Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szexista-e az óriás nylon harisnya?

Nagy figyelmet kapott március elején az éppen nőnapon megnyitott, a női innovációkat bemutató köztéri kiállítás, amely az Ariel Liquitabs támogatásával, annak bevezető kampányához kapcsolódva jött létre. Kilenc hatalmas köztéri szobor került a Gödör mellé, ahol egy hatalmas gőzölős vasalótól kezdve a gigantikus, nylon harisnyás lábon, egy megarúzson át, egy hatalmas mosógépig bezárólag mindenféle vívmány látható volt, ami a nők életét könnyebbé tette. Már épp kezdett feledésbe merülni az egész, amikor egy csapat ceus diák újra a kiállításra irányította a figyelmet. Ők ugyanis hímsovinisztának és szexistának kiáltották ki azt, és egy tüntetést szerveztek a Gödörhöz.

Mindezt arra alapozva, hogy a kiállított tárgyak egysíkúan mutatják be a nőket, és sminkelő háziasszonyokként ábrázolják őket. Erről talán senki nem is tudott volna, ha az index nem karolta volna fel a megmozdulást, amelynek főhőse szinte azonnal mémmé vált. A kicsit talán túl lelkes kislány akarata ellenére csak jót tett a kampánnyal, hiszen azóta nekem is már vagy négyen küldték el a videót, amin inkább magának és az általa képviselt ügynek árt (Váccpávör címmel már egy kis remixet is kaptam). Bár értem a gondolatmenetét, szerintem ez azért így erős túlzás, hiszen egy mosóportól mégsem várható el, hogy a háztartási eszközöket kihagyja a nők életét könnyebbé tevő tárgyak listájáról. Ráadásul a kiállítás kurátora is egy nő volt, aki talán nem vádolható hímsovinizmussal. Ti láttátok már a kiállítást? Mit gondoltok róla? Ti mit nem tettetek volna ki, és mit hiányoltok a tárgyak közül?

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr301902834

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vacpaör 2010.04.08. 12:46:20

Ujjé, a Gödörben nagyszerű! Nőnapon nyílik ott egy kiállítás tárgyakkal, amelyek az elmúlt száz évben megkönnyítették a nők életét. A feministák a kiállítás témájára fittyet hányva demonstrálni kezdenek a nő szerepének félremagyarázásával okozott társa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iqsamp 2010.04.08. 17:35:38

@attila1: ja csak közben a feminizmus nem veszi figyelembe, hogy a férfiak és nők különböznek! egyenlőek akarnak lenni, amikor ez fizikai képtelenség. Félreértés ne essék én nem azt mondom, hogy az egyik nem jobb a másiknál, hanem azt hogy MÁS. Más dolog az önmegvalósítás és más dolog, hogy a nők férfi szerepekre törnek.

és köszönöm szerintem egész jól értem én ezt az egészet

AncsaT · http://ancsat.blogspot.com/ 2010.04.08. 17:40:23

@iqsamp: "itt azzal van a probléma, hogy a nők megpróbálnak férfivá válni, megtagadják saját női identitásukat és ez senkinek sem jó"

Nem megpróbálnak, hanem van, hogy muszáj nekik. Apu elvesztette az állását, anyu az egyedüli családfentartó, gyerekek enni kérnek, rezsit fizetni kell. Apu marad otthon GYES-en, anyu meg doglozik látástól mikulásik. Lehet, hogy tényleg nem jó nekik. (Bár van apuka, aki élvezi, hogy a gyerekekkel lehet, és karrierista nőkről is hallani.) De ez egy adott helyzet, amihez alkalmazkodnak. Anya fáradtan hazajön, és leül elolvasni az újságot. Apa valószínűleg nem fogja csesztetni, hogy miért nem főz vacsorát, mert addigra már megcsinálta. Egyikük sem akarja "megtagadni az identitását", hanem csak élni akarnak. Ráadásul az identitásuk nem "konyhatündér" és "macsó-picsa", hanem "felelős szülő", "kiskeresetű dolgozó", "szociálisan rászoruló", "szeretett házastárs", stb. ha ők határozzák meg, és nem te skatulyázod be őket.

attila1 (törölt) 2010.04.08. 17:41:32

@iqsamp: "Más dolog az önmegvalósítás és más dolog, hogy a nők férfi szerepekre törnek."
Például? száz éve nők egyetemre sem járhattak. Biztosan elhangzott ez az "érv" akkor is. Csak értelme nem volt.

"nem azt mondom, hogy az egyik nem jobb a másiknál, hanem azt hogy MÁS"
erre írtam, hogy nem a fanatikusokkal kell példálózni, hülyék mindenhol vannak.

iqsamp 2010.04.08. 17:43:11

@AncsaT: és nem érzed, hogy ez nagyon természetellenes?

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.08. 17:43:14

@AncsaT: Óriási csúsztatás: ez a tendencia nem a kényszerhelyzetben lévőkre jellemző (őket nem is cseszteti senki azért, hogy túlélnek, ahogy tudnak), hanem a jólétbe és az unalomba belehülyült önmegvalósító nők generálják.

attila1 (törölt) 2010.04.08. 17:44:51

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka: lehet, hogy azért mert gyenge ember vagy és félsz az olyan nőtől, aki egyenlő partner lenne.

samyy 2010.04.08. 17:44:55

a csaj miket mond, meg hogy játsza a fejecskéjét. megbüntizném :D

attila1 (törölt) 2010.04.08. 17:46:06

@Rajmond: minek, anélkül nem tudsz "baszni, mint állat"?

iqsamp 2010.04.08. 17:46:15

@AncsaT: megint megpróbálsz félreérteni.. ki mondta, hogy a főzés női munka? természetes, hogy a házimunkát fifti-fifti alapon kell szétosztani. Hahó ez a 21. század!!! de könyörgöm szoptatni nem tudok! egy gyereknek anyára van szüksége legalább az első 12 hónapban...

Publius Decius Mus 2010.04.08. 17:48:06

Vahuaccpávör Dorottya, 60 éves leszel mire rájösz, hogy a feminizmusnak az a fajtája amiben hittél átvert téged. Nem fogod érteni, hogy a számodra buta szomszéd néni, aki kitartott az átlagos férje mellett, mosott, főzőtt, takarított és nem járt Mexico-ban sem 17-szer mint te, az miért olyan kiegyensúlyozott. Talán feltűnk majd a 3 gyereke akik jönnek hozzá töltött káposztára és hozzák az unokáit is. És a néni téged fog sajnálni.

iqsamp 2010.04.08. 17:48:56

@attila1: AncsaT legalább felvállalja, hogy nő és nem bújik férfinév mögé...

iqsamp 2010.04.08. 17:52:27

@Publius Decius Mus: erről beszélek én is, sőt én már azt se várom el, hogy mossanak, vasaljanak vagy takarítsanak rám. de a férfi női szerepeket nem kéne basztatni

AncsaT · http://ancsat.blogspot.com/ 2010.04.08. 17:54:57

@teljesenertelmetlen: "ez a tendencia nem a kényszerhelyzetben lévőkre jellemző ... hanem a jólétbe és az unalomba belehülyült önmegvalósító nők generálják"

Na és? Ez a feminizmus. Ne te mondjad meg, hogy egy X nő 10 gyereket akar-e szülni, és boldogan istápolni egy gigantikus családot, vagy inkább egy multinacionális vállalat csúcsvezetője lenne, és boldogan irányítana egy gigantikus céget!
A baj ott kezdődik, ha valaki (pl. egy pasi, mondjuk te) eldönti, hogy az összes nőnek az első modell a jó, vagy egy másik valaki (pl. egy idióta fapiccsa) eldönti, hogy csak a második vállalható a nőknek. Az egészséges feminizmus azt mondja, hogy ezt bízzuk a nőkre. Majd egyenként eldöntik, hogy nekik maguknak melyik felel meg. Vagy választanak egy harmadik modellt.
Te mit szólnál, ha helyetted eldöntené valaki, hogy egy férfi csak hazáját fegyverrel szolgáló katona lehet? Pedig te atomfizikus, mélytengeri búvár, vagy pedig zeneszerző szeretnél lenni. De az a "férfiszereptől" idegen, tehát ha nem mégy a seregbe, akkor téged ki kell rekeszteni, megalázni, stb.

attila1 (törölt) 2010.04.08. 18:00:21

@iqsamp: és az előbb még azt írtad, hogy "köszönöm szerintem egész jól értem én ezt az egészet". Jót nevettem rajta.
Semmi gondom a nemi identitásommal, köszönöm szépen, de nem nagyon bírom az erőszakosan buta embereket, akik ezzel másokat szívatnak. És igen, extrém esetekben a nők elleni diszkrimináció pont olyan rasszizmus, mint a többi.
Persze lehet, hogy komolyan azt hiszed, nő vagyok (mert hogy nem létezik, hogy ne értsen veled egyet minden férfi ebben a kérdésben), akkor viszont zseniális mondatodon "köszönöm szerintem egész jól értem én ezt az egészet" még jobban nevetek.

Publius Decius Mus 2010.04.08. 18:01:10

@AncsaT: "Na és? Ez a feminizmus. Ne te mondjad meg, hogy egy X nő 10 gyereket akar-e szülni, és boldogan..."

Itt a bibi. Nem vetted észre, hogy totál szabadság van? Én pl eszarom, hogy X nő mit kezd az életével. Legyen főigazgatóelnökkirály. Nem tudnám megakadályozni, de nem is akarnám. Másrészt Darwin nagyon szigorú az ilyenekkel és én igyekszem még időben szólni.

iqsamp 2010.04.08. 18:02:04

@AncsaT: ezzel az utolsó bejegyzéseddel még egyet is tudnék érteni, mert tényleg ne a pasik mondják meg, hogy mit csináljanak a nők, de ..

megfordult már a fejedben hogy a feminista ideák hatására a nők tömegével választanak olyan szerepet maguknak az életben amelyekben nem boldogok? pl nem túl sok boldog csúcsvezető nőt ismerek.. másképp vagyunk huzalozva és ezt tudomásul kéne venni
(ami nem azzal egyenlő, hogy ne legyenek csúcsvezető nők, csak azt, hogy ne ez legyen az általános cél)

attila1 (törölt) 2010.04.08. 18:02:04

@takácsalfréd: akkor kezet foghattok. Persze két hülye az még mindig csak két hülye és nem egy okos.

attila1 (törölt) 2010.04.08. 18:04:40

@iqsamp: "nők tömegével választanak olyan szerepet maguknak az életben amelyekben nem boldogok"
akkor megszívta. Van ilyen. Minden felnőtt viselje a döntései következményét, akkor is ha az rossz. Egyébként tömegével vannak nem boldog férfiak és nők mindenféle helyzetben. A boldogság nem jog, csak egy lehetőség.

neurotikk! (törölt) 2010.04.08. 18:04:59

@Terézágyú: Te mint szakerto, segitenel valaszolni egy kerdesre?
Faj a sotetseg?

Ha nem ismered a temat akkor minek beszelsz rola hatarozottan? Neked nem sul le a bor a kepedrol, hogy ekkora okorseget kiabalsz a kispadrol?

Mibol gondolod hogy feministanak kell lenni ahhoz, hogy aki sokat mozgott vagy mozog kulfoldiek koreben, esetleg a temaban amiben erdekelt es otthon van foleg nem magyarul beszel, a szoveg amirol sokat beszel angolul nem jon azonnal magyarul? Lathatoan neked errol halvany pici fingocsakd sincs. De osztod az eszt nagy hangon.

Aki mar tapasztalta az tudja, amit eloszor vagy gyakran nem az anyanyelven tanulmanyoz, nem az anyanyelven beszel rola fokent, annak sokszor alapveto szavak sem ugranak be azonnal magyarul. Van aki igy reagalja le, van aki ugy. Ha bamban nezett volna a kameraba mig keresi a szavakat akkor most azon lovagolnatok.
Velem mar elofordult, viccesnek tartottak az ismeroseim, hogy nehezen beszelek olyan temarol amirol ritkan beszelek vagy olvasok magyarul, de ok legalabb nem voltak tahok.

Inkabb maradjunk olyan temanal amihez pici lovesunk van legalabb.

iqsamp 2010.04.08. 18:07:12

@attila1: nem tudom, hogy nő vagy e vagy férfi, de két heregolyóval többem van az biztos

amúgy meg örülök, hogy jól mulatsz a nézeteimen, de se hímsoviniszta se homofób nem vagyok és vedd észre hogy te viselsz szélsőséges nézeteket

Publius Decius Mus 2010.04.08. 18:10:26

@neurotikk!: Ebből csak az látszik honnan töltötték az agyát tele baromságokkal. Nem a saját gondolatait mondta, hanem egy angolszász ideológiát idézett.

Én éltem angliában és a nemek harca egészen durva itt-ott. Kezdve azoktól a kluboktól ahova nő (vagy esetleg férfi) be sem teheti a lábát, egészen a másik nem általános gyűlöletéből adódó erőszakos cselekedetekig. Persze alapszinten csak egy beteg piszkálódás van köztük.

AncsaT · http://ancsat.blogspot.com/ 2010.04.08. 18:11:07

@iqsamp: "...ki mondta, hogy a főzés női munka? természetes, hogy a házimunkát fifti-fifti alapon kell szétosztani. Hahó ez a 21. század!!! de könyörgöm szoptatni nem tudok! egy gyereknek anyára van szüksége legalább az első 12 hónapban..."

Senki nem kérte tőled, hogy szüljél gyereket. De ne kényszeríts erre te se nőket. Ha akar, szüljön, de ha úgy érzi, hogy az életét másképp képzelné el, akkor bízd rá. Tőled se várja senki, hogy menjél a dzsungelba fát vágni, mert az felel meg a nemi szerepednek. Lehet, hogy 50 év múlva irigyli majd a szomszéd nénit. De lehet, hogy a szomszéd néni irigyli majd őt. Ezt te HELYETTÜK nem tudod, és nem is fogod tudni 50 év elteltével sem eldönteni. Mégegyszer mondom, ez a feminizmus lényege, hogy a nők választhassanak, nem pedig az, hogy mind egyfajta (férfi) életmódot éljenek.

Egyébként árulkodó mondat volt, hogy a nők férfi szerepekre "törnek". Lehet, egyfajta "félelem" mondatja ezeket veletek. Féltek, hogy felborul a világnak az a rendje, amit megszoktatok és kedveltek. Nem kell tőle félni, illetve lehet, de ez egy folyamat, amit nem lehet megállítani. Okosabb alkalmazkodni hozzá. Ahhoz, hogy sokkal-sokkal színesebb lesz a világ, sokfélébb. Persze megnyugtatásul mondom, a nőknek elég nagy százaláka jól érzi magát a hagyomásnyos szerepkörben. Csak legyen meg rá a lehetőségük. Ha egy férj el tudja tartani a családját egyetlen fizetésből, sok feleség fog otthon maradni. Állítom.

Most pedig bocs, felfüggesztem a postolást, el kell mennem, elhozni a gyereket a szakkörről.

attila1 (törölt) 2010.04.08. 18:12:07

@iqsamp: neked négy van? Ez olyan lehet, mint a 30 ujjal született kínai kisfiú. Őt már megműtötték, csak mondom...

"te viselsz szélsőséges nézeteket" amikor konkrétumra kérdeztem, egyszer sem válaszoltál semmit, csak előjöttél ezzel a nő vagyok-e dumával. Ez a "te viselsz szélsőséges nézeteket" egy szinten van a te mindent értesz kijelentéseddel.

attila1 (törölt) 2010.04.08. 18:16:38

@iqsamp: egyébként "AncsaT" 18:11:07-kor elég jól kifejtette, mit gondolnék a témáról. Ez meg minden, csak nem szélsőséges.

Publius Decius Mus 2010.04.08. 18:17:55

Ahogy a semüveges csajmondta a szociális feminizmusnak volt értelme. De a mai már a nők legfőbb ellensége. Nem összetéveszendő a mai élet kötelező rugamasságával a nemek részéről. De aki azt hiszi, hogy mindent lehet az elfelejti hogy ára is van.

iqsamp 2010.04.08. 18:21:41

@AncsaT: na ettől az érvtől mászok a plafonra... szülésre 'kényszeríteni'. mintha a gyermek nem a világ legnagyobb áldása lenne! milyen anya vagy már? nem szereted a gyerekedet? Nem a gyereked a legnagyobb örömöd az életben?

iqsamp 2010.04.08. 18:23:32

@attila1: na pont az a baj, hogy nem látod hogy ez szélsőséges

iqsamp 2010.04.08. 18:25:50

@Publius Decius Mus: sajna ezt az árat a férfiak ugyanúgy megfizetik mint a nők.. egyre nehezebb normális csajt találni, akinek a család van az első helyen és nem a karrierje

ezért is pártolom azt, hogy a kormány sürgősen reformálja meg a részmunkaidős foglalkoztatást..

attila1 (törölt) 2010.04.08. 18:32:52

@iqsamp: Ha neked AncsaT hozzászólása "szélsőséges", akkor egy "modern nyugati" világban remélem te leszel a lúzer a szopóágon. Megjegyzem, azt sem írtad meg, miért lenne "szélsőséges". Igaz ha jól emlékszem másra sem nagyon válaszoltál.

Dekatlon 2010.04.08. 18:40:15

03:13 Jáháháhá, what's power, azt az X lábú, modorosan affektáló mindenit, a ráérő libájának. :)

iqsamp 2010.04.08. 18:44:16

@attila1: na ez a baj veled én semmi rosszat nem kívánok neked, te viszont mindenkinek szar életet szeretnél aki nem ért veled egyet. ez pont a szélsőség definíciója

amúgy ha visszaolvasod a kommentjeimet rengeteg konkrétumot is írtam.. a legutolsót AncsaT-nek

intercisa 2010.04.08. 18:44:40

biztos le leszek hülye hím sovinisztázva, de amikor ilyeneket olvasok, hogy a nők jól döntsék el, hogy szarjanak a „tipikus” női szerepekre és ne szüljenek hanem csináljanak karriert akkor, mindig elképzelem ahogy 100 év múlva mikor ez baromi felvilágosult nyugat kihal, mennyire fognak röhögni a keletiek akik szarnak erre a felvilágosult feminista baromságra, mikor csak be kell sétálniuk a kihalt országokba… nagy királyság lesz… tudom hülye vagyok, meg a keletiek elnyomják a nőket meg szemét disznó vagyok stb. ,de azért elgondolkodtató…

attila1 (törölt) 2010.04.08. 18:45:54

@iqsamp: én nem a személyes életedben kívántam rosszat, találj magadnak feleséget, akinek pont az a jó, amit te akarsz tőle. De másoktól ne vedd/vitasd el a választás jogát. Te ezt teszed, és EZ a szélsőség definíciója. Ha eddig senki nem mondta volna...

iqsamp 2010.04.08. 18:49:51

@attila1: melyik kommentemben vitattam el a választás jogát? olvasd már vissza a 18:02-est!!

iqsamp 2010.04.08. 18:52:03

@attila1: annyira tipikus.. akkor beskatulyáztál, amikor megmondtam a véleményem a gender tanszékről. nem is figyeltél oda arra hogy miket írtam.

attila1 (törölt) 2010.04.08. 18:54:24

@iqsamp: ezt szélsőségezted le az előbb:
"Lehet, hogy 50 év múlva irigyli majd a szomszéd nénit. De lehet, hogy a szomszéd néni irigyli majd őt. Ezt te HELYETTÜK nem tudod, és nem is fogod tudni 50 év elteltével sem eldönteni. Mégegyszer mondom, ez a feminizmus lényege, hogy a nők választhassanak, nem pedig az, hogy mind egyfajta (férfi) életmódot éljenek."

ettől kezdve miről beszélsz?

Plumper 2010.04.08. 19:49:50

A nő nem csak nylonharisnya!
hanem segg, comb, csöcs is! :-DDDDDD
hozzá pedig egy hülye fej.

A Sün 2010.04.08. 19:53:59

Rajmond! Csak hogy tudd b@szni, mint állat: a zene:
www.youtube.com/watch?v=BuJaoVfUihA

tommygun 2010.04.08. 20:01:22

@AncsaT: "Lehet, egyfajta "félelem" mondatja ezeket veletek. Féltek, hogy felborul a világnak az a rendje, amit megszoktatok és kedveltek."

Az a baj ezzel kedves Ancsa hogy az a világrend is felborul amit a magadfajta nők is megszoktatok és kedveltek. Magyarul: Nyugat-Európa szép lassan ki fog halni, ez demográfiai tény, és persze nem lehet az elöregedést és a nyugdíjkasszák előre borítékolható csődjét egyedül a feminizmusra kenni, de azért oroszlánrésze van benne. Mégpedig azáltal, hogy megteremtette ezt a magadfajta nőtípust, aki azt hiszi hogy az élet nem áll másból csak függetlenségből. Ezt én tökre megértem, mert jó dolog csini rucikat venni a nehezen megkeresett pénzből és nyáron görögbe menni a barinőkkel, csak sajnos a mostani állapot nem kárpótol majd akkor amikor öregen a kukából kiszedett joghurtospohár kinyalása lesz az ebéded és senkid, de senkid nem lesz az égvilágon.

Publius Decius Mus 2010.04.08. 20:06:49

@attila1: A nők választhassanak? Ki akadályozza meg őket? Innentől kezdve a feminizmus értelmetlen. Te meg azt hiszed, hogy aki jószándékuan szól, hogy rá fognak b@szni az antifeminista és hülye. Ha te ebben látsz fantáziát, az a te bajod. vácuápávör

AncsaT · http://ancsat.blogspot.com/ 2010.04.08. 20:08:28

@intercisa: "...de amikor ilyeneket olvasok, hogy a nők jól döntsék el, hogy szarjanak a „tipikus” női szerepekre és ne szüljenek hanem csináljanak karriert akkor, mindig elképzelem ahogy 100 év múlva mikor ez baromi felvilágosult nyugat kihal..."

Nem csak az a módszer létezik, hogy csadorba dugjuk a nőt, és megerőszakoljuk, amíg teherbe nem esik. Ahány kiskorú gyermeket nevel otthon, kapja meg annyiszor a minimálbért. Ha a gyereke felnő, és dolgozik, a gyerek fizetésének negyedével megegyező összeget adjunk neki is. Hm... nem is lenne rosz "karrier". Hidd el, a nők maguktól választanák ezt a lehetőséget, és szülnének 5-6 gyereket.
Egy nő azért lesz "családanya", mert ez kívánatos életpálya a számára, nem pedig azért, mert valaki bemagyarázza neki, hogy ez a dolga. Tegyük vonzóvá számára a lehetőséget. Nem mondja senki, hogy "szarják le a női szerepet", nem. Azt mondják, hogy olyan szerepet vállaljanak magukra, amiben jól érzik magukat.
Megint a katonasággal példálózom, de érdekes módon, azt meg lehetett szavazni a parlamentben, hogy ne legyen kötelező minden pasinak katonai szolgálatot teljesítenie, csak annak, aki ezt szeretné, és azokat is jól meg kell érte fizetni. De hát nem "attól leszel felnőtt fiam!", meg "nem férfi aki még nem volt katona", és "ott majd embert faragnak belőled"? Miért nem akartok megfelelni a férfi nemi szerepeteknek? Ja, hogy úgy érzitek, eb@sznátok éveket az életetekből? Egyenruhában sárban fetrengeni és konzervkaját zabálni nem élvezet nektek? Képzeljétek, szaros pelenkát cserélni sem minden nő szeret. És nem mindegyik akar az életéből éveket erre áldozni. És mi lesz, ha a keletiek nem várják meg, amíg kihal az ország, és hamarabb jönnek? Ki fogja őket megállítani? (Csak a szimmetria kedvéért: ...biztos le leszek hülye "nősténysovinisztázva"... és igazatok is lesz.)

mezítlábasfellebbezés 2010.04.08. 20:17:18

Én kitettem volna egy levél fogamzásgátlót. Ez is felszabadította a nőket valamilyen szinten. A vasccapáuvör nagyon gáz. Én kifejezetten utálom az idegen-nyelven-tanulok/éltem-kint-egy-évet ésmárnamistudokmagyarul embereket. Affektálós, ál-akcentusos picsa.

Plumper 2010.04.08. 20:20:00

@m.maria: szerintem gáz a porszívó. ne kerüljön rá sor, inkább sör. ezért aztán kötelezően ajánlott a fogitabi, ha nem akar a kiscsaj porszívóztatni idő előtt.

Dr Kangörény 2010.04.08. 20:21:39

@AncsaT: Te egyszerűen beteg vagy. Milyen kifacsart logika alapján tudod összevetni a gyerekszülést másfél év börtönnel, amit csak azért kaptál, mert férfinak születtél?

Baszki, gyereket szülni nem muszáj, attól még teljes értékű ember vagy, viszont a sorkatonaságnál nem volt választási lehetőség.

Ami a "fizessen a társadalom-akkor szülök gyereket" idiotizmust illeti: aki az általad felvázolt feltételekkel akar csak gyereket szülni, annak kifejezetten megtiltanám a szülést.

Ezzel az igénnyel te magad skatulyázod be magad a szülőgép szerepébe.

Te nagyon buta vagy.

Sikonya Gyula 2010.04.08. 20:28:26

Vaccpáörr, ez üt, mint az ipari áram!

Plumper 2010.04.08. 20:31:21

@m.maria: semmi különös, csak a porszívóról és a fogamzásgátló tabi együttes említéséről (utóbbi hanyagolásáról) az abortusz jutott eszembe - tudod, a "porszívó".:-)

iqsamp 2010.04.08. 20:43:04

nekem @AncsaT: én nem akarok éveket elbaszni az életemből katonasággal

remélem te se akarsz 'elbaszni' éveket az életedből gyerekneveléssel..

valóban tökéletes párhuzam
te tényleg ne nevelj gyereket

justaman · http://mediatio.blog.hu 2010.04.08. 20:47:39

@Rajmond
Goldfrapp: Ooh la la

magnet:?xt=urn:btih:AC547FJH3SQJH2VYHUEMJKJHMTMA33L4

AncsaT · http://ancsat.blogspot.com/ 2010.04.08. 20:47:44

@Kangörény_: Ezt magamtól idézem: "...biztos le leszek hülye "nősténysovinisztázva"... és igazatok is lesz." Ne csak olvass, értsd is meg!

És én tüntetőleg nem minősítelek téged, azt megteszi helyettem a hozzászólásod.

A katonaság nem börtön. Vagy ha az, akkor a GYES is az. Be vagy zárva egy életformába, a pelenkák, gyermekorvosi rendelők és a többi kismama közé. Hallottál már depressziós kismamákról? Belehülyülnek, hogy a szokásos életmenetüket fel kell adniuk, és a nap nagyobb részében pontosan meg van szabva, hogy mit kell csináljanak. Pontosan mint a katonaság esetében.

A "fizessen a társadalom-akkor szülök gyereket" idiotizmus? Ezt úgy hívják, hogy közgazdasági szabályzó. Anyukád kapott unánad GYES-t? Akkor csak a pénzért szült téged? Valószínüleg nem, de ha ez nincs, lehet később születsz meg néhány évvel, és nem tudom hány testvéred van, de lehet, akkor kevesebb lenne.

Ha azon sírtok, hogy mi nők rá fogunk b@szni, mert kevesebbet szülünk, akkor elárulom, hogy a férfiak ugyanúgy. Nekik se lesz ki fizesse a nyugdíjukat. És a szülésről nem egyedül a nő dönt, hanem megbeszéli a párjával. Valószínűleg az sem óhajt majd 10 gyereket, ha kétségei vananak afelől, hogy fel tudja őket nevelni tisztességben. A pasik sem akarnak nyomorogni, és bevállalni annyi gyereket, amennyi már komoly diszkomfort érzést okozna nekik. Pedig attól "gyarapodna a haza". Ez olyan kényelmes, a terhek nagyobb részét, és a felelősséget is a nőkre rakni és ledorongolni őket, hogy nem lelkesednek érte. Miért nem olvasok itt olyan hozzászólásokat, hogy "a nő maradjon otthon gyereket szülni és majd mi férfiak napi 16 órát dolgozunk, hogy legyen miből felnevelni a sok kölyköt". Nézz meg felméréseket, hogy hány órát dolgozik egy "átlag férfi" és egy "átlag nő" munkahely + otthoni műszak összesítésében. Meg mennyit foglalkozik a gyerekeivel. A híresen családszerető olaszoknál mérték, hogy egy férfi napi 1 (!) órát tölt a gyerekeivel. (Átlag, benne van az is aki külön él és 0 órát, mielőtt hülyeséget mond rá valaki!)

Plumper 2010.04.08. 20:51:19

@AncsaT: a dolog egyik oldala az anyagiak.
a másik, hogy biztosan bevállalják-e a gyerekeket a "párok", ha lehet, hogy pár év múlva legszívesebben legyilkolnék egymást? vagy a csókának szexhiánya van más nők felé. vagy a nő egy idő után fiatal fütyit keresne magának (MILF).

Pista bá 2010.04.08. 21:10:38

Jó a tiltakozó kisleány, sunáznám.

Pista bá 2010.04.08. 21:11:48

(már persze ha utána hozna egy sört :))

jack001 2010.04.08. 21:18:32

a probléma az, hogy a férfinak nincs választása, ha a nők nem akarnak szülni, akkor sem mondhatja azt, hogy na majd én! szóval így azt játszani, hogy majd én eldöntöm, mit akarok enyhén szólva hülyeség. azt a férfit sem szereted, amelyik úgy dönt, hogy csak csinálni szereti a gyereket, foglalkozni vel már nem. na ilyen egy feminista picsa is.

AncsaT · http://ancsat.blogspot.com/ 2010.04.08. 21:24:01

@iqsamp: "én nem akarok éveket elbaszni az életemből katonasággal remélem te se akarsz 'elbaszni' éveket az életedből gyerekneveléssel.. valóban tökéletes párhuzam te tényleg ne nevelj gyereket"

Már késő, nyolc éves elmúlt.

És remélem, soha nem lesz rá szükség, hogy neked kelljen fegyveres támadók ellen megvédened őt, meg az országot, mert rád úgy tűnik nem lehet számítani. Másban lehet? Neked van gyereked? Pelenkáztad, fürdetted naponta többször? Ringattad a karodban fél éjszakán át, mikor fájt valamije és egyfolytában üvöltött? Rágtad tövig a körmöd a gyerekorvosnál várva órákat, míg bejutottál vele és közben nem tudtad, hogy mi baja van?

Egyébként már megint ott tartunk, hogy te akarod megmondani, ki neveljen gyereket és ki ne. Ennyi erővel parancsot adhatsz a napnak is, hogy süssön, vagy ne süssön. Hidd el, mi nők ezt el tudjuk, és el is döntjük nélküled. Pontosabban nem veled fogjuk megbeszélni. Döntsél csak a saját gyerekeid vállalásáról. De ezt már kérdeztem az előbb, hogy te magad gondoskodsz-e róla, hogy legyen aki járulékokat fizessen a nyugdíjadért.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.04.08. 21:24:21

nem tom ez a csajszi nekem kicsit túl tudálékos, én nem fognám fel ilyen tragikusan a dolgot, most hogyha az a tendencia, hogy az esetek többségében a nők mosnak, rúzsoznak,és hordanak nylon harisnyát, akkor mi ezzel a gond?

én őszintén szólva örülök neki,hogy nem kergetik identitászavarba a gyerekeket,és nem böszme szőrös férfiláb figyel a harisnyában...

akinek nem inge, nem veszi magára, de szerintem ez egy abszolút korrekt ábrázolás..

Plumper 2010.04.08. 21:38:32

@AncsaT: az elvesztegetett évekre, és a krumplihámozásra gondolsz, meg a kiskatonák szívatására, amit úgy neveztek, hogy honvédség?:-P

Theremin 2010.04.08. 21:45:52

@AncsaT: Mindent értek:
Magamról

AncsaT
Kedvenc söröm a Stella Artois. Bírom a horror filmeket. Szoknya helyett térdnadrág, harisnya helyett zokni, semmi smink, sok gyümölcs, úszás, tajcsi, jóga.

AncsaT · http://ancsat.blogspot.com/ 2010.04.08. 21:53:18

@Plumper: "a dolog egyik oldala az anyagiak.
a másik, hogy biztosan bevállalják-e a gyerekeket a "párok", ha lehet, hogy pár év múlva legszívesebben legyilkolnék egymást?"

Persze, igazad van. Itt nagyon leegyszerűsítjük a dolgot, amikor csak egy szempontot ragadunk ki. Ha azt a problémát tekintjük, hogy kevés gyermek születik, akkor az sok tényezős egyenlet. Először is nem egy-egy konkrét nő mérlegeléseiről van szó, hanem a szülőképes korosztály motivációiról.

Csak egy tényező, hogy a gyermekvállalás milyen változást hoz az anyagi helyzetben. De nem elhanyagolható, hisz mindenki ismeri a példát, hogy bizonyos réteg, igen rossz szociális helyzetben, nagy számú gyermek szülésére vállakozik. Nekik, akik a munkanélküli ellátásból is kiestek, a gyermekek után járó szociális jutatások felfelé húzzák az életszínvonalukat. (Persze van egy etnikai, szociokulturális hátterük is, amiben a sok gyermek számít a normálisnak, és a nyomor is megszokott.) A magas beosztású, jól kereső nők, összességében, statisztikailag, kevesebb gyermeket vállalnak, mert az anyagilag hátrányosan érintené őket. Lehet azt mondani, hogy milyen "szemetek", de ez akkor is tény. Ha szidod, azzal még nem változtatsz rajta.

Másik tényező az anyagi biztonság mellett lehet az érzelmi biztonság. A párkapcsolatban élő nők több gyermeket vállanak, mint az egyedülállók. Ugye ezt se kell magyarázni. Ők is szemetek? (Asszonynak kötelesség, lánynak dicsőség?) Mintha itt nagyobb megértéssel lenne a társadalom. Pedig ugyanúgy a biztonság hiányáról van szó.

Háborúk idején is kevesebbet szülnek a nők. A fizikai biztonság hiányzik nekik. Gazdasági válságban is kevesebbet szülnek. Járványok, éhinség idején is. Milyen meglepő. Szeretnénk, hogy több gyermek szülessen? Teremtsünk olyan körülményeket, hogy a nők "biztonságban" érezzék magukat. Igen, adjunk több pénzt annak aki otthon marad a gyermekkel. Tartsuk össze a családokat, a kulturális háttér, a közerkölcs, jogi szabályozás, média, filmek, tvjátékok, stb. által közvetített hatások segítségével.

Adjunk megbecsülést a nőknek. Meg sem kell várni, hogy anyák legyenek. Mondjuk egy lépés lehet az is, hogy nem fapicsázunk le egy lányt, mert nem tetszik, ahogy nyilatkozott a kamerának. Meg nem írunk ilyet, hogy de megb...nám. Aki ezt nyomja az miylen ember? Tkp. csak egy here (méhecske, nem a testrész, bár nem véletlen a név), akinek semmi más funkciója, mint hogy megtermékenyítsen egy nőt? Meg ez a duma, hogy "sunáznám"... Ha közhelyesen beszélsz, hamarosan közhelyesen is fogsz gondolkodni.

Theremin 2010.04.08. 21:54:50

- Drágám hozz egy sört!
- Jelszó?
- Odabasszak?

neurotikk! (törölt) 2010.04.08. 21:55:49

@AncsaT: Well, a sarban csuszast es az oldoklest tanulast, plane, ha az eredmenye tovabbra is egy utokeptelen semmi bagazs aki egy japan jakuzatol is kikapna, nemhogy a keleti seregektol, nem volt tul bolcs dolog szembeallitani egy gyerekpelenkazassal, amibol legalabb a jovo kommentezo generaciojanak egy ujabb peldanya rendelkezesre all, de inkabb tobb.

Szerintem nem kell porogni ezen. Mar ma megvan a lehetoseg. Eroltetni lehet meg tovabb, de mi ertelme? Mar igy is annyira szerencsetlenek a nok es a ferfiak is. A regi elnyomas mellett is megvolt a tisztelet, sot! Ugy lattam sokkal jobban mint ma. Ha a ferfiak ugy bannak a nokkel mint barkivel, nemfuggetleul, az nem jo. Noknek sem, ferfiaknak sem.
Nem lehet eltekinteni a maradek kulonbsegtol.
Az hogy lekezelo a ferfi a novel es sztereotipiai vannak, ezt nem keretik felvetni a ferfiviccek es a pasik kidumalasa kozti szunetben, kerem. Ma mar nincs kuss a noknek, fizikai eroszak sem. Merje is valaki, a pasi huzza a rovidebbet.
Modern korokben persze.Mint a Godor klub es vonzaskorzete, mint a kislanyok a klipen.
Megvan a lehetoseg, mar csak a fenti video is mutatja.
Mikor lett volna lehetosege regen noknek azon aggodni, hogy egy reklamkampany soran milyen kepet festenek roluk?
Inkabb aggodnak ma a szerepvesztes miatt lassan. Fokent az emancipalt nok. Annyi szerencsetlen, maganyos felnott no ismerosom van, hogy szornyu.
Valamit valamiert. Ezzel jar. Onallosag az ezzel is jar, ha nem fuggunk egymastol.

Mellesleg en is eltartanek egy not nagyon is szivesen ha lehetove tenne a rendszer, ez is lehetne egy feladatmegosztas, nem csak a tokeletes felezgetes minden temaban, mertanilag. Nem teszi lehetove a rendszer. Joreszt mert kiharcoltak maguknak hogy ne kelljen. Akkor ez van.
A noknek is erosnek kell lenni, a ferfiak is lehetnek gyengek. Szep uj vilag.

Theremin 2010.04.08. 21:59:49

@AncsaT:
Hát, ha az anyai nagyanyám mindezeket végiggondolta volna mait itt leírsz,
régen kihalt volna a családunk. Az orosz elől menekülve egy pincében laktak, aztán a semmire építettek házat
és közben neveltek 3 gyereket, az apai nagyapám özvegyen nevelt fel négyet.
Egyikük sem okoskodott össze ennyi hülyeséget mint amit itt összehordasz.
De gondolom ezt is vmi tankönyvben olvastad.

iqsamp 2010.04.08. 22:30:14

@AncsaT: előbb azzal vádolsz meg, hogy rád akarom kényszeríteni a gyerekszülést, most meg azzal, hogy megakadályoznám?
most akkor hogy is van ez?

amúgy igenis sajnállak téged is meg a gyerekedet, ha neked annyi maradt meg az elmúlt 8 évből hogy pelenkázni kellett, meg orvoshoz kellett cipelni..

"És remélem, soha nem lesz rá szükség, hogy neked kelljen fegyveres támadók ellen megvédened őt, meg az országot, mert rád úgy tűnik nem lehet számítani. Másban lehet?"

ebből a bekezdésedből is látszik, hogy téged nagyon megszívattak a férfiak.. ezért vagy ilyen nagy gyűlölettel irántuk.

AncsaT · http://ancsat.blogspot.com/ 2010.04.08. 23:13:32

@iqsamp: :-) Ezeket hol olvastad?

"előbb azzal vádolsz meg, hogy rád akarom kényszeríteni a gyerekszülést, most meg azzal, hogy megakadályoznám?"

Igen. Tőlem: "Egyébként már megint ott tartunk, hogy te akarod megmondani, ki neveljen gyereket és ki ne." Mindegy, hogy melyik irányban befolyásolnád egy (konkrét) nő gyermekvállalását, ha az nem a te gyermeked vállalásáról szól, akkor mi közöd hozzá? Ha viszont úgy általában, a női lakosság gyermekvállalásáról van szó, akkor az, mint társadalmi kérdés, felvethető, de ebben az esetben úgy tűnik mindannyian támogatnánk a dolgot.

"...annyi maradt meg az elmúlt 8 évből hogy pelenkázni kellett..." Ki mondta? Egyébként kitértél a kérdés elől, hogy ezeket te is végigélted-e, van-e gyereked?

Más is úgy vette ki a szavaimból, hogy utálnám a férfiakat? :-) Ha igen, akkor valamit rosszul fogalmaztam. Semmi bajom veletek. Mármint úgy általában, ez konkrét pasikra nem feltétlen igaz. :-D

Én itt nem férfiakkal, hanem nézetekkel próbáltam meg vitába szálni. Történetesen azzal, hogy bárki is megpróbálja előírni egy másik embernek (legyen az férfi vagy nő), hogy hogyan, milyen szerepek szerint illik élnie az életét. És itt szerepekről beszélek, nem általános normákról, hogy nem ölünk, lopunk, bántunk másokat, stb. Konkrétan a társadalomban elfoglalt helyről, a munkamegosztásról volt szó. Úgy tűnt, hogy páran a nőket, egyes alacsonyabb presztizsű pozicíókban látnátok szívesen. Erre én azt mondtam, hogy ne csodálkozzatok, ha a nők egy(re nagyobb) része nem akar ehez a vágyatokhoz idomulni. Felejtsétek el, vagy pedig adjatok nagyobb megbecsülést ezeknek a pozícióknak, hogy vonzóbbak legyenek a nők számára.

Ez szélsőséges, buta dolog?

kisbetus 2010.04.09. 00:52:32

hiányolom a fertőtlenítést, amit semmelweis a talált ki, és neki köszönhetően életben maradt egy csomó anya. és hiányolom a fogamzásgátlót, ami lehetővé teszi, hogy akkor szüljünk, amikor akarunk. és igen, a szavazócédulát is, de ezeket biztos túl nehéz volt ábrázolni a csodálatosan kreatív alkotónak.
a rúzs és a szempillaspirál nem annyira inzultáló, de hihetetlenül szűklátókörű és buta

egyik másik 2010.04.09. 06:16:44

@kisbetus: a tablettával egyetértek, de a fertőtlenítés és a szavazójog nem innováció

Theremin 2010.04.09. 06:22:52

@AncsaT: Igen az.
Egy ember megalázása nem nemi kérdés. Az a baj a mondanivalóddal, hogy minden mögött
a gonosz maszkulin szellemet sejted, holott saját magad idézed elő ezeket a helyzeteket.
Javaslom nézd meg a Shop stop sorozatot és benne a fekete filmendezőt, totál ő jutott
eszembe rólad.Senki nem akar kirekeszteni senkit, és főleg nem lealázni.
Én rohadtul szeretem ha egy nő nőként viselkedik, és tudok vele férfiként viselkedni és
ezt mindekettek élvezzük. És ezt nem csak a szexualitásra értem. Jó dolog egy nőt védelmezni,
udvariasnak lenni vele, megszerelni a villanykapcsolóját, megdicsérni a haját, - ha megfelelően a helyén tudja kezelni.
Neked mikor dicsérték utoljára a nőiséged?

neurotikk! (törölt) 2010.04.09. 06:40:31

@egyik másik: akkor hagyjuk a fertotlenitest es a szavazojogot.
(??)
:/
(ha nem az 'innovacio'-t akkor milyen szot hsznaljunk?)

Bollockbuster 2010.04.09. 06:51:46

"Úgy tűnt, hogy páran a nőket, egyes alacsonyabb presztizsű pozicíókban látnátok szívesen."

Mi ugyanabban az országban élünk?

Mert ahol én élek ott 99%-ban úgy kezdődik a tárgyalás hogy "-Tisztelt Bírónő!", az iskola meg úgy hogy "- Tisztelt Tanárnő!"

Viszont a go-go táncosok, ha szabad javasolnom, mégis csak jobb ha kizárólag csajok maradnak. :-)

neurotikk! (törölt) 2010.04.09. 07:22:21

@Bollockbuster: Jah.
Nalunk meg ugy kezdodik: mire vagy kepes a terveink alapjan?
(es ebben a figyelmes szemlelo eszrevehette, nem kerdezte meg senki, milyen kromoszomad van...)

nemigazmá 2010.04.09. 10:23:38

Tarsadami vitat akart ez a szerencsetlen?
Nesze, itt van, bassza meg.

kisbetus 2010.04.09. 11:18:19

@egyik másik: mindenféle újítás innováció, még az új csomagolás is. ezért kerülhetett oda a nájlonzokni.

Jubei79 2010.04.09. 11:24:30

@attila1: De jó neked hogy ilyen egyszerűnek látod a dolgokat :) Csak éppen a feminizmus hatásaival nem számolsz. Ez, ami itt van, pl. éppen egy feminista akciónak a következménye, ugye? Akkor hogy sikerült az okozatot az ok elé raknod, magyarázd már el... :)
Arról nem tudom ki adott neked információt hogy itt milyen réteg szól hozzá a posthoz. Akármilyen lehet. De ne keverjük már a műveltséget az intelligenciával, és ne magasztaljuk... Ez amúgy tipikusan női sajátosság :) Csakhogy egy vitában nem a műveltségen, meg a választékos szóhasználaton múlik az igazad. Megjátszásról meg ugye nem hallottál még, ugye? :) Akkor hadd homályosítsalak fel: Itt a döntő többség pontosan azért sutyerák direkt, hogy az ilyen merev és humortalan szemellenzős nők mint te, azt higgyék hogy igazolást találtak a paranoid ellenségkeresős hülyeségükre. Közben pedig jót röhögnek rajtuk :)
Értelmiségi pedig nem attól lesz egy beszéd, hogy telerakom idegen szavakkal, amelyeknek megvan a magyar megfelelője is, meg megjátszom a nyelveket beszélő világfit, ezek az eszközök pont a középszerűség és a butaság leplezésére szolgálnak; sem attól, hogy félreértelmezem egy kiállítás témáját... Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy ez egy értelmiséginek *tűnni akaró* beszéd volt, és nem több, amúgy pedig egy szélmalomharc.

NIN|JA (törölt) 2010.04.09. 11:38:47

@Kontárblog: Hát a kiállított tárgyak nem kergetnek identitászavarba senkit, viszont az új óvodai rendszer, miszerint a gyerek játszon babával és kisatóval nemtől függetlenül, mert majd ő eldönti, hogy fiú akar lenni vagy lány (persze most sarkítottam) az már inkább okoz nemi identitászavart.

Az, hogy ez milyen hatással lesz az amúgyis erkölcsileg alacsony szintre kényszerített, és így nevelkedett társadalmunkra, azt nem tudom.

Azt viszont igen, hogy ilyen hozzáállással nem lettem megkeresztelve kiskoromban, mivel sok féle vallás volt a családunkban, anyukám úgy döntött, hogy majd eldöntöm én, hogy milyen vallású akarok lenni. Nem döntöttem, és nem feltétlen hiszem, hogy ez a jó megoldás.

Igenis szükség van olykor a példastatuálásra, és a jól bevállt minták követésére.

Ez a csaj meg egyszerűen hülye picsa, és pont az ilyenektől érzi magát egy nő alárendeltnek és hibásnak. Bár én a mosogatás, főzés takarítás mellett szivesen szerelek biciklit és számítógépet (már amikor még pc-m volt), es autót is szerelnék, mégis inkább bizonyos dolgokat a férfiakra bízok.

muzsazsuzsa 2010.04.09. 11:41:02

nem lennek meglepve, ha ez a csaj is a kampany resze lenne.
az akcioval egyutt, amit kepvisel. az index-szel egyutt, ami kozztesz. az idozitessel egyutt, amikor megjelent.
vagy ezeket valaki leirta mar itt elottem?

druszilla · http://kontar.blog.hu/authors/druszilla 2010.04.09. 13:48:51

hűűű, micsoda háború... nem kívánok belemenni a szexista, feminista álláspontok részletezésébe, DE ne hagyjuk már figyelmen kívül azt, hogy nem véletlenül vannak nemek.

Mindenki másra született, de az alapvető feladat ugyebár a szaporodás. Evolúciósan belénk van programozva, hogy a nőnek feladata a szülés, a gyerek felneveléséhez szükséges körülmények megteremtése (étel, netán tisztaság) És bár a sminkelés terén megfordult a világ (gondoljunk csak arra, hogy az állatoknál a hím a színesebb, ékesebb)az is feladata, hogy megtartsa a férfit a következő szaporodásra... Ahogy pedig a férfinak az a dolga, hogy eltartsa a nőt aki gyereket szül neki, vadásszon, fitogtassa az erejét a többi hímmel szemben stb.

Tudom, ez sarkított példa, és én sem vagyok híve a "családba zárt" nőknek ill. ennek az életnek, mert hát változik a világ... de én spec egyáltalán nem sértődtem meg ezen a kiállításon, sőt egyetlen barátnőm sem.
A fent említett evolúciós célok/feladatok ösztönösen működnek, nem a társadalom adta hátrányok vagy előnyök (bár nem tagadhatom, hogy ráerősített, de nem ez az alapvető)

Vajon melyik férfi sértődne meg azon és nevezné szexistának, ha mondjuk a Blahára állítanának ki sörösdobozt és focilabdát vagy bármi olyat, ami belefér ebbe az általánosításba????

Tudjátok van egy olyan mondás, melyet bizonyára mindenki ismer: "Kinek nem inge, ne vegye magára" Ha kedves nőtársaim úgy érzik, hogy nem nekik szól a kiállítás és nem tartják kedveskedésnek, akkor ne foglalkozzanak vele és kész. Pláne nem úgy, hogy egy olyan csaj akarja osztani az észt, aki nemhogy magyarul, de még beszélni sem tud!!!!

Jubei79 2010.04.09. 14:28:45

@attila1: Ilyen esetben a feltűnési viszketegségben nem szenvedő ember szépen csöndben marad, és megvárja amíg a kérdéses szó eszébe jut.

AncsaT · http://ancsat.blogspot.com/ 2010.04.09. 15:07:45

@Bollockbuster: "Mert ahol én élek ott 99%-ban úgy kezdődik a tárgyalás hogy -Tisztelt Bírónő!, az iskola meg úgy hogy - Tisztelt Tanárnő! "

Bírónőből országosan nem túl sok van, tanárnak lenni pedig ma már nem egy megbecsült hivatás, hidd el nekem. Mikor egy nő a gyerekszülés helyett a karriert választja, nem feltétlen gonosz, feminista ideológiától elbutult liba. Lehet, ambíciói vannak, szeretné a képességeit kibontakoztatni, megvalósítani a lehetőségeket, melyeket önmagában érez. Ha egy férfi nem akar családot, gyereket, hanem helyette az antarktiszra megy klímát kutatni, zenét szerez, professzionális szinten sportol, stb., szóval egy hivatásnak él inkább, az miért nem kelt visszatetszést?

"Viszont a go-go táncosok, ha szabad javasolnom, mégis csak jobb ha kizárólag csajok maradnak."
Miért? Nők is járnak szórakozóhelyekre, lehet, hogy ők csinos pasikat látnának szívesen a színpadon.

@neurotikk!: "Nalunk meg ugy kezdodik: mire vagy kepes a terveink alapjan?
(es ebben a figyelmes szemlelo eszrevehette, nem kerdezte meg senki, milyen kromoszomad van...)"
Nálatok lehet, de azért a felmérések szerint, még mindíg általános, hogy ugyanabban a pozícióban, ugyanazt a munkát, ugyanolyan szinvonalon végezve egy nő kevesebbet keres 15-20%-kal. Tehát a statisztika szerint az alacsonyabb fizetés mégiscsak a kromoszómákkal korelál.

Úgy gondolom, részemről elmondtam a feminizmus témáról mindent, ami ezek közé a keretek közé befért. Béke veletek.

A videóról, meg a kiállításról.
----------------
A kislány aranyos. Attól aranyos, amennyi idős. Egy kölyökkutya is aranyos, amint a saját farkát kergeti. Mert annyi idős, amennyi. Nem mondjuk rá, hogy milyen idióta kutya. Majd kinövi és szép nagy kutyus lesz. A kislány is majd kinövi a modorosságát. És szép, okos nagylány lesz. A 10 évvel ezelőtti önmagamat most én is jól kiröhöghetném. Vagy inkább elnézően mosolyognék rajta. A videón elhangzottakhoz vegyük hozzá, hogy a leány emberjogi tanulmáynokat folytat. Mindent ezen a szemüvegen át néz. Ha formatervezést tanult volna, akkor a kiállított tárgyak ergonómiai hibáiba köt bele. Sebaj, 10 év múlva biztos komolyabb, megfontoltabb, értelmesebb lesz, és csak mosolyog majd ezen az epizódon.

A kiállítás meglepő, figyelemfelkeltő. A másik, szemüveges lány is elmondta, hogy érdekesnek találta, például az információkat, hogy mikor készült az első rúzs, stb. Lehet tanulni is a kiállított dolgokból. Nekem meg nagyon tetszett az óriási mosógép, amin keresztül lehetett sétálni. Furcsa, szokatlan perspektíva, izgalmas. Az ideológia, amit hozzáteszünk, az a miénk. Valami üzenetet szándékoltak vele a szervezők, de mi akkor is a saját gondolatainkat fogjuk kiolvasni belőle. (lásd az emberjogi aktivista és a designer esetét)

Volt egy egyenlőtlenség egy kifeszített vásznon. Házimunka + kozmetikumok = nők. Illetve ez egyenlőségjel áthúzva. Matek szakosként világos, hogy az aktivisták eleve rosz relációt keresgéltek a kiállítás elítélt mondanivalójának megfogalmazásához. Több értelme lett volna a halmazműveletek vagy a predikátumlogika kvantorai közt válogatni.
(Nem matekosoknak: pl. a kozmetikumok valódi részhalmazát képezik a nőket érdeklő dolgok halmazának - azaz benne vannak, de nem merítik ki azt. A predikátumlogikát meg hagyjátok figyelmen kívül. :-D )

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2010.04.09. 16:57:11

Karsay Vacpávör Dorottya for president. :D

woodymum 2010.04.09. 17:35:11

valószínűleg vacpávör Dorottya lesz az egyik díszpéldánya azon jövőbeni nőknek, akik rinyálnak majd, hogy nincs gyerek, nincs pasi, nincs sex, nincs semmi csak egy szétdolgozott élet.
Szerintem egy jó pár kell. Így alakítható ki az egyensúly a több szerep között. Így érvényesülhet mindkét fél az előre lefektetett határokon belül. Csapatmunka az élet!

Sturm und durung 2010.04.10. 00:28:32

@druszilla:

Szellemileg, lelkileg meg vagy rekedve a sötét középkor legalján, tudom, nem sokat használ majd neked, hogy ezt leírom, de egy bizonyos életkor felett az ember már maga felelős a kultúráltságáért, választásaiért. Te a szellemi mocsarat választottad. Te bajod, nem tudlak sajnálni érte.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.10. 00:58:29

Szavazócédula bazmeg, meg könyv! Nem említette ennek a kislánynak senki, hogy ez egy reklám-performance?
Persze, meg tegyünk ki egy ribizlibokrot is, mert az ősközösségi társadalmakban a nők bogyókat gyűjtöttek, míg a férfiak vadászni voltak.

Miss Váccpávör csak megerősítette bennem a hitet: a feministák olyan ellenség ellen küzdenek körmükszakadtáig, aki már rég hazament.

spaletta 2010.04.10. 09:46:53

@Rajmond: Goldfrapp - Ooh la la. kedvenc számom volt egy időben. kicsit fáj is, hogy ilyen f.ssághoz merészelik kapcsolni.

Yond 2010.04.10. 14:59:30

Szerintem mindenki hallgassa csak meg a szemüveges csaj véleményét... Sokkal bölcsebb és értelmesebb. Legjobb mondata: "én ezt egy kicsit szájtépésnek meg elcsépelt dolognak tartom" Ennyi a véleményem nekem is...

druszilla · http://kontar.blog.hu/authors/druszilla 2010.04.10. 18:52:52

@Sturm und durung: Ez rendkívül hízelgő, ha már ily intelligens vagy, fejtsd ki légy oly kedves miért gondolod ezt, mellőzve igen hangzatos sértegetéseidet!

Theremin 2010.04.10. 20:27:20

@AncsaT: "A 10 évvel ezelőtti önmagamat most én is jól kiröhöghetném. "
A mostani posztodhoz majd nem kell 10 év :)

Fashionistas 2010.04.10. 22:07:14

A "VÁCCPÁVÖR" ben igen nagy üzleti lehetőséget látok. A hölgy elérte vele hogy CELEBBÉ válhat ha ügyes. Akár még pólókat is árulhatna :)

Chalabre 2010.04.13. 16:28:04

"egy hatalmas gőzölős vasalótól kezdve a gigantikus, nylon harisnyás lábon, egy megarúzson át, egy hatalmas mosógépig bezárólag mindenféle vívmány látható volt, ami a nők életét könnyebbé tette."

A nylon harisnya hogyan tette könnyebbé a nők életét? Ahogy én látom, csak a macera van vele.

lakoakos 2010.04.14. 03:57:44

Chalabre ! Könnyen lehet, hogy tökéletesen igazad van. De néha szerintem azért "ELVISELHETŐ" Már azt hiszem írhatom, hogy kellemes napot !

lakoakos 2010.04.14. 03:58:48

Chalabre ! Könnyen lehet, hogy tökéletesen igazad van. De néha szerintem azért "ELVISELHETŐ" Már azt hiszem írhatom, hogy kellemes napot !

lakoakos 2010.04.14. 03:59:54

Chalabre ! Könnyen lehet, hogy tökéletesen igazad van. De néha szerintem azért "ELVISELHETŐ" Már azt hiszem írhatom, hogy kellemes napot !

lakoakos 2010.04.14. 04:01:11

Chalabre: Chalabre ! Könnyen lehet, hogy tökéletesen igazad van. De néha szerintem azért "ELVISELHETŐ" Már azt hiszem írhatom, hogy kellemes napot !

=Daniken= 2010.04.17. 12:38:39

A néninél el kéne indítani a puncius pilátus szoftvert újra, mert láthatóan nem használja az alkalmazást, talán lefagyhatott...
"nemi szerep, amibe belesodortak minket"
igen, hallottam, hogy egyszercsak vki kitalálta, hogy inkább ne a férfi szüljön gyereket és a nő mégse menjen el háborúba, mert meghalhat, oszt akkor az új szabály szerint ki szül gyereket?

a másik nő nagyon liberálisnak akar tűnni, de átlátok a mosónői arcvonásain...nem tudja elhájdolni magát a wáccpáöröm elöl:-D :-D

Köszönet a posztért, már jó a szombatom:-)

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2010.04.18. 11:48:25

Hella

Először valami igen illetlent akartam írni kommentként, azon melegében, ahogy meghallgattam K.D. Váccpávört, aztán elolvastam a kommenteket és gondlkodóba estem...
Tényleg ekkora indulatokat mozgat meg ez a szerencsecsomag kékharisnya?
Semmi más, mint vihar egy lavór vízben! :)
Igazából kicsit sajnálom is, azt érzem rajta, hogy nincs semmi, amibe úgy igazából kapaszkodhatna (pasi (vagy csaj), zene, hobbi, ilyesmi), azért reagált ilyen érzékenyen.
Én férfi vagyok (majd most kapok is...:D), s egyáltalán nem sértődnék be azon, ha csinálnának nekünk is egy ilyet, legyen benne egy gitár, egy chopper, egy üveg Jack Daniels, esetleg egy sportkocsi, jah és egy rekesz sör! Nem fogok felháborodva handabandázni, megígérem! :D

Uff, én beszéltem!

Nagy Sárga Dömper

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása