen gyógyszer van erre, vagy pl arra sarkallni a népséget, hogy mozogjon. Nem karcsú embereket akarok látni, hanem olyanokat, akik jó kondiban vannak. Lehet testesebben is normálisan "működni", ha nem _csak_ ezeket a junkfoodokat nyomja az ember és legfőképp nem csak ül a seggén a nagy oxigénhiányban és búsul, hogy zsákalakja lesz szép lassan.
Az ijesztgetős-gusztustalan healthcare reklámokról annyit, hogy én ált. azt szoktam rájuk szólni, hogy bláá, öreganyád ijesztgessed. Nem túl hatásosak, legalábbis nekem, ráadásul hízékony se vagyok, úgyhogy még csak azzal se igen lehet engem paráztatni, hogy egyszercsak behízom a szememet, max vérnyomással, rákkal, ilyenekkel, amikkel a többeket szokták. Gutaütéssel se túl hasznos, mert alacsony vérnyomásom, max a villamos csaphat el, ha bambulva elémászok:)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása