Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Megszentelt óriásposzterrel hirdet egy egyház

Az új-zélandi St. Matthew in the City nevű egyház nem először rukkol elő furcsa attrakcióval az ünnepek alatt. A meglehetősen furcsa nézeteket valló egyház fő törekvése, hogy elgondolkoztassa a híveket, és rábírja őket arra, hogy ne vegyék szó szerint a bibliában leírtakat, inkább a bennük lévő tanulságra figyeljenek. Ennek érdekében korábban egy Noét melegként bemutató reklámmal, később egy József és Mária hálószobatitkait firtató hirdetéssel és egy karácsonyi, Jézusnak egy fejjel lefelé írt, vagyis a mennyből olvasható, boldog szülinapot kívánó plakáttal hívták fel magukra a figyelmet. Idén egy olyan posztert tettek ki a templom elé, amelyet megáldottak (videó a szertartásról), hogy azoknak, akik nem jutnak el az ünnepi rohanásban a templomba, elég legyen ránézniük, miközben elsétálnak vagy elautóznak mellette, és így nyerjék el az áldást. Sőt, kissé cinikusan azt is hozzáteszik, hogy ha valaki odalép, és megérinti, extra áldásban részesülhet!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr822543487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Martian (törölt) 2010.12.29. 00:17:21

A guminő és a poszter-áldás világában élünk... :)

szbszig 2010.12.29. 05:53:30

Most néztem meg a többit is, eddig elkerülték a figyelmemet. Ez nekem kifejezetten tetszik, szerintem hatásos ezzel a cinizmusával, átjön az üzenete, és belekötni sem igazán lehet.

A többi kép már teljesen más tészta. Azok bibliai történések valódiságát kérdőjelezik meg, és más mondanivalójuk, tanításuk meglátásom szerint nincs is azon kívül, mint hogy a szkepticizmusra buzdítanak. Illetve egy esetben, a Máriát és Jézust ábrázoló kép a Bibliának nem mond ellent, ugyanis abban explicite sehol sem szerepel, hogy Jézus születése után Mária és József nem éltek volna rendes, normális házaséletet, azonban az ellenkezője sem, úgyhogy ezt kihasználva azóta a legtöbb keresztény egyház (így az anglikán is) dogmaként fogalmazta meg, így a kép inkább csak ebbe ütközik.

en.wikipedia.org/wiki/Perpetual_virginity_of_Mary

piros pipacs 2010.12.29. 06:08:54

Álldja meg az isten Semlyént, de nagyon, hogy elmenjen a kedve vigyorogni. Istenmencs attól az álldástól amit Semlyén féle társaság ad, segg nyaló. Ennek nem tilos a hirdetőtábla, hogy a fene egye meg őket.

Sola Scriptura 2010.12.29. 07:05:34

Kárhozatos bálványimádás.

Mikrobi 2010.12.29. 10:03:00

Szánalmas, amikor egy szektának ilyen akciókkal kell pénzt szereznie a működéséhez.

kicsiszaki (törölt) 2010.12.29. 11:49:19

Megfelelő szempontból közelítve valóban ötletesnek mondható, a poszter. Először nem értettem pontosan mi is akkar ez lenni, de aztán rájöttem. Valószínűleg fel a akrták hívni az emberek figyelmét, hogy már nem sokat törődnek a szeretet ünnepével.Az abszurdum nem is a plakátban van, hanem az ünnepben.
A kereszténység tanait Jézus Krisztus fogalmazta meg számunkra, a Biblia szerint. A legfontosabb irányelv az, hogy szeresd az Istent és ehhez közvetlenül kapcsolódik, hogy szeresd az embertársaidat. Itt pedig felmerül bennem egy kérdés. Miért nem arra törekednek ezek az emberek, hogy a mindennapjainkban találjuk meg a szeretetet? Abban a hitben, aminek a szeretet lenne a lényege, miért csak karácsonykor beszélünk szeretetről?

PollyPudlyPötty 2011.01.03. 12:36:55

Kijelenthetjük, hogy ebben a modern világban, igen megcsappant a templomba járók létszáma. Az ünnep már nem arról szól, hogy együtt a család elmegy a vasárnapi szentmisére, istentiszteletre az ünnepi ebéd előtt vagy után. Az egyház mér nem tudja megfogni az embereket. És akkor itt ez a plakát,ami szerintem elég egyszerű, templomhoz illő, ráadásul könnyen lejön a mondanivalója is. Régies kinézetű: a színek, a betűtípus... és mindez egy plakáton, ami a mai világ elmaradhatatlan reklámeszköze. Az emberek az "új világban" lassan már csak az óriás plakátokra figyelnek. Miért ne újíthatna az egyház is...?? Sőt ezt kéne mások is tegyék szerintem.

1velemenyezoasokbol 2011.01.03. 18:32:48

Nekem hivő katolikusnak nehezen emészthető az Új-Zélandi egyház plakátja, de el kell ismerjem, hogy marketing szempontbol nem is olyan rossz ötlet. Miért ne hirdethetné az egyház is magát, szolgáltatásait óriás posztereken? Elvégre ezek mellett több ezer jelenlegi illetve jővőbeli "fogyasztó" halad el, naponta.
Ha meglátogatjuk a honlapjukat http://www.stmatthews.org.nz/index.php,rájövünk, hogy ennek a vallásnak a célja, hogy megmaradjon egy olyan kőzegben, ahol többféle embercsoport él együtt, ez lazább kereteket, kevesebb szabályt követel meg, másképp nem preferálnák. Ezért van az, hogy elfogadnak többféle véleményt és többféle hitet egy erősebb egyház reményében.
A plakát szerkeztése amolyan egyszerűen nagyszerű: ábrázolja a templomot a tornyaival,aminek jelenlétére büszkék a városban, a régies betűtípussal probálnak a hagyományoknak megfelelni illetve a három szín: a zöld, piros, barna a karácsonyi ünnepeket jutattják eszünkbe.

Bloggy 2011.01.05. 18:29:49

Nevetséges, vagy jópofa? Viccnek jó... Utálom a bigottizmust, bármilyen vallásról legyen szó. Lehet igazi, és átélt a karácsonyunk templomjárás és sok egyéb vallásos külsőség és kerítés nélkül is, nem a látszat a fontos. Én pl. nem vagyok katolikus, de tartom magam olyan jó kereszténynek, mint sok katolikus, számomra és a családom számára a karácsony is nem kimondottan vallási szempontból fontos, hanem számunkra a család és szeretet ünnepe. Hát ilyesfajta áldásra nem vágyom, amit ez a plakát sugall, és sajnálom azt, akinek ez kell. Szóval mókának jó, de remélem a készítők is inkább ennek szánták, mint komolyan gondolták.

J. Ági 2011.01.06. 11:54:36

Tetszik az új-zélandi egyház próbálkozása, igaz szokatlan, de ha úgy tekintünk erre, mint a felgyorsult fogyasztói társadalmunkra hatást gyakoroló kezdeményezésre akkor teljesen helytállónak tartom. Nem értek egyet azokkal a személyekkel, akik gondolkodás nélkül szó szerint ragaszkodnak a Bibliában leírtakhoz. Igaz ugyan, hogy Isten sugallatára írták, de mégis csak emberek voltak a szerzők, és a fogalmazásuk értelmezési különbségekre adhat okot. Szerintem a Bibliát olvasva a mondanivalóra kell figyelni és nem szó szerint venni azt. Nekem ebből a szemszögből tetszetek ezek a próbálkozások.
Ez a plakát szerintem formailag találó egy templomhoz, egyszerűségében nagyszerű, figyelemfelkeltésnek megfelel. Véleményem szerint a plakáttal az emberek lelkiismeretére hatnak. Akinek idáig fel se tűnt, hogy Karácsonykor az ünnepi forgatagban nem jutott el a templomba annak a “plakát nyújt áldást”, és remélhetőleg elgondolkozik, hogy mi fontosabb: a fogyasztói társadalomba beilleszkedve élni meg az ünnepet és egy plakáttól várni az áldást vagy a templomba betérve ünnepi keretek között a külvilágot egy kis időre kizárva az igazán fontos dolgokra koncentrálni…….

Pumac 2011.01.06. 20:23:57

Véleményem szerint ez egy jó probálkozás az egyház részéről, hiszen a vallásban a lényeg a hit,ha valaki hisz abban, hogy áldásban részesül a plakát által abban nincs semmi rossz.

DarNo 2011.01.06. 21:42:51

Nem igazán értek egyet azzal, hogy ha valaki ránéz a plakátra, akkor áldásban részesül. Hogy őszinte legyek, nekem nem tetszik az új-zélandi St. Matthew in the City nevű egyház efajta próbálkozása.
Ha valakiben van hit, akkor szerintem legalább Karácsonykor ott tudja hagyni mindennapi tevékenységét, a rohanást, és tud annyi időt szentelni hitének erősítésére, hogy elmegy a templomba, és részt vesz a szentmisén.
Viszont ha egy emberben nincs hit, akkor akárhányszor ránézhet erre a plakátra, nem mond neki semmit, és nem érzi általa megáldva magát.
A plakát másik mondanivalója, hogy a Bibliát nem kell szó szerint olvasni. Egyet értek a ténnyel, hogy nem szó szerint kell érteni, viszont aki olvassa, az 99%-ban tudja is. Aki meg hitetlen, annak akármilyen plakátot lehet mutatni, biztos, hogy nem attól fog megtérni.

Hogyishívják 2011.01.07. 10:45:40

Érdekes megoldás, új az egyháztól ilyent látni.
Szerintem csak az olyan embereket szólítja meg, akik valamikor jártak misére, de mostmár mindenféle kifogás miatt nem mennek el. Bennük valószínű bűntudatot kelt. És mostmár tényleg abban a világban élünk, hogy mindeni reklámoz mindent, az egyház miért ne használná ezt? Ő is kell kampányoljon, hogy híveket szerezzen..

redpoppy 2011.01.07. 17:51:47

Meglehet, hogy ezzel a plakáttal az volt az Új-Zéland-i anglikán egyház célja, hogy ráébressze a embereket arra, hogy minden apró hülyeségben hisznek, és akár egy plakáttól is képesek áldást várni, elforfulva attól, hogy igazán és belülről megéljék az ünnep, maga Karácsony üzenetét. Viszont ez már egy kicsit eltúlzott próbálkozás, nem biztos, hogy mindenkiből pozitív véleményt vált ki.
A mindennapi életünkben rengeteg reklámhatásnak vagyunk kitéve, nap mint nap mossák az agyunkat. Ez a plakát után keserűen kell megállapítanom, hogy lassan nem csak az agyunkat, hanem a lelkünket, ezáltal hitbeli meggyőződésünket is próbálják átmosni.

B.Andiiika 2011.01.18. 12:29:02

Az egyházzal semmi bajom, mert a tanításokat akarja belénk verni, nem a Biblia szövegét, de mi ez az "extra áldás"? Ugyanmár... Tény, hogy a hitet is el lehet adni, de megéri, hogy egy reklám hozzon 100 embert, s az összes többi, aki hallott róla, átkozodjon? Reklámfogásnak gyenge... Inkább nevezem: "unatkozott egyháznak" az egészet. Itt is csak az emberi ostobaságra akarnak hatni, nem saját magukat reklámozni...

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása