Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Villanypóznára felkúszó távirányítós biciklitároló

Úgy hangzik a cím mint egy kitalált karakter a Pom-Pom meséiből, pedig egy létező szerkezetről van szó. A szintén furcsa nevű, talán a német cégalapítóra utaló Conrad elektronikai cikkeket, villamostechnikai alkatrészeket és mindenféle hasonló dolgot árusító bolthálózat van a dolog mögött, akik legújabb kampányukban azt próbálják megmutatni, hogy ha valakinek van egy jó ötlete, akkor azt az ő segítségükkel könnyedén megvalósíthatja, mert náluk mindent megtalál, ami csak kellhet. Ennek részeként érdekes ötleteket kutatnak fel, segítenek a megvalósításban, majd bemutatják a találmányt, ami a Conrad boltokban beszerezhető cuccokból készült el. Az egyik legérdekesebb filmjükben egy olyan szerkezetet mutatnak be, amelynek segítségével biztonságosabbá (?) tehető a biciklitárolás. Nem kell többé aggódni a biciklitolvajok miatt (ha csak nem villanyszerelő kosaras kocsival jönnek, ami mondjuk a leleményességüket ismerve hamar bekövetkezne), ugyanis az ügyes kis szerkezet egy kis motor segítségével egy villanypóznára húzza fel a biciklit.

A távirányítóval működő megoldás persze csak addig működik, amíg valaki nem húz a mi 5 m magasan lévő kerékpárunk alá 4 m magasságba egy másikat, de addig viszont oké. Villanypóznára felkúszó távirányítós biciklitároló mellett rengeteg őrült projektet nézhetünk meg a bolt honlapján a beszerelt mélynyomókkal önletakarító havas autótól kezdve a távirányítható sétáló asztalon átaz Oh Tannenbaumot üvegeken játszó kisautóig. A kampányötlet nagyon jó, fillérekért adaptálható, így nem meglepő, hogy itthon nem vették át, és helyette inkább a jól bevált hópelyhes háttérrel vágnak neki az ünnepi szezonnak. A rövidebb és a hosszabb, a készítés folyamatát ékes német nyelven bemutató filmet is betettem, akinek van egy kis ideje, nézze meg azt is. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr362480066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kinguccy22 2010.11.29. 20:33:31

Érdekes elképzelés, biztosan lesz olyan aki lát benne fantáziát és használni fogja. A nyugati, globalizált országokban, egyre nagyobb a szükség a szabad felületek, minél optimálisabb kihasználására. Csak egy komoly marketing kampányra van szükség és máris kész a tuti ötlet, amivel jó pár négyzetméternyi felület megspórolható, jobb célokra kihasználható (pl. fák, zöldövezetek).

rockika 2010.11.30. 01:01:01

Rövid és tömör.Az igaz, hogy több szabad felületet lehet ezzel az eljárással megspórolni, de esztétikailag nem a legmegfelelőbb megoldás az, hogy minden egyes oszlopon egy-egy bringa legyen:P Viszont a nagyobb és zsúfoltabb utcákon eléggé kézenfekvő megoldás lehet, eltekintve persze attól, hogy egy oszlopra csak egy bringával lehet "felparkolni":))

Betti20 2010.12.01. 13:56:18

Érdekes ötlet de viszont szerintem csúnya lenne és amugy is egy oszlopra csak egy biciklit lehetne felteni. Nem éri meg az a kis sporolt hely, hogy elcsúfitsák az utcákat.

virágszirom · http://msn-smiley.ucoz.hu 2010.12.02. 10:10:01

Pár éve már láttam egy hasonló fotót, ami a humor-portálokon keringett.
Én ötletesnek tartom az elképzelést. Az tényleg gond, hogy csak egy bicikli férhet el egy póznán. Ezt esetleg lehetne 2-re növelni úgy, hogy nem ilyen készülékeket gyártanak, hanem oszlopokat. Külön oszlopokat, amelynek mindkét oldalán van egy ilyen emelő, így két biciklitulajdonos is eltudná helyezni a biciklijét az oszlopon. Bár ez költségesebb megoldás és növeli az oszlopok számát:)

Azzal amúgy nem feltétlenül értek egyet, hogy elcsúfítaná az utcát.
Egészen vicces lenne, ha az országban rengetegen használnának ilyent és jönnének valamilyen turisták. Biztosan meglepődnének és érdekesnek találnák, hogy itt az oszlopok tetején várakoznak a biciklik, nem az oszlop alján.

Összességében: egy jól érthető, érdekes terméket bemutató reklámmal találkoztunk. Ebből a termékből úgy sem fog olyan sok eladódni, szóval nem lenne gyakori gond az, hogy egy oszlopon egynél több bicikli van és az a néhány magasban lévő bicikli pedig biztosan nem rontja a város utcáinak a kinézetelét, hanem feldobja, érdekessé teszi.

csabyka1111 2010.12.03. 17:25:50

szerintem nagyin kreatívak a gyerekek, de nem tudom, hogy lesz-e erre a kis találmányra kereset a piacon, mivelhogy nem tudom melyik település vagy város fogja megengedni azt, hogy minden egyes póznán 1 bicikli díszelegjen, szerintem csak a város képét rontaná, s ha mégis megtörténik az efféle bicikli "parkolás" akkor semmi szükség nem lesz zöld övezetekre meg szép design-os utcákra, mivelhogy ez ugyis teljesen lekötné az arra járók figyelmét:)

gergelyzoli 2010.12.05. 10:08:18

Véleményem szerint mindenképp dicsérendő e kampány, amelyben a cég arra bíztat hogy ha van egy jó ötletünk, akkor segítenek annak megvalósításában.
Lehet, hogy ezzel a bicikli tároló készülékükkel nem érnek el olyan sikereket, hogy tömegcikké váljon a készülék, de arra mindenképp, jó a reklám, hogy felhívja a figyelmet a cégre,és lehet, hogy nem is ezt a termékükből, de e reklám segítségével egy másik termékükből többet tudnak eladni.

naphalius 2010.12.05. 12:41:24

A reklám nagyon vagány de nem derül ki elsőre, hogy mi az üzenet. Azt hiszi az ember, hogy tényleg egy bicikli tárolóról van szó. Ami nem rossz de nem túl szép látvány és nem túl hatékony tárolási mód. A szöveg sem egyértelmű föleg azok számára akik nem tudják, hogy a Conrad mivel foglalkozik. A klipp azomban kiváncsivá tesz és az ember kiváncsiságból rákeres a conrad.de-re. Szerintem működik, főleg az online felületet promoválja. Öszességében ez egy jó reklám, német ember számára készült és ők szerintem értik.

mikulas85 2011.01.07. 20:50:14

Nagyon jó ötlet a bicikli tároló de a klip egy picit leszükiti felhasználhatóságát. Szerintem ez a szerkezet nem csak utcán használható hanem otthon is amikor a biciklit elteszik az emberek télire. A reklám nagyon jól megcélozza a fogyasztóit is mert valoszinű hogy csak azok vesznek ilyen szerkezetet akik nagyon szeretnek biciklizni. A reklám Németországba készült és a találmány is és szeintem ök egy nagy biciklis nemzet, és fogják is használni. Amugy egyet én is elfogadnék. Tetszik a második film ahogy bemutatja a szerkezet feltalálását. A közönség ezáltal egy icsit magáénak is érzi.

J. Ági 2011.01.07. 20:56:23

Bicajok az oszlopokon ez nekem meseszerűnek tűnt, de íme megvalósították. Pár problémás részletet azért kiemelnék: az a szerkezet ami a biciklit a magasba emeli számomra viszonylag nagynak tűnik és kényelmetlen lehet mindig a táskánkba cipelni, a másik problémát a stabilitásban látom. A második kisfilmben a kipróbálás során leesett a szerkezet, mi van ha ez élesben is megtörténik és még a bicikli is rajta lesz biztos, hogy pár horzsolással nem ússza meg ha valakit odaüt. A lopások ellen is biztonságban van a biciklink gondolhatjuk első ránézésre, de hazánkban annyira leleményesek a tolvajok, hogy biztos felmásznának érte. :)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása