Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Csalnak a számlával a szórakozóhelyeken

Nemcsak nálunk vezették be a zéró tolerancia elvét az ittas vezetésnél, hanem többek között Brazíliában is, ahol riasztó méreteket öltött az ittasan okozott vagy elszenvedett balesetek száma. Sok esetben azonban még a magas büntetések és a szigorú ítéletek sem voltak elegendőek ahhoz, hogy visszarettentsék az embereket a felelőtlenségtől. Az egyik reklámügynökség ezért azt találta ki, hogy a legrelevánsabb helyen, a szórakozóhelyeken sokkolja be az italozó élemódot folytató fiatalokat az üzenettel. Ehhez egy végtelenül egyszerű eszközt választottak.

Fogták azokat a dolgokat, amelyek egy balestenél költségként merülhetnek fel (a detoxikálótól az egészségügyi ellátáson át az eltört napszemüvegig) és hozzáadták az éppen távozófélben lévő vendég számlájához. Annál nagyobb sokkot mint hogy az ember a néhány ezer forint helyett egy milliós összegről kiállított számlát kapjon a kezébe, ezer véres húscafatokat mutogató képpel sem tudtak volna okozni az ittas vendégeknek, akik ha mástól nem, az ijedségtől egész biztosan kijózanodtak. Erre az estére és a reklámüzenetre még egy jó darabig emlékezni fognak. Lehet, hogy a Váci utcai átverések is csupán társadalmi célú kampányok voltak eddig, csak nem tudtunk róluk?

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr31915358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.04.13. 11:42:17

"Lehet, hogy a Váci utcai átverések is csupán társadalmi célú kampányok voltak eddig, csak nem tudtunk róluk?"
ez nagyon jó:D
0:40-nél hogy lefagy a csaj arcáról a vigyor:D

Ez mondjuk überfrankó reklámfelület lehet taxicégnek, vagy sofőrszolgálatnak is.

Van benne valami MasterCardos vonal is:D
Amúgy nagyon ütős!

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.04.13. 12:13:25

Már megint valami, ami jól mutat a portfólióban, de a gyakorlatban valószínűtlen. Nem hiszem, hogy bármelyik vendéglátós viccesnek találná a dolgot. És a videón ugye azokat látjuk, akik végül nevettek rajta. De mi van azokkal, akik hirtelen felindulásból előállították azt a kárt az üzlet berendezésében, hogy ha már fizetni kell, legyen miért?

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.04.13. 12:46:55

@Androidus: Jaja! Nálunk páran egyből kihúzkodnák a pultos csajt a helyéről ijedtükben.
Az itteni verziója az lehetne, hogy a kijáratnál eltörik kezét/lábát a delikvensnek, aztán szólnak neki, hogy ha kocsiba ült volna rosszabbul is járhatott volna.

kutyajó 2010.04.13. 12:47:22

Azért van egy bibi! Annak very cool, aki szinte még szín józan. Aki viszont már annak rendje-módja szerint bejúingolt, és mondjuk előtör belőle az állat, lehet, hogy nem is a húgyozáshoz kezd el kotorászni a nadrágjánál, hanem a kocsikulcsért, hogy megmutassa, ki a jani. Na, meg aki kocsival megy inni, az nem fogja otthagyni. Legalábbis kicsi az esély rá...

Szelid sunmalac 2010.04.13. 12:50:55

Oke, oke, de mi a zene alatta?

webmestar 2010.04.13. 13:06:08

naja honnan vették h ezek mind kocsival jöttek?:)

zsildi77 2010.04.13. 14:21:07

és ha valaki annyira makonya, hogy előhúzza a bankkártyáját? :D

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.04.13. 15:00:20

@zsildi77: Ha kifizeti, akkor sajnos el kell rajta végezni az összes beavatkozást, amit felsorolnak :-(

zsildi77 2010.04.13. 15:17:12

@espadazo - Játékbolt:: és akkor már biztosan nem fog ittasan vezetni többet. de vezetni se.... :D

dnd 2010.04.13. 16:01:36

Szerintem nagyon jó.

ancsur24 2010.04.14. 12:08:18

Hát, az biztos, hogy kijózanodik, de lehet szörnyet is hal a sok 0 láttán :)

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2010.04.15. 13:55:24

inkább a bejáratnál kéne a sofőröket megjelölni, hogy ne vehessenek alkoholt. vagy kifelé menet szondáztatni

ancsur24 2010.04.16. 11:16:25

Ja, és akkor azt mondja, hogy nem Ő fog vezetni, hanem jön érte a haver. Ezt nem lehet kiszűrni

dildi86 2011.01.06. 21:19:34

Azért szomorú, hogy már ilyen jellegű kampányokkal kell felhívni az emberek figyelmét arra, hogy veszélyes ittasan vezetni.
Az ötlet jó a maga módján, de nem hiszem, hogy sokkal hatékonyabb lenne mint bármely más mint amivel eddig próbálkoztak. A fő hibája szerintem abban van, hogy akiket a videón látunk még nem annyira a tényleges célközönség, az itt látható személyek még jól bírják magukat és valószinüleg pont azokban nem tudatosul a kampány üzenete akikben kellene.
A kampány másik hibája, hogy csak bizonyos korlátok között kivitelezhető. Korlátnak számít itt azon szórakozó helyek száma akik hajlandóak ebbe belemenni amiatt, hogy kivitelezése plusz időt és energiát igényel, illetve adott esetben egyes személyek, kliensek felháborodását is okozhatja, meg hogy őszinték legyünk a szórakozóhelyek fő célja az, hogy minél nagyobb legyen a fogyasztás és nem pedig az, hogy adott esetben személyeket beszéljen le arról, hogy ha autóval vagy ezután kevesebb alkoholt fogyassz.

tlacee 2011.01.07. 13:07:24

nagyon teszik az otlet. jol belegondolva, a legtobb ittas vezetes, vagy biztosnagi oves reklam csalad, gyerekek, stb alapmotivumra epul, es ezzel talan nem ragadja meg eppen annak a tarsadalmi retegnek a figyelemt, akik bulibol hazafele ittasan vezetnek. az biztos, hogy egy szamlan kezbesitett, lehetseges orvosi beavatkozasok arat feltunteto lista nem kis megelepeteset jelent egy kocsmabol hazatero emebrnek. es nem is felejti el egyhamar. kivalo szpot

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása