Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kültéri hirdetéseken provokálnak az angolok

Nem akarok nyavalyogni, pláne nem így az év elején, de elképesztő milyen távolságban vagyunk gondolkodásban a nálunk néhány száz kilométerrel nyugatabbra fekvő országoktól. Amíg nálunk az önszabályozó reklámtestület tésztaszűrővel, a MAKSZ önfényező és zavaros plakátokkal, az egyik köztéri médiacég pedig értelmezhetetlen, filozofikusnak tűnő, de csak zagyva gondolattal reklámozza magát, addig Nagy-Britanniában olyan csattanós kampányt készített magának a közterületi reklámszövetség, hogy a fal adja a másikat. Hogy a köztéri média erejét demonstrálják, és a potenciális ügyfeleket meggyőzzék arról, hogy igenis érdemes óriásposztereken, city lightokon vagy éppen buszok oldalán hirdetni, egy olyan provokatív reklámsorozattal rukkoltak elő, amely mellett valóban nem lehet elmenni.

Olyan, szándékosan provokatív kijelentéseket helyeztek el mintegy 11500 kültéri reklámhelyen szerte az országban, amelyek vitára késztetik a járókelőket. Az egyik legvitatottabb poszteren a "Karriert építő nő nem lehet jó anya" sor, egy másikon pedig az idén nagyon bizakodó angolokan garantáltan felháborító "Anglia most nem tudja megismételni 1966-ot" (abban az évben világbajnokságot nyertek) felirat szerepel, de még sok hasonló témát fognak utcára vinni a kampány során. A cél persze nem csupán az autósok vagy gyalogosok bosszantása volt, hanem a párbeszéd generálása, ugyanis a plakátokon egy honlap, a Britainthinks.com címe volt megjelölve, amit azért hoztak létre, hogy egy fórumot teremtesnek a felvetetett témák megvitatására. Itt a látogatók hozzászólhatnak a topikokhoz, megbeszélhetik az érdekesebb kérdéseket, vagy videókat tölthetnek fel a saját állásfoglalásáról. A szövetség elnöke szerint azért jó ez a kampány, mert bebizonyítja, hogy offline elköltött médiabüdzsével is lehet online forgalmat generálni, vagyis az online cégeknek is érdemes hirdetniük az offline csatornákon is.

via:brandrepublic

Címkék: köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr371650323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.06. 11:20:39

Az angolok nem szarnak be a következményektől, legyenek azok bármily komolyak. Többek között ez különbözteti meg a tevékeny országokat a mienktől. Mi mindent megrágunk 3x, megtárgyaljuk azzal a szomszéddal is, akivel amúgy szóba se állnánk, engedélyeztetjük, újra megtárgyaljuk, majd kidobjuk a szemétbe. Érdemes megnézni, mit művelnek a Britek a zászlójukkal. Szerintem vicces. Ha Magyar zászlót ábrázoló tangát árulna valamelyik bolt, másnap a sajtó is ettől lenne hangos és azonnal adnánk munkát Sólyom Lászlónak is.

Rob67 2010.01.06. 11:40:02

@Janiszta: te magad vagy a legnagyobb reklámszemét.
Vagy csak paraszt.

Rob67 2010.01.06. 11:42:49

@mata-hari: Ez valami kissebrendűségi komlexusból fakad.
Akárcsak a szlovák nyelvtörvény.
Az angolok szarnak ezekre, a társadalom önszabályozza magát. Köztük élek évek óta és látom, hogy egy nemzet nem attól nagy hogy reszketve vigyázza a jelképeit/szavait.
De ide még el kell jutni a Magyarisztánnak.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2010.01.06. 11:48:26

janiszta
Legközelebb ügyesebben!:)

mezítlábasfellebbezés 2010.01.06. 11:51:36

@mata-hari: @Rob67: nem tudom, milyen a mindennapi angol ember véleménye arról, ha egy honfitársa olyan farmerben van, amelyik hátsó zsebei le vannak szakítva, és angol zászló látszik ki a rojtok alól. Nekem nagyon tetszik az ilyen gatyó, de szerintem minden lennék, csak nagyságos kisasszony nem, ha ugyanezt sk. megcsinálnám magyar zászlóval.
Van ellenpéldám is, bár az nem nemzeti jelképes: van egy rövid ujjú felsőm, aminek a közepén egy mézeskalácsszív van folklóros cikornyával. A szívbe írva olyan betűkkel, mint a magyar népmesék rajza, Budapest van. Erre még senki nem mondta, hogy gáz, sőt!

Fashionistas 2010.01.06. 12:04:23

Azt hittem ennél valami ütősebb dologról van szó :(

BigManRay 2010.01.06. 12:07:32

ha tényleg annyira joo itt angliaba...
akkor mond mar meg lecci hogy lehet hogx erre nem ismerik a holapatot meg a hokotrot.. ha esik a ho egesz egyszeruen bezar az orszag... van amiben jobb itt.. de itt se tökéletes...

subVito 2010.01.06. 12:13:36

@Rob67: "egy nemzet nem attól nagy hogy reszketve vigyázza a jelképeit/szavait." Mennyire igaz.

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.06. 12:17:09

@subVito: Miért lenne gáz? Mi is csinálunk mindent azzal a bizonyos piros-fehér zászlóval, aktuálpolitikára használjuk fel...hm...legalább pénzt hozna az államnak, de csak bosszúságot okoz.

And21 (törölt) 2010.01.06. 12:18:16

mata-hari 2010.01.06. 11:20:39

Angliaban es az egesz kiralysagban) olyan `politikalag korrekt` mozgalom van,hogy abba itthon belepirulnank.
Korlatozva van mit mondhatsz, meg a fonok se nagyon kuldhet el a jo fenebe meg ha hulye vagy akkor se.
A zaszlo meg profitot general, kint azt meg szeretik, meg lehet nezni miket mondanak a kiralynorol vagy akar Dianarol.
Utobbirol pl. : `ha igazan nagy durranast akart volna akkor gang bang-et szervez egy aknamezon.`

Rob67 2010.01.06. 11:42:49

Melyik partjan elsz a kiralysagnak?
Az ivaszaton meg a szalonna - paradicsomos bab es a gyrosbufeken kivul mas jelkep nem mozgatja meg oket.

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.06. 12:21:31

@BigManRay: Talán mert nincsenek hozzászokva a hóhoz, mivel 20 évente egyszer esik, ahogy Írországban is. Viszont van 13 metróvonaluk és elképzelhetetlen, hogy ne juss el A-B-be. Na meg sok más is van, ami itt nincs és nem is lesz (talán nem is kell, hogy legyen). Nem ajnározni akarom az angolokat, de valóban nem olyan nemzet, amelyik befosna egy ötlettől, elég ha csak az építészetét megnézzük, és tulajdonképpen a London Eye (építette a British Airways) London egyik szimbóluma lett. El tudsz képzelni egy hasonlót azon a Budapesten, ahol még a nyomi ponton hidak felállítása is politikai vihart generál?:D

EasyFriend 2010.01.06. 12:21:39

Mondjuk ez pont Angliában szerintem nem szorul annyira bizonyításra. Majdnem minden sarkon látok itt egy YouTube- vagy Google Chrome-reklámot. Még tévében is láttam egy online szolgáltatás reklámját.

stikasz_1 2010.01.06. 12:24:53

Na azért azt megnézem, mennyire _aktív_ és _pörgős_ weboldal lesz abból, amit buszokon hirdetnek. Hányszor előfordult, hogy olvastam valamit a buszon utazva, arra gondoltam, ezt talán jó lenne megnézni, de mire gép közelébe értem már rég nem is azon járt az agyam. A mesterségesen generált forgalom (ha szövetség, akkor a tagoknak, alkalmazottaknak ki lehet adni, ugyan szóljanak már hozzá) pedig messze nem mérvadó.
Szóval nem vagyok meggyőzve. Köszönhetően ennek a szakblognak, rákattintottam az oldalra. Kemény 17-26 mp közötti időtartamra saccolom azt, amíg képes volt lekötni.

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.06. 12:26:06

@And21: Már nem élek Angliában, Londonban éltem egy évet, legutóbb a nem kicsit lazább Írországban kettőt, most megyek oda vissza. Azért nincs mindenben igazad. Ott van ugye a Speaker's Corner a Hyde Parkban. Mindent lehet, csak a királynőt szidni nem. És ebben van valami. Azt nem mondom, hogy az Angolok ne lennének büszke nép, iszonyat nagyképű, gőgös banda, de nem beszariak. Mi azok vagyunk. Na meg paranoiásak. Tudom, minden okunk megvan rá, de nem kéne egy kicsit már abbahagyni vagy legalább szüneteltetni ennek a nyomorult betegségnek a tüneteit?

xstranger 2010.01.06. 12:27:10

@EasyFriend: sot kifejezetten sok online szolgaltatast reklamoznak. Gondlj csak a "Compare the Meerkat" szlogennel meno allitolag nagyon meno engemet halara idegesito comparethemarket.com oldal reklamjara.

mr lebowski (törölt) · http://nearlydark.blog.hu/ 2010.01.06. 12:29:59

@mata-hari: viccelsz? hisz' csak most kezdődik a cirkusz. választások, vérnyomás, ó. alig várom már, hogy bedurvuljanak :D

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.06. 12:30:42

@stikasz_1: És ezalatt az idő alatt agyonbombáztak más reklámokkal. Egy Magyar filmes szakember szerint ma az autósok többsége 2 perces filmeket nézne leginkább, amit a piros lámpánál meg is emészt. Hát ennyit a figyelem lekötésről, mélyebben meg ne menjünk bele, mert elkopik a billentyűzetem.

xstranger 2010.01.06. 12:31:32

@mata-hari: @And21:

Meg szep hogy a fonok nem kuldhet el a fenebe, ha szerinted ez egy jol mukodo tarsadalom igenye az csak azt mutatja micsoda allapotok vannak a fejekben Magyarorszagon.

Viszont ha szarul dolgozol kirugnak mint a macskat szarni vagy nem kapsz fizetesemeles/eloleptetest. De nyalassal se tudsz elorelepni.

Az meg plane jo hogy szin/suly/szexualis beallitottsag/kor miatt nem lehet beszolni. Ezeknek alapveto dolgoknak kellene lennie.

a fej nélküli ember 2010.01.06. 12:32:10

Nyomd tele a szobádat plakátokkal, szórólapokkal, fényreklámokkal, ha neked ez tetszik. De ha lehet, én kihagynám ezeket a vizuális szennyezéseket a városképemből.
Egyébként itthon is volt ilyen kampány, meg gondolom még ezer más helyen is az angolok előtt.

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.06. 12:38:25

@xstranger: A nyalásról nem vagyunk egy véleményen. Dolgoztam luxushotelben, ahol nem a legjobb melósok kapták az előléptetést, ez nem nemzetfüggő...sajna.

flea 2010.01.06. 12:47:04

@mata-hari: 2009 februárja és most között k*rv@ra nincs 20 év. Szerintem. :)

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.06. 12:49:05

@mr lebowski: Alig várod? Volt valamikor a Magyar politikai közélet lágy? Híg fosnak lehet mondani, de az is elég durva:)

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.06. 12:51:21

@flea: Remek észrevétel, talán ha 2 évben havazik egymás után, majd észbekapnak, és létrehoznak egy hókotró parkot. Az biztos, hogy nem fog eltartani addig a közbeszerzési eljárás, mint nálunk. Felmennek a Mercedes vagy a Volvo (vagy ki tudja, kik gyártanak hókotrókat???) honlapjára, a webáruházban beikszelik a darabszámot azt' annyi.

xstranger 2010.01.06. 12:56:49

@mata-hari: szerinted mekkora mennyisegu hokotro kell az M25on beluli resz letakaritasahoz, gyanitom ezres nagysagrend, ezt nem fogjak ket napert egy evben fenntartani. Olcsobb ha mindenki szabadsagot vesz ki es otthon marad aznap, ez is lesz csak az angolok meg kuzdenek ellene egy kicsit.

1hurka 2010.01.06. 12:58:12

Az OAA (Outdoor Advertising Association) ezzel nagyon beletalált. Az internet fontossága a gazdaságban és társadalmi kommunikációban egyre növekvő mértékű. A hagyományos kültéri hirdetések és az internet kombinálása pedig elsöprő erejű a társadalom megmozgatásában, és mindenképp jővőbe mutató irányvonal. Szerintem képes lehet túlszárnyalni a TV-ben levő potenciált, ami szerintem csökenő tendenciát fog mutatni a jövőben.

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.06. 12:58:28

@xstranger: És ez még nehezükre se esne, nem rajonganak a munkáért:)

mikmaq 2010.01.06. 13:01:28

Nem tudom, menyire hatékony egy ilyen kampány, mire hazaérek a géphez, elfelejtem a plakátokon írt webcímet. Ha meg laptoppal rohangálok, akkor sem ezt fogom először megnézni...

Angliát meg ne hasonlítsuk már direktbe Magyarországhoz! Ha itt is kapitalista/imperialista/elnyomó kormány lett volna 50 évig, akkor inkább hasonlítanánk Ausztriára, mint jelenkori magunkra.

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.06. 13:02:02

@1hurka: A jövőben??? A szappanoperákon és az énekesek gyártásáról szóló műsorokon kívül már nem lehet leültetni az embereket a tévé elé, a tévézés halott dolog:)

escaper · http://elinnen.blog.hu 2010.01.06. 13:08:05

Nincs holapat es valoban beallt egesz GB.
Az iskola kuldott reggel SMS-t errol es a twitteren is kozolte. Munkahelyre betelefonalva nem rugtak ki senkit, hogy otthon maradt a gyerekkel, hanem kellemes hoember epitest kivantak.
Na ezert jobb GB...
Meg, hogy nem mindent reklamoznak csoccsel, es nincs oriasplakat minden hazfalon.

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.06. 13:08:31

@mikmaq: Szerintem meg hagyjuk a történelemre való állandó hivatkozást, 20 éve "szabad" nép vagyunk, és a saját pofánkba röhögünk. Igenis, hasonlítsuk magunkat más államokhoz, Itália attól vált nagyjá, hogy mindenhonnan ellopta a számára érdekes dolgokat, nem a pizza miatt lett híres. Úgyszintén a Görögök magukba szippantottak minden kultúrát. Mi meg a nagy Magyarországról álmodunk és anyázzuk trianont. Mi közöm nekem az első világháborúban elkövetett hibákhoz? tudomásul veszem őket, tanulok róluk, a németekhez hasonlóan fel kéne már dolgozni ezeket a dolgokat és tovább lépni (Hitlerrel a hátuk mögött ez nem lehetett könnyű feladat...), de mi nem vagyunk az a továbblépős nemzet.

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.06. 13:13:56

@escaper: Viszont ecettel eszik a sült krumplit...ez elárul valamit egy népről:D:D:D

1hurka 2010.01.06. 13:20:41

@mata-hari:
Szerintem is halott, de ezt még korai kimondani, mert azért az emberek 90% csak bekapcsolja majd minden nap. De egyértelműen lágazóban van.

escaper · http://elinnen.blog.hu 2010.01.06. 13:21:21

bizony, es mennyire finom is az... :)

subVito 2010.01.06. 13:21:53

@mata-hari: Jól elbeszélgetsz magaddal :) Az viszont gáz, hogy az igaz szót gáznak olvasod.

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.06. 13:24:04

@1hurka: Nekem egy csatorna sincs bekötve, legálisan vásárolom a DVD-ket (na nem Magyarországon, mert itt drága), és csak azokat nézem:)

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.06. 13:28:25

@subVito: Ja, bocs. De ha látod, a felvetésekre válaszolok, nem magammal dumálok...bár újabban az is előfordul. Na ja, ha az ember kémnő, kivel beszélje meg a problémáját?:D

Hara Mati 2010.01.06. 13:28:42

@mata-hari: figyelj, ha a következő posztodban 5 mondatban sommásan összefoglalod a világtörténelmet én nicknevet változtatok.

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.06. 13:32:59

@Hara Mati: Minek tenném? Amúgy meg mi bajod a neveddel?:D

Hara Mati 2010.01.06. 13:43:39

@mata-hari: az enyémmel semmi. De, hogy visszacsatoljak, az olaszok a pizzát a túristáknak találták ki. Rendelj egyet most magadnak, én jó étvágyat kívánok hozzá...

1hurka 2010.01.06. 13:48:04

@mata-hari:
He he, nálam dettó ugyan ez. No TV, csak DVD.

tárhejj · http://atarhely.hu 2010.01.06. 14:01:07

én az ilyeneket figyelmen kívül szoktam hagyni

flea 2010.01.06. 15:01:46

@xstranger: tavaly is két hét volt legalább, idén se lesz kevesebb. És ha azt vesszük, hogy mennyibe kerül az, hogy nem egy megye úgy leáll, hogy a mentők is csak közvetlen életveszélyhez mennek ki, hát nem vagyok meggyőzve, hogy a hókotró ennél drágább.

Más kérdés, hogy én például tudok otthonról dolgozni, ha muszáj, úgyhogy tőlem nem lesz kisebb a GDP, akármekkora hó van. (Legalábbis amíg van villany meg internet, ugye. Az egyik 40 centis hó alatt ücsörgő kollégánál hétfőn nem volt, szóval ez sem egyértelmű.)

EasyFriend 2010.01.06. 15:46:02

@mata-hari: Igen, csak én nem sokat néztem még itt tévét, ezért csodálkoztam rá ennyire.

TorrenteXY 2010.01.06. 19:26:10

Nem tudom mi szükség lehet még egy Pointless Internet Arguement Forumra.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása