Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vidd osztrák bankba a pénzed!

Erre buzdítanak egyik olvasónk által küldött (ezúton is köszönöm) fotók tanúsága szerint az eisenstadti központú, regionális osztrák Burgenland Bank plakátjai, amelyeket ráadásul nem is Magyarországon, hanem a határ túloldalán helyeztek el, egyértelműen a tőlünk odalátogató honfitársaink érdeklődésére számítva. Teljesen érthető húzás, hiszen a válságadóztatott bankok, elcsaklizott magánnyugdíjpénztári vagyonok közepette nem egy emberben merült fel a gondolat, hogy talán érdemes lenne olyan területre vinni a pénzt, ahová nem ér el a kormány keze. Ezt lovagolja most meg a Bank Burgenland, amelynek 100%-os leányvállalata, a Sopron Bank mellesleg 2003 óta, az egyre-másra nyíló újabb fiókokból ítélve egész eredményesen működik. Szerintetek van létjogosultásága egy ilyen kampánynak? Ti gondolkodtatok már azon, hogy külföldre viszitek a pénzeteket? 

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr512575343

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bankszámla nyitása Ausztriában – konkrétumok 2012.01.04. 12:50:56

Látván a Nagy Csapat gazdaságmentő „sikereit” (már azt, amelyik nem láthatatlan, copyright by © Dzsordzs Matolcsy), már egy ideje tervezgettem a megtakarításaim kimentését. Utánaolvasgattam fórumokon, blogokon, a helyzet az volt, hogy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.01.11. 19:51:41

Nehogy azt hidjétek hogy ausztriában nem látja az állam merre a pénzetek. Minden össze van kötve, anglia összehasonlitva ausztriához még középkor. Milyen jó volt amikor biztositási adatokat vesztettek el mert DVD-ket küldözgettek postával. :-) Még svájcot is kikezték a németek. Ne fantáziáljatok ott se lesztek biztonságban. De ... ez a papirpénz, vagy a bankszámlákon, ez igazábol 100% ig biztos hogy tönkre fog menni, mindegyik papirpénz tönkrement és tönkre fog menni. Mindegy hogy HUF, EUR, USD stb. Szerintetek miért csináltak Eurot? Mert tovább lehet húzni, halasztani. Egyenként sok europai pénznem már eltünt volna... Az EUR ist tönkre fog menni, csak hát igy lassabban, de lassan lassan már látható nem? Van egy jó angol cikk: dollardaze.org/blog/?post_id=00107. Ezért ne csak papír és bankszámla legyen a fejetekben. Összesen négy fajtán lehet a vagyon félrerakni. Minden böl kell egy kicsi, úgy legyen.

mercsi 2011.01.11. 20:52:35

Nem azért gondolkodtam el azon, hogy külföldön nyitok bankszámlát mert titkolnivalóm volna, hanem azért, mert talán ha külföldi számlám van, az azon levő pénzt nem tudja "államosítani" pártunk és kormányunk. Legalábbis reméljük.

RB köszi, hogy foglalkozol a plakáttal, én eddig még ezt nem láttam, de lehet, hogy átviszem hozzájuk a pénzem. :)

Rókakígyó 2011.01.11. 21:56:27

Dehogyis, nincs nekem ahhoz moslékom.

fidesz = házmesterek pártja 2011.01.11. 22:44:09

@pixmac3Cmanager: "higgyétek" - ha szabad kérnem! Meg úgy általában... Na mind1.
-------------------------------------------------------
Igen, én folyamatosan töröm a fejem, hogy
1. Hová, melyik bankba vigyem azt, ami még megmaradt
2. Milyen devizában?
Egyelőre nem találtam elég jó megoldást.

dr. Bértollnok 2011.01.11. 22:46:14

Én már nem gondolkozom, léptem.

taecleau 2011.01.11. 22:50:02

Ez még semmi. Akkor kell majd igazán menekülni, amikor már a szerb bankok is magyarul kezdenek hirdetni...

A80 2011.01.11. 22:53:58

Egyedül annak éri meg külföldre vinnie a pénzét, aki attól retteg, hogy összeomlik a magyar gazdaság, a magyar bankrendszer. Sajnos ez az önkényes adók ellen nem véd. Ha az állam azt állítja rólad, hogy bűnöző vagy, akkor ki fognak adni Téged és a pénzedet is, mindaddig amíg a magyar államot egy picit többre becsülik nemzetközi szinten, mint valami katonai juntát Afrikában, akivel nincs se gazdasági kapcsolat, se kiadatási egyezmény, se semmi.

irónika 2011.01.11. 23:13:47

Ha egyik reggel Viktor király, magyar király arra ébred, hogy üres a kincstár és a jó öreg Argentín mintához hasonlóan zárolná a bankbetéteket, nincs más megoldása, mint az azonnali és könyörtelen végrehajtás. Nincs idő szarakodni, mert mindenki elindul a pénzéért a bankba, aki nem tudják már az 5. órában kifizetni az igényeket, mely pánikhoz és világvégéhez vezetne. Tehát, ha zárolják a bankbetéteket, akkor nincs időd kivenni. De Viktor király, egyelőre maximum magyar király lekésett a Monacrhiáról, ezért az osztrák bankokra nem tudja hétfőről keddre virradóra rátenni a kezét. Tehát lehet, hogy bizonyos idő után Viktor hozzájutna a külföldi bankszámlákon lévő összegekhez, de addigra azt bizony sokszor ki lehet üríteni.
Mellesleg a Visák és a Mastercardok időszakában nem kell külfödre rohangálni a mindennapi készpénzért. Egyre figyelj csak. Adózott pénzt juttass ki, akkor nem lehet belekötni, bár persze ez is csak törvénykezés kérdése ...

ruba 2011.01.11. 23:25:24

Szinte minden ismerősöm, akivel beszéltem erről, valamilyen formában felvetette, hogy a megtakarított pénzét olyan formában kéne tartania, hogy a Viktor keze oda már ne érjen el. Van aki aranyba fekteti a pénzét, más meg az osztrák bankszámla-nyitáson gondolkozik elég komolyan, szóval a hirdetés jogos.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.11. 23:37:57

Én már kivittem a pénzemet. Csak egy útlevél/személyi kell hozzá és egy fél óra alatt megnyitják a számlát. Aztán otthonról az interneten keresztül bankolhatsz, ha akarsz.

S hogy miért? Szerintem mindenki maga mérlegelje, hogy a magasabb árfolyamkockázatért és államcsődkockázatért ígért magasabb hozamok megérik-e neki. Nekem a forint és a magyar állampapír túlságosan egzotikus. ;-)

hakos2 2011.01.11. 23:41:00

@ruba:
Vicces társaság vagytok, itt hergelitek egymást totális baromságokkal. Ti ezt tényleg komolyan is gondoljátok, vagy közben röhögtök a billentyűzet felett?

A bankadó és a nyugdíjrendszer átalakítása éppen azért történt, hogy több pénz maradjon az egyszerű polgárnál, s ne adóemeléssel és lakossági megszorításokkal kelljen a költségvetési hiányt csökkenteni.
Ha a kormány a te pénzed akarná, akkor szimplán adót emelne, kedvezményeket törölne, új adókat vezetne be.

Ja egyébként alaposan érdeklődjetek utána a feltételeknek és az ottani adóknak, mielőtt osztrák bankba teszitek a pénzetek.

remy1 2011.01.11. 23:44:00

Én feri királynál jobban féltem, hogy zárolja a bankbetétem
nem hiába vette fel ész nélkül az IMF hiteleket milyen érdekes most nincs rá szükség.
nem olyan rossz Viktor király.

dorax 2011.01.11. 23:52:29

"Én már kivittem a pénzemet. Csak egy útlevél/személyi kell hozzá és egy fél óra alatt megnyitják a számlát. Aztán otthonról az interneten keresztül bankolhatsz, ha akarsz."

Ez érdekes. Egy barátom, német anyanyelvű feleségével a 2 ünnep között utazott ki Eisenstadtba, hogy számlát nyissanak és eurós megtakarításukat berakják. Annyi volt egyedüli igényük, hogy itthonról internet bankolni tudjanak és tudjanak lekötni pénzt. Úgy néztek rájuk mint az ufóra, 3 bankkal próbálkoztak, majd egy napnyi küzdelem és sikertelenség után hazajöttek.
Nem akarták elhinni, hogy az agyon sztárolt osztrák bankrendszerben olyan, mint az őskorban nálunk, lassúak, körülményesek és szolgáltatásban sehol nincsenek az itthoniakhoz képest. (pl. a Bank Austria fiókban nem tudtak számlát nyitni, ahhoz el kellett volna menni a központba, de mivel már csak 2 óra volt a nyitvatartásból, így ajánlottak nekik másik időpontot, amikorra jöjjenek vissza.
Értsd 2 óra alatt nem tudnak egy számlát nyitni.
Megoldás: rakd be párnád alá pénzed. Az sem sokkal rosszabbul kamatozik, mint egy euróbetét. :-)

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.01.12. 00:08:27

Aki megis papirba akarja befektetni papirját :-) Itt lehet az osztrák összehasonlítani: www.bankenrechner.kcom.at/
De jobb lenne ha téglákat, aranyat, ezüstöt vagy értékpapirokat vennétek:-)

manager2008 2011.01.12. 00:09:21

@dorax: Ez egy hülyeség. Nyithatsz számlát 10 perc alatt.
A bankkártya már probléma sok helyen. Ausztriában olyat akartak adni amelyik a helyi automatákra jó, de nem Visa vagy Mastercard.
Internet bankolási lehetőség viszont van szinte mindenhol már..
Lekötni is lehet az EUR-t.
Végtére is nincs messze, kimész felveszed és annyi.

Viszont van olyan környező ország ahol adtak rendes kártyát, a kamat is normális a lekötés is.
Volt olyan tapasztalatom (nem Ausztria) hogy egy saroképület egyik sarkán lévő bank idióta, a másik sarkon lévő bank szuper.
A magyar bankok devizakamatai viszont nem rosszak.
A külföldi bankok számlafenntartási költségei viszont messze verik a magyarokét, tehát céges számlát itthon fenntartani luxus (bizonyos magyar bankoknál).

Robogomaci 2011.01.12. 00:17:11

Bank Austria bécsi központban simán megcsinálja

Frau Marzi
00435050546168

beszél németül, angolul
mindent tud a magyar helyzetről, nem kérdez sokat, csak nyitja a számlát.

online bank is rendben van
állami betétbiztosítás 100 ezer eur-ig

dorax 2011.01.12. 00:18:15

@manager2008: Ők is azt gondolták, hogy 10 perc nyitni. De nem így volt. Nem erre számítottak.
Az meg nem megoldás, hogy budapestről szaladgálnak ki pénzt felvenni. Az internet bankról sem általánosan beszéltem, hanem a konkrét igényükről, miszerint utalnak számlára pénzt és bizonyos időnként internet bankban lekötik. Ez nem tudták elintézni.
Az is igaz volt, hogy beszélnek magyarul. 1 ember, akire órákat kellett várni és pont miatta nem lett számlájuk aznap amikor kimentek.
Amúgy egy kis politikai fricska, hogy Ők is azok közzé tartoznak, akiknek ezt a helyzetet köszönhetjük...

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.01.12. 00:43:11

@LEG X: Én már 20 éve élek ausztriában.:-)

szgy 2011.01.12. 01:29:41

@hakos2:
hát, nem tudom hol élsz...
elveszik a pénzemet, elköltik, és kapok helyette egy igéretet a 30 évvel későbbi kormány nevében.
más kérdés hogy a garantált állami hozam (infláció) közelébe sem ér annak amit a MNYP-m összehozott. 30 év múlva esetemben ez kb. 20 millióval kevesebb pénz.
köszi, de inkább nem.

mellesleg azért lépték ezt meg mert nem volt (nincs) elég pénz a költségvetésben, nem azért hogy több pénz maradjon.
de jól nyomatják a süket ideológiát arról hogy milyen jó lesz ez mindenkinek.

azon gondolkodom milyen értékhatár fölött éri meg kiutazni berakni vagy kivenni a pénzt hogy a kiutazással ne legyen minuszban az ember.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.12. 03:08:13

En kinai RMB-ben tartom a penzem a Bank of China fiokjaban. Jol teszem? :)

bandigyerek 2011.01.12. 06:26:16

@dorax: a barátod órákat várt egy magyarul beszélő emberre egy osztrák bankban, miközben ott állt mellette a német anyanyelvű felesége?
szerintem erőst kamuzol.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2011.01.12. 06:39:45

tegnap reggel a milliók reggeliben az írta egy hallgatói SMS, hogy 2011-től 35% kamatadó van az osztrákoknál a devizakülföldiek betétjeire.

Bergeroth 2011.01.12. 07:08:53

Egyetértek azokkal, akik menekítik innen a pénzüket. Ebből az országból sajnos csak menekülni lehet és nem csak pénzügyileg. Köszönjük meg, hogy egy ilyen élhetetlen szarkupacot kaptunk, okos és hozzáértő politikusainktól.

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.12. 07:13:58

Ha a bandzsa Matolcsy nem talál ki februárban valami hatalmas reform bejelentést, hogy el is higgyjék és megfelelő legyen Európának s a Világnak.. ---egy nap alatt nemcsak benne van az ország a szarban---hanem "MERÜLÉS" lesz!!!!!!!
Na..akkor szarik igazán ránk az IMF is...

beavereater [AT] 2011.01.12. 07:22:37

@Nemzeti Gonosz Törpe: ne hallgassatok a sok hülyére, tényleg csak 10-20 perc a számlanyitás Bécsben. Igaz, az első bankban (Raiffeisen) nem akartak (szerintem csak lusták voltak dolgozni), de egy sarokkal arrébb az Erste-ben 15 perc alatt megvolt. Útlevél és lakcímkártya kellett nekik, december elején még bogarászták, hogy mi micsoda a magyar lakcímkártyán, mostanra állítólag már profin olvassák.
A kamatadó mértéke meg lényegtelen (bár én 19%-ra emlékszem). Egyébként a kamatadót elutalják a magyar apeh-nek "1 magyar betétes" címszóval, azaz még adócsalást sem követsz el, ha oda viszed a pénzed. Ha bankszámláról utalsz pénzt, akkor még az eredetét sem kérdik.
És ami a legjobb az egészben: mire Viktor király keze elérne addig a számláig, addigra már rég kivettem róla a pénzt...

Murderface 2011.01.12. 07:40:15

@hakos2: Mint egyszerű polgár jelentem, hogy kevesebb pénzem marad, és ha hagytam volna, a MANYUP-pénzemet is elsikkasztották volna. Ugyanígy van ezzel a többi egyszerű polgár ismerősöm is. Az adótörvények azoknak kedveznek, akik átlagbér felett keresnek. Magyarországon a dolgozók nagyobb része átlagbér alatt keres. A többire rájöhetsz te is :) Persze, ha lenne egy 800-1m bruttós fizetésem, meg 4 gyerekem, akkor én is örömtáncot lejtenék :)

NPO 2011.01.12. 07:55:34

valakinek van tapasztalata, hogy hitelt atvallalnak miutan megnyitom a szamlat es a fizumat odakuldom minden honapban?

NPO 2011.01.12. 07:58:03

@Murderface: Sokan mondhatjak, hogy legyen neked is 4 gyereked, de ha nincs annyi fizud, akkor hogyan. Ez egy catch22. :)

guderian 2011.01.12. 08:00:15

más ügyben kellett Ausztriában bankba mennem. Ott mondták, hogy hozzák a magyarok a pénzt rendesen, de ez időről időre így van, amikor épp az aktuális őrült hozza a hajmeresztő döntéseit. Nem véletlenül tartunk ott ahol és nem véletlenül akkora az ország amekkora.

Jólfelhúztammagam 2011.01.12. 08:17:38

@manager2008: Konkrétumokat légyszi! Melyik ország, melyik bank?
De ha valakinek van szlovák bankkal tapasztalata, az is jöhet.

Agyalap 2011.01.12. 08:19:28

@pixmac3Cmanager: De nem pénzügyes vagy gondolom :) Ezzel a papír helyett téglát ötlettel inkább kőművesnek gondollak ;D

Agyalap 2011.01.12. 08:25:16

Egyébként meg mindenki gondolja végig a számlanyitással járó macerákat valamint azt is, hogy ha osztrák bankban tartja a pénzét - a forintjával nem sokat kezdhet. Ha meg át kell váltani odafelé euróba visszafelé forintra már nem biztos, hogy megéri egy sűrűn használt számla.
Akkor már inkább egy megtakarítás jellegű dolog amúgy önkéntes nyugdíjpénztár módra mondjuk svájci frankban. Az úgyis magától deflálódik. Ezen már én is gondolkodtam...

Gyermekláncfűrész 2011.01.12. 08:33:03

A számlanyitás 15 perc. Internetbank egyéb szolgáltatás gond nélkül megkapod. Egyedül kártyák tekintetében nagyobb a szigor. Hitelkártyát nem, de egy debitet jó eséllyel adnak.
Személyi vagy útlevél, lényeg hogy tartalmazza, hogy milyen állampolgár vagy, mert ha nem osztrák, akkor nincsenek adóterhek. Sima lakossági számla 6-7 Euro/ negyedév.
2010-ig Szinte betűre egyezett a svájci törvényekkel, ahol egész szigorúan veszik a banktitkokat. Ezt az osztrák alkotmány szabályozza. Voltak apróbb változások, de az adatok kiadásához törvénysértés, vagy vádemelés kell. Ha neten utalgatsz hazai számlára, akkor ugye marad nyoma a fogadó banknál, de ha csak elhelyezel kint némi pénzt, azt jótékony homály fedi.

Kravver 2011.01.12. 08:34:07

Én a párkányi CSOB bankban vagyok egy ideje már céges és magánszámlával is (Fő utca, a tér sarkán, a hídtól 1 perc)
Semmi kifogásom nincs, pikk pakk mennek a dolgok, magyarul is beszélnek, EC/MC kártya alap, Internet bank jó, költségek jóval kedvezőbbek a mo-i bankokénál.

Akinek fontos hogy közel legyen a fiók (pl cash deposit miatt) annak Budapestről és környékéről ez ideális választás.

beavereater [AT] 2011.01.12. 08:37:16

@Agyalap: nyilván nem a folyószámlát kell odavinni, hanem a megtakarításokat. Már csak azért is, mert a nemzet Gabikája, a szeretve imádott nyugdíjvédelmi megbízottunk nemsokára dologtalanná válik (amint véget ér a manyup pénzeink hősies védelmezése). Még belegondolni is rossz, mi lesz ha eszébe jut, hogy szívesen lenne "megtakarításvédelmi megbízott" is...

NPO 2011.01.12. 08:38:59

@Agyalap: Rendben amit mondtal es meg kell gondolni ezt is, de ne az legyen az elso gond, hogy mennyire maceras a nyitas, mert ez nem lehet a dontes legfontosabb erve. Inkabb az atvaltasi vesztesegek vagy nyeresegek. Egyebkent egyetertek veled.

GOLAZ 2011.01.12. 08:45:28

A kamat az nem túl sok, 1 éves lekötéskor 1%. A kamatadón kívül kell forrásadót is fizetni, de ezt is levonják. Igazából ma már a kamat miatt nem nagyon éri meg kivinni a pénzt, olyan 2 - 3 éve, amikor még itt is alacsony volt az € kamata, akkor még nyerni is lehetett vele a magyarországi betétekkel szemben. Persze nem sokat, néhány 0,1% - ot. Persze a forint/€ árfolyam változásán lehet még haszon.

beavereater [AT] 2011.01.12. 08:47:59

@GOLAZ: aki most menekíti ki a kis pénzét, az nem kamatra meg a haszonra megy, hanem szeretné simán _megtartani_ a nehezen megszerzett pénzét...

GOLAZ 2011.01.12. 08:51:43

@beavereater: Ha nem kamatra és haszonra megy, akkor miért nem költi el? Akkor legalább magára költené.

The_Genius 2011.01.12. 08:54:06

Én már régóta külföldön tartom a pénzem, ám nem OECD országban, így az én bankomnak nincs közlési kötelezettsége a kormányom felé... :D
Mindemellett olyan területen fekszik, ahol beszélnek/ügyintéznek magyarul.
Javaslom a szerb OTP-t...

beavereater [AT] 2011.01.12. 08:56:40

@GOLAZ: mondjuk mert vannak távlati céljai?

GOLAZ 2011.01.12. 09:08:34

@beavereater: Ha nem a haszonra megy, akkor lehetnek távlati céljai, pénze nem lesz.

Most egyébként jó időszak van lakás/autó vásárlásra, hiszen például az ingatlanpiacon brutális árcsökkenés volt az utóbbi 3-4 évben. Ha pedig még nem jött össze elég pénz, akkor úgy is lehet gondolkodni, hogy jobb Magyarországon tartani a pénzt, mert az € kamatok is nagyobbak, illetve forintban is lehet, hiszen sok helyen vége a válságnak és 2-3 éves távlatban sokat erősödhet a forint.

2008 elejétől volt értelme annak, hogy Ausztriába vitték ki a pénzt, mert ott biztonságban van, mert akkor Magyarországon Oszkó Péter és Veres János kategóriájú pártplayboyok és kolhozjampecek döntöttek pénzügyi dolgokban és hát nem értettek hozzá. Meg válság is volt mindenhol. Akkor tényleg kritikus volt a helyzet, szerencsére az EU segített. De most már nagyjából a nyár óta sokkal kedvezőbbek a kilátások.

The_Genius 2011.01.12. 09:11:06

GOLAZ, fiam. Te nem vagy okos... :D

beavereater [AT] 2011.01.12. 09:13:44

@GOLAZ: "De most már nagyjából a nyár óta sokkal kedvezőbbek a kilátások."

Ja tényleg, emlékszem én is mennyire nagyon megnyugodtam, amikor kiderült hogy véget ért a "Oszkó Péter és Veres János kategóriájú pártplayboyok és kolhozjampecek" őrjöngése, amikor visszamenőleges hatályú törvényekkel sokkoltak minket.

Most viszont békés, konszolidált polgári jogállam van, például szabadon választhatok, hogy örülök annak, ha kirabolnak vagy esetleg örülök neki...

GOLAZ 2011.01.12. 09:18:26

@The_Genius: Szerencsére László Csabával együtt nem vagyok okos, ami sokkal jobb, mintha The_Geniussal együtt lennék okos.

beavereater [AT] 2011.01.12. 09:22:38

@GOLAZ: aha, László Csaba, volt fideszes pénzügyminiszter... na, rá büszke lehetsz...

GOLAZ 2011.01.12. 09:23:13

@beavereater: A visszamenőleges hatály tilalma nem mindig alapelv.
Igen, szabadon választhatsz, és ha nem tetszik, akkor tiltakozhatsz is, nem ver meg érte a rendőr, mint 1978 - ban, vagy 2008 - ban.

Secnir 2011.01.12. 09:24:32

@GOLAZ:
nem tudom milyen anyaggal élsz, de szerintem ma reggelre egy szippantás elég volt belőle...

GOLAZ 2011.01.12. 09:25:23

@beavereater: Bocsánat, elrontottam, mert Csaba Lászlóra gondoltam. Viszont te is elrontottad, mert László Csaba a Medgyessy kormány pénzügyminisztere volt.

Hypofx 2011.01.12. 09:25:26

@hakos2: :))))))) majd felebredsz...egyszer:)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.01.12. 09:25:40

@GOLAZ: nem midig alapelv? Jogállamban nem hoznak törvényeket visszamenőleges hatállyal, maximum ha adnak valamit. De elvenni?

beavereater [AT] 2011.01.12. 09:25:46

@GOLAZ: úgy bizony, szabadon választottam országot a megtakarításaimnak. Te meg vegyél nyugodtan ingatlanokat itt, sokra mész majd velük...

xenuka 2011.01.12. 09:28:07

Ha egy adott országból a pénzed külföldre viszed akkor te az adott ország gazdaságából kivontál ennyi pénzt. Ezzel pénzhiányt idéztél elő. Erre a válasz a pénzkiadás, ami viszont inflációt von maga után.

Pont olyan ez is, mint ami ellen sírtok, hogy a multicégek kiviszik a hasznukat Magyarországról.

Itt fektesd be a pénzed, sőt külföldről is ide hozd a pénzed!

A 70-es években Nyugat Németországban minden német német termékeket vásárolt és az országon belül nyaralt főleg, hogy otthon maradjanak a megtermelt javak!

Így elérték, hogy az NDK-val való egyesülésük előtt 2 évig már defláció volt náluk!

GOLAZ 2011.01.12. 09:28:12

@beavereater: Ha tűnt volna fel én sem akarok itt ingatlant venni. De annak aki akar (én nem ez vagyok) a mostani kedvező időszak.

GOLAZ 2011.01.12. 09:28:57

@Legelő Őse: Nem vett el senki semmit. Ezt te is könnyen ellenőrizheted.

beavereater [AT] 2011.01.12. 09:33:16

@xenuka: "Itt fektesd be a pénzed, sőt külföldről is ide hozd a pénzed!"

Ja, hogy a fidesz elvegye, ha megtetszett neki...

Hogy is mondta anno Hofi? "Lófaszt, mama!"

teotwawki 2011.01.12. 09:33:47

Már a tévészékházas gyújtogatós buli óta Eisenstadtban tartom a pókeres pénzem, és többnyire nyugodtan aludtam egészen ma reggelig, amíg ezt a cikket ki nem tettétek az index címlapjára. Egy külföldi bankszámlának pont a diszkréció a lényege, de ha holnap az összes netproli megindul a 100 eurójával számlát nyitni Burgenlabdba, akkor annyit sem ér az egész, mintha egyenesen az APEH-hez talicskáznám a pénzt.
Vegyétek le!

GOLAZ 2011.01.12. 09:41:29

@teotwawki: Mint már a kommentekből is kiderült és tényleg így is van, egy osztrák bank nem jelent diszkréciót. Sőt a forrásadó miatt tulajdonképpen jobban rálátnak a pénzedre, mint egy magyar banknál.

croatico 2011.01.12. 09:41:42

Akinek nem kell a pénz, az teszi bankba. Tehát nincs rá szüksége, el kell azt tőle kobozni.

dorax 2011.01.12. 09:43:02

@bandigyerek:
1. Amint kiderült, hogy magyarok egyből küldték a magyarul beszélő kollégához.
2. Menj ki, tapasztald meg. A cél város Eisenstadt. Bank Austria, Raiffeisen.
3. Ne sértegess azzal, hogy kamuzok.

AzHofi 2011.01.12. 09:45:02

Egyszer az is a miénk volt... gyerekek, lesz még magyar feltámadás?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.01.12. 09:49:48

@GOLAZ: arról beszéljünk amit írtál. Nem mindig alapelv az hogy visszamenőleg nem hozunk törvényeket? Ennyire nem lehetsz elfogult. De tényleg.
Mit kell ellenőriznem? Hogy aktuálpolitikára költenek megtakarításokat? Az kemény. Azt ugye tud hogy mennyire fog ez a pénz hiányozni 15 év múlva...elárulom - nagyon. Hogy mit vettek el? A jövőnket sajnos!

GOLAZ 2011.01.12. 09:49:51

@dorax: Aki azért viszi ki a pénzét, mert biztonságban akarja tudni, annak nem biztos, hogy a Raiffeisen a legjobb választás, meg nem is az osztrák bankok. A német bankok ebből a szempontból jobbak.

saleem 2011.01.12. 10:01:33

csak info:
a fent reklamozo bank 3 fiokjaban (Eisenstadt, Oberwart, Neusiedl) vannak magyar alkalmazottak mar evek ota

szamlanyitas sose volt problema, es igen a diszkrecio meg mindig jobb mint a magyar bankoknal

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2011.01.12. 10:06:50

@irónika: Viktor király, magyar király, ez jó :)). Viktor király, magyar király, vágtat döglött lován...

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.12. 10:24:32

@GOLAZ: Eisenstadti Raiffeisen? Kábé annyira lehetnek profik, mint a móri Erstében.

GOLAZ 2011.01.12. 10:30:15

@Legelő Őse: Például kedvezőbb elbírálás esetén nincs akadálya a visszamenőleges hatályú szabályozásnak. De az is előfordulhat, hogy két, vagy több jogelv alapján ellentétesen lehet megítélni valamit.

Semmit nem kell ellenőrizned. Ha szeretnéd, akkor azt ellenőrizheted, hogy ér - e valamit a magánynyugdíjpénztár, vagy nem.

GOLAZ 2011.01.12. 10:36:41

@Kettes: Azt osztrák bankokkal azért kell egy kicsit óvatosnak lenni, mert sok balkáni befektetésük van. Ha folytatódik a fellendülés, akkor több éves távlatban, mert ott is lassan mennek a dolgok, nagyon megszedik magukat, de ha visszatér a válság, akkor komoly gondok lehetnek.

preston 2011.01.12. 10:41:20

@pixmac3Cmanager:
tanácsod nagyon érdekes, különösen a link szerint táblázatok,
az 1919 -re naprakész osztrák adatok, valamint az angol pénzügyi áttekintés 1112-től 1987-ig bizonyult hasznosnak.
,,Minden böl kell egy kicsi, úgy legyen.,,irod. Hát legyen.

Kósza 2011.01.12. 10:46:49

@GOLAZ: nna idefigyelj, te elmehúnyt!
A kb 3000 milliárdos manyup vagyon 45 %-a államkötvény, azt az államadósság csökkentésére fordítják, a GDP-hez képest 5%-al csökkenni fog, hűha, hurrááá,...
A maradék bő 1500 milliárdból idén beterveztek 560 mrd-t a nyugdíjakra, feltételezhetjük, hogy ezt teszik 2012-ben, és 2013-ban is, és már el is fogyott 3 millió ember tízéves megtakarítása.
Ha nem lendül fel a gazdaságunk, akkor 2014-ben durva krach jön. Mitől lendülne fel a magyar, és az európai gazdaság, amikor Kína, és Japán elkezdte vásárolni az euro kötvényeket. Gondolod, hogy a kici sárgák nem kérnek majd ezért semmit, ha elég nagy stock lesz a birtokukban? Ne reménykedj!

Kósza 2011.01.12. 10:50:10

a GDP arányában 75%-rül lecsökken 70%-ra az államadósság,... ettől leszünk megmentve?

Garcon 2011.01.12. 10:51:43

Én már megtettem, éseddig úgy tűnik a legjobb, amit tehettem. Alpesi barátaink valahogy jobban tisztelik az egyént és annak tulajdonát.

beavereater [AT] 2011.01.12. 10:54:21

@Garcon: erről van szó, nem a kamatokról

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.01.12. 11:05:58

@Agyalap: Hogy pontos legyek, jelenleg banknak dolgozok technikai csoportban, plusz képügynökséget vezetek. Téglát akkor is ajánlom, mert ugy mint mindig, belemélyedtem "ebbe a krizis" témába is 2007 - 2008 ben és igen, a logika gyözött agyamban.

GOLAZ 2011.01.12. 11:10:46

@Kósza: Igen, végre csökken GDP arányos államadósság. Nagyon veszélyes volt a korábbi trend, ha valami, akkor az veszélyeztette a stabilitást. Hogy mi lesz 2012-2013 - ban, az még nyitott kérdés. Ha 2 éves költségvetés lenne, akkor lehetne róla tudni. Az európai gazdaság, a mostani hitelválság ellenére is, túl van a válság nehezén. Olyan, másfél-két éve is reménytelen országokban is lesz gazdasági növekedés, mint Lettország. Nyár óta Németországban is bizakodóak, ami azért egészen jó jel. Oroszországban 4% - os növekedés van, ami az export miatt nagyon jó jel.

GOLAZ 2011.01.12. 11:12:59

Egyébként, ha 2014 - től durva krach jön és marad a kötelező magánnyugdíj és a kötelező magánnyugdíjpénztárak vagyona 45% - ban államkötvény, akkor mennyire biztos az a pénz?

Egyéves Önkéntes 2011.01.12. 11:20:24

@irónika: adózott pénz az miylen? rá van pecsételéve, hogy adó leróva?
hogy igazolod, hogy adózott pénzt vittél ki? odautalod a fizetést? nem tűnik bölcs dolognak

@xenuka: emlékszem, nem is volt akkor német sehol külföldön, úgy kellett őket nagyítóval keresni
ha pedig az emberek tömegesen mentik a pénzt az országból, akkor valószínűleg nem ők a hülyék, hanem aki olyan körülményeket biztosít számukra

gorcsev54 2011.01.12. 11:27:27

be@hakos2:"A bankadó és a nyugdíjrendszer átalakítása éppen azért történt, hogy több pénz maradjon az egyszerű polgárnál, s ne adóemeléssel és lakossági megszorításokkal kelljen a költségvetési hiányt csökkenteni."
Ha a kormány a te pénzed akarná, akkor szimplán adót emelne, kedvezményeket törölne, új adókat vezetne " Ugye ezt magad se gondolod komolyan?Nyugodj bele még az általad leírtak (adóemelés)is be fognak következni, nem is olyan sokára.Tegnap kaptunk egy szép illedelmes levelet a magyarországi banktól ,hogy fogadjuk el az új feltételeket a betétünkre (euró).Vagyis magyarul ezentúl sokkal drágábbért kezelgetik a pénzünket,tehát ha sürgősen nem veszem ki akkor nem hogy kamatozik ,hanem fogyni fog. A nyugdíj rendszer átalakítását meg inkább ne emlegesd, (nem a megszüntetés a legnagyobb baj ) hanem a módszer és az eredmény,végrehajtás stb.de nem fogom leírni neked ,hogy mik a hibák benne milyen lehetőségekre nem gondoltak stb. mert sajnos akkor kb. másfél órán keresztül gépelnem kellene, és ráadásul jogász sem vagyok (mert már azoknak rég meg kellett volna támadni),tehát csak nagyon körül írva tudnám kifejteni a véleményemet.

A Leander-tölgyi M-Bear 2011.01.12. 11:29:53

@hakos2:
"Ha a kormány a te pénzed akarná, akkor szimplán adót emelne, kedvezményeket törölne, új adókat vezetne be."

adóemelés: minimálbér adója 0-ról 16%, ez kipipálva.
kedvezmények törlése: gázárkedvezmény megvonása.
új adó: csak összege miatt a robin hood adó. ugyen nem gondolod, hogy ezt nem mi fizetjük.

"tovább is van, mondjam még?" :)
úgyhogy igen, az én pénzemet akarja. és ne aggódjál, ré fogják tenni a kezüket a megtakarításainkra is, és el fogják dönteni, hogy mennyi pénz elég az élethez.
igen, persze, csak huhogok, meg rémhírt keltek, hóóóóóógyne.
te meg feküdj vissza aludni.

Medgar 2011.01.12. 11:29:58

Kedves Golaz!

Vegyük sorba az állításaid:

1, Nem mindig alapelv az hogy visszamenőleg nem hozunk törvényeket:

A jogalkotásról szóló 1987. évi XI. törvény (továbbiakban: Jat.) 12.§-ának (2) bekezdése kimondja, hogy a jogszabály a kihirdetését megelőző időre nem állapíthat meg kötelezettséget, és nem nyilváníthat valamely magatartást jogellenessé.

Az Alkotmánybíróság jogértelmezése szerint ez a szabály az Alkotmány 2.§ (1) bekezdésben megfogalmazott jogállamiságnak az egyik kritériuma, s mint ilyen alkotmányos jellegű szabályozásnak tekintendő. (32/1991. (VI.6.) ABH; 34/1991. (VI.15.) ABH)

2. MNYP vagyon nem magántulajdon:

1997. évi LXXXII. törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról:

5. § (4) A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető. A pénztártag követeléséért a pénztár, és az e törvényben meghatározott feltételek szerint az Alap tartozik helytállni.

3. Osztrák számlák biztonsága és anonimitása:
Ahogy Gyermekláncfűrész írta az osztrák bankrendszer összemérhető a svájcival, banki adathoz csakis rendkívül megalapozott kéréssel lehet jutni. Ausztria, Svájc és Luxemburg nem küldözget személyes adatokat más államok adóhatóságai számára, helyette lépcsőzetesen kamatadót (forrás oldalon) vezetett be, Az adót utalják, de csomagban évente egyszer, országonként, nincsen személyre szétbontva.

4. A termékenységi rátát: www.google.com/publicdata?ds=wb-wdi&met=sp_dyn_tfrt_in&idim=country:HUN&dl=hu&hl=hu&q=term%C3%A9kenys%C3%A9gi+r%C3%A1ta illetve a magyar politikai elit tudását és hozzá állását ismerve gyakorlatilag nincs más lehetőség a megtakarítások külföldi elhelyezésén kívül.

Villabarat 2011.01.12. 11:39:00

Én a cégem számláját - nem a céget - vittem ki Ausztriába, mert rendkívül sok devizás átutalásunk van, és amíg a magyar bankok -, akiket egyébként nagyon nem kell sajnálni a válságadó miatt - 7-10 EUR-t csípnek le egy átutalás után plusz valahány ezreléket, addig az osztrák banki átutalás 0,48 EUR-ba, tehát 48 centbe kerül. Ez a mi szintünkön egy év alatt 6 millió forintos különbséget jelent. Ennyi.

lobster thermidor 2011.01.12. 11:54:16

Nem a reklám kedvéért...
Karácsony előtt két héttel, előzetes időpont egyeztetés a magyar nyelvű honlapról kiválasztott munkatárssal(e-mailben), pár órás autózás Ausztriába. A megbeszélt időpontban találkozó a kedves banki munkatárssal a bankfiók egyik kis tárgyalójában kávé, gyümölcslé, csoki társaságában. A szükséges tudnivalók ismertetése, a különféle befektetési lehetőségek taglalása, és az itthon összeírt kérdések megbeszélése(magyar nyelven) után, k.b. fél óra alatt lebonyolított számlanyitás.
Rövid ottlétem alatt, két magyar ügyféllel találkoztam.

Hogy ne jöjjek haza üres kézzel, Fürstenfeldben vettem néhány apróságot az ünnepekre.
Ennyi.

Ha valakinek segítség, itt az elérhetőség:
www.rbgd.hu/index.php
www.rbgd.hu/kapcsolat.php

XPS 2011.01.12. 11:58:14

@xenuka: első körön a saját és a családja javaiért aggódik mindenki.
Amikor komoly esélye van annak, hogy ezt a gondot Bölcs Vezérünk és kis csapata leveszi a vállunkról, akkor minden józan ember a saját pénzének jobb időkre való megmentésén gondolkozik, nem a nagy hazai defláción!

lobster thermidor 2011.01.12. 11:59:59

@Villabarat:

Nem beszélve, az egyéb kezelési költségnek nevezett sarcszerű összegekről, amik nagyságrenddel alacsonyabbak Ausztriában.

msadmin 2011.01.12. 12:01:39

üdv. nekem mindössze 2m ft van lekötve az otpben. 1 évre
erre van évi 6% kamat.
eléggé tartok ettől a "helyzettől" :-(
megéri ezt kivinni átváltani euróba és ott tartani? mindenképp ki kell menni? a Kolosy Téren is van vmi sopronbank fiók. vki tud segíteni ?előre is köszönöm

lobster thermidor 2011.01.12. 12:11:05

Ez osztrák bank, ausztriai játékszabályokkal. És ami nem mellékes, a West Endben eléred.

www.oberbank.hu/OBK_webp/OBK/oberbank_hu/index.jsp

elwood 2011.01.12. 12:13:52

nincs véletlenül olyan bank aminek a leányfiókja meg tudja itthon csinálni ?

pl. Oberbank van pesten is, de ha itt teszed be akkor a magyar tövények vonatkoznak rá

esetleg valamelyiknek lehetne ilyen szolgáltatása

T mint T 2011.01.12. 12:14:29

@xenuka:
Hat, eddig birtam szo nelkul, most gondoltam meg magam.
Targyi tevedesek:
- 6 eve fektetem be a kulfoldon megkeresett penzemet Magyarorszagon (foleg ingatlanba). Eredmeny: bukta... Hol azert mert helyi epitmenyadot vetnek ki egyik evrol a masikra, hol azert, mert kozpontilag talaljak ki az ilyen otleteket, hol szimplan csak azert, mert kedves orszagunk megse lett az ingatlanbefektetok Mekkaja... En hulyesegem, lelkem rajta! Megfizettem a kapzsisagomert es a nemzeti erzelmeimert.
- de hogy a nemetek a 70-es evekben otthon nyaraltak volna, az mar telleg nagy hulyeseg: miert is a sok Zimmer Feri a Balcsin? Miert is itt talalkoztak NDK-s ismerosokkel, rokonokkal?

Egyet elismerek: a nemetek valoban nemet termekeket vesznek. Ez nekunk is bejonne. Csak akkor aztat mondja meg nekem valaki, hogy mi is a magyar termek. mert a polcon levo legtobb "magyar aru" feliratu cuccost, max itthon arcimkeztek...

Egyebkent, bar eddig nem voltam ezen a velemenyen, most a szerzo kerdesere valaszolva: szabad a tokearamlas, eljen az EU! Az osztrak bank joggal hirdet nalunk, es igen, nezz korul, vidd amid van, amig teheted! Ennyit a volt nemzeties erzelmeimrol!

Felmosórongy (törölt) 2011.01.12. 12:14:46

AZ ELNYOMÓ VÉRGŐZÖS ORBÁN-RÁKOSI VIKTOR SZÖRNYŰ DIKTATÚRÁJÁBÓL MINDENKÉPPEN MENEKÜLNI KELL!
Már csak azért is mert az életünk a tét, akár népirtást is csinálhat az őrült diktátor, akár észak-korea, vagy ruanda is lehet itt.Az viszont biztos hogy nemsopkára törvény készül hogy csakis orbánnak és csicskássainak jár vagyon és övék az országban minden, a többieket rabszolgákként nincstelenül kizsákmányolják, aki lázad azt a dunába lövik.

ÉBREDJETEK!MENEKÜLJETEK!

kerdesek05 2011.01.12. 12:20:08

@pixmac3Cmanager: mibe tegyem négyfele a pénzem?:)

földbe? lakásba?drogba? szexbe?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.01.12. 12:25:22

a szlovak bankok is orommel varjak apenzunket, szoval akinek messze lenne becs, ott van komarom.. komarno.. mind1:-)

egyebkent jah, en is viszem innen ami meg van es likvid. az mnyp es a mal zrt meggyozott arrol, hogy ebben az orszagban tavaly tavasz ota nincs jogbiztonsag es a sajat magantulajdonom abszolut nincs bioztonsagban, mert a kitartottam - az allam - feni a fogat ra...

Villabarat 2011.01.12. 12:26:53

@lobster thermidor: Egyébként a már fent megadott Oberbank jó választás, ugyanis nyitnak neked magyar, meg osztrák Oberbankos számlát, ami a kinti Oberbankhoz tartozik, és a két számla között nincs átvezetési költség. Ami az osztrák számládon van, ahhoz a magyar államnak semmi köze.

Felmosórongy (törölt) 2011.01.12. 12:28:00

@Villabarat: A BALHÉ AKKOR LESZ AMIKOR NYITNAK NEKED POLITIKAI MENEKÜLTTÁBORT IS.
nemsokára eljön ez is

kalevaleez 2011.01.12. 12:28:33

van ám más is.

a mnyp államosítása árnyékában, felvetődött több ismerős cégnél is, hogy az alkalmazottaknak csökkentik a fizetését (saját kérésre a kíván mértékben), a maradék után kifizeti a cég a 10%-os adót, hosszúlejáratú bemutatóra szóló külföldi államkötvénybe fekteti (osztrákba, svájciba), majd azt átadja a melósnak. így marad a magyar állami nyugdíjrendszerben, mégis van magánnyugdíj jellegű megtakarítása.

nálam erősen fontolgatják a nagyobb keresetűek, én meg miért ne segítenék rajtuk.

GOLAZ 2011.01.12. 12:29:17

@Medx:

Kedves Medx!

A visszaható hatályról ugyanazt írtuk, csak más megfogalmazásban. Te azt írtad, hogy:

"megelőző időre nem állapíthat meg kötelezettséget, és nem nyilváníthat valamely magatartást jogellenessé."

Ez azonban nem azt jelenti, hogy kedvezőbb elbánásban nem részesülhet, akár visszaható hatállyal is. Mindkét eset visszaható hatály. A visszaható hatály eredményében van különbség és ez alapján számít jogellenesnek, vagy nem számít annak.
Illetve a visszaható hatály esetében is fennáll az, hogy más alapelvvel ütközhet.

Írtam olyat, hogy nem magántulajdon a magánnyugdíj pénztári vagyon? Ha így van, akkor elnézést kérek.
Arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a kötelező magánnyugdíjpénztárban lévő megtakarítás most sem hozzáférhető a tulajdonos számára és nagyon kérdéses, hogy valamikor az lenne. Nem is rendelkezhet vele szabadon a tulajdonos.

Ez így van, de, ha valakivel szemben eljárás indul, akkor semmit sem, ha osztrák bankban van a pénze. Tehát nem éri meg oda kimenekíteni például a feketén szerzett vagyont.

Igen, és ebben benne vannak a cigányok is. Nélkülük 1 alatt lenne. Ennek megfordítására már csak matematikai esély van, szociológiai nincs. De ez nem azt jelenti, hogy most ki kell vinni minden pénzt, mert itt nincs biztonságban.

Gyermekláncfűrész 2011.01.12. 12:30:35

@lobster thermidor: A bankfiók Magyarországon van, tehát magyar játékszabályok érvényesek.

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.01.12. 12:33:10

@kerdesek05: 1.) ingatlan,föld - mert akkor már infláció biztos 2.) papirpénz, bankszámla, nyugdij, többi blablabla, 3.) értékpapir mert infláció biztos(ajánlom: value investing, warren buffet tanitoja: benjamin graham), 4.) arany & ezüst (mert már a kinaiak is felvásárolják, ezüstöt az ipar felhasználja, kevesebb van belöle mint aranybol, youtubon van egy video hogy egy arany érme 31 gramm kb. 10 000 USD értéke kellene hogy legyen, mert annyi papirt nyomtattak)

GOLAZ 2011.01.12. 12:33:54

@msadmin: Inflációval korrigálni kell a kamatot és számítsd bele, hogy ott forrásadót is fogsz fizetni a magyarországinál jóval alacsonyabb kamat után. Viszont Ausztriában sokkal alacsonyabb az infláció. De te hol akarsz vásárolni a pénzedből? Az € övezetben, vagy Magyarországon?

GOLAZ 2011.01.12. 12:35:30

Fedvény:akkor semmit sem_ér_

stonegossard 2011.01.12. 12:37:11

Tényleg vidd oda:

marha gyengén kamatozik az összes eurós betét, erről ennyit.

www.bank-bgld.at/de/privatkunden/sparen/sparangebote

ehhez képest nézd meg 2 éves lekötés után mit adnak a magyarországi bankok.

Nem kell rohanni kifelé.

Ott élek , tudom miről beszélek, az más kérdés, hogy a hitelek kamatai is kb 4% környékén mozognak

kerdesek05 2011.01.12. 12:37:15

@manager2008: ezt úgy érted vállalkozói számlát érdemesebb Ausztriában nyitnom, itthon meg szüntessem meg?

GOLAZ 2011.01.12. 12:37:30

@Gyermekláncfűrész: És, ha a számlavezető fiók Ausztriában van, akkor sem?

kerdesek05 2011.01.12. 12:38:15

@Robogomaci: igen jól hangzik ez Frau Marzi bankszámlanyitó néni:)

Gyermekláncfűrész 2011.01.12. 12:39:35

@GOLAZ: Akkor ki kell menned. Egy utazást bele kell kalkulálni.

Mystes 2011.01.12. 12:40:08

Persze! Hozzátok csak ide a pénzetek. Én, ahogy mindig is, nagyon szeretlek benneteket. Üdv: Haynau.

lobster thermidor 2011.01.12. 12:41:58

@Gyermekláncfűrész:

Nem én mondom, hanem ők.
A hirdetéseikben azt állítják, hogy a befektetéseket az osztrák banki szabályozók szerint kezelik.

Egyébként talán meg kellene kérdezni a bankot, hogy miként működik a dolog.
Csak egy mail, vagy egy telefon.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.01.12. 12:42:48

tenyleg, lehet eleg csak megkerdezni a bankomat, hogy mi lenne, ha egy kinti fiokjaban is lenne gy szamlam es oda lenne eatvezetve a epenzem plusz fizetesem minden honapmban a magyarorszagirol...

mert ugye termeszetes nem vagyok otp-s, ahogy egyetlen normalis 60 ev alatti ember sem otp-s

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.01.12. 12:45:19

@Gyermekláncfűrész: van egy fiokja Magyaorszagon _is_

de ha nyit egy szamlat a magyar fiokban es a magyar fiokon keresztul egy osztrak fiokban es a magyar szla szamra erkezo v. ott elhelyezett lovet egybol kuldi ki osztrakiaba, akkor igy jaras van allambacsinak. nem ervenyes ra a magyar szabalyozas.

GOLAZ 2011.01.12. 12:45:49

@az igazi Sipi:
Ha utalsz ottani számlára, akkor értelmetlen az egész. Hiszen itthon látni fogják, hogy mennyi pénzt utaltál át.

Egyébként mi ez a számla dolog? Ausztriában nem is kell bankszámla a pénz elhelyezéséhez.

peter_zen 2011.01.12. 12:46:28

Done. Svájc rulez, de Ausztria is tökéletes hely, a cigány szaddam keze odáig nem ér el és ez most a legfontosabb.

Reméljük a 2/3-ad nem ilyed be, ha ôk itthon hagyják a pénzüket nagy baj nem lehet. Ugyanez az adózással, a magam részérôl ezt is abbahagytam.

Gyermekláncfűrész 2011.01.12. 12:47:59

@lobster thermidor: Annyi könnyítést kaphatsz, hogy az osztrák bank alkalmazottja ismerteti, és megköti veled a szerződést Pesten. /havonta 1 nap?…talán/ A számlád akkor is kint lesz. Így csak a befizetés miatt kell kimenned.

fuerchtbar 2011.01.12. 12:48:17

@Murderface: Az átlagbér az azért átlagbér mert az emberek fele ennél kevesebbet, a másik fele pedig annál többet keres. Tehát nem kereshet az emberek többsége az átlagbér alatt.

marklovassy 2011.01.12. 12:48:44

@Villabarat: a megadott adatok alapjan eves szinten kozel 2.700 devizatatutalast vegeztek, azaz havi 225-ot. (7-10 eur, atlagosan 8.5 euro, minusz a 48cent, azaz utalasonkent atlagosan 8 eurot sporolsz, 280Ft-os arfolyammal szamolva 2.240Ft, azaz 2678db atutalas hoz 6millio Ft megtakaritast).

Nem sok ez egy kicsit? :) Vagy a szamlavezetesi dijat is belevetted, mert az Magyarorszagon horribilis.

Amugy megertem, nalunk 28cent egy atutalas orszagon belul illetve europan belul (nemelyik banknal meg teljesen ingyenes). Neha mikor Magyarorszagra utalok elborzaszt hogy 3000Ft-okat levonnak a magyar bankok a bejovo devizara is, atvaltas cimen meg kulfoldi bankkoltseg cimen (noha en bejelolom hogy az inditasnal vallalok mindent koltseget, raadasul SEPA tehat nem lehet mas koltseg - evileg).

kerdesek05 2011.01.12. 12:49:52

@The_Genius: Szerb OTP-vel mi a helyzet?

Mystes 2011.01.12. 12:52:36

Én már akkor nagyon szerettelek benneteket, amikor lenyúltam Burgenlandot (Várvidék), ahova most, mint 'külföldre' vihetitek a pénzeteket. Ugye, milyen szerencse? De ez nekem még mind nem elég. Először az életeteket vettem el, 49-ben, azután a földeteket, 1920-ban, most a pénzeteket. A lelketek már úgyis az enyém :) Szar szolganép vagytok, az is maradtok. Ezért nincs nektek pénzetek! De ne csodálkozzatok, ha megvetlek benneteket. Az elején még csak-csak ellenálltatok, 48-49-ben, 1920-ban már csak ímmel-ámmal, most meg már ti loholtok, önként. Micsoda változás! Tényleg megérdemlitek, hogy kinyalhassátok a seggem. Jó melegen. Csűssz: Frau Marzi.

Villabarat 2011.01.12. 12:53:15

@Rohadjatokmeg!: Ezt nem igazán tudom értelmezni. Nem a politika miatt csináltuk, én is jobbos, és nem hiszem, hogy einstandolnák a magánpénzt, bár amilyen állapotban az MSZP itthagyta az országot, az sem lenne csoda. Azt ugyanis elfelejti mindenki, hogy az egész magánnyugdíjcirkusz csak azért van, mert üres a zseb, és nem lehet máshonnan hirtelen megtömni. A cég egyébként itt van. Itt adózik. Annyi, hogy nem a magyar bankok zsebét tömjük 11 szeres átutalási költséggel.

kerdesek05 2011.01.12. 12:55:14

@Kósza: ez a helyzet amit leírtál. 3 év alatt a kormány feléli az emberek 10 éve megtakarítását.

teotwawki 2011.01.12. 12:55:18

@fuerchtbar: ezt gondold át még egyszer

kerdesek05 2011.01.12. 13:01:44

@kalevaleez: ez is érdekes lehetőség... mi több

BKV reszelő 2011.01.12. 13:02:02

Sokan emlegetik, hogy mennyi gond van az EUR/HUF konverzióval...de miért? Miért konvertálnám? Ebben a szar országban is el kell már fogadni az EUR-t mindenhol, nem?

fordp01 2011.01.12. 13:05:42

ingatlan: 2008 óta folyamatosan csökken az ingatlanpiaci árszinvonal, és a négy-ötéves előrejelzés is negativ tendenciát jelez. venni tehát akkor lesz érdemes, ha az alján leszünk már a gödörnek.

arany, ezüst: a nemesfémeket folyamatosan hájpolják. az aranynak magas most az ára, de könyörgöm, jó magyar szokás szerint ne akkor vegyünk már valamit, amikor drága, hanem amikor olcsó! amikor drága, akkor eladni kell. másrészt az arany ára az utóbbi 20(!) évben nőtt kb. 20%-ot, nehogymár éves 1% jó befektetésnek minősüljön... arról nem is beszélve, hogy nem igazán megoldható, hogy van otthon másfél kiló arany, aztán ha kenyér kell meg párizsi, akkor letörök egy kis darabot, és beváltom a boltban...

külföldi bankok: ha valaki abban bizik, hogy más országok kormánya máshogy működik, bevállalja az esetenkénti utazgatást (idő, pénz), illetve megelégszik a banki kamatokkal (ami máshol sem kiugróan jobb, mint jelenleg itthon, akármilyen akcióról legyen is szó), az vigye a pénzét. ennél egyszerűbb megoldások is vannak.

egy dolog van, amihez nem nyúlhatnak sose állami szinten, az életbiztositás. a unit-linked megoldásokon belül meg tudod oldani a befektetést, és mivel mindegyik ilyen tartalmaz legalább egy közlekedési baleseti halálra szóló biztositást is, ettől életbiztositássá válik. az életbiztositás maga pedig a biztositási törvény szerint nem tulajdonjog, hanem az élethez való alap emberi jog egyik megnyilvánulása, és mint ilyen, nem korlátozható. hozam szinten 15%-okat reálisan képes teljesiteni szinte mindegyik biztosito ilyen terméke (nyilván odafigyelést meg szakértelmet igényel, de erre vannak a pénzügyi tanácsadók - a jobbik fajta természetesen), a költségoldal (TKM mutató) mostmár teljesen transzparens és összehasonlitható mindenkinél, valamint a befektetett tőke 80-90%-a akár likvid állapotban is tartható. létezik mostmár eur, usd alapon is az országban, szóval akár a forinttól is szabadulhat, aki erre vágyik.

a starship troopers-es fordulattal élve:
"akar többet tudni?" :D ha tényleg érdekel valakit, szivesen adok tanácsot, irjatok a fordp01@gmail.com-ra.

üdv:
Tibi

Kismacska (BELLA) 2011.01.12. 13:08:48

Határozottan gondolkodtam rajta és figyelem a történéseket, könnyen lehet, hogy kiviszem én is a megtakarításomat.

Egyébként akinek egyáltalán van félretett (kamatozó) pénze KI NEM gondolkodott el ezen?

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.01.12. 13:10:14

@lobster thermidor: Ez egy jó bank. Már 140 év ota stabilan állunk... :-)

peter_zen 2011.01.12. 13:13:17

"egy dolog van, amihez nem nyúlhatnak sose állami szinten, az életbiztositás."

A nyugdij-megtakaritasainkrol ugyanezt gondoltuk par honapja... Azota kiderult, hogy magyar szamlan levo penz nincs biztonsagban.

kerdesek05 2011.01.12. 13:15:47

@fordp01:" az életbiztositás maga pedig a biztositási törvény szerint nem tulajdonjog, hanem az élethez való alap emberi jog egyik megnyilvánulása"

ezt kár volt leírni, itt figyel a kishontalan Matolcsi, és tavasztól ez is van- volt kategóriába fog esni:) ezt is kis fogják lopni a manyup mellé, így már nem 3 évig elé a nyugdíjra a pénz, hanem a választások utáni negyedik évre is!:)

saleem 2011.01.12. 13:17:46

@fordp01:
OECD/PSZÁF elemzői vélemény a unit-linked biztositasokkal kapcs.:
A unit-linked életbiztosítások kétfajta alapvető kockázatot hordoznak magukban, a biztosítási kockázat mellett a befektetési kockázat is megjelenik, mely utóbbi (a hagyományos életbiztosításokkal szemben) az ügyfél kockázata. Ugyanakkor a gyakorlatban a portfólió összetételének változtatása nagyon nehézkes. A gyorsaság, biztonság és a Ptk. írásbeliség követelménye közötti összhang megteremtése a biztosítók többségénél egyelőre még nem megoldott.

Tekintettel a unit-linked biztosítások népszerűségére, egyre több biztosító portfóliójában megtalálhatóak. Az eltérő termékfeltételek, konstrukciók megnehezítik a transzparencia érvényesülését. A biztosítók az éles verseny miatt egyre újabb konstrukciókkal, innovatív termékekkel állnak elő - olyan termékelemek is megjelennek a biztosítási piacon, amelyeket tiszta formában a befektetési alapok és bankok értékesítenek (pl. lombard hitel lehetőséggel kombinált biztosítás). Az új konstrukciók révén egyre fontosabbnak tűnik a törvények és a szabályozás frissítése.

ez azert nem tünik olyan tuti dolognak

passenger 2011.01.12. 13:18:59

@fuerchtbar: Azért átlagot számolni tudni kéne ám, mielőtt bölcs kijelentéseket teszünk.Ha egy cégnél a vezető 1000000 ft-ot keres, 5 alaklmazottja pedig 100000 ft-ot, akkor az ő átlagbérük 250000, mégis a többségük átlag alatt keres.

T mint T 2011.01.12. 13:23:03

@fordp01: Engem erdekelne, priviben. Ugyanis epp most furodtunk be egy ilyennel. Igertek fut-fat, aztan mostan 6 ev utan csak a vallrangatas maradt. Ott tartunk, ahol 6 eve (meg amennyit mi pakolgattunk be), es ha keressuk az osszekotot, aki anno igerte, leginkabb nem talalhato, vagy leraz minket...

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.01.12. 13:23:09

@fordp01: hülyeségem mesélsz. 2001 ben kaptam volna egy wiener philharmoniker 31 gramm arany érmét 150 EUR-ért, most meg 1060 EUR ! Itt egy grafika: www.sparkasse.at/sPortal/sparkasseat_de_0198_ACTIVE/Bilder/Treasury/cq_Gold-Price_gr.jpg, különben meg nem kell letörni egy darabot sem. Ha minden úgy megy ahogy, akkor pont az lessz ami öreg történelemben le van irva. Egy darab ezüst érme elég lessz egy hét élelmiszerrre. A szegény ember pénze. (gyártják most már a wiener philharmoniker 31 grammos ezüst érméket is). Föleg az ErsteGroup csinál mindig jó kis PDF eket, például www.erstegroup.com/sPortal/download?documentPath=ebgroup_de_0196_ACTIVE%2FDownloads%2FPresse%2Fpresse2010%2Fpi20100623_Praesentation_Gold.pdf

Egyéves Önkéntes 2011.01.12. 13:34:09

A legtutibb befektetés venni egy burgenlandi telket és elásni rajta egy csomó philharmoniker aranyérmét.

preston 2011.01.12. 13:37:28

@Villabarat:
ez nem igaz, tomik a zsebeket továbbra is. és a nyugdijakat nem azért kell elvenni, mert a gyurcsány kiuritette a kasszat, ez a
szöveg már elavult. folytatodik a népbutitás, nem a gazdagoknak kellene kedvezni, terrorolháritani, ures vonatokat jaratni stb, hanem kevéssé népszerü módon reformokat kellene csinálni- pont azt, amit a Gyurcsánynak sem engedtek. Akkor legalább volt még stradaépités, ami most megszünik, a kultúrára is adtak valamicske pénzt.

preston 2011.01.12. 13:38:43

a kuldonadok ellenére kevesebb jut az egészségügyre, sportra, iskolákra ( kivéve az egyházat)

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.01.12. 13:41:41

@EÖ: Persze, ne felejtsd el késöbb gyerekeidnek a helyet megmutatni és ök is gyerekeiknek meg fogják mutatni reméljük. :-)

XPS 2011.01.12. 13:46:20

@peter_zen: Az a 2/3.-ad, az számszerűsítve... na mindegy :(

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.01.12. 13:52:36

@pixmac3Cmanager: javitok, lehet hogy igaz van, 20 év 20 %. viszont 9 év több száz %. A lényeg az, hogy arany megtartja értékét, mindegy hogy milyen papirt nyomtatnak.

Artie 2011.01.12. 13:53:33

@Villabarat: Mindezt úgy, hogy EU-tagállamként _kötelesek_ lennének a magyar bankok is az EMU-n belül használt elszámolási rendet használni.

PSZÁF, halló! Erre mér nem fussa az időből?

Agyalap 2011.01.12. 14:00:46

@pixmac3Cmanager: Mindenképpen mutasd meg a helyet, ne írd le - úgy talán érthető LESZ. Az ékezeteket nem is kérem számon, hátha urdu billentyűzeted van, de a helyesírás nem az erősséged látom...
Ha meg a logikát említetted előtte, nem értem: a tegnapi kirohanásod után (a papír alapú dolgok ellen), miért ajánlasz értékpapírokat, papírpénzt, bankszámlát, nyugdíjat? (Egyébként az milyen? Hogy tudok nyugdíjba fektetni?)

manager2008 2011.01.12. 14:01:54

@kerdesek05: Természetesen. Itthon az egyik nagybankban volt számlája az egyik cégemnek. Egy adott szlovák (de ott is külföldi) bankban (nem a reklám helye) a költség kb. 20%-a az itteninek.
Az egy külön mese, hogy a HUF EUR átváltással is szoktam játszani, és akkor váltok amikor nyerek rajta. (Mini forex:)
10000 EUR ide oda váltásán elég szépen lehet nyerni, nézd meg az árfolyamokat.
Ha a forintot vételi árfolyamon veszed (nyilván), de a bakkártyával itthon kiveszed az automatából a kinti bank közép árfolyamán, akkor nem olyan nehéz nyereséget csinálni, csak kicsit figyelni kell.
Könnyebbség hogy sok olyan rendszer van amelyik figyeli neked a középárfolyam mozgását és értesít megadott érték elérésénél.
Ha utalni kell valakinek nyilván megteheted de érdekes módon az drágább mint a kp. felvétel az automatából (ebben nem tudom mi a logika) de lehet hogy nem minden banknál van így.

A magán megtakarításokat nem mindig érdemes kivinni mert itthon magasabb a kamat, de ha valaki a biztonságra törekszik akkor nem ez a szempont.
EUR számlát lehet nyitni Horvátországban is a határ mellett, van internet bankolás is, és a lekötés is normális.

Nagyobb pénzeket Bécsben a Credit Swissnél érdemes véleményem szerint elhelyezni.

Az Unicreditnél itthon is vásárolható EUR alapú befektetési alap Pioneer (Luxemburgi), elég jól átvészelték a válságot, azt hittem gáz lesz de nem.

Bicikliző medve 2011.01.12. 14:03:03

@Agyalap: Svajci frank? Az hogy? Az evek soran egyre tobb forintba kerul egy frank, tehat egyre kevesebbet er majd a penzed, nem? Arra ne nagyon szamits, hogy visszaesik 140-150 forintra, ez mar a jelenlegi szintnel sokkal kevesebb nem lesz... (de ne legyen igazam :))

eszemmm 2011.01.12. 14:19:22

Ha valakinek van megtakarítása, amit néhány évre mellőzni tud (mondjuk akkor akar nagyobb lakásba költözni), akkor érdemes kivinni, és befalapba tenni. Még a pénzpiaci alapok is infláció feletti hozammal bírnak, az ennél kockázatosabb befektetések pedig egészen kimagasló hozamokat is el tudnak érni, euróban.

Íme egy jó összefoglalás a külföldi számlanyitásról, nem csak Ausztria (bocs ha már volt, nem olvastam végig):

www.netfolio.hu/befektetesi_tippek/2010/12/tudnivalok_a_kulfoldi_bankszamlanyitasrol

Én innen úgy viszem el a bankbetétem, mint a sicc. Ingatlanba fektetek, és kiadom, az is messze infláció feletti hozamot tud hozni, és mégiscsak egyel nehezebben veszik el, vagy csak csípnek le egy nullát a végéből.

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.01.12. 14:39:08

@Agyalap: Meglehet hogy más hogy írom, de meg lehet érteni. 2 évet voltam magyar suliban > Helyesírás, ékezeteket és grammatika > bocs.
Akik kiismerik magukat, igy javasolják: 4 részre kell osztani a vagyont. Igantlan, készpénz, értékpapir és arany/ezüst. A készpénz mindenképpen elveszti az értékét de viszont kell, az arany megtartja és minnél kevesebb van belöle, értékpapir megtartja mert az inflációt a cégek ügyfeleikre görditik át plusz kamatozik, és az ingatlan is fix mert egyszer veszed tehát infláció akkor már nem téma.
>Nyugdíjba fektetni?> Ez is befektetésnek minösül, csak hát kényszer. De természetesen nem azt fogod érte kapni, amit ma ér.
A véleményem: Persze kell a készpénz és bankszámlán, de minnél kevesebb annál jobb!

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.01.12. 14:43:11

@pixmac3Cmanager: és .. hosszútávu biztositásokban se bizok. Minnél több láncszem közöttem és vagyonom között, annál biztosabb hogy a vagyon elvész.

Kismacska (BELLA) 2011.01.12. 14:45:47

@beavereater: ezt akartam én is kérdezni. Én például lakást szeretnék venni. :)

Kismacska (BELLA) 2011.01.12. 14:49:20

@beavereater: erről eszembe jutott egy másik Hofi-poén (sajnos nagyon időszerű), a rendszerváltozás környékéről:

- Mit szól, mama? Jogállamban fogunk élni!
- És hová kell ahhoz költözni?

:D

Kismacska (BELLA) 2011.01.12. 14:51:51

@GOLAZ: úgy látszik, nem fogtad fel.
Tőlem láthatja az állam, hogy hol van a pénzem - de mivel külföldön van, nem NYÚLHAT hozzá.

De mivel te igazhitű Fideszes vagy, ez nem ér el hozzád.

Irigyellek - igen kevés gondod lehet...

peter_zen 2011.01.12. 14:52:36

Az ingatlan értékét a stabil, kiszámítható jogrendszer garantálja. Ebbôl kifolyólag Magyarországon ez nem a legjobb befektetés - egy visszamenôleges extra ingatlanadóval simán le tudja nullázni a kiadásból származó hozamot a Fidesz, az ingatlanárak meg igazából a gazdaság növekedésével korrelálnak - na erre se bazíroznék egy fillért se a mai helyzetben. Ha valaki nincs ingalanban, sztem most kár beszállni, nincs még itt a gödör alja, ahogy most kinéznek a dolgok. A likviditásról nem is beszélve.

Svájci frank, egy magyar érdekeltséggel nem rendelkezô osztrák v. svájci bankban - ez a legbiztonságosabb, ha valaki nem akar a viktatùra áldozata lenni (lesz itt még nemulass 2-3 év múlva, amikor majd kiderül, hogy a fiúk úgy elszámították magukat, mint ide Lacháza, és addigra már a MNYP megtakarításoknak is a seggére vertek, nem lesz más lehetôség, mint a lakosság megtakarításait "kölcsönvenni".

A vízözön a Fidesz és viktorka bukása után következik.

peter_zen 2011.01.12. 15:04:53

@pixmac3Cmanager: jó meglátás - elôbb fektetném a pénzem kokainba, mint bármilyen biztosításba.

T mint T 2011.01.12. 15:13:15

@manager2008:
Probaltam privatban, de nem mukodott. Ez erdekelne kozelebbrol:

"Könnyebbség hogy sok olyan rendszer van amelyik figyeli neked a középárfolyam mozgását és értesít megadott érték elérésénél."

Elore is koszi a segitseget!
T

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.01.12. 15:25:48

@Kismac: Huh :-) Ha az EU / németország a svájcbol is bankszámla adatokat tudot kifacsarni hogy otthon végrehajtsanak mindent, akkor ne tudd meg mire képes a világ. Még önfeljelentések is voltak németországban mert nem fizették az adót, mert a pénz svájcban volt.

Egyéves Önkéntes 2011.01.12. 15:26:56

@pixmac3Cmanager: fekete pénzre kiadnak szinte bárhonnan
de nem feketére bajosan

peter_zen 2011.01.12. 15:28:18

@hakos2 "Ha a kormány a te pénzed akarná, akkor szimplán adót emelne, kedvezményeket törölne, új adókat vezetne be."

Pontosan ez zajlik most, a számlák zárolása, ha tényleg bekövetkezik, 2-3 év múlva lesz esedékes, amikor a kormánynak minden mozgástere elfogyott. (a telekomadóból bekaszált tízmilliárdokat vissza fogják perelni az érintett cégek (EU törvényeket sért ugyanis), ez pedig "váratlan" kiadásként fog felmerülni, amikor már a nyugdíjpénztár persely tartalma is kiürülôben lesz. A nemzetközi pénzpiacon addigra, Matolcsi Jobb Kéz tevékenységének hatására, hitelt csak aranyárban fognak nekünk adni.

A Fidesznek azt kívánom, hogy nyerjenek 2/3-addal 2014-ben is, hogy legyen alkalmuk eltakarítani ezt a szarkupacot, amit összehordtak itt pár hónap alatt (és hol van még a vége).

Villabarat 2011.01.12. 15:44:00

@marklovassy: Nem sok. A mi cégünk ekkora. 900-1000 egyedi ügyletünk van/hó és megrendelőink és az alvállakozóink zömmel EUR-ban fizetnek és EUR-ban kapják a pénzüket.

Villabarat 2011.01.12. 15:52:43

@preston: Részben igazad van, én sem gondolom egyébként, hogy a Fidesz isten, és tök jól csinálnak mindent. Elég sok a szimbolikus baromság - lásd kisvasutak elindítása, médiacirkusz - de eléggé kötött pályán mozognak. Ja, és a Fletónak nem volt megtiltva, hogy parlamenti többséggel a háta mögött csináljon valamit. Azt meg nem tudom elfogadni, hogy a Fidesz minden tervét megfúrta. Nem is akart semmit csinálni, csak látványkormányozott, hogy a haverok kipakolják a kasszát.

Kismacska (BELLA) 2011.01.12. 16:00:47

@Kósza: te ezt nem érted. Itten körforgás vanik. Hogyaszongyahogy: Fideszke elkölti a vagyont, 2014-ig szépen szét is osztogatják a társadalom inaktív tagjai és haverek között azoknak a szerencsétleneknek a vagyonát, akik túlzottan beparáztak a nyilatkozattételtől (én már természetesen túl vagyok rajta).

Namármost. 2014-ig gondolom az embereknek nemcsak a hócipője, de a töke is tele lesz Viktorékkal, ergo leváltják őket. VÉLHETŐEN a bal oldal győz, akik viszont demokraták, és nem fogják lenyúlni a banki pénzedet - hanem kénytelenek lesznek hitelt felvenni, hogy pótolják a kieső pénzt.

És kezdődik az egész elölről. Viktor kezdi az emberek hangulatának befolyásolását, az utcára vitelt, azt, hogy rosszabbul élünk, mint négy éve (aahaaa, dugig tömött dunakeszi Auchan, dugig tömött Árkád...), depressziókampányt indít, a sok egybites megszavazza megint... és folyatódik ez a gyönyörű körforgás.

Félreértés ne essék: egyikért se rajongok. De a kisebbik rossznak még mindig a balosokat tartom, kettő fő okból kifolyólag:
- demokraták, nem csökkentik, inkább növelik a fékek és ellensúlyok rendszerét (amikor 94-ben nyertek, akkor is ezt tették - kétharmaduk volt), nem csökkentik ezeket,
- elismertek külföldön - magyarán egyszerre kinyílik előttünk a világ, örömmel fogadták az összes miniszterelnököt meg külügyminisztert. Nézzétek meg, hogy az összes balos miniszterelnököt fogadta az éppen aktuális amerikai elnök, Viktor meg adófizetői pénzből ment oda cikiskedni és nem fogadták.

Ez a két ok vezet arra, hogy inkább balra húzzak. Lopás mindkét oldalon van, és őszintén, kedves kommentelő társak: nagyon szeretném a tavalyi (politikai, országos) problémáinkat, minden BKV-val, Hagyóval együtt... :SSSS

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.01.12. 16:12:45

@peter_zen: Sokan nem értik meg teljesen a helyzetet. A pénztárcában, bankszámlákon, nyugdíj (majd), bizotsitás (majd talán) ez mind nem tulajdont jelent! Van 2 Millárd Forintod a bankszámládon? Semmid sincs! Nem vagy tulajdonos, nincs tulajdonod. Elötte be kéne váltani. Annyira kényelmes lett hogy a beváltható cetliket össze vissza egymásnak adogatják, ilyen lett a világ. "Igen igen, ezt bevátlhatod", és igy továbadod te is, de ki váltja be végre?... Közben viszont a cetliket érvénytelenithetik, vagy többet nyomtatnak, persze hogy a kenyér több millióba kerülhet. Az a kérdés hogy mikor tudsz "végre" kiszállni a játékbol
Ott voltam 2007 ben, amikor az új (vagy megmindigtarto?) válság kezdödött Northern Rock bankal angliában. Kis tengerparti város, ugy néz ki mint egy western filmben,.. ott állt nyitás elött a sor a banknál. Csak hogy megkaphassák a beválthato cetliket (angol fontot), és nem kapták meg mind. Kicsit erössebb a válság, és nem tudják beváltani kenyérre se...
1932, németország. A havi bevétel 90 % adták ki élelmiszerre ( ezért legyen földed vagy kerted), hyperinfláció volt persze. A többi 10 % a lakás és egyébre ment rá... USA: ma kb. 10 % munkanélküli van. 1929 es válságnál volt 20 %. Csak 20 %... gondoljunk rá. Infláció mindig van, volt és lessz is mert a kamat kamatja exponencális funkció. Lassan, és útána gyorsan nö, le vagy föl. Az állam csak húzni tudja (privatizáció), vagy lessz 10 Forintbol 1 új Forint (reform). Vagy EUR ott is, ugyanaz. Már kb. 2005 - 2006 ban, a német adósságra szánt összeget új hitellel tömtek HOGY a kamatot fizessék vissza. Lessz reform de lessz ám. Az EUR is sét fog esni. Ezért... hogy hol parkolod a bevaltható cetliket, majdnem mindegy.

irónika 2011.01.12. 17:01:28

A helyzet az, hogy Arany János már mindent megírt, csak kicsit be kell néhány dolgot helyettesíteni:

Viktor király, magyar király
léptet dakota lován:
Hadd látom, úgymond, mennyit ér
a manyup adomány.

Van-e némi zsozsó mi ellopható
Mert a házelnök már Kövér!
Használt-e a törvénykezés,
A pártos szavazógép

S a nép, az istenadta nép,
oly boldog rajt
Mint akarom, s mint a barom,
Melyet igába hajt!
...

lobster thermidor 2011.01.12. 17:52:57

@stonegossard:

Ha nem vetted volna észre, itt nem a kamatokról van szó.

Ígérhetnek akár 30%-ot is, ha nem látod biztos helyen a pénzed.

preston 2011.01.12. 19:23:09

@pixmac3Cmanager: meglehetősen furcsákat irsz, mi vagy, jehovista vagy scientiologus?

buxa 2011.01.12. 22:05:07

en azt mondom jobb felni, mint megijedni!

nem biztos, h viktorka ra fog tenyerelni a devizabetetekre, de ki merne ra merget venni? meg azt sem mondom, h egyszeruen lenyulja, mint a magannyugdijpenztari befizeteseket! egyszeruen zaroljak a penzt (ketharmados tobbseggel ot perc alatt "megszavazza" a parlament :), majd IGERETET TESZNEK ARRA, h 20 ev alatt visszafizetik kamatostul (ha jol emlekszem, valami hasonlo tortent Szerbiaban is - kellett a kemenyvaluta a fegyverekre).

ugyh akinek van egy kis felnivaloja (hangsulyozottan nem az APEH-tol), az biztos, ami biztos alapon nyit egy szamlat valahol nyugaton.

VISZONT!

ha mar ilyen okokbol kifolyolag biztonsagban szeretnenk tudni a penzunket, akkor erdemes megfontolni, h hova menjunk. es itt most ne a kenyelem legyen az elso rangu feltetel (kozel legyen, gyorsan menjen az ugyintezes, beszeljenek magyarul, meg adjanak jo nagy kamatot stb.), hanem h tenyleg biztonsagban legyen az a kis megtakaritas!

ha visszaemlkeszunk az izlandi csodre, akkor (tobbek kozott) azt a tanulsagot lehet levonni, h egy orszag sem engedheti meg maganak, h bankjainak osszesitett merlegfoosszege lenyegesen es tartosan meghaladja a GDP-jet. Izland bankjainak merlegfoje 9x akkor volt, mint maga az izlandi gazdasag! bele is roppantak! ausztriaval ugyanez a gond, h tul kicsi orszag, tul nagy bankokkal. nem sikerult sajna kigugliznom az osztrak adatot, de csak az erste banknak megkozelitoleg akkora a merlegfoosszege, mint az osztrak GDP. ha tehat bedolne nehany osztrak nagybank (pl. mert oriasi a K-EU-s kitettseguk, valamint ketes kinntlevosegeuk), akkor az allamnak melyen a zsebebe kene nyulnia, h mentse a menthetot. a bankszektor konszolidalasa sohasem es seholsem olcso mulatsag. a citibankot is csak az arabok tudtak megmenteni. de gorogorszagban is jol jott a kinai manna....es ha mar bankot/bankrendszert valasztunk, en biztos a nemet mellett dontenek. a vilag egyik legnagyobb gazdasaga, iszonyat tartalekokkal, es felelos politikusokkal. ugyh en nem allnek meg Becsnel, hanem tovabbautokaznek meg egy kicsit Passau fele.

ja, es mindenfelekepp messzire kerulnem a magyarul beszelo banki szakembereket! foleg a magyar hatar menten. mindenkinek a fantaziajara bizom, h mit gondol, nem akarok osszeeskuves elmeleteket gyartani...

fordp01 2011.01.12. 23:40:06

@pixmac3Cmanager: hali, kösz a reagálást :) két dolog miatt irok vissza:

az egyik, hogy abban igazad van, hogy az arany értékálló, viszont azt azért tegyük hozzá, hogy te is a wiener philharmoniker érméről beszélsz :) az átlagmagyarnak fogalma sincs arról, hogy mi a különbség a valódi arany és a virtuális arany között, hogy milyen úton-módon megy a kereskedés, hogy melyik arany milyen osztályú, hogy mit jelentenek a tömbökön a pecsétek... amikor az utca embere "aranyat vesz", az törtarany a zaciból meg az ecseriről, meg "haver találta a karkötőt a padlásán, bevizsgáltuk, tuti" arany.

a másik meg a "fektessünk négy dologba, ingatlan, értékpapir, készpénz, nemesfém" sztori. igazából ehhez is csak kiegészitést fűzök, szintén a "nép" oldaláról megközelitve: Magyarországon a sokat emlegetett felső 10.000 kivételével alig pár embernek van BEFEKTETÉSE. más szóval olyan vagyona, ami már konkrétan csak arra való, hogy pénzt termeljen, illetve hogy a hozadékát már nem az ő életében fogja élvezni ő maga, hanem a családjának szánja 30-50-100 akárhány évre előre. amivel a legtöbben rendelkeznek nálunk, az sajnos csak MEGTAKARITÁS. ami egy olyan konkrét céllal teremtődik meg, ami még életünkben meg kell hogy valósuljon. pl egy új autó, új lakás, vagy akár a sokat emlegetett nyugdij.

abban valóban igazad van, hogy BEFEKTETÉSI célra az általad emlitett eszközök a legmegfelelőbbek, viszont szerintem az itt fórumozók többsége inkább a MEGTAKARITÁST érti a beszélgetés tárgyaként, ahhoz pedig jelen pillanatban kevés eszközt lehet rendelni: bankbetétet, mnyp-t, önyp-t, unit-linked termékeket, elérési célú klasszikus életbiztositásokat, meg a párnacihát :)

fordp01 2011.01.12. 23:41:34

@T mint T: ha irsz nekem a fordp01@gmail.com-ra, akkor adok telefonszámot, vagy ha megirod a tiéd, akkor felhivlak én is, és segitek szivesen :)

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.01.12. 23:46:21

@preston: Egyik se. Egy kicsit értelmetlenü sikerült: a privatizáció val pénz hajt be az állam. Azzal húzza ki tovább csöd nélkül.

fordp01 2011.01.12. 23:59:01

@peter_zen: ebben igazad van, azt gondoltuk. tévedtünk. azt viszont továbbra is fenntartom, hogy a két dolog alapjaiban különbözik egymástól. az egyik, az mnyp egy tulajdonjog alapú történet, már csak a magánnyugdijpénztárak szövetkezeti formájából adódóan is. az életbiztositás pedig, ahogy emlitettem, alapvető emberi jognak, az élethez való jognak egy megnyilvánulási formája. ezért van például az, hogy ha nem kimondottan bűncselekménnyel kapcsolatban nyomoz utánad a rendőrség-adóhatóság-bárki, akkor még csak meg sem nézhetik, hogy mennyi pénzt tartasz életbiztiben. vagy például az, hogy ha itt nálunk bármelyik multicégnél kötsz egy ilyen tipusú biztositást, akkor a kötvénnyel bármelyik ország (nyilván ahol az a cég képviselve van :) bármelyik fiókjába beslattyoghatsz, és az ottani pénzben kifizetik neked a rajta lévő pénzt bármikor. próbálj meg egy sopronbankos, otp-s, akármilyen honi számlán lévő pénzedhez külföldről hozzáférni, ahol épp nincs kirendeltség :)) itt volt pár napja az itthoni helyzetnek az állatorvosi lova, amikor az otp képtelen volt lekezelni a sejk-pereputty AmEx kártyáját... az oké, hogy nem a tulajdonos vásárolt vele és nem kevés pénzért, és hogy "ellenőrizték", de már a kártyaolvasásnál technikai bajok voltak, annak ellenére, hogy az otp az AmEx itthoni képviselője... namindegy, ezt csak példaként arra, hogy ha már mindenképp osztrákiában nyit az ember számlát, legalább multinál nyisson, illetve példaként arra, hogy ez a fajta hercehurca simán megúszható unit-linked megoldásokkal.

Agyalap 2011.01.13. 09:26:13

@ċsirke72: Ezen gondolkozz még egy kicsit: ha most veszel valamit és évek múlva több forintba kerül, az szerintem nem ráfizetés...

Egyéves Önkéntes 2011.01.13. 09:27:16

Venni kell telket Ausztriában és bevinni és svájci bankba!
Minden tiszta sár lesz ott, de megéri a befektetés.

Agyalap 2011.01.13. 09:29:03

@EÖ: Ez jó ötlet! :)
Én sípályát vennék, de befér?

Egyéves Önkéntes 2011.01.13. 09:32:24

@Agyalap: azért zseniális az ötlet, mert a helyrajzi szám és vele együtt a jelzálog marad az eredeti helyen :D

Bicikliző medve 2011.01.13. 11:22:22

@Agyalap: igen, kozben atgondoltam meg egyszer, es egyet kell ertenem veeld :)

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2011.01.13. 14:19:02

Szép...kovetkezo az lesz hogy valaki kiteszi alá Gandalfot és a "fussatok bolondok" idézetet...

moonclown 2011.01.24. 10:46:39

Én igazán nem akartok beleszólni, de senki nem vette el a MANYUP-os pénzedet.Ha adtad, te adtad oda magadtól.Azért az némi különbség.A jövőbrni9 nyugdíjadat akarják elvenni.Az így se úgyse lesz, de annak semmi köze OV-hez Fletohoz bárkihez.A lekötött pénzekre valóban terjed vmi orbitális baromság (hogy 3M felett lenyúlja az állam), de ez már nagyon távol áll az EU-tól (ami vmire csak jó azért), másrészt furcs amódon jobboldali befektetési céges terjesztik (igen a brokernet)

Agyalap 2011.01.24. 13:51:53

@moonclown: Ne is szólj bele, mert ha úgy gondolod, hogy nem vették el a manyup pénzeket, valamelyik másik galaxisból jöhettél...

fingerbangs 2011.01.26. 22:46:24

én már kivittem a pénzem, az összes megtakarításom euroban van, 256ft-nál vittem ki, most 274 és mindig mosolyra görbül a szám amikor a forint eséséről olvasok (sorry!)

kerdesek05 2012.01.07. 01:32:43

@Villabarat: tehát oberbank kinti számla és oberbank hazai deviza számla között nincs költség. jól értem?

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása