Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A hét kérdése: Idén mész Portorozsba?

A portorozsi reklámfesztivált az elején kissé lesajnálták, és amikor a szervezők azt a célt tűzték ki, hogy nemzetközi szinten jegyzett reklámversennyé fejlesztik a Golden Drumot, hogy az a régió Cannes-ává nője ki magát, sokan meg is mosolyogták őket. Mára azonban az ügyes szervezésnek, gondosan kiválasztott zsűrinek és még sok más tényezőnek köszönhetően pontosan ez lett belőle, és megkerülhetetlen tényezőjévé vált a régió, sőt egész Európa rekláméletének. Mivel a közép- és kelet-európai ügynökségek csak nagyon ritkán tudnak labdába rúgni az igazán magasan jegyzett fesztiválokon, ennek a regionális megmérettetésnek kiemelkedően fontos szerepe lett a hazai rekláméletben, az Arany Dobverők lettek a mi ceruzáink és oroszlánjaink.

Ezért lenne fontos mindenkinek beleszippantani egy kicsit az ottani légkörbe. Már csak azért is, mert az ehhez hasonló rendezvényeken lehet egy kicsit kiszakadni a hazai reklámvalóságból, és szippantani némi friss, nemzetközi levegőt. Olyan ez, mint amikor a magyar edzőgárda tanulmányútra megy az Anfield Roadra, ahol tátott szájjal nézi, hogy csinálják ezt a játékot a világ másik felén. Bár lett volna miért, sajnos eddig nekem nem sikerült kijutnom oda, pedig borzasztóan kiváncsi lennék a fesztiválra. Tavaly is apu irigységtől kilyukadt oldala voltam, amikor olvastam a Kreatív beszámolóját, és én is szívesen csatlakoztam volna azokhoz, akik az ottani magyar buli laposságán keseregtek.

Merthogy furcsa módon a díjak mellett a buli a másik nagy témája a portorozsi fesztiváleseményeknek. Itt sikeres bulit csinálni, vagy éppen lebőgni, és éjfélkor szomorúan átkullogni a román vagy a macedón partyra egy fél Arany Dobverővel is felér, a szervező Gosztonyi Csaba tavaly például biztosan odaadta vola a dobszerkóját egy tömött magyar partyért. Idén ennek megfelelően bele is erősítettek, és fénnyel (szódász szifonba csavart vodkával), jó zenékkel és neves fellépőkkel támadnak. A buli plakátja a Szívlapáton látható, de a szervezők más ötleteket is szívesen fogadnak.

Kiváncsi vagyok, mit gondoltok Portorozsról. Hányan szeretnétek menni, hányan tudtok menni, és aki hozzám hasonlóan itthon marad, az önszántából teszi vagy az ügynöksége nem talál rá keretet. Ti fontosnak tartjátok a részvételt? Szavazzatok a hét kérdése boxban! (Vigyázat, a legördülő menüben meglepő módon további válaszlehetőségek gördülnek le)

Címkék: reklámverseny 7kérdése

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr771377306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.09.15. 09:44:14

reklámbuzi:"Golden Dromot" ez valami új verseny? :P

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.09.15. 09:47:45

láttam a tavalyi partykörképet (a Kreatívosoknak gratula a tematikus osztályzásért), hát tényleg (valljuk be nőiesen) elég gázul sikerült...
Kíváncsi vagyok idén mivel tud majd előrukkolni a magyar csapat :DDD

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.09.15. 09:50:30

Sue
Golden Drogot akartam írni:)

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.09.15. 10:07:55

@reklámbuzi: pedig a drom az egyik kisebbségi nyelven utat jelent, gondoltam "Arany Út" ....zsír :D

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2009.09.15. 11:26:51

Egy portorozsi turnéhoz épp az a 3 dolog kell, ami a háborúhoz. Na, nekem (nekünk) pont az a 3 nincs. Marad a vér, a veríték és a könnyek...

Szabó Patrícia 2009.09.15. 11:31:51

idén jó buli lesz, jó helyen, jó arcokkal, én tuti ott leszek, mint az elmúlt 12 évben mindig. tavaly különben a román bulin is mintha valami zenekar tolta volna, de nem is ez a lényeg, hanem hogy most fasza helyen lesz, a Piran Caféban, vagy mi a neve, remélem, jól emlékszem. tengerpart, terasz, beltér, zene, pia, egyetértés, mi kell még? szerintem minden ügynökségnek küldenie kellene ide az embereket, a közelben ez az egyetlen külföldi, anyagilag is vállalható kreatív rendezvény (ez nem biztos, hogy így van, de szerintem igen), sokat lehet tanulni belőle, és az is igaz, hogy a szakma mellett a buli a másik fontos érv. én már egyszer kimentem megverekedni a ljubljanai kreatív osztály 3 legnagyobb darab arcával, asszem 2 éve, vagy 3, aztán mikor láttuk, hogy kicsit esik az eső, visszamentük a magyar buliba, és nagyon szarrá ittuk magunkat, azóta is levelezek velük, néha küldenek pinás képeket, én meg mesélek nekik az életemről cserébe. egyébként - ezért elnézést a szervezőktől - akkor is érdemes lemenni, ha nem nevez az ember, illetve nem vesz belépőt, én már úgy is voltam, belógtam mindenhova, aztán a gálára vettünk belépőt 50 euróért, ami drága, de a többszörösét ittam és ettem le, végállomás: Parrot Club, Piran. aki jön a magyar partira, azt bemutatom:
1. ha pasi, akkor az egyik legdurvább szlovák account csajnak
2. ha csaj, akkor az egyik ljubljanai kreatív arcnak a háromból, aki konkrétan Armand Assante fiatalkori koponyáját és testét használja.
3. ha egyik sem, akkor velem kell beérnie, én a színpadon leszek, és két hete gyakorlom a profi stage dive ugrást.

Ennyi, a románok már foglaltak asztalt...

Bery · http://www.facebook.com/berkes.peter 2009.09.15. 12:25:26

@bulgakov: látom, Te nagy buligép vagy. Ha egyszer kiruccanok, téged kérlek meg guide-nak. Ja, és a legdurvább szlovén account csajról mit lehet még tudni?? Érdekelne...:)

Szabó Patrícia 2009.09.15. 12:30:25

Szlovák, nem elírás volt :)))
Nem merem ideírni, mert az egyrészt semmiképp nem lenne szakmai, másrészt nem tudnám úgy megfogalmazni, hogy ne legyek bántóan profán.

Bery · http://www.facebook.com/berkes.peter 2009.09.15. 12:45:24

@bulgakov: tényleg, szlovák.:) szakmai!!?? a Golden Drum szakmai reklámfesztivál élménydózisához ez is hozzátartozik...:)

mert így kerek a világ!

egygrafikus 2009.09.15. 12:48:54

Portoroz nagyon jó hely, illetve Piran méginkább, a Theater cafénál jobb hely kevés van a környéken, ráadásul mi a szemközti Tartino hotelben szoktunk lekni, ahová akár négykézláb is haza lehet onnan jutni... A legdurvább nekem egy két évvel ezelôtti lengyel est volt ott, ahol ápolónônek/pornósztárnak öltözött lengyel lányok vodkával töltött óriási fecskendôkkel támadtak mindenkit orálisan...

Bery · http://www.facebook.com/berkes.peter 2009.09.15. 12:55:51

@egygrafikus: még jó hogy nem análisan:) tényleg jó bulik zajlanak arrafelé. Töltesz, rátöltesz, pörögsz... Ezek a lengyel csajok party-promóterek voltak? nyáron voltam Spanyolo-ban, (Lloret de Mar), ahol szintén baromi agresszív/kreatívak voltak a felhajtók.

Ennél a lengyel esetnél még a néhai Michael Alig (New York egykori party-arca) is megnyalhatja mind a tíz úját:)

Vannak még ilyen sztorik?

Szabó Patrícia 2009.09.15. 12:58:59

egygrafikus

a lengyel fecskendős csajokra én is emlékszem, az durva volt :)))

Lehet, hogy Theater Cafénak hívják, ahol most a magyar buli lesz, a Hotel Piran alatt, az az? a sárga sarki kávéző?

Szabó Patrícia 2009.09.15. 13:02:14

Ok, megnéztem a posztert, Tartini, az is jó!

egygrafikus 2009.09.15. 13:06:12

@bulgakov:

Az bizony:)) Másnap beszéltem egy lengyel arccal, állítólag 300 üveg vodka fogyott aznap este, amit ingyen spricceltek szét...

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.09.15. 14:32:27

bulgakov
egygrafikus

"Hej! ha én is, én is köztetek mehetnék,
Szép magyar vitézek, aranyos leventék!”

Hara Mati 2009.09.15. 14:36:17

@reklámbuzi: a fesztivál helyes neve: Old and Drunk

Szabó Patrícia 2009.09.15. 14:53:17

Hara Mati,
nem ismerjük egymást? mert ezt egyszer, vagy 10 éve a Goran Dimic-csel állapítottuk meg, amikor Dragan Sakan kreatív igazgató egy hotel tövében merev arccal hányt a hajnali fényben, Goran még egy posztert is csinált róla:)))

Hara Mati 2009.09.15. 14:57:28

@bulgakov: Hát lehet, de Goránt már régen láttam, Dragannal találkoztam a nyáron, de szerintem csoda, hogy még él, azaz, már csak az alkohol tartja egyben.

Szabó Patrícia 2009.09.15. 15:18:32

@Hara Mati:

na, van itt kapcsolódási pont ezek szerint, te jössz PR-ba végül?

Hara Mati 2009.09.15. 15:24:00

@bulgakov: most még úgy néz ki :-)

Szabó Patrícia 2009.09.15. 15:28:11

@Hara Mati:

Dragan egyébként elég jól konzerválta magát, Goránt tavaly láttam, együtt ettünk egy étteremben, majd két nappal később felhívott, hogy nem fizettem ki a számláját, és neki ez elég kínos.
komoly arc:)))

Hara Mati 2009.09.15. 15:51:47

@bulgakov: Dragan épp egy összbalkáni fesztivált csinál. Kíváncsi leszek a győztes munkákra, mert baromi jó dolgok szoktak születni azon a "vidéken". Gorán is egy istenadta tehetség volt, amíg folyt más is az ereiben mint alkohol.
Dolgoztam vele.

Szabó Patrícia 2009.09.15. 15:56:45

@Hara Mati:

én is, két helyen is, a Saatchiban, meg a JWT-nél. Lehet, hogy dolgoztunk együtt?

Szabó Patrícia 2009.09.15. 16:01:34

@Hara Mati:

ja, igen, és Draganék tényleg elég jó dolgokat tudnak összehozni...biztos jók lesznek a díjazottak, ez a "balkáni" jelző a közép-kelet európai reklámvilágban kifejezetten pozitív dolgot jelent nekem

Hara Mati 2009.09.15. 16:29:54

@bulgakov: ez így igaz, bár nem felejtem el, hogy Draganék sportot űztek abból, hogy a saját magazinukban - New Moment- megjelenő fal hirdetéseiket nevezték és nyertek is velük egy jó párszor. A hirdetések k...va jók voltak, csak enyhén szólva is kimerítették a scam kategóriáját. Egyébként is kíváncsian várom, hogy PR hogyan reagál a One Show-n kirobbant scam botrányra.

egygrafikus 2009.09.15. 18:03:25

@Bery: lengyel wyborowa, vagy hogyis írják, de ilyen dózisban mindegy...

Csolo 2009.09.16. 04:40:18

kár, hogy ez a videós blogolás tavaly jött divatba a kreatívnál, nem kenyerem a múltba révedés, de ha a tavalyit megelőző bulik átlagát hozzuk, már nem jöttök hiába. amúgy a fesztivál tényleg jó és hasznos, már ha bárkinek is célja csillogó szemű munkatársakkal dolgozni, tudom leginkább nem :(

Szabó Patrícia 2009.09.16. 10:12:20

És aki letol néhány löket Fényt (innentől nagybetűvel, mint újabb hungaricum), az ajándék űrsétát tehet Piran főtere felett, ami egy volt kolegám szerint teljesen art deco, mert olyan, mint Velence, de van benne egy kis cyberpunkos is, ezt viszont nem magyarázta meg. Egy azonban teljesen biztos: idén valóra váltom egy régi álmomat, és a magyar partira már a kikötőből ellopott kismotorcsónakkal fogok érkezni, pont úgy, mint Belmondo a Szabadlábon Velencében(ben)! (aki ezerrel kihajtott a partra és beparkolt egy szálloda halljába, mosolyogva)

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.09.23. 22:02:55

Ezt ma kaptam a készítőktől, akik a portorozsi magyar buli plakátpályázatára szorgoskodták össze, de sajnos már lekéstek róla. Sebaj srácok, majd jövőre! s3.amazonaws.com/data.tumblr.com/tumblr_kqfwp24AZN1qzd3mno1_1280.jpg?AWSAccessKeyId=0RYTHV9YYQ4W5Q3HQMG2&Expires=1253822516&Signature=5G5X9P2GAV0qLA%2Fk%2FsYLUyYXhvQ%3D

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása