Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Reklám a holokauszttagadás ellen

A nem könnyen kimonható nevű Beit Lohamei Haghetaot múzeum egy ötletes sajtóhirdetéssel rukkolt elő, azzal a céllal, hogy az egyre növekvő holokauszttagadás veszélyeire felhívja a figyelmet. A hirdetésen a holokauszt történetét feldolgozó könyv a mesék és más kitalált történetek között kapott helyet a könyvtári könyvespolcon, ami jól mutatja azt a veszélyes szemléletet, amely a holokausztot csupán fikciónak állítja be. Az egyszerű, de ötletes hirdetés az tel-avivi Saatchi munkája.

via:adland

Címkék: vallás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr441872387

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A zsidók már a magyar bankokat is dollármilliárdokra perlik a holokauszt miatt 2010.03.27. 15:10:23

A MÁV ellen nemrég eljárást indító zsidó csoport Chicago-ban újabb keresetett nyújtott be, most a Magyar bankok ellen. Az öt alperes magyar bank a Magyar Nemzeti Bank, OTP, Erste Bank, MKB, és a Bank Austria által az évtized elején felvásárolt Creditan...

Trackback: Ki zsidózik nyíltan a tévében? 2010.03.27. 13:05:08

A holokauszttagadást tiltó törvény nem csökkenti az antiszemitizmust Magyarországon. Már az is egy kisebb csoda lenne, ha a következő években bárkit is el tudnának ítélni e passzus alapján. Elfogadta az országgyűlés a holokauszttagadás büntető törvén...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2010.03.27. 11:57:54

Elsőre nem fogtam, mit is akarunk itten mondani. Alighanem azért, mert sehol a világon nincs Hamupipőke és Drakula egy polcon. Kicsit mesterkélt, kicsit billeg.

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2010.03.27. 12:25:20

@Pikszi:
Van benne valami, a Drakula tényleg kilóg a sorból.

konyvelomo 2010.03.27. 12:31:18

... mind mese, kitalált/hiszem ha akarom történet, legenda

Így már nem lóg ki semmi. És ötletes, bár nem üt eléggé h nyomot hagyjon.

Vagy a lényeg: a megszólítottakat elgondolkoztassa.

AkarkiJ 2010.03.27. 12:39:07

Szerintem ez nem annyira jó megközelítés, a szöveg alul meg valahogy abszolut sántít. A szöveg nélkül olyan érzése támadhat talán az embernek, hogy a holocaust szintén "csak" egy mese, a drakulához és társaihoz mérten.

A "Don't let them rewrite our story" szöveget meg máskép is lehet értelmezni, meg talán picit sértő az "our story" kifejezés is, én úgy tudtam, hogy ez nem "their story", hanem ez "history". De ez már nagyon elvont rész.

Que? 2010.03.27. 12:47:41

Ezt hívják úgy, hogy csúsztatás. Ezzel az erővel a holocaust évek óta most egy polcon van a Helyiség Kalapácsával, Örkény verseivel és János Vitézzel..

"Don't let them rewrite OUR STORY". Találó.

bigthereal 2010.03.27. 12:54:58

nem is az a baj, hogy megtörtént vagy nem, hanem, hogy történhetett-e úgy, ahogy leírják és elfogadtatni akarják...

a szikár történelmi tényt olyan hisztéria övezi, amivel mesterségesen kiemelik a történelmi kontextusból, lehetetlenné téve a vitát vagy akár csak az egészséges szkepszist is!

és ez megengedhetetlen!

AkarkiJ 2010.03.27. 13:05:39

@bigthereal:

szerintem a történelmi kutatás, a szkepszis nem lehetetlen (tekintve, hogy léteznek holokauszt kutatók), a hisztit az okozza, hogy nagyon sok esetben gyűlöletkeltés megalapozásához használják fel a dolgot.

m.logic 2010.03.27. 13:07:14

Nem a holokauszttagadás terjed, hanem az igazság utáni végtelen szomj.

kuvahara 2010.03.27. 13:20:50

Nem értem, miért tetszik neked annyira. Pontosan az ellenkezőjét állítja, mint amit akar, vagyis a holokauszt ugyanolyan mese, mint a Dracula, meg az Óz. És odabiggyeszti, hogy ne engedjük, hogy ŐK átírják a MI történetünket. Már bocs, de ez egy kifejezetten agresszív mondat, és ha valami földühít egy antiszemitát, akkor ez az. Persze lehet, hogy eleve a zavarkeltés a cél, akkor meg tökéletes, valóban.

HgGina 2010.03.27. 13:23:02

Megoldottam a problémát. Nehogy a gyerekem véletlenül ezt a mesét vegye le a polcról, ezért inkább begyújtottam vele a kandallóba. Deja vu érzésem van a tűz láttán.

Azóta a gyerek főleg Benedek Elek, a Grimm testvérek, Heltai Gáspár, La Fontaine, Esopus meséin nevelkedik.
Robinson Crusoe pedig a klasszikus irodalom polcára került, mert azért az mégsem mese.

sanyisanyi 2010.03.27. 13:23:37

Ezek most tagadják a holokausztot??
Börtönbe velük!!
Sőt!! Kivégezni!

Martian (törölt) 2010.03.27. 13:24:48

Részlet a Sorstalanságból:

Ez arra volt kíváncsi, ami meg is mosolyogtatott kissé, hogy láttam-e a gázkamrákat. Mondtam is neki:
– Akkor most nem beszélgetnénk. – No igen – felelte, de hogy csakugyan voltak-e gázkamrák, s mondtam neki, hogyne, egyebek közt gázkamrák is vannak, természetesen: minden attól függ – tettem még hozzá –, hogy mely táborban miféle is járja. Auschwitzban például számíthatunk rá. Én viszont –
jegyeztem meg – Buchenwaldból jöttem. – Honnan? – kérdezte ő, és meg kellett ismételnem: – Buchenwaldból. – Tehát Buchenwaldból – bólintott, s mondtam neki: – Onnan. – Amire azt mondta:
– Nos, várjunk csak – merev, szigorú, kissé valahogy már-már leckéztető arccal. – Tehát Ön – s nem is tudom, miért, de szinte egész megilletődötté tett valahogy ez az igen komolyan, mondhatnám némiképp szertartásosan hangzó megszólítása – hallott a gázkamrákról –, s mondtam neki: hogyne. –Mindamellett – így folytatta ő, még mindig ugyanazzal a merev, mintegy a dolgok közt rendet,
világosságot teremtő arccal – Ön személy szerint, a saját szemével azonban mégsem győződött meg róla –, s el kellett ismernem: nem.

/pillanat 2010.03.27. 13:35:17

Rácsodálkoztam erre a képre, a polcon egymás mellett sorakozó angol nyelvű könyvek mindegyikének gerincén fentről lefelé fut, vagyis jobbra billent fejjel olvasandó a felirat, a magyar nyelven kiadott köyvek gerincén viszont - ha nem is kizárólag, de jellemzően, túlnyomó többségben - ez pont fordítva van. Vajon mi lehet ennek az eltérésnek az oka? Nekem az alulról felfelé olvasandó felirat tűnik természetesnek, talán csak azért, mert ezt szoktam meg?

kuvahara 2010.03.27. 13:37:46

Különben meg elég szánalmas, hogy egy állítólagos történelmi ténynek bármiféle reklámot kell csinálni. A zsidók kaptak a háború után egy országot, elképesztő mennyiségű jóvátételt és kártérítést, számtalan előnyt arra hivatkozva, hogy ők zsidók, és sok baj, meg kár érte őket, elérték továbbá azt, hogy börtönt kapjon gyakorlatilag egész Európában bárki, aki egyáltalán azt merészeli kérni, hogy még egyszer beszéljük át, hogy is volt ez az egész, mert van pár tisztázatlan pont. És jön egy irodalmi, műveltségi ruhába öltözött reklám.

mr smith 2010.03.27. 13:43:12

Sajnos a meséknél durvább dolgok is vannak itt. nol.hu//kulfold/20100327-chicago__mar_a_magyar_bankokat_is_perlik

A holokauszt ürügyén többmilliárd dollárt követelnek többek között az MNB-től. Nem kell említeni hogy ez azonnali és teljes államcsődhöz vezetne magyarországon.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.03.27. 13:43:22

@kuvahara: egy antiszemitát bármivel fel lehet dühíteni, nem kell ehhez az a mondat.

szerintem inkább a robinson crusoe lóg ki a sorból, mert az ha jól tudom, az egy igaz történet alapján íródott:)

amúgy szerintem sem elég ütős a reklám. sajnos ennél jóval nagyobb az emberek ingerküszöbe manapság. és kezd kihalni az a generáció, amelyik még tanúja volt a holokausztnak, így sajnos lassan de biztosan kezdenek átcsúszni a történtek a "megkérdőjelezhető" kategóriába...

@bigthereal: a "szikár történelmi tény" hogy kiírtottak hatmillió embert pusztán azért mert zsidónak születtek. ezt elég nehéz túlhiszterizálni!

a holokauszt talán az egyik legfeldolgozottabb történemi "esemény". a megtörténtét tagadni nem csak a történelmi tudás hiányosságra mutat, hanem meglehetősen nagy ostobaság is...

Proton 2010.03.27. 13:56:44

Most a zsidókból készült lámpaernyőt és szappant is kötelező elhinni?

zsoltix 2010.03.27. 13:57:14

Nem kellene azert evszazadokon keresztul anyagi haszonszerzes remenyeben zsarolniuk vele a vilagot, zsebek megtomesere hasznalni.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2010.03.27. 14:03:30

@reklámbuzi: Óz, a csodák csodája is. Egy választási kampányra született, bimetallimzmus-támogató szimbolika.

m.logic 2010.03.27. 14:04:52

@Martian: Vazze, ez olvashatatlan...

m.logic 2010.03.27. 14:06:52

@Proton: A lámpaernyőt belerakták egy 2009-es CSI New York részbe. Az nem gáz, hogy 1990 óta a Jad Vashem sem állítja már létezésüket.

Proton 2010.03.27. 14:07:50

Észek-Koreában meg azt kötelező elhinni, hogy az amcsik élve elássák a csecsemőket:
theoriens.com/anti-american-propaganda-from-north-korea/

Egregor 2010.03.27. 14:08:46

Vannak, akik a Holokausztot tagadják, mások a Föld nem-lapos mivoltát. Ezt az elmebeteg abszolút törpe kisebbséget erősítik a "tegnap az alfa centauri ufónagykövet azt üzente, hogy meg kell ölnöm a családomat, hogy felkerüljenek a menetrend szerinti Megváltó Űrhajóra" agyzsibbadt őrültek.

Vannak, akik állítják, hogy megtörtént a Holokauszt, csak nem úgy, nem azért és nem akkora mértékben, mint a dogmatika állítja. Ők a revizionisták.

És vannak a holokausztfilek, akiknek valami perverz, beteges vonzódásuk van a zsidó nép kiirtásához (néha éppen tudathasadt módon, hiszen akad néhány olyan holokausztfil, aki zsidó származású), ezért dogmává tették a hatmilliós számot, a gázkamrák tömegét, a napi sok tízezres mészárlásokat, és inkvizícióval üldöztetik mindazokat, akik a mocskos, torz, perverz fantáziálásukat nem hajlandók feltétel és kétség nélkül hinni és hirdetni.

A revizionisták azt mondják: egy faj van, az emberi faj, nincs felsőbbrendű rassz, nép, vallás, kultúra. Bármely nép elleni genocídium pont ugyanolyan elbánásban kell részesüljön.

Ezért a revizonistákat azzal vádolják, hogy relativizálják a Holokausztot.

Aki viszont ezt állítja, az:
- rasszista
- fajelméletet terjesztő

csak éppen nem a német, hanem a zsidó faji felsőbbrendűséget hirdeti.

Ők nácik. zsidó nácik.

redrick 2010.03.27. 14:08:57

Menjenek a nacik is, meg a zsidok is a gyulolkodesukkel egyutt a budos kurva anyjukba basszakmeg. A fasznak hianyzik ez... A tokom tele van a megtortent, meg a meg nem tortent holokauszttal is. A faszer kell ezen kattogni? Komolyan bazzeg, a zsidok, meg a nacik egymast tamogatjak. Ha csak az egyik kiesne a jatekbol, menne a masik is utana, mert mindenki leszartnaq az egeszet

ivrilider 2010.03.27. 14:09:10

@Que?: "Örkény verseivel"
A te agyadban mik lehetnek a polcon, hogy ennyire képben vagy?!

zsoltix 2010.03.27. 14:09:11

@mr smith: Valahogy az index ezt nem tartja hirnek, legalabbis en nem lattam a cimlapon.

2010.03.27. 14:10:09

holokószt ma már csak arról szól hogy egy rakás csaló minél nagyobb pénzeket tudjon kicsalni a hülye országokból

holokószt maffia rendszer akik 300 év múlva is milliárdokat követelnek majd mindenkitől, az meg senkit nem izgat hogy a világban vannak és voltak milliószor durvább esetek meg népirtások, amelyeknek a sulyoságga legalább nincsen többszörösen felszorozva

ivrilider 2010.03.27. 14:10:46

@Egregor: látom, egyelőre nehéz megértened, de a holokauszt úgynevezett egyedisége nem ebben áll.

ivrilider 2010.03.27. 14:12:00

@ivrilider: hanem mert a legkomplexebben szól egész Európáról.

m.logic 2010.03.27. 14:15:36

@redrick: Ha nem vetted volna észre a zsidók csinálnak maguknak újabb és újabb nácikat.

papamaci1 2010.03.27. 14:17:25

Verne és Defoe sehol, egyetlen könyvtárban se kerül a mesekönyvek közé.......

Mellesleg ez a cécó és a holokauszt üzlet ("megélhetési holokauszt") sikeresen lerombolja a zsidők iránti maradék szimpátiát. (Már ami a palesztínok elleni zsidó népirtás után maradt.....)

papamaci1 2010.03.27. 14:18:59

Mindig szükség van egy adag nácira. Jó az a háznál.... Kommunistát miért is nem generálnak mesterségesen ?

Aradebil 2010.03.27. 14:19:45

history = our story? :O

papamaci1 2010.03.27. 14:22:02

Defoe és Verne se nem mese, se nem fantasy...... Verne max sci-fi. Defoe azonban moralizáló polgári kalandregény és pozitív utópia.

Analyzer 2010.03.27. 14:23:34

indian holokauszt (eszak es delamerika), magyar holokauszt (tatarok-torokok), kurd holokauszt (napjainkban is), ormeny holokauszt,sztalin altal vegrehajtott holokausztok (pl ukrajna) es meg hosszasan sorolhatnank.
szikar tortenelmi tenyek, hogy egy elottem szolot idezzek.
es megis a zsidoval van tele egyedul a vilag, annak tagadasat buntetik. ugye ez nem kettos merce?
persze, volt zsido holokauszt a xx. szazadban, hulye aki tagadja, de attol meg baromi unalmas, hogy meg a csapbol is ez folyik. ugyanigy unnam, ha mi, magyarok, azota is folyamatosan a tatarokat baszogatnank.
most akkor az egyik nep tenyleg tobb a tobbinel? vagy akkor hatarozzunk meg x-szaz evet, hogy azt kovetoen mar nem er folyton errol beszelni, vagy mi? ezt fogjuk hallgatni, mig vegul lesz egy teljesen success zsido holokauszt?
talan ugy kene viselkedniuk a zsidoknak, hogy a tobbi nepek szeressek oket, nem? ez is egy megoldas lehet szerintem. es nem reklamokat kene farigcsalni.
mondjuk el lehetne kezdeni azzal, hogy izrael letrehoz egy korhazat afrikaban a beteg gyerekeknek. vagy jo volna hallani zsido segelyszervezetekrol, akik onmagukon kivul masokon is segitenek. egybol szimpatikusabbak lennenek. :)

papamaci1 2010.03.27. 14:25:18

Egy tény: Holodomor. Kilencmillió halott. Nézzetek utána.....

papamaci1 2010.03.27. 14:27:18

Akkor mondjuk ki azt hogy a zsidó az egy felsőbbrendű nép. Német szóval :Übermensch.... :-D
Mert ez a deal....

bigthereal 2010.03.27. 14:28:12

@Bombadil Toma: na ez a hatmillió is már önmagában érdekes, meg a módszer meg a megvalósítás, tehát van vitatott pont bőven, de a történelmet nem lehet indulatból vizsgálni, a tudomány nem foglal állást pro vagy kontra, a tudomány semleges és elfogulatlan.

ha ezt megérted, akkor nem lehet mindent vivő érv az, hogy (tegyük fel) hatmillió áldozatról van szó!

lehet, hogy volt, de azt be kell bizonyítani elfogulatlan, tudományos módszerekkel, amire eddig még nem került sor, és immáron büntetőjogi eszközökkel is próbálják lehetetlenné tenni az objektív igazság megismerésének a lehetőségét.

ez több, mint hiba

fénycsepp 2010.03.27. 14:37:22

magyar holokauszt?mi van?:-o viszont amit az angolok műveltek dél-afrikában(ld. a világ első konctábora az angol-búr háborúban), az is rettenetes volt.

Proton 2010.03.27. 14:40:01

Ha felhagynának a kártérítési perekkel és Izrael a háborús bűnök elkövetésével, azzal sokkal többet tennének az antiszemitizmus ellen.

Egregor 2010.03.27. 14:41:39

@ivrilider: miben áll?
- genetikai alapon akartak kiirtani egy népet? A Holokauszt előtt az örményekkel és az ukránokkal akarták ugyanezt tenni.
- koncentrációs/internáló táborokba zártak ártatlan nőket és gyerekeket? A fentebbi két népen túl az angolok ugyanezt tették a búrokkal, de az amerikaiak is a japán származású állampolgáraikkal, a kommunistákról nem is beszélve.
- rabszolgaként dolgoztattak embereket munkatáborban? Elég csak a cári Oroszországra gondolni, vagy olvasd el Hugo Nyomorultak c. könyvét.

Vagy abban állna, hogy ezúttal nem az alsóbbrendű egyéb fajokkal, hanem a szent és sérthetetlen felsőbbrendű és kiválasztott zsidókkal tették ugyanezt?

redrick 2010.03.27. 14:42:18

@m.logic: en mar nem tudom, hogy ki kit csinalt maganak, mi az igazsag, mi a hazugsag, csak azt tudom, hogy unom de kurvara az egeszet. Bevallom, hogy a zsidok egy hajszalnyival jobban idegelnek, de a kulonbseg gyakorlatilag eszrevehetetlen. A sikagyu naci szinte ugyanannyira idegesito, mint az agressziv, arrogans zsido. A zsidonak egy surmo bogatyas vagyok, a nacinak meg meg puhapocs, mert nem szavazok Budahazyra. En meg aszondom, elmentek ti mind a picsaba...

AkarkiJ 2010.03.27. 14:47:25

Jobban belegondolva, ez az OUR STORY rész azért mutatja, hogy pontosan kiknek szól a reklám - egyfajta holokauszttagadás-ellenállásra próbálná buzdítani a zsidóság egy részét

de ettől még gyengének érzem ezt a reklámot, nagyon

gájricsi dezső · http://senkilendtajmsz.hu/ 2010.03.27. 14:56:12

Ez nagyon tetszik. De tényleg. Van benne cselendzs.
Holocaustot tagadni azért veszélyes (eh ezt NEM ezen a nciken kéne, amin tahóskodni szoktam, de már mindegy) mert ha elbagatelizáljuk több millió ember halálát, akkor megvan rá az esély, hogy legközelebb a mi népünket érzi valaki úgy, hogy "roppant galád módon" elnyom másokat, avagy másmódon ugyan de "veszélyes" és irtani kell, "puszta jószándékból".

Amit azonban az izraeli politika kezdett a történettel, avagy amilyen irányba viszi, az szintén legalább annyira veszélyes, mert ebben az esetben az az üzenet, hogy az áldozat éppen az "áldozattá válás jogán" szinte bármit megengedhet magának, illetve átlépheti a jog általános határait. Ha ez így van, akkor rá nem vonatkoznak, vagy nem olyan módon vonatkoznak a jog normái mint a többi nemzetre, vagy azok polgáraira, tagjaira.
Márpedig, ha egy népre kiváltságok vonatkoznak, kibúvók a jog szankciói alól, akkor az a nép az első generációs emberi jogokat tagadja. Amelyek szerint minden egyenlő, nemzetiségre, bőrszínre, vagy származásra való tekintet nélkül.
Egyszerűbben mondva: pontosan abba a hibába esenek, amilyen nagy hibát ellenük elkövettek.
Nah, mindegy üres okoskodást nem akartam ide.
De így jártam.
A lényeg: a reklám jó. Néha Izrael módszerei nem annyira.

(De kisgyereket bombával a testén beküldeni egy izraeli negyedbe sem annyira kóser dolog...Persze nem élek ott, nem tudom, van-e ennek az infónak pl. alapja.)

Analyzer 2010.03.27. 15:06:47

@gájricsi dezső: nepeket nem azert szoktak irtani, mert azok elbagatelizaljak mas nepek kiirtasanak tenyet. :)
tehat ettol aztan nem lesz veszelyes sem a zsido, sem mas nepek irtasanak tagadasa.

(es zsido kislanyokkal alairatni tuzersegi lovedekeket, melyeket palesztinoknak szannak - saratol szeretettel fatimanak -, gondolom az sem annyira koser)

Vkat118 2010.03.27. 15:13:46

Akkor sem helyes történelmi eseményeket dogma szintre emelni. Két hete voltam Auschwitzban, a régi 4milló; 1,5milló; helyett már "csak" 1,1millió áldozat van kiírva az új táblán. Holokauszttagadók?

Persze, hogy volt Holokauszt, egyszer elmegy és megnézi az ember a lágereket szinte a levegőben érzi, hogy nincs rendben valami azzal a hellyel és rengeteg ember szenvedett ott. DE nehogy már börtönbe basszanak, ha kételkedsz a számokban. Hatása a törvénynek meg csak ellentétes lesz a céllal, ameddig nincs társadalmi konszenzus és kollektívan nem tekintik idiótának a holokauszttagadókat, semmilyen törvény vagy retorzió nem fog segíteni.

Kutatni pedig kell a témát, mert mint tudjuk a józan paraszti ész az ami szerint a föld lapos.

egy maréknyi dollár 2010.03.27. 15:21:33

Ez a "tagadás" nem a legszerencsésebb kifejezés.Tagadni azt tudja az ember,aminek tevőleges részese volt vagy amit érzékelt,nem?Hitler v. egy haláltábori kápó tagadhatta volna a holokausztot;az eseményeket követően születettek legfeljebb nem hiszik el.Ami számomra teljesen érthetetlen,hiszen nem egy legendáról van szó,hanem - gazdagon dokumentált - történelmi tényről.Ha én azt hangoztatnám,hogy a második világháborúnak nem 50 millió,hanem 4567243 áldozata volt, akkor szimplán/és jogosan/ hülyének tartanának.Nem hiszem,hogy bárki is akadna,aki szenvedélyes vitában akarna meggyőzni arról,hogy tévedek.A holokauszttal kapcsolatban viszont más a helyzet:döbbenetes,ahogy nem érintett emberek habzó szájjal próbálják lealkudni a számokat,mintha változna valami is attól,hogy nem hat,hanem esetleg csak ötmillió embert pusztítottak el.

hipokrita 2010.03.27. 15:35:42

@/pillanat: igazad van, érdekes, megnéztem a saját könyveimet, és az angolok tényleg fordítva vannak. Eddig nekem fel sem tűnt. Pedig a magyarok között vegyesen vannak bepakolva, tehát elég éles a kontraszt.
Mindennap tanulunk valami újat! :D

(u.i.: Az épp kéznél levő francia egynyelvű szótáramon magyar stílusú a gerinc. Talán akkor ez a normál, és az angolok a különcök?)

ridegfarkas 2010.03.27. 15:51:22

Nem szeretem a zsidókat,sem a zsidó meséket.Begyújtásra jó lehet a könyv,másra nem.

dr. Aullah 2010.03.27. 15:58:26

Értitek... "our story"... az ő meséjüket.
Nem tagadom hogy volt írtás, de nem abban a formában, ahogy előadják a zsidók. Ez meg hogy több mint 60évvel később is pénzért perelnek a sok minden után, csak fokozza a gyűlöletet velük szemben. Erről csak ők tehetnek.

A reklám meg gyenge. Nem esik le az embernek egyből, hogy mit akar mondani.

Mézga Linda (törölt) 2010.03.27. 15:58:51

@gájricsi dezső:
Jól beszéltél, majdnem jól.
A holokauszt helyett genocidiumot kéne cimként adni.Akkor valóban hatásos lenne.
És felesleges. Úgy általában a népirtásokat az emberek többsége elitéli. Azzal van a baj(om) amikor egyet közülük kiemelnek, mintha csak az létezett volna, mintha a többi népcsoport nem számitana.Ez a kiemelés és egyetlenként kezelés az, ami ellenérzéseket vált ki.

pioker1933 2010.03.27. 15:59:04

Ki nem szarja le a holokausztot?! Mintha ez lett volna a világ történetében az egyetlen és legnagyobb népirtás. Genetikailag kódolva van belénk, hogy ki akarjuk irtani a nekünk nem tetsző népcsoportot. Ez így működött a kezdetektől és így is fog működni a világ végéig. Legfeljebb a módszerek finomodnak, és a hozzáállás változik.

Azért kíváncsi leszek, hogy 70-80 év múlva ugyanekkora hisztéria lesz-e abból, ha valaki tagadni fogja a palesztin népirtást.

thinker_ 2010.03.27. 16:03:02

ez is a jól menő holokauszt ipar része.
szánalmas népség.

2010.03.27. 16:21:44

@pioker1933: 70-80 év múlva már lehet azt fogják kitalálni, hogy Magyarország az ő szent földjük, ami már 5000 éve az övék.

-Tom- 2010.03.27. 16:30:55

@Analyzer: Jó hogy ennyire okos vagy te. Irigyellek.
Kicsit lehet néha elvontabban kéne gondolkodni. És nem ennyire egyenesen.
NEM azért irtanak valakit(népet) mert az elbagatelizáta a másik nép kiirtását.
Hanem egy tendencia születik meg azáltal ha bagatelizálod a másik nép irtását. ÉS ez a tendencia gyökeret ver az agyakban. Azért veszélyes mert JOGOSNAK kezdi érezni Jani, Feri, Teri, meg az Alajos, azt, hogy valakit kiirtottak. Illetve úgy kezdi gondolni, hogy ez csak egy humbug volt.
És ha így van, akkor a pirézek közül akiknek vörös a haja azokat is gond van, és ha gond van, akkor ha azokat megölögetjük, az no problem.
Magyarul írom, hátha úgy érthető lesz: egy tendencia születik meg, az a tendencia, hogy ezt LEHET csinálni, mert ez BAGATEL, ez nem bűncselekmény. ÉS ha ez a gondolat gyökeret ver, akkor lesz aki kövesse, nem két ember. Nemcsak a Feriék, meg a Janiék.

Az ember jogtudata jó esetben az ember erkölcsi mércéjéből táplákozik. Arra épül. Jó esetben. És amit általános mércének tartnak abból lesznek az alapjogok. Illetve a nezetközi egyezményekben deklarált emberi jogok. Ha ezeket elkezded tagadni, lesz aki követ. Egyre többen. Ha gyökeret ver az emberi elmékben az, hogy ez nem bűcselekmény, vagy nem olyan mértékű, akkor a belső mérce megbomlik, fellazul. Ha fellazul, akkor pedig az a nagy probléma, hogy ez nem egy kis csoportnál lazul. És ha van eszköze, hatalma, energiája és motivációja akkor keres egy ellenséget és mert nem érzi bűncselekménynek, mert a mércéje eltorzult, kiirtja.
EZ akár a saját népének tagjai is lehet, ha mondjuk azoknak túl nagy az orra. DE EZ CSAK PÉLDA. Nem feltétlenül az a nép fogja szívni a gázt, aki előtte tagadta vagy bagatelizálta a holocaustot, vagy nem annak MINDEN tagja fogja ezt tenni. Hanem pl. a szomszédok, akik rég a begyében vannak. VAgy a polinéz barmok, mert milyen jogon van nekik szigetük? Ehh...
Lófasznak fogok bele ebbe...én vagyok a hibás.
Bocsánat.

Kandabula 2010.03.27. 16:35:49

Napóleon márpedig NEM VOLT!

hypotheticalfriend 2010.03.27. 16:36:17

Megpróbáltam balról jobbra összeolvasva mesét fabrikálni a könyvcímekből.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a dzsungel mélyén egy varázsló aki megdörzsölt egy csodalámpást. Előbújt abból egy vámpír, kezében egy üvegcipellővel. Berakta a cipellőt egy csodadobozba és elküldte csudaföldre Piroskának. De tévedésből Hófehérke kapta meg, aki azt állította, hogy őt elégették, de ezt nem hiszi el neki senki, de azért kap pénzt, mert a nagymamáját tényleg elégették, de ő kér még pénzt, mert abból soha nem elég és akkor tengeralattjáróba szállt és nyolcvan nap alatt körbeutazta a Földet. Találkozott egy szigeten egy Péntek nevű alakkal, aki szintén vámpír volt és épp kiszívta vérét egy ronda törpének. Itt a vége, fuss el véle.

Mi a tanulság? Semmi baszd meg. Semmi.

disco-boy · http://diszko-rulez.blog.hu 2010.03.27. 16:41:01

Mi a faszert van napi 2-3 bejegyzes a cimlapon a "holokausztrol"?ki a faszt erdekel?nem unalmas meg?

-Tom- 2010.03.27. 16:41:02

@Mézga Linda: Igen igazad van. Genocidiumot kellett volna írnom. Nem kizárólag a holocaust tagadással van a baj. Hanem általában a népirtás tagadásával.
(jah igen: én vagyok Gájricsi Dezső, ez a másik nickem)

A népirtást az emberek többsége elítéli, hiszen deklarálva van az összes emberi jogokkal foglalkozó egyezményben az elítélése.
De MINDIG van aki meg nem. És nem jó ha ezeket támogatjuk bármilyen módon. Mert fognak találni egy ellenségképet, egyet akit kiemelnek, és ellene fordulnak.
És nem lehet tudni, mi alapján válasszák majd ki azt az egyet.
Bűnbakkeresési metódus ez, és azok akik ezeket a bűnöket bagatelizálják a saját frusztárciójuk miatt, folyamatosan keresik a bűnbakokat. Ha kapnak támogatást egy párttól, vagy bárhonnan megerősödnek. És a megtalált ellenséget elkezdik valamilyen módon "irtani" vagy lehetetleníteni. Jogait nyirbálni.
Az is elég. Azzal is azt tagadja, amit elsőgenerációs alajogként rögzítettek: a minden nép egyenlő fajra, származásra és bőrszínre való tekintet nélkül - elvét.
De annyira utálom magam, hogy ezt leírtam, és tök feleslegben itt okoskodtam, hogy szembeköpöm a tükröt.
Mert minek?
Baszki de hülye vagyok.:((

-Tom- 2010.03.27. 16:42:27

alajogként=alapjogként

-Tom- 2010.03.27. 16:43:52

@disco-boy: Nézőpont kérdése.
Szerintem nem.
De ha te így érzed, én respektálom ezt. Javaslatom: ne olvasd.
Bár te döntésed, hogy ezt megfogadod-e.
Nem szólhatok bele.

-Tom- 2010.03.27. 16:46:14

@Analyzer: Egyébként zsidó kislánnyal aláíratni tüzérségi lövedéket: sima hatásvadászat. Szánalom. Erre írtam: amit Izrael csinál, ahogyan érvényt akar szerezni az áldozat jogán a dolgoknak, az is pont olyan veszélyes, és pont annyira nem kóser.

azallamenvagyok 2010.03.27. 17:11:27

igazán ötletes akkor lett volna, ha az Újszövetséget is odabiggyesztik...

mokas_gizi 2010.03.27. 17:13:23

Biztos érdekes könyv lehet, szomorú, hogy mostanában nem 1-2 könyvről derült ki hogy sajnos hazugságokat állít benne a szerző bízom benne hogy ez nem egy olyan könyv lesz...

mokas_gizi 2010.03.27. 17:18:05

@disco-boy:

Gondolom azért mert egyre kevesebben hisznek a mesében és egyre többen tesznek fel ésszerű kérdéseket...
Ezekért az ésszerű kérdésekért ma már börtön jár kis hazánkba...

Ennek hála még többen kételkedni fognak és még többen utána néznek annak a bizonyos események...

Ez az egyetlen esemény a világon amiről tilos kérdéseket feltenni, egy csöppet sem gyanús...
Valakik nagyon félnek hogy nem tudnak kárpótlásokat kérni, bár eltelt már több mint 60 év meddig kell még a világnak kárpótlást fizetni ezt azért jó lenne tisztázni...!!!

vargánya 2010.03.27. 17:28:58

@ivrilider: "a holokauszt úgynevezett egyedisége"...Az "úgynevezett" bizony telitalálat. Itt csak egyetlen komoly kérdés merül fel: kik nevezik "úgy" és miért? A választ az elmúlt 65 év és több hozzászóló már megadta. Az erről szóló viták már a 90-es években tisztázták: minden népirtás egyedi. A zsidók irtása is. Ez utóbbit egyediségében is páratlanná teszi - de ez Téged láthatóan nem zavar, hogy egyrészt üzletet csinálnak belőle (igazi zsidó vonás), másrészt hatalmi pozíciót formálnak belőle. GUSZ-TUS-TA-LAN.

Muster Mark 2010.03.27. 17:30:52

Régen 4millió volt az auschwitzi halottak száma, ma már csak 1.1 . Annak idején Rudolf Hösst, az auschwitzi láger parancsnokát, 3.5millió zsidó megöléséért akasztották fel, ő maga - némi kínzás, heregolyóverés hatására - 2.5milliót vallott be.

Idővel talán eljutunk a tényleges számra, néhány száz ezerre.

Muster Mark 2010.03.27. 17:32:05

Jut eszembe: a nürnbergi bíróság 3000 alkalmazottjából 2400 volt zsidó...

disco-boy · http://diszko-rulez.blog.hu 2010.03.27. 17:40:35

@tomsawyer: nemnagyon olvasom,de mivel a cimlapon van ezert igyis ugyis latom.Gondolom a mav es a bankok ellen inditott perrel is egyetertesz.Nagypapam szovjet munkataborban vesztette el mindkep labat,hol lehet karpotlasert jelentkezni? jahogy o nem zsido volt,ertem...

-Tom- 2010.03.27. 17:58:19

@disco-boy: ÉN egyetlen dologgal nem értek már csak egyet: a demagógiával.
Azt nem biztos, hogy kéne nyomatni.
Ennyit gondolok.

Nem volt különbség téve a jogtalanság, és a bármilyen módon való kínzás, népirtás, alapjog sárba tiprás között. Bárki kövesse el, bárki ellen.
Legalábbis NÁLAM nem.
Általánosságban írtam, amit írtam.
Pont a holocaust a téma itt.
De még így is idekevertem a genocidiumot, és teljesen általánosságban írtam valamit egy tendenciáról. Emellett kiemeltem ostoba mondandómban azt, hogy áldozatnak, az áldozattá válás jogán, és pláne annak sajnálatos tényéből eredően nincs joga bűncselekmény elkövetésére.
Magyarul:
Nem ad menlevelet az áldozatnak a jog arra, hogy bűncselekméyt kövessen el, vagy bűncselekmény útján szerezzen érvényt jogainak, illetve elégtételt önmagának.
De mint mondottam volt, itt én vagyok az ostoba, hogy egyáltalán megemlítettem,és elkezdtem elemezni.

Elnézést kérek.

2010.03.27. 17:59:38

@mokas_gizi: addig kellesz a kárpótlásokat fizetni, ameddig lesz olyan politikus, akit letudnak fizetni vagy be tudnak szervezni maguk közé

SzekelyG 2010.03.27. 18:12:44

@disco-boy:

hazudsz,
a nagypapád nem veszíthette el a lábát szovjet munkatáborban, mert nem vittek el senkit szovjet munkatáborba, mert nem is léteztek szovjet munkatáborok.

egy maréknyi dollár 2010.03.27. 18:18:27

@tomsawyer: Vissza ne vonulj az írástól;az én szememben már klasszikusnak számítasz a "Hogy köpne szembe a kerecsenysólyom röptében" mondatod kapcsán.Ha rám jön a letargia,felidézem,sőt próbálom elképzelni is - mindjárt jobb kedvre derülök.
Miértedre az én válaszom:Néha rájön az emberre a szómenés,meg nem is rossz rokonlelkekre bukkanni,szórakoztató v. meglepő kommenteket olvasni.

szkepi 2010.03.27. 18:20:54

@kuvahara: szép primitiv hozzászólásod volt.
nem kaptak országot, hanem visszakapták, ami 6000 évig az övéiké volt. nem azért nem volt z övéké, ill. vették el a javát mert a rossz oldalon álltak.
jóvátétekről pedig nem tudom, te mit szólnál, ha csak ugy mindenedet elvennék a sz@ros életeddel együtt. Jó persze... a világ a hiányoddal sztem nem veszitene sokat.

szkepi 2010.03.27. 18:22:00

csak nem a jobbik tahó szócsöve vagy?

szkepi 2010.03.27. 18:22:39

előbbi muster marknak

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.03.27. 18:28:51

Izzadt, erőltetett, fos. Az alsó szövegrész és Drakula nélkül nagyságrendekkel erősebb lenne.

Ez olyan, mint a legutóbbi MÁV-ot érintő holo-per. Ha el sem kezdődik, akkor is több milliót fog kaszálni az, akihez kerül az ügy. Ismerős taktika... ha vesztünk, akkor is nyerünk ugye.

izlésrendőrség 2010.03.27. 18:46:58

szkepi

aztán hányszor adjuk még vissza a vagyonotokat he ? mert persze minden elhurcolt zsidónak vagyona volt, kivétel nélkül mindnek:)..nem baj, az ilyen dolgok szépen, kitartóan, de elfaragják a zsidókkal szembeni szimpátia maradékát is...ugyanez áll a jobbik elleni fröcsögésre is, minél nagyobb a csaholás, annál nagyobb lesz a pofáncsapás

sugerabugera 2010.03.27. 18:50:26

Végre odakerült ahova való!

vargánya 2010.03.27. 19:17:44

@szkepi: szkepi bammeg ez felér egy önleleplezéssel! Ekkora cionista dumát! Milyen 6000 év? Hol is tart most a bibsi időszámítás? 5600-valahány évnél. Állítólag ez a világ teremtésének az ideje. A történészek, tehát a tudomány jelenlegi álláspontja szerint a "kiválasztott nép" Kr.e. 1200 körül érkezett Kánaánba, az ugyebár kb. 3200 éve volt. Aztán kb 1300 év múlva elhagyták (szó sem volt elüldözésről!), hogy rákos áttétként "beépüljenek" más népek "szervezetébe". Mert akkor az tűnt "kifizetődőnek". És be is jött...

sugerabugera 2010.03.27. 19:29:53

Ha én zsidó lennék, elgondolkoznék, hogy mi a facért utálnak minket több ezer éve.

Analyzer 2010.03.27. 19:57:40

@tomsawyer: szoval az CSAK hatasvadaszat, es nem azok a betegek, akik erre biztatjak oket: egy nep. ertem. (nemhiaba vagyok ilyen okos)
valoban szanalmas, amiket irsz. mindegy, en Veled ellentetben valoban nem fogok leallni itt osztani az eszt. szep estet!

-Tom- 2010.03.27. 20:51:25

@egy maréknyi dollár: Megtisztelsz, nem tudom hol írta ezt a Gájricsi Dezső, de amilyen hülye vadmagyar bárhol elköphette...:D
Nem tervezem abbahagyni, sőt. Még másfajtát is akarok írni, csak úgy...Ha összejön.

Innen jelezném, hogy első kommentemben, gájricsi dezsőként kihagytam egy szót és ez a mondat rovására ment: tehát minden "ember" egyenlő...című elcsépelt frázisra, és műsorszórásra mertem célozni ott.

-Tom- 2010.03.27. 20:59:49

@Analyzer: Nem figyelsz.
Több kommentem arról szólt, hogy pontosan annyira elítélem ezt a fajta megmozdulást, hatásvadászatot, értelmetlen és torz elgondolást, mint a másik oldalét, ami gyakorta ugyanilyen minőségben "beteg".

És amikor bármilyen törvénytelenségnek a bagatelizálásról, vagy tagadásáról beszélek, akkor nem kiemeltem a JELENLEGI politikáját az annó áldozattá vált népnek éltetem, vagy támogatom. Hanem egy tendenciáról beszélek, általánosságban, jogelméleti, és társadalom -pszichológiai aspektusban. Nem tudom egyértelműbben írni.
Elméleti kérdésről beszélek.
Aztán gyarkolatban leírtam, hogy konkrétan egyébként elítélem mind Izrael jelenlegi poltikáját e téren, mind a Palesztin választ erre.
Ahol "az áldozat nem kap menlevelet a jogtalanságra" részt taglaltam, ott pl. erről volt szó.
Ne haragudj, de úgy vélem párszor ezt kifejtettem már, nem tudom jobban vagy világosabban írni. Így maradjunk annyiban talán nem értünk egyet, vagy elbeszélünk egymás mellett, végzetesen. Így jártunk. Ez van.

Kandabula 2010.03.28. 16:28:25

Mint mondtam volt: Napóleon márpedig nem volt!

Chalabre 2010.03.29. 23:53:33

Én azt látom, hogy A Holokausz című mű a mesék, kitalált történetek sorába tartozik. Akkor ennek mi köze a Holokauszttagadáshoz? A képen be van állítva a kreált sztorik sorába. Nem pedig kiemelve onnan és a based on a true story könyvek közé helyezve.

Ez nekem kifejezetten Holokauszttagadó reklám. Annak viszont még ötletes is.

Chalabre 2010.03.30. 00:05:25

Én azokat a kis betűket ott az alján biza észre nem vettem, úgy elvésztek. De most már ideje lenne hallani a többi nép sirámairól is. Mikor hányan haltak és miért máig is sajnos.

ancsur24 2010.03.30. 14:59:54

@Pikszi: Lehet nincs Hamupipőke, de az én polcomon meg ilyen könyvek nincsenek. És volt, ahol én láttam gyerekkönyveket is...

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.03.30. 21:58:51

Nagyon ötletes ez a plakát! A kreativitást díjazom, de szerintem ez így ebben a formában pont a másik irányba sült el.

@Chalabre: Látod van abban valami amit mondasz. Én már legszívesebben egy ilyen dologról sem hallanék többet, nem jó ilyenekre gondolni. Bár az elég elgondolkodtató és megalázó a Magyarokra nézve, hogy Magyarországon holokauszt emléknap van, erről pedig mélyen hallgatnak:
www.youtube.com/watch?v=JX_fjDCQ448

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2010.04.07. 22:16:24

visszatérve a hirdetésre:
szerintem az az alapvető baj, hogy ez nem az a téma, amiben plakátokkal lehet meggyőzni embereket.
itt is zavaros, hogy tulajdonképpen mi lenne a cél - menjek el a múzeumba? győzzek meg egy holocaust-tagadót? vagy ha az vagyok, jöjjek rá, hogy nem kéne?

daigoro 2010.04.08. 11:32:38

@chimie: Milyen érdekes, hogy itt egyszer sem hangzott el az az egyébként dilettáns komment, hogy mindegy milyen a plakát, csak beszéljenek róla. Tökéletesen igazad van: reklámkampány hatására ebben a témában senki nem fogja megváltoztatni a véleményét. A cél itt kivételesen valóban az, hogy beszéljenek róla.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása