Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Legyél te is szuvenír!

Íme, egy érdekes példa arra, hogy nem kell mindig a célcsoporthoz beszélnünk, amikor ambient kampányt készítünk, hiszen maga az akció csupán egy csali, amit filmre véve és felrakva az internetre megszólíthatjuk az igazi célközönséget. Ilyen az Xbox Kinect utcai akciója is, amiben nem csak a gamereket és a fiatalokat kápráztatták el, hanem minden turistát, aki épp a közelben járt.

A barcelonai La Rambla egyike azon híres utcáknak, ahol csak úgy hemzsegnek az emberi szobrok, akik egész nap mást sem csinálnak csak meredten állnak a turisták legnagyobb örömére. A konzolokat gyártó Xbox úgy gondolta, itt az ideje, hogy forduljon a kocka és végre a turistákból legyen szobor. Három módosított Kinectet és egy 3D-s nyomtatót felhasználva olyan élményben részesítették őket, amiben még nem volt részük és az internetezőknek sem. A vállalkozó kedvűeknek fel kellett állniuk egy kis pódiumra, majd mozdulatlanul várniuk, amíg a Kinectek 360 fokban rögzítették a pozíciójukat (részletek itt). Ezután egy speciális nyomtató elkészítette a pózuk miniatűr bábuját, amit pár perc múlva megkaphattak és hazavihettek. A kíváncsi turisták ezáltal egyedi szuvenírré váltak.

A különleges installáció százakat vonzott, ami eltörpül azoknak a száma mellett, akik majd az interneten fognak találkozni a videóval. És persze nem szabad megfeledkezni magáról a technológiáról sem, amit biztosan látni fogunk még más márkáknál is. Én például el tudnék képzelni hasonló outdoor megjelenést egy cipőmárkának, mobiltelefonnak vagy autónak is.

Címkék: ambient köztér outdoor

2011.04.09. 09:00 Exo 2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr342806638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrant 2011.04.10. 10:40:55

Ez azért elég komoly. Sosem láttam még ilyet.

minafoto · http://www.minafoto.hu 2011.04.11. 10:19:36

Az ötlet zsenialitását leginkább az adja, hogy az embereket MINDIG érdeklik a saját magukról készült dolgok. A mit mondott a szomszéd rólam, milyen képet fotóztál rólam és egyéb kérdések. Na meg pláne ha szobrot faragnak az emberről....! :D Még ha ötcentiset is. :D

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása