Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vegyél egy darab akciós jéghegyet!

Lehet, azt mondani, hogy a klímaváltozás témája lerágott csont, és nyitott kapukat dönget, aki erre akarja felhívni a figyelmet. Amíg azonban nem született megoldás erre a problémára, és az emberek többsége továbbra is úgy éli a hétköznapjait (sajnos sok tekintetben engem is beleértve), hogy fittyet hány erre az egészre, nem lehet elvitatni a jogosságát. Két holland művész is így gondolta, és hogy ne a szokásos módon közelítsék meg a kérdést, valami szokatlan dolgot találtak ki. Elutaztak az Északi sarkra, ahonnét egy hatalmas jégtömböt hoztak magukkal. Ezt aztán 1000 kisebb darabra szabdalták, majd a kis jéghegydarabokat pofás kis kapszulákba tettek. Ezeket kezdték el árulni a projektjük honlapján, mondván addig szerezzen magának mindenki egy darab akciós jéghegyet, amíg a készlet tart, vagyis amíg vannak még jéghegyek. Szerintem zseniális húzás, ami egy egészen szokatlan módon közelíti meg a problémát, és épp a cinikusságával mutat rá a probléma lényegére. Sajnos, ahogy láttam, a projekt december 5-én véget ért. Nagy kár, így már lehet, hogy soha nem lesz saját jéghegyem a frigóban.


A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr682516581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.12.15. 19:24:25

és felvásárolják az összes jéghegyet mielőtt még elolvad :)

Link Elek 2010.12.15. 19:44:59

jo business, jelentosen csokkenni fog a jeghegy kinalat a jovoben!

Helótageci 2010.12.15. 21:10:53

Ötletes.

<Off>Safariban direkt esik szét az oldal?</off>

ET-nick 2010.12.16. 01:09:58

Plusz egy jéghegypusztító módszer az embertől, mert eddig még nem volt elég?

Következő túrájukon néhány jegesmedvét ejtenek és szabdalnak cafatokra, hogy a kiváltságosoknak még jusson belőlük, az unokájuk legalább egy jegesmaci darabkát lásson, ha már kipusztulnak szegény párák. Ez a megoldás a fennmaradásuk érdekében?

oszintenmondom 2010.12.16. 10:24:37

Egy másik zseniális ötlet: legyen online licit nőkre - amelyik férfi a legtöbbet ajánlja, az brutálisan megverheti és megerőszakolhatja. Így hívjuk fel a figyelmet, hogy egyre kevesebb nővel bánnak méltányosan. De most tényleg? Járuljunk hozzá (szimbólikusan) még egy picit a problémához, és mélyítsük egy kicsit tovább a pesszimizmust a konstruktivitás legcsekélyebb jelét mutatva? Ha nagyon izgatna a jéghegyek világpiaci árának emelkedése, még meg is hatna. Újabb ügyesen becsomagolt self-promo zéró kollektív haszonnal, ami nem is lenne bosszantó, ha mondjuk praktiker fúrókon vagy bébipelenkán ötleteltek volna a művészek egy súlyos globális probléma helyett. Vagy ha nem cumizná be annyi ember az ilyen parasztvakításokat.

Csépai lókupec 2010.12.16. 11:58:51

Szerintem nem jól közelítik meg a dolgot. Kb. azt mondják, hogy törődj bele a dologba, úgyis elolvad az egész seperc alatt, de előtte még töltsd fel a hűtődet!

aadriennne 2010.12.16. 13:25:37

@Csépai lókupec: én is így érzem, kicsit félrement a dolog...

NIN|JA (törölt) 2010.12.17. 15:02:34

Lehet úgy is értelmezni, hogy az emberek csak akkor érzik sajátjuknak a problémát, ha valóban az övék. Akkor talán vigyaznak rá, és óvják.

Nekem tetszik az ötlet, mondjuk az én frigómba nem férne el egy jéghegy, de jó kis karácsonyi ajándék lehetne.:)

iksz01 2010.12.19. 00:17:35

Mondjuk ez csak (?) magyar nézőpont (de minimum az enyém:D), szóval miközben szétfagyok az utcán és hozzá felidézem a szokatlanul esős és épp ezért hideg nyarat, nem igazán jut eszembe a globális felmelegedés. Biztos van ilyen, és nyilván régen is volt (Grönland ugye nem véletlenül zöld föld), de rendesen el van túlozva a pénzmozgások nagysága miatt.

napos2600 2010.12.21. 14:18:10

azt viszont meg kell hagyni, hogy a logó és a csomagolás igen szép lett! ;)

Nátlóz 2010.12.31. 10:14:50

Jót mosolyogtam ezen... s arra gondoltam, hogy ráállok a hógyártásra, hiszen kitudja lesz-e még itt nálunk fele is tél... s aztán Karácsonykor lehet majd zsákosával havat kapni nálam... előre lehet jelentkezni! ;))
Én jó ötletnek tartom az akciós jéghegyet... hiszen ha akadnak olyan emberek akiknek arra van szükségük, akkor meg kell adni nekik!!!

Pumac 2011.01.06. 19:53:20

Szerintem az igazságtartalma nagyon mély,de egyben kétértelmű is.Hová jutna a világ ha mindenki akarna egy darabot abbol a jéghegyből?A megvédés a cél és nem az, hogy szerezzünk egyet magunknak....

Hogyishívják 2011.01.07. 08:39:03

Az ötlet érdekes, egyedi. A filmecske számomra figyelemfelkeltő, szépen megszerkesztett. Kicsit szarkasztikus, de igaz, amit mond. Rövid, velős, nem unalmas, végig lehet nézni, és a lényeg a végén van. Érthető, átjön a mondanivaló, de nem rágja szájba. A szokásos megdöbbentő képek a változásról, viszont elég gyorsan pörög ahhoz, hogy ne unjuk meg. Egy dokumentumfilmhez hasonló, ami a témához illik.
A másik kérdés, hogy ezzel a reklámmal és kampánnyal nem pazarolnak-e el fölöslegesen energiát, ami hozzájárul a jéghegyek gyorsabb olvadásához. Fontos, hogy minden eszközt megragadjunk, hogy legalább pár embert meggyőzzünk a globális felmelegedés létezéséről, veszélyéről. Mert rengetegen nem fogják fel még mindig, hogy mekkora súlya van ennek. És én is, habár felfogom, de nagyon nehezemre esik változtatni a megszokott életstílusomon. Viszont, ha meglátok egy ilyen reklámot, legalább elgondolkodtat, és legalább egy időre megint próbálok magam körül tenni valamit, és ha már sokan próbálunk tenni valamit, az kicsit segíthet, ha nem is oldja meg a problémát. És így van értelme az ilyen kampányoknak.

drvale 2011.01.07. 12:52:55

Szenzációsnak találom a két holland globális felmelegedéssel kapcsolatos megközelítését. Ötletes, nagyon kreatív. Megérintett ez a reklám, annak ellenére, hogy végső soron mégiscsak termékértékesitést céloz meg és valószinűleg azért magas bevételhez jutottak ezek a kapszulák értékesitése által. Összességében felhivja a figyelmet erre a súlyos problémára, hatékony eszközökkel.

redpoppy 2011.01.07. 20:15:33

Nem mindennapi reklámról van szó. Kézzelfogható bizonyitékkal hivja fel a figyelmünket a globális felmelegedés súlyosságára. Ez a kampány részesévé tesz egy olyan jelenségnek, amelynek mi magunk vagyunk az okozói.

trium 2011.01.07. 21:45:03

Kicsit elszállt öltelt, hogy a jéghegy darabkáit árulják. Az egész videó úgy néz ki, mint egy bálnavadászat. Csodálatos környezet bemutatásával indul az egész, miután a jéghegyek olvadását mutatja röviden meg a nézőknek, majd a jéghegy kiszemelését és vadászatát. Mikor megláttam, hogy kicsi darabokra törik és azt becsomagolják és fagyasztóba rakják, megdöbbentem, mert nem tudtam elképzelni mit is akarnak vele. Csak azután lett nyilvánvaló, miután elolvastam, hogy mit is akarnak mondani a jégdarabokkal és ezzel a szép kis környezetes videóval. Ezután tiszta lett számomra a videó üzenet is. Nem kellett utána már magyarázni semmit sem. Második nézásre minden érthető és világos volt, sőt enyhén vicces maga az ötlet. De tetszik, érdekes

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása