Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Isten nem létezik. Vagy mégis?

Azt már megszokhattuk, hogy az ateisták és a hívők óriásplakátokon vívnak vallásháborút egymással, különféle botrányosnak szánt, de többnyire csak unalmas reklámokkal. Olyannyira bevett dolog ez, hogy még itthon is volt rá példa, pedig mi nem számítunk éppen pionírnak a nemzetközi reklámvilágban. Az azonban, hogy valaki ezt a témát  használja fel a saját termékének reklámozására, már ritkább jelenség. Pedig az egyik spanyol outdoor reklámcég éppen ezt tette, amikor az egyik legforgalmasabb autopálya mellett egy provokatív üzenetet helyezett el a magasban, egy már messziről is jól látható helyen. A plakáton csak egy állítás volt olvasható, amely szerint isten nem létezik.

Valószínűleg mindenki arra gondolt, hogy a nemzetközi ateista reklámhadjárat egy újabb darabját látja, azonban hét nap múlva, vagy ha úgy tetszik a hetedik napon az autósok nagyot néztek, ugyanis a plakát helyén csak egy elszenesedett hirdetés állt. Keresztben a kiégett poszteren egy frissen felragasztott sávban csak annyi volt olvasható, hogy a Grand Pantalla ügynökség billboardjai messziről látszanak. Nagyon messziről. Spanyolországban ez azért elég merész ötlet.

Címkék: vallás köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr71712667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csomag Olga · http://csomagolas.blog.hu/ 2010.01.29. 17:55:33

Ha jó tudom, van egy EU-s rendelet, miszerint az autópályák vonzáskörzetében nem lehet reklámot elhelyezni, csak a biztonságos közlekedésre vonatkozót. A kép szerint ez elég közel van. Mondjuk lehet, nem igazi autópálya.

2010.01.29. 22:56:43

nyilván fölgyújtották a hirdetést, hiszen istenke rengeteg hívője szálig megrengethetetlen bizonyíítékkal rendelkezik imádottjuk létének tényéről.

így aztán már gyújtogatni sem problémás, merthogy amit állítanak, az makacs tény. haha!

az ember néha, mikor logikai eszmefuttatásokra ragadtatja magát, mered csak maga elé, hogy ez itt a 21. század és isten mégis téma. ugyanaz a helyzet, mint a falkaszellemű pártokkal (fidesz, jobbik). egységben az erő, mert önállóan nem megy. mind hülye.

:caroberto: 2010.01.29. 23:20:51

azt hiszem, killersalmons egy kicsit félreértetted a dolgot!
szerintem ez egy jól kitalált reklámfogás volt csak, a reklámügynökség akart így feltűnőbb lenni. tény a cikk nem egyértemű, lehet, hogy én tévedek...
és mellesleg nem értem miért kell ilyen stílusban kommentelni!
van ki hisz Istenben, van aki nem. ezért még nem kellene senkit lenézni, kigúnyolni. mind az ateisták mind a vallásosak között van értelmes, és van hülye.
és hogy a politikát miért kell belekeverni, azt meg végképp nem tudom...
az általánosítás, a kollektív bűnösség kimondása egyes népcsoportok, társadalmi csoportok fölött és az erőszakos vallásellenesség vezetett a XX. század két totális államához.
ha még kommentelni sem vagyunk képesek normális stílusban, akkor mit várunk, miért lesz jobb ebben az országban valaha, valami?

Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo 2010.01.29. 23:24:21

@killersalmons: olvasd el mégegyszer a cikket, a képeket is jól nézd meg, és utána kezdd el büszke ateistaként szidni a hívőket.

..az ember néha, mikor logikai eszmefuttatásokra ragadtatja magát, mered csak maga elé, hogy ez itt a 21. század és a másként gondolkodás - ez esetben a vallásosság (és az olvasni tudás) mégis téma...

Amúgy bizonyára az ateisták is számtalan "megrengethetetlen bizonyítékkal" rendelkeznek Isten nem-létéről.

monticello (törölt) 2010.01.29. 23:28:45

Mért merész ötlet spanyolországban? Már rég nem vallásos ország.

ergerberger 2010.01.29. 23:32:36

@killersalmons: ennyi ésszel nem akarsz inkább vallásos lenni? Az passzolna a szellemi nívódhoz.

magannyomozo 2010.01.29. 23:34:23

@killersalmons: Ha mar elkezdted felsorolni a partokat, /nem tudom miert kell itt politizalni?/ akkor miert hagytad ki az MSZP-t, az MDF-et, az SZDSZ-t? S nem tartom egyiket sem hulyenek. Jol tudnak lopni, csalni, hazudni. Dagad a penztarcajuk, megkarositva minket, magyarokat, adofizetoket. Hogy van van nincs Isten, hat talan ki kellene nyomozni... :))

[c] 2010.01.29. 23:34:44

@Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo: Az ateista nem abban "hisz", hogy nincs Isten, hanem nem hisz Isten létezésében. Nagy különbség. (Habár az ateizmusnak is van több ága.)
Megpróbálja megismerni, megmagyarázni a világot ama feltevés nélkül, hogy Isten létezik és az ő keze nyomán alakult ki a földi élet.

[c] 2010.01.29. 23:35:17

@lúzer_: (Bocs, nem offolok tovább.)

ravens01 2010.01.29. 23:38:28

@killersalmons: Ja, tőled aztán lehet tanulni toleranciát, elfogadást, rögtön hagyok Istent, mindent, rohanok utánad (ha van még hely a követőid között). Azt hittem a liberalizmus épp arról híres, hogy nem fikáz másokat, befogadó - ezek szerint mégsem, vagy csak a maga fajtájára érvényes?

robinzone 2010.01.29. 23:48:29

Isten itt nagy "i". ne fázz tőle annyira.

robinzone 2010.01.29. 23:53:09

@killersalmons: te mekkora hülye vagy! szerinted mire való egy párt? és nem, nem az mszp-ben van falkaszellem, ahol egy gyurcsány 4. lehet a listán mindazok után, amit ez a név 2010-ben jelent. (nem, pozitív jelentés nincs köztük)
utolsó kérdésem ahhoz a nagy mellényhez, ami annyira lötyög rajtad: mivel bizonyítod, hogy Isten nem létezik? 2010-ben. kaptál erről egy üzenetet a mobilodra?

Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo 2010.01.30. 00:41:53

@lúzer_: "Az ateista nem abban "hisz", hogy nincs Isten, hanem nem hisz Isten létezésében. Nagy különbség."

Hol a különbség? Nem "HISZ" Isten létezésében. Nem TUDJA, hogy nincs. "Fogalmi dugóba" keveredtél.

"Megpróbálja megismerni, megmagyarázni a világot ama feltevés nélkül, hogy Isten létezik és az ő keze nyomán alakult ki a földi élet"

Tehát abból a -saját maga által igaznak gondolt- feltevésből indul ki (hit...), hogy nincs Isten (és gyakran ezt is próbálja bizonyítani).

Ateistának, vallásosnak lenni is ellentmondásos néha.

tapas 2010.01.30. 00:52:08

Zseniális ötlet. (Isteni.) ((Bocsánat.))

CaminoReal 2010.01.30. 01:11:16

Sziasztok, nem szoktam hozzászólni, de már elég régóta olvasom a blogot.
Csak annyira megtetszett egy reklám, hogy gondoltam megkérdezem láttátok-e már, és hogy mi a véleményetek róla:
www.youtube.com/watch?v=Kul9luAFqXw
Ez csak egyik a sok Veridian Dynamics reklám közül, amik itt hollandiában mennek, csak azokon nincsen semmi utalás tv-csatornára...ezért először fel sem tűnt, általános "mi értéket teremtünk, előbbre visszük a világot".
Csak mindegyikben volt egy kis "csavar", "beszólás", amit egy "komoly cég" nem engedne meg magának. így ellátogattam a "cég" honlapjára (google első találatra kidobja)...és onnan persze a megoldást jelentő műsorhoz. Persze van facebook oldaluk is, ahol nagyon szerényen nyilatkoznak magukró:))...szóval összességében szerintem ez nagyon jól összerakott "reklámhadjárat". szerintetek?

CaminoReal 2010.01.30. 01:16:10

ja és hogy ON:
aki ezen a blogon politizál, vagy hívó-ateista világvitát akarja megoldani az idióta sztem...ezekre ezer meg egy forum/blog van, én ide reklámokról olvasni jövök....
Ez meg szerintem jól ki van találva, de még jobb lett volna, hogy ha "elprorlad" a plakát az egy hét alatt, mint hogy egyik napról a másikra "elloban" - akkor tényleg beparáztathatta volna az embereket - csak persze nem tudom hogy lehetne azt megoldani...

Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo 2010.01.30. 01:51:56

@CaminoReal: Igazad van, rossz helyen osztom az észt.

On: a hirdetés kreatív, szellemes, kissé tapló. Már azt kezdtem fogalmazni, hogy mások érzéseivel mennyire nem törődik, aztán rájöttem, ha folyton politikailag korrektek akarnánk lenni, meg se tudnánk szólalni. A plakát humoros akar lenni, nem pedig bántó. Amúgy is nagy divat a botránykeltő reklám - Benettontól az Avatarig

Az "elporladásnál" pedig ijesztőbb, ha belecsap az "istennyila"...

alex4 2010.01.30. 02:01:12

Szerintem, inkább arra kellen koncentrálni, hogy melyik istenke nincs (Cuál Dios?)

Van ugyanis legalább egy tucat minden6ó képzeletszülemény és ezek igencsak „ütik egymást" - csak el kell olvasni a sztoriaikat. Vagy a „3-az-1-ben" az menőbb istenke, mint a sintoistáké, mert azok „csak" 100 millióan vannak? Pláne, egy törzsi nép agyszüleménye alacsonyabb rangú minden6ó, mint az egymilliárd hindué? A k*r*sztények kannibálos-ostyás színjátéka az igazi vagy pl. a tibetiek imamalom pörgetése - nem is beszélve a tömjénzsolt által kigűnyolt amerikai zenés-táncos misékről?

Persze, mindegyik minden6ó „egy és szent és univerzális", amely mskor és másként teremtette a világot és anak máshogy is lesz vége. Pl. a m*szlimok röhögve nézik majd a Boszporusz túlpartjáról, hogy a k*r*sztény Európában már világvége van? Röhej!

Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo 2010.01.30. 03:10:18

@CaminoReal: A Veridian Dynamics reklámkampány -főleg a honlap- összeszedettebnek tűnik, mint maga a sorozat...
Life. Better. - el van találva.

Így nézhetne ez ki itthon:

Eszébe jutott már Önnek valaha, mennyivel egyszerűbb lenne az élete, ha az összes létező rokonával, barátjával, ellenségével és azok egész családjával egy házban lakna? Ha a minden lakónak más lenne a keresztneve, hogy véletlenül se keverhesse őket össze?
Mi ezen dolgozunk.

BARÁTOK. KÖZT.

pazola 2010.01.30. 09:34:39

Szegeny killersalmons hogy benezte ejjel, biztos faradt volt. Azota meg nem mer visszajonni sem :D

Es a hetedik napon..

Ez jo.

láplidérc 2010.01.30. 09:52:33

OFF
@Csomag Olga: és ez ránk is vonatkozik? néha úgy érzem magam ebben az országban, mintha egy reklámlapban kéne élnem az életem. mennyire van szabályozva ez az oriásplakát dolog itthon? miért néz ki úgy az ország, mint egy istenverte szuperinfó? senkit nem zavar?
megérne ez is egy komolyabb posztot.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.01.30. 20:24:37

Akkor legyen ON.
Szerintem ez az Önpromó nem jó. Nem releváns. A teaser szakasz és a "leleplezése" szimpla öncélú provokáció. Rohadtul nem jön le belőle, hogy a nagy hypeot tudnak kelteni a Golf VII-esnek is.

2010.02.01. 02:02:59

@killersalmons: Szerbuz, kérlek!

Lehet, hogy félreértettem a cikket, de az is lehet, hogy Te értetted félre. Ezt - ahogy most is olvasom - még senki nem jelezte. Számodra sem. Egy lehetséges véleményt továbbítottam - a sajátomat. A stílusom olyan, amilyen a Tiéd is - egyedi. Ezt nem vitathatod el tőlem. Én viszont elvitathatom Tőled, hogy miért nem a cikkhez szólsz hozzá, ahogy például én is tettem. "Offtopőic", tudniillik.

A politikát pedig sajnos tényleg hiba volt belekeverni ÖNMAGÁBAN, mert pont a politikai nézeteim kipellengérezését elkerülendő bele kellett volna kevernem az általános emberi pitiánerséget is.
A vallásellenes hirdetésre kívántam reagálni egyébként.

üdv,

Én

2010.02.01. 02:06:16

@Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo: A hívők (pockok, szöcskék, füvek, pókok) nulla számú isten melletti bizonyítéka mellett az ateisták egyetlen kemény bizonyítéka is mereven ül, tudniillik, hogy isten létét eddig egyetlen ember sem bizonyította. vitatkozz, ha szeretnél! Én nem mondom, hogy nincs isten, csak azt, hogy eddig nem tűnik úgy, mintha lenne. hajrá!

Én

2010.02.01. 02:07:40

@ergerberger: köszönöm az érdemi észrevételt. válaszomról (a komment alapján nincs mire) titkárom a későbbiekben értesíti.

Én

2010.02.01. 02:16:00

@magannyomozo: Azért, kedves Kommentelő, mert én ezeket a pártokat tartom falkaszelleműnek. Nem akarok nagyon offtopic lenne, de, ha kérdezted, elmondom, hogy a falkaszellemük miatt, mert ezek a pártok egyes személyenként halottak volnának, szavazóik 99,9%-a vezérürü nélkül beolvadna abba, amibe be tudna olvadni, mert szerintem bázisuk jellemtelen és gerinctelen, az előbb említett arányban. ezzel persze nem leszek népszerű, de kit érdekel?

Ontopic módon annyit bírnék mondani, hogy a plakátfelgyújtás módszere nem a stabil elvekkel rendelkező, felnőtt népek sajátja, akárhgy is történt. Erre írtam néhány mondatot másodikként, amire most vagy másfél órám elmegy válaszolni nektek.

Én

2010.02.01. 02:21:45

@ravens01: szervusz!

rosszul hitted. a gondolkodás az ember sajátja. szája meg mindenkinek van. arra, való, amire: kimondani, hogy hülye vagy (ez most királyi többes, nem Neked szól.) meg kimondani, h ogy SZERETLEK, de Titeket nem szeretlek, nyilván, mert nem is ismerlek. csak azt látom, hogy hőbörögtök, Te meg főleg hőbörögsz, holott nem öltem meg a kedvenc cickányodat, csk lehülyéztem a vallásosokat. ez akkora nagy ügy? mert, ha igen, ne menj ki az uccCccára! az mbereknek MÁS a véleményük, ami - ne lepődj meg nagyon! - NEM BAJ, amíg nem kezdik el Rajtad behajtani. én sosem fogom a saját véleményem behajtani Rajtad, így kérlek, légy velem elnézőbb.

ó, köszönöm,

Én

2010.02.01. 02:24:15

@robinzone: Ó, Kedves, puszilom a szádat, nem, nem üzit kaptam. hanem nem kaptam üzit a Mestertől, meg feleim sem kaptak, ez az én legfőbb bajom. Esetleg te kaptál? föltétlenül jelezd, ki ne hagyd!

Én

de egyébként mi a véleményed a topicbeli plakátégetésről?

2010.02.01. 02:26:20

Bocsánat, 2010.02.01. 02:02:59 Carobertonak ment.

Én

2010.02.01. 02:33:46

@Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo: Nincs igazad. Egyáltalán. Az ateista megérteni akar, nem hinni. elutasítja a hitet és nem állítja, hogy a tudomány mindent tud. de amit tud, azt tudja. plakátot nem gyújt fel az ótópájlya mellett, akkor sem, ha az hazudik. inkább a blogban vitázik. az önmagát hívőnek gondoló (vagy nem gondoló, de sajnos mégis hívő) meg offtopic ( vagy 6-7 ilyenre válaszoltam eddig) pedig sosem kap nőt, vagy, ha igen, csak rövid időre, ami megmagyarázza offtopic hozzáállását és talán holnap fel is gyújt egy-két istenes, vagy -ellenes óriásplakátot. titokban.

én

CaminoReal 2010.02.01. 19:42:23

@Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo: Hehe, a sorozatot magát nem ismerem, lehet hogy igazad van. Ha belegondolunk miért ne lehetne ezt a kampányt megcsinálni itthon - nincs benne semmi óriási ötlet, csak a "fokozatos bevezetés" szerintem. Nem is nagyon jut eszembe otthonról hasonló...

Chalabre (törölt) 2010.02.02. 16:24:08

És a hetedik napon az Úr dörgedelmes villámaival lecsap a hitetlenekre...

Vad.Korte (törölt) 2010.02.18. 15:24:34

@killersalmons:
Duplán vagy tévedésben.
1. Isten léte hit kérdése. Ha lenne bizonyíték pro vagy kontra, mit érne a hit? Feket lyuk hívők nincsenek, mert tény, hogy fekete lyuk van.
2. A plakát nem Isten létéről szól. Ha megfigyelted a kis képeket alul, ez egy reklám.
Hmm?

Vad.Korte (törölt) 2010.02.18. 15:29:52

@killersalmons: Rombolni mindig könnyebb, mint építeni.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása