Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A szovjet ruhák még mindig szépek!

A minap bukkantam erre az ötletes print kampányra, amelyet a lengyel Saatchi készített az Ariel mosóporoknak. A jelenleg futó kampány fősorát, vagyis hogy az Ariellel mosott ruhák olyanok maradnak, mintha sosem hordták volna őket, egy szokatlan és újszerű megközelítéssel mondják el. A tarkabarka és szemmel láthatóan is idejétmúlt, de élénk színű és kifogástalan anyagú ruhák címkéjére a készítés helyeként már feloszlott államokat (Jugoszlávia, Csehszlovákia, NDK) tettek, érzékeltetve, hogy itt bizony öreg ruhadarabokról van szó. Ügyes.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr872164726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jubilleum 2010.07.25. 17:32:27

El nem tudom képzelni hogy volt aki ilyeneket hordott :D
hiába nagyon fiatal vagyok...

mezítlábasfellebbezés 2010.07.25. 19:20:28

Annak ellenére, hogy ez csak reklámtrükk, lehet valami a dologban. Én lassan 10 éve csehszlovák ágyneműt használok, amit még anyukámék gyűjtögettek majdani kelengyémbe a '80-as évek elején. A szóban forgó termék anyagában mintás, és több garnitúrám is van belőle. Az, amelyet 10 éve nyüstölök (akkor bontottam ki) és 95 fokon cloroxszal, trisóval és mosószerrel mosom egyszerre (1-2 hetente), az "oridzsi" csomagolttól semmiben nem különbözik. Egy grammot sem engedett a színéből és az anyaga sem károsodott.

exkalibur 2010.07.25. 19:40:40

És milyen hatások érik azt az mintás ágyneműt, hogy 95 fokon kell mosni és fehéríteni?

Almaspite 2010.07.25. 19:50:18

@mezítlábasfellebbezés: A nyolcvanas években a cuclizmusban még nem volt olyan, hogy "tervezett élettartam". Akkor amit csináltak, azt még ösztönösen (vagy véletlenül) az örökkévalóságnak gyártották.

:-)

Az én nagypapámnak is volt egy olyan bakancsa, amiben gyalog kiment a Don-kanyarba és vissza. Még én is hordtam, amikor a lábam akkora volt, de aztán sajna kinőttem. Közel hetven éves bakancs és gyakorlatilag semmi baja. Szóval az ipar már hetven évvel ezelőtt képes volt arra, hogy olyan terméket gyártson, ami akár száz évig is kitart.

De ha ilyen termékek lennének, akkor pár hét, vagy pár hónap alatt legyártanának mind a hatmiliárd földlakónak lenne egy olyan bakancsot, ami száz évig tartana és akkor a gyárak száz évig lehúzhatnák a rolót. A gyárak ezért szándékosan rontják a minőséget, így kényszerítve rá a vásárlókat, hogy bizonyos időközönként _kénytelen_ legyél venni egy újat. Akár napra pontosan be tudják lőni, hogy mikor essen szét. Az meg már egy másik dolog, hogy így feléljük a Föld erőforrásait és lassan belefulladunk a saját szemetünkbe. Nem tudom, hogy mit kéne csinálni. Talán elmondani ezt ovisoknak és megkérdezni őket, hogy tiszta, ártatlan fejjel mit gondolnak erről és találjanak valami megoldást. Hátha benyögnek valami jót!

:-)

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2010.07.25. 20:45:37

@jubilleum: nem tudod elképzelni, hogy valakik valaha ilyeneket hordtak?
Én egy csöppet idősebb lehetek, én meg azon röhögök, hogy a cipőboltban a legmenőbb party-arcoknak pont olyan csukákat árulnak 16-20ezerér' amilyeneket 84-ben Romániából lehetett hozni egy zacskó pudigpor árából... Elcseszett arányú, ormótlan, igénytelenül összerakott, talán egy szezont kibíró, műbőr gagyik, csak Converse, Puma, Adidas, meg Nike logóval...
84-ben, ha valaki azt mondja, hogy 2010-ben lesz menetrend szerinti Föld-Hold-járat, komolyan bólogatunk. Ha valaki azt mondja, hogy 2010-ben a gagyi román cipő klónja lesz a menő, kiröhögjük...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.07.25. 22:00:16

@jubilleum: ajaj és micsoda súlyos pénzeket fizetnek a 'vintage' ruhákért manapság :) mondjuk speciel nekem mindkét bemutatott darab tetszik.
@exkalibur: a beleizzadt, elhalt bőrsejtektől és atkáktól hemzsegő ágyneműt bizony illik 90 fokon mosni. Régebben főzték is az ágyneműt, fehérneműt.

Hefe 2010.07.25. 22:10:43

a regi jo szovjet cuccokba az volt belevarrva hogy: "szgyelano v CCCP", cirill betukkel persze.
Latom van akinek dereng itt, hogy ez csak egy reklamkampany, ahol utalnak valamire ami nem letezik.
Apropo, aki tobbet olvasott Murphytol mint azt az egy mondatot, az tudja, hogy a mosoporreklamokban a mosas utan azert neznek ki ujnak a ruhat, mert ujak.

kigyurt álat 2010.07.26. 06:06:24

@mezítlábasfellebbezés: Gondolom nem nagyon szaggatjátok, ha 10 éve használod. Persze mosni gyakran kell, foltot hagynak rajta a dolgok, nem igaz?

Külföldi 2010.07.26. 08:08:03

ha már oroszok, az idei nyár Coca-Cola kampány nem semmi odakinn, meg a vizesplakát is állat ötlet:
www.posztinfo.hu/hir.php?id=5199

magyar bucó 2010.07.26. 08:17:06

Ez a reklám nem öngól egy kicsit? Minek az új Ariel, ha már több, mint húsz éve van mosópor, amivel ilyen kiválóan lehet tisztítani?

magyar bucó 2010.07.26. 08:20:27

@Rékuc: Általában elég a 60°C + mosópor. Gyakorlatilag mindent elpusztít. Ha utána még hypózod is, akkor meg tényleg mindent. És még akkor is környezetkímélőbb, mint a főző mosás.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása