Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lehet narancsból áramot fejleszteni?

Nem vagyok különösebben erős fizikából, ráadásul szinte egész biztosan hiányoztam arról az óráról, amikor azt vettük, hogy lehet egy citromból vagy narancsból elektromos áramot kinyerni. Pedig nem egy bonyolult dolog, csak egy cink és egy réz vezetéket kell beledugni a gyümölcsbe, ami ettől kezdve egyfajta természetes áramforrásként viselkedik. A benne lévő savak elkezdenek ugyanis negatív töltésű elektronokat lebontogatni a két fémből, amelyeket ha egy vezetéken egy villanykörtéhez vezetünk, akkor azok képesek felgyújtani azt. Ezt az Öveges professzoros trükköt (bővebben itt olvashatsz róla) használták ki a párizsi DDB kreatívjai, akik egy nem kevesebb mint 2500 narancsból álló kis mini erőművet hoztak létre a minap a Tropicana megbízásából (videót is csináltak az eseményről a huncutok).

A gyümölcsöket egy fa szerkezetre erősített cink és réz tüskékre szúrták fel, amelyek a már ismert módon működésbe hoztak egy Natural Energy, azaz természetes energia feliratú neon izzót. Nem egy őrült nagy dolog, mégis az egyik legeredetibb és legizgalmasabb reklámötlet, amivel a közelmúltban találkoztam. A tavalyi, Arctic Sun kampányuk is fantasztikus volt (ekkor a kanadai sarkvidék végtelen éjszakájába vittek el egy hatalmas, világító, mesterséges napot), de ez most annyira tetszik, hogy iszom is egy pohár Hohes C-t egy magas sarkú női cipőből!

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr662792360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teddy Beer 2011.04.02. 10:41:11

A jó öreg Volta kénsavval tolta még pár száz éve, de bármilyen sav megteszi.

Kutya Úr · http://dogslife.blog.hu/ 2011.04.02. 13:27:37

No igen. Amikor nálunk anno fizika órán elhangzott, hogy "Gyerekek, mi vezeti a narancsban az áramot?", egy emberként ordítottunk fel: "A vodka!"

Zsiros László Róbert · http://www.szertar.com 2011.04.07. 08:21:19

Most akartam nektek ezt elküldeni. Lekéstem. =))))

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2011.04.07. 10:32:28

@Zsiros László Róbert: Köszi Robi! Azért ha legközelebb rábukkansz valamire, azt is küldd el!

krutyifix 2011.04.20. 12:19:05

nagyon jól demonstrálja a pazarlást
pont mint a bioetanol
miközben gyerekek éheznek

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása