Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A WikiLeaks-szel poénkodik egy szárnyas betét

Minden téma, ami rengeteg embert foglalkoztat, előbb-utóbb menthetetlenül a reklámosok martalékává válik, és így vagy úgy de egy kampányban felhasználásra kerül. Mióta a Wikileaks botrányaitól hangos az internet, csak az volt a kérdés, hogy ki csap le először a lehetőségre. Hát, azt kell, hogy mondjam, a pakisztáni Butterfly nevű tisztasági betét márka csúnyábban bánt el Assagne-ékkal, mint a CIA. Egy óriásposzterre ugyanis egy "hagyományos" tisztasági betét mellé a Wikileaks szó került, ami ebben a szövegkörnyezetben Wiki szivárog avagy szivárogtatként fordítható, mellette pedig a Butterfly Doesn't felirat volt olvasható. Fájdalmas szójáték, amire ezen a színvonalon talán csak annyit lehet válaszolni, hogy remélhetőleg a valóságban kevesebb vér fog majd folyni!

 

Címkék: humor

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr82520755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Today05 2010.12.18. 13:13:59

azért engem kezd rettegéssel eltölteni az, hogy egy "fanatikusnak" tartott nemzetben, mint pakisztán, is lazábbak az emberek mint itthon, mert ha egy tweetért kivágnak vkit a vodától, ez konkrétan polgárháborút robbantana ki a "keresztény értékrend védelmében"

egyébként az első reakcióm a hangos felnevetés volt, néztek is rám a munkatársak, hogy mi a bajom

viktor134 2010.12.18. 13:38:41

a voda az egy fos. :)

Pong 2010.12.18. 13:58:02

Majd ha itt nálunk is megjelennek a lokálpolitikai témákkal kapcsolatos plakátok, akkor fogom látni, hogy a magyar reklámipar tényleg megdolgozik a pénzért.

De ameddig Sebestyén Balu üdvözöl a Westendben, addig nincsenek elvárásaim.

FeroxX 2010.12.18. 16:10:10

hát ez kibaszott nagy! XD

samba pa ti 2010.12.18. 16:26:15

telitalálat!
gratula!

virágszirom · http://msn-smiley.ucoz.hu 2010.12.22. 09:00:39

Nekem is nagyon tetszik ez a plakát. Én is kacagtam egyet, amikor először megláttam. Nagyon ötletes:)

aattyla87 2011.01.03. 20:17:18

Azt hiszem erre mondhatjuk rendkivül egyszerü, ütős, öttletes és kreativ. Teljes elismerésem a reklámszakembereinek. Mindig is jó huzás volt ha egy cég reklámaiban ugy probálja felhivni magára a figyelmet, hogy közben gunyt űz egy jol ismert cégből, személyből vagy esetünkben egy nonprofit szervezetből. Jo példa erre a Microszoft es Apple rivalizálás, már évek óta probálják lejáratni egymást különböző reklámokban. Én minden esetre több ilyen reklámot szeretnék látni, nem egyebé de meghozza egy kicsit az ember jókedvét

Bloggy 2011.01.05. 19:31:18

Merész húzás, érzek benne egy kis játékos cinizmust, gúnyt - a "szivárogtatást", ami a világ egyes részeinek felháborodását, bosszankodását (vagy túl enyhén fogalmazok?...) váltja ki, ellentétbe állítja egy szárnyas betét márkával, ráadásul egy eléggé szélsőséges eszméket valló országban. Szemtelenül vicces, nekem nagyon tetszik.

1velemenyezoasokbol 2011.01.05. 23:17:10

Ez egy sikeres reklám:tőkéletes visszavágó lehetne akár a nemzetközi, nonprofit szervezet által kirobbantott júliusi "bombára".Akkor 180 olyan aktát teregettek ki Julian Assangeék, amelyben meg nem erősített bizonyítékok alapján azzal vádolták Pakisztán első számú kémügynökségét, hogy 2004 óta több szélsőséges milliciát is fegyverrel támogat és katonai kiképzésben részesít.Aminek hatására akkor Pakisztán pánikolt. Kimondhatjuk nem a véletlen műve, hogy most egy pakisztáni tisztaségi betét márkára esett a reklámkésztők választása, hanem piackutatás előzte meg azt.
Különösen tetszik, hogy először csak narancsasárga a WikiLeaks felőli rész, mintha azt mutatná, hogy csak kis mennyiségben szivárogtat, de egyre vérvörösebb lesz,lehetséges, hogy már túlzásokba estek?

trogerke 2011.01.06. 20:49:44

Nem tudom, nekem annyira nem eggyéertelmű, hogy jó húzás lenne. Valószínű a mérka ismertségét feldobja, de nem biztos. hogy a célközönséghez eléri. Engem, ha elküld a párom s elköveti azt a hibát hogy nem mondja meg milyen kell, poénból megveszem, de nem tudom hány hasonló pihent agyu van mint én. Az ötlet egy felkapott témára építkezni az jó, maga a társítás nem jön be nekem. Jó volt a marketinges csak rossz cégnél.

Hogyishívják 2011.01.07. 10:10:04

@trogerke: Számomra sem teljesen egyértelmű, de hagyjuk meg, jó poén! Fiatalok számára biztosan figyelemfelkeltő, akik ismerik a Wikileaks-et. És végre nem a megszokott, unalmas szárnyasbetét reklám. Viszont én csak erre a reklámra nem alapoznék, mindeképp kell fusson mellette egy másik kampány is, hogy el tudják adni ezt a márkájú terméket.

tlacee 2011.01.07. 13:04:36

Tokeletes reklam, tokeletes idozitessel, de rovid idotartammal. Most, amikor a csapon is wikileaks folyik, a leaks...doesnt leak szojatek eredeti, frappans, es vegtelenul egyszeru. tokeletes, talan az egyik legegyszerubb es legmegfogobb reklam amit az utobbi idoben lattam

szbarnaus 2011.01.07. 21:45:51

Szuper és szuper. A világbotrányokat tényleg nehéz nagyon jól és egyértelműen feldolgozni.
Az országban, Pakisztánban szerintem mindenkinek egyértelmű miről van szó. Még jobban mint Magyarországon szerintem.

A nem jól működő betét is botrányos lehet. Tehát pontosan a szójáték, a nagyon kevés szöveg az, ami a kreatív hatását felemeli. A közönség a saját bőrébe bújba oldja mega rejtélyt és szűri le a poént. Nagyon tetszik. Egyszerű, aktuális és fittyethányva, pontot téve az ire, igen - szerintem tökéletes a termékhez való csatolás is. Hirtlen végiggondoltam még mire lehet ilyen jól ráhúzni, de ami tényleg botrányos és éppen emiatt a végén vicces, az csak a felhasználó szárnyasbetét esete lehet :)

acs.COM 2011.05.10. 10:59:18

Csak én látom rosszul vagy más is hogy a Butterfly logoja nagyon hajaz Molnár Péter Tündérvirág logojára? Vagy fordítva:
www.behance.net/gallery/LOGO-wall-2008(20091)/226341

Bár lehet véletlen is :)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása