Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bűzös kampány

Pszichológusok szerint a fiatalok a kíváncsiság vagy a csoportnyomás hatására gyújtanak rá az első cigarettára, ami sokszor csoportösszetartó erőt is jelent a számunkra. A cigarettázás tiltása, egészségkárosító hatásának propagálása tovább erősíti az összetartozás élményét, az iskolákban pedig megfigyelhetők a dohányosok/nem dohányosok erősen elkülönülő klikkjei.

De vajon hogyan lehet mégis rávenni az ifjú bagósokat arra, hogy hagyjanak fel a bűzös szokással? Az izraeli rákellenes liga és a Gitam BBDO reklámügynökség erre a kérdésre talált egy hasznos insightot: nem szívesen vagyunk annak a közelében, aki cigizik. Erre a gondolatra építve kitaláltak három fiktív cigarettamárkát, amiket népszerűsíteni kezdtek az interneten. A „Szingli” fantázianevű cigi kifejezetten csajoknak, a „Távolság” pedig srácoknak készült. A „Szűz” pedig mindkét nem számára közvetítette a fő üzenetet: ha dohányzol nem fogsz becsajozni/bepasizni. 
 
 
A figyelemfelkeltő bannerek egy-egy microsite-ra vitték a látogatókat, akik ott szembesülhettek a hirdetések valódi céljával. Hogy legyen valami móka is a kampányban, a microsite-on alázós figyelmeztető matricákat is letölthettek, amit dohányos ismerőseiknek adhattak. A Facebook-ot sem hagyták ki a buliból, a közösségi oldal segítségével barátaiknak küldhették el a hozzájuk passzoló dobozokat.
 
Az összefoglaló videó szerint kampány közel „220 ezer aktív résztvevőt” generált, akik 20 ezer matricát nyomtattak ki és 20 ezer Facebook üzenetet küldtek el. A szép számok mellett egy kérdés azonban nyitva áll: vajon hányan hagytak fel a cigizéssel?
 

Címkék: egészség tcr

2011.02.28. 09:10 Exo 10 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr912694475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karas · http://www.karas.hu/ 2011.02.28. 09:33:00

arról is megkérdezhettek volna egy pszicholósugst, hogy milyen hatással van egy tinédzser életére, amikor a barátai a 200-500 facebook ismerős előtt küld neki egy "még szűz vagy (te nyomorék)" cigarettát(, ezzel arra biztatva, hogy dugjon meg bárkit, akit lehet, csak ne maradjon szűz 16 éves koráig)?

Exo · http://addict.blog.hu/ 2011.02.28. 10:04:06

@karas: Igen, arról nem is beszélve, hogy lebuktatják a szülők előtt – feltéve ha fent vannak. :)

Goompah 2011.02.28. 18:07:16

"vajon hogyan lehet mégis rávenni az ifjú bagósokat arra, hogy hagyjanak fel a bűzös szokással?"

Sehogy.
Viszont többszörösére kellene növelni a cigaretták kátrány- és egyéb károsanyag-tartalmát, törvényieg előírva egy olyan minimumot, amely sokszorosan meghaladja a jelenlegi maximumokat. Aztán hulljon a férgese.

penelope garcia 2011.02.28. 18:45:16

Hogyhogy hogyan érhetjük el, hogy hagyják abba?
Egyszerűen.
A lányokat teherbe kell ejteni, a fiúknál hererákot diagnosztizálni.

amit még megtehetsz 2011.02.28. 18:51:35

Kíváncsi vagyok vajon melyik dohánycég finanszírozta ezeket a reklámokat?mert ez inkább felhívás egy cigire....
Akinek gyereke van olvassa el ezt a könyvet
www.olvassbele.hu/index.php/koenyvreszletek/1672-natalie-sapena-fnyeremeny-a-gyermek-reszlet

Goompah 2011.02.28. 19:00:42

@penelope garcia: Gondolod, hogy terhesen nem bagózna? Nézz szét néhány terhesrendelésen.

erotikus.eu 2011.02.28. 19:51:52

A spammeles undorító! De mégis hozzá meg kell tennem! Itt a www.erotikus.eu oldal nézzétek meg és kérlek kattintsatok a hirdetésekre az oldal fel fejlesztése érdekében! Plusz ha az erotikus képek, szex képek, szex videókra kattintotok akkor megjelenik egy nagy hirdetés akkor várni kell 5mpt és utána a skip adra kell nyomni a jobb felső sarokban! NAGYON KÖSZÖNÖM! www.erotikus.eu

fucsik 2011.03.01. 10:26:30

Remek! Kimaradt még valaki, akit nem üldözünk? Pár éve a kutyások voltak a fő ellenségek, azután a nyugdíjasok, majd a leszázalékoltak, a zsidók, a cigányok stb. Ez így jó, mert van mivel foglalkozni, a kormány meg teszi a dolgát. Geoebbels nem volt ilyen találékony.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása