Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az Apple Magyarország karácsonyi kampánya

Az Apple fanatikusok évek, ha nem évtizedek óta megváltóként várják, hogy az Apple itthon is megnyissa az irodáját, mert ettől várják a külföldön oly természetes, magas színvonalú szolgáltatásokat. Aztán a nagy álom teljesült, megérkezett hozzánk is az Apple, de ahelyett, hogy a profi marketingépezet érkezett volna hozzánk, de a magyar rögvalósággal vívott küzdelemben hamar kétvállra fektették őket. Az Apple nemzetközi reklámjairól két dolgot lehet mondani. Vagy iszonyatosan viccesek (lásd a Mac vs. PC sorozatot), vagy az éppen aktuális, megkülönböztető termékelőnyt mutatják be nagyon egyszerű, de legalább letisztult és ízléses módon. Az Apple kampányai az addicton is gyakran szóba kerülnek, mert sok olyan innovatív megoldással állnak elő, ami miatt itt a helyük. Na, ez most nem az az eset.

Egészen elképesztő ez a a húzás, amellyel az Apple Magyarország történetében először a fogyasztók elé lépett. Ahelyett, hogy a jól kijárt, nemzetközileg kipróbált és működő útra léptek volna, egy a szó legrosszabb értelmében vett magyaros reklámkampánnyal rukkoltak ki. Közelednek az ünnepek, nosza dobjunk össze valami karácsonyos promót! felkiáltással láttak neki a favágáshoz, majd a végeredményt elnézve büszkény nyugtázták magukban az igazán "eladáösztönzőre" sikeredett darabot. Az első pillantásra leginkább Vodafone reklámnak tűnő hirdetések olyan mélységekbe rántja le az Apple hosszú évek alatt kifényezett imidzsét, hogy azt elmondani sem lehet. karácsonyfadíszekként felaggatott (hála istennek, hogy enm üveggömbökbe kerültek) ajándékok, mellettük az égvilágon semmit sem mondó, önfényező fősorral, alattuk pedig a szintén céltalan, szájbarágós subheadline-nal, ami arról informál bennünket végtelenül kínosan, hogy az Apple Premium Üzletekben (így, csupa nagy betűvel) megvásárolhatjuk a tökéletes ajándékokat. Meg tudná nekem mondani valaki, hogy ennek mi értelme volt?

Update: alolkabolka szerint a magyarázat az, hogy ez nem az Apple Magyarország hirdetése, hanem egy Apcom Kft. nevű disztribútoré. Ha ez igaz, akkor félig mellérepültem, de ettől függetlenül akkor is fájdalmas ezt látni, és amíg az Apple nem csap az asztalra, ez lesz itthon.

fotó:plastik

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr991585616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tygger 2009.12.15. 17:28:17

szánalmasan gagyi. érthetetlen.
apple felhasználóként fel vagyok háborodva.

alolkabolka 2009.12.15. 17:53:13

A magyarázat egyszerű: ez nem az Apple hirdetése, hanem egy Apcom Kft. nevű disztribútoré. Magyarországon az Apple továbbra sincs jelen cégszinten.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.12.15. 18:15:23

@alolkabolka: hát bárhogy is, ez ultragáz.

a Twitteremen egyébként a novemberi közterületi értékelés végre :D

c{o}ffee 2009.12.15. 18:18:06

Botrány. Tényleg. Már majdnem elkezdtem írni, hogy miért és miért annyira szar ez, amennyire az. De felesleges, asszem ezt itt mindenki jól látja :)

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.12.15. 18:32:55

egyébként kb annyira botrányosan igénytelen, semmitmondó és azonosíthatatlan, mint az ALLEE bevezetőkampánya. na jó az még egy fokkal rosszabb twitpic.com/thq5n

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.12.15. 21:02:25

@SueSue: azért presztizsben egy pláza hol van ehhez a céghez képest?

szerintem ez egy üres koton bekeretezve...

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.12.15. 21:28:50

Szégyellem a pofámat az ApCom helyett, mint mac user, aki -akár hogy is nézzük-magyarországon az apple fő disztribútora. Van itt magyarországon ugyan egy irodában 2-3 amerikai macskajancsi az Apple képviseletében (igen!), de azok nem szólnak ebbe bele. Az Apcom az, aki generál importőr és szétosztja a cuccot a resellereknél, vagyis ő a góré az országban. Na, ezért ultragáz ez az igénytelen, szar, gagyi fostalicska reklám. Asszem az apkom sales és marketing megkaphasssa az első f@szkorbácsot!

Noda10 2009.12.15. 23:19:49

ahogy ránéztem felsejlett előttem a szakember ügyfél képe: dagadt, zsírpaca felöltözve parasztelegantba, aki lepedékes fogközökkel nyomja a tutit...

ez annyira magyar :D

sri.thai.soho 2009.12.15. 23:33:32

Nem köti a generálimportőrt semmi,
a kommunikáció és egyéb reklámmegjelenések terén?

Mi lesz a következő?
Sárga fénymásolópapírra nyomtatott szórólap,
"karácsonyi kiárusítás" felirattal...

Ilyen is csak nálunk fordulhat elő.

eszespeter · http://petereszes.com 2009.12.15. 23:37:29

Na akkor tisztázzunk néhány dolgot:

Az Apple mint cég itt van magyaországon, de az értékesítésben egyelőre nem vesz részt, csak felméri a helyzetet és, hogy mit lehetne csinálni.

A reklámot fiúk - lányok az apple fizette, mert az apcomnak nincs jogosultsága a márkát reklámozni, ahogyan a viszonteladók sem jogosultak. Csakis saját magukat és az árult termékeket hirdethetik. Pontosan ennek okán nincsenek Apple bolt nevű helyek, mert nem használhatják.

A vicc az egészben az, hogy még az alma logót is csak korlátozottan, vagy engedéllyel tehetik ki.

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.12.16. 08:04:36

@eszespeter: Azt mondod, hogy ezt a briefet megnézte és elfogadta az Apple?????? 2002-ben írországban dolgoztam náluk 14 hónapig marketing vonalon. Akkor ilyen nem ment volna át!

alolkabolka 2009.12.16. 11:23:29

Nincs vki itt a Multireklámtól? Úgy nézem, az ő plakáthelyük, mondják már meg, ki rendelte meg!

bys · http://unhub.com/bysman 2009.12.16. 11:54:07

Nem is értem, hogy nem kell egy ilyet leokéztatni a főapple-val...

nikk rivers 2009.12.16. 12:48:33

azért lett ilyen, mert PC-vel csinálták :-)

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.12.16. 13:41:01

@nick rivers: amikor PC-n elkészült, kérték az Apple-s vicces marketingesek biztos, hogy mailen dobják át ha kész :DDD

eszespeter · http://petereszes.com 2009.12.16. 19:52:19

@MacTom: Az mondom, hogy az Apple fizetett a reklámért. Ennél többet nem.

Handras · http://www.handras.hu 2009.12.20. 19:06:07

Az Apcom nagy termeket akart a plakatokra, konkretan pont a kinti Apple volt az aki azt mondta, hogy nem, ezt kell hasznalni amit lattok foton. Egyebkent mindenhol ez a kampany megy, europaban, kiveve ott ahol van hivatalos Apple store.

A reklam az APR boltokat reklamozza nem pedig magat az Apple brandet, ezert van, hogy nem pl egy rohadt nagy Apple logo van a plakatokon.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása