Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hogy fessünk ki egy egész várost?

Irtózatos mennyiségű szervezést igénylő forgatás, hektoliterszámra fogó festék és milliónyi ragyogó szín, végeredményképpen pedig egy lélegzetelállítóan szép reklámfilm. A felsorolás alapján a szóban forgó szpot akár a Sony Bravia kampány legújabb eleme is lehetne, de bármilyen meglepő, sokkal izgalmasabb annál. A Let's Colour projekt ugyanis egy világméretű kezdeményezés, melynek célja, hogy felvegye a harcot a városi szürkeséggel, és egy kis színt, vidámságot csempésszen az egyhangúságba. A projekt keretében lepusztult, szürke és unalmas helyeket, néha egész városrészeket változtatnak vibráló színkavalkáddá a lakók segítségével.

Ezekről a nagyszabású vállalkozásokról most a világhírű rendező, Adam Berg forgatott egy reklámfilmet, amelyben a Brazíliában, Indiában, Franciaországban és Londonban forgatott jeleneteket használtak fel. A zömét persze az indiai helyszín adja, ahol éppen úgy mint a többi városban a helyiek fogtak össze és festették ki a házfalakat a Dulux festékmárka támogatásával. A történet ismerős lehet, nemrég Színes Város néven nálunk is elindult egy ehhez nagyon hasonló kampány szintén az említett cég, valamint egy norvég alapítvány támogatásával, hogy a Flórián tér, a Moszkva tér és még jónéhány helyszín megújulhasson. Gyönyörű film, szép kezdeményezés, épülő márka. Csillagos ötös, Euro RSCG fiam a helyére mehet!

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr622030732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr_Wolf 2010.05.27. 14:26:12

Amennyiben idehaza is tovább buzog a kedv a színesítésre, remélem a Duluxból Bódvalenkére is cseppen.
index.hu/video/?s=tag%3Ab%C3%B3dvalenke

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.05.27. 16:11:26

nekem is nagyon megtetszett,végre egy színes ötlet:)
és a magyar honlap is nagyon igényesre sikerült!
öröm nézni a sok retek után...

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.05.27. 16:12:16

végre egy igazi színfolt:) nagyon tetszik,ötletes és eredeti.
a magyar honlap is szépre sikerült, öröm nézni az ilyet:)

Sárgakiskacsa 2010.05.27. 16:30:24

Jó lenne nálunk is egy ilyen akció, mondjuk Budapesten. Legalább eltűnnének végre a béna és igénytelen graffitik.

HLaci 2010.05.27. 16:46:06

@Sárgakiskacsa:

lya, el.

1 napra.

aztán megint jönnének a graffitis faszfejek, és lyól összehánynák megint a falakat...

pg2 2010.05.27. 17:32:30

Mondjuk a Dulux már egy jó ideje kiépült márka. A stop motion meg amúgy is nagy kedvencem.

egygrafikus 2010.05.27. 18:38:46

Hányszáz engedély kéne ahhoz Budpesten, hogy valamelyik lepukkant mellékutcát kifesse az amúgy is összetartásra hajlamos úri közönség?

Sárgakiskacsa 2010.05.27. 23:24:37

@HLaci: Sajnos igaz... :/
De mi lenne, ha ezeket a graffitis f.sfejeket küldenénk ki falakat festeni? Pár száz négyzetméter után lehet hogy megunnák nemcsak a festegetést, hanem a graffitit is egy életre... :D

Sárgakiskacsa 2010.05.27. 23:26:17

@egygrafikus: Na ja... :( Ebben a drága kis bürokratamán országunkban még ez sem lenne megoldható. Mint ahogy sok minden más sem. Míg máshol ez simán működik...

borzalmacska 2010.05.28. 13:16:32

Nem minden graffitis rossz arc, sőt...

Én annak is örülnék, ha rájuk bíznánk a város kifestését, feltéve hogy tényleg igényes cuccokat csinálnak. Örök kedvencem marad a Fővám téri aluljáró vörös sárkánya, amit aztán valami bürokrata szentgyörgy lemeszeltetett. RIP.

Amit a Dulux megspórolna a médiaköltésen, azt odafizetheti a fővárosi hivatalnokoknak az engedélyért.

Sárgakiskacsa 2010.05.28. 14:20:29

@borzalmacska: Persze, vannak jó graffitisek és jó graffitik, ezt nem tagadom. Vannak olyanok, akik már gyakorlatilag művészi szinten űzik ezt. Azokat én is szeretem. Inkább azokról beszélek, akik körbetagelik az egész várost, mindenhol otthagyják az aláírásukat és minden más hülyeséget. Magyarul a firkálók. Ez tényleg elcsúnyít mindent. Oké, ha ennyire viszket neki, csinálja, de a lehető legeldugottabb helyen, ne házfalakra – ami miatt aztán a tulaj szív – és ne műemlékekre stb., amit aztán ismét helyrehoznak, természetesen a mi pénzünkből. Merthogy nem a tagelők pénzéből, az fix, mert a többségük szerintem még nem dolgozik, mert diák, vagy dolgozhatna, de csak lézeng...

Fashionistas 2010.05.28. 17:09:34

Nagyon jó ötlet a project!
Én csak a szlogennel nem vagyok kibékülve.
Főleg amikor a Tv-ben erős akcentussal mondja a búgó hangú hölgy hogy " Let's coooolouuuurr " brrrr kiráz a hideg annyira gagyi.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása