Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bárdos András tolószékbe került

Hatásvadász a cím, de mentségemre szóljon, hogy csak a Médiaunió új esélyegyenlőségi kampányának gondolatát vittem tovább. Az előző, 2008 végén indult, hatalmas sikerű kampány után nem volt egyszerű dolga a készítőknek (ami jelen esetben a Carbon Groupot jelenti), az itthon szinte minden jelentősebb kreatív díjat begyűjtő filmek után bizony fel volt adva a lecke. Ők talán a legjobb megoldást választották, és eleve nem akartak versenyezni az korábbi filmekkel. Azokban a hátrányos helyzetűek problémáit valós szereplőkkel mutatták be, bepillantást engedve a látás- vagy hallássérültek, mozgáskorlátozottak vagy éppen autisták és Down-kórósok mindennapjaiba. Az új filmekben talán egy kicsit szándékosan eltávolodtak ettől a megközelítéstől, ehelyett inkább a meghökkentés volt a cél. Ezek a szpotok szeretnék kizökkenteni a nézőt a megszokott gondolati sémákból, és el akarnak gondolkoztasson bennünket a saját előítéleteinkről.

A kampányban jól ismert arcokat használtak fel, akikről a médiának köszönhetően már él egy kialakult kép bennünk. Éppen ezt a képet állítják a feje tetejére a filmek, amelyekben a szereplőket fogyatékos emberekként mutatják be. Ügyesen, mindegyikük esetében olyan fogyatékosságot választottak, ami elvileg nem befolyásolja a karrierjüket, hiszen Bárdost nem látjuk a híradó közben, Görög Zita képein nem látszana, ha siket lenne, és Kiss Tibi előadásán sem hallanánk, hogy nem lát. Ennek ellenére biztosan, de nagy valószínűséggel máshogy alakult volna az életük, de legalábbis nagyon más kép élne róluk bennünk. Az alapötlet szerintem jó, talán a kivitelezésen lehetett volna csiszolni egy kicsit, én például egy kicsit hosszabbnak érzem a filmeket a kelleténél.

Ezt leszámítva szerintem elismerés illeti az alkotókat és a szereplőket is, akik állítólag keményen odatették magukat a forgatáson. Fontos még megemlíteni, hogy a kampányhoz egy honlap is tartozik, ahol fogyatékkal élő emberek hétköznapjanak bemutatásával kaphatunk bepillantást az életükbe. Érdemes belekukkantani a filmekbe, amelyekből meglepő és megható emberi történetek tárulnak elénk. A készítőkkel együtt én is kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok a filmekről. Megleptek és elgondolkodtattak benneteket vagy elsuhantak a fejetek felett a sok celebes tartalom között? Pontozzatok, szavazzatok, véleményezzetek! Ezúttal tényleg az a lényeg, hogy beszéljünk a témáról.

Edit: Mint kiderült, a munka nem csupán a Carbon Group munkája, az egyes részfeladatokon más ügynökségek is dolgoztak. Kérésnek eleget téve, íme a lista:

Próbakő Kommunikáció: online és offline tartalomfejlesztés, sajtókapcsolat

Carbon Group: integrált stratégia, kreatív koncepció, design

Carnation: site tervezés és készítés, arculat alapján design készítés, site üzemeltetés, online tartalommenedzsment és online kreatívok gyártása (bannerek)

Szerintünk: (0/5)
Pontszám: (3,5/5)

Címkék: celeb hungarikum reklámszavazás reklámszemle

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr562280578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shadwell 2010.09.09. 11:57:22

Már csak azt nem tudom, miért az MTV ötös (virtuális) stúdiójűban forgatták a filmet.... Mert ez az.

oszintenmondom 2010.09.09. 12:19:25

Nem rossz. Az a második 'valóban' viszont zavaró, semmi szükség rá. "Ismerd meg a mozgássérültek életét..."

dnlblwn 2010.09.09. 13:24:39

hol lehet látni a többi filmet?

Andy_Throw 2010.09.09. 14:23:54

nagyon tetszik ez a megközelítés, az endorszálás pedig jól illik a képbe.

ethan blow 2010.09.09. 15:30:29

tetszik, nagyon jó a gondolat, és az is tetszik, hogy nem akartak az előzőhöz hasonlót, csak még arcba lépősebben, hanem egy új irányt találtak. gratula!

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2010.09.09. 16:36:40

@dnlblwn:
Belinkeltem a másik két filmet is, bocs.

HarrisonBergeron 2010.09.09. 21:55:40

Kerekesszék. Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de fontos, az érintettek a kerekesszék kifejezést preferálják, hiszen önállóan közlekednek(közlekednének) vele, tolni nem kell őket. Béke.

Chuck Taylor (törölt) 2010.09.09. 22:35:51

a reklám tényleg ötletes (már ha szabad most ilyet mondani), de vhogy bárdos nagyon nem passzol oda. persze pont ez a lényeg...

vape81 2010.09.10. 07:12:59

@Shadwell: itt most nem az MTV virtuális stúdióján van a hangsúly (ahogy látom az egyik legjobb rendszert használják).

Ez a reklám ötletes, nekem tetszik, és jó, hogy sikerült egy viszonylag híresebb embert megnyerni.

Lavizindier 2010.09.10. 07:45:44

wn.com/M%C3%A9diauni%C3%B3_2010__Werkfilm

A készítők jelenleg egytagú sorát kiegészíteném.

okostojgli (törölt) 2010.09.10. 09:18:26

Biztos bennem van a hiba ha Bárdost nézve nekem Hajdu Petya ugrik be.

Názáreti Brájen 2010.09.10. 10:06:44

@HarrisonBergeron:
Igazad van! Bár Mo. még nem tart ezen a szinten, de fontosnak érzem én is ezen fogalmak pontosítását.
Így nem "rokkant" és nem is "fogyatékos"! Sokkal inkább fogyatékkal élő.

És akkor a fogalmaknál maradva! Szerintem a "celeb" ma már sokkal inkább egy negatív jelző. Pákó, HajdúP, Zámbó család, stb tartozik ebbe a "műfaji" kategóriába.

A kampányban szereplő, és itt hivatkozott 3 közszereplő nem celeb kategória, azon felül emelkedő személyek.
Részvételük a kampányban mindenképpen tiszteletre méltó!

fénycsepp 2010.09.10. 12:06:09

@Názáreti Brájen: könyörgöm, most mi a különbség a 'fogyatékos' és 'fogyatékkal elő' között? A fogyatékos szó csak egy tényt mutat, mi ebben a degradáló, sértő? Még a politikai korrektség hazájában, USA-ban is azt mondják, hogy physically disabled, vagyis fizikailag fogyatékos. Mindezt úgy mondom, hogy van egy kis fogyatékosságom.

Már várom, mikor fogják a vakokat vaksággal élőknek nevezni :-o, stb., stb.

ET-nick 2010.09.12. 01:50:15

Görög Zita hogyan vezette volna így a Megasztárt? Nekem ő nem modell elsősorban, mert nem ismerem a képeit. Ő akkor lett ismert itthon, amikor a média felkapta és nyomta orrba-szájba, nem mint modell.

Muse · http://muse.blog.hu 2011.10.27. 15:41:07

Tudom, már jó régi a poszt, de a "tolószék" hivatalos megnevezése a "kerekesszék". A mozgáskorlátozottak ugyanis nem örülnek neki, ha azt feltételezzük, hogy őket valaki tolja abban a székben, miközben valójában maguk hajtják, nem igaz? :)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása