Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Életveszélyes hirdetés az autópályán

A legújabb itthoni szabályozás minden eddiginél szigorúbban ítéli meg az autópályák környezetében elhelyezhető hirdetéseket, és balesetmegelőzési szempontból egy csomó hirdetőtábla lebontását rendeli el. Kíváncsi lennék a rendeletalkotók arcára, amikor ezt a valóban elég meredek reklámot kellene elbírálniuk, amelynek láttán a gyanútlan autós könnyen a kormányra haraphat ijedtében. A melbourni Grey ugyanis azt találta ki egy helyi autós szervezet, a TAC számára, hogy egy különleges felületen hívja fel a vezetők figyelmét arra, hogy ha álmosan vezetnek, az bizony katasztrófával végződhet. Victoria állam területén 30 kamion hátsó ponyváját alakították át oly módon, hogy az hátulról úgy tűnhetett a kicsit figyelmetlenebb vezetőnek, mintha egy kamion áttért volna az ő sávjukba, és éppen velük szemben száguldana. Valószínűleg a nagy többség levette a poént, talán még mosolygott is a "Épp itt az ideje, hogy egy kis szünetet tartson" feliraton, de azért elgondolkodtató, hogy épp a kampányban megcélzott kicsit elbambuló vezetők hogy reagáltak, amikor hirtelen egy negyven tonnás kamion tűnt fel velük szemben. Azért ez egy kicsit szerintem necces, csak kívánom az ausztráloknak, hogy ne legyen belőle semmi baj.

 

Címkék: autó nonprofit morbid

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr982874997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pixmac3Cmanager · http://www.pixmac.hu 2011.05.05. 08:37:01

Kicsit probémás, nem mindeki birja ki a vérnyomással ha elötte egy szembejövő autó áll. Reméljük nem lessz ezért halott, mert hirtelen átmennek a másik oldalra és pont ott is van egy szembejövő jármű.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.05.05. 08:46:55

"a kampányban megcélzott kicsit elbambuló vezetők hogy reagáltak, amikor hirtelen egy hattonnás kamion tűnt fel velük szemben"

Ez ilyen a valóságban: erdekessegek.info/a-jo-reflexek-fontosak-42.html

Kovacsla 2011.05.05. 09:07:11

Láttam már hasonlót élőben, amikor tréleren szállítottak nyergesvontatókat úgy, hogy az utolsónak a fülkéje hátrafelé nézett. Sokkal élethűbb volt és gondolkodóba ejtett, de aztán mivel nem közeledett gyorsabban a szükségesnél, úgy találtam, hogy nincsen semmi baj :)

kida 2011.05.05. 09:59:04

furcsának furcsa lenne egy pillanatra, de ha valami szembe jön veled az egész másképp néz ki mintha egyirányban halad. egyébként volt egy videó amit úgy próbáltak eladni mint "autópályán tolató kamion" vay valami ilyesmi. persze csak vontatták

gamegabor (törölt) 2011.05.05. 10:18:59

Kellőképpen pimasz és felháborító kezdeményezés, amely valszeg növelni fogja a szívrohamban elhunytak arányát a kamionos szakmában :)

Üdv
Gábor

Reklám és röhögés:
hurkagyurka.blog.hu/

grenadirmars 2011.05.05. 10:42:11

Nem akadékoskodni akarok, de ez egy hatvantonnás kamion orra.
Össztömegről beszélünk, a hattonnás az pl. az IFA vagy a ZIL volt (csak, hogy a nagyságrendet érezd).
Javítsd kérlek, mert nagyon zavar, hogy az egyik kedvenc blogom tízszeres nagyságrendet téved :-)

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2011.05.05. 11:36:21

Véleményem szerint annyira nem problémás. Gondoljatok bele, mész az úton, látod, hogy előtted megy egy kamion. A feliratot, mintát a pótkocsin nem látod feltétlenül, csak amikor elég közel érsz hozzá. Gond max. akkor lehet, amikor egy ilyen jármű beláthatatlan útszakaszon áll, és/vagy te jó nagy sebességgel érkezel mögé, vagyis amikor tényleg váratlanul bukkansz fel mögötte. Ez viszont sem az autópályákon, sem az autóutakon nem jelenthet akkora veszélyt, tekintve hogy ezeken nincs túl sok ilyen szakasz, pláne nem Ausztráliában. Oszt hogy tényleg így van-e, azt majd az Ausztrálok tapasztalni fogják a gyakorlatban is.

Reggie 2011.05.05. 12:03:47

Azert az eleg feltuno, hogy az igy lathato kamion kerekei valahol a levegoben kene, hogy legyen. De az is eleg feltuno lehet, hogy lassan kerul a latoterbe, hiszen egy iranyba halad az emberrel. Aki faradtan vezet es ezt benezi, sot meg felre is rantja a kormanyt emiatt, az valoszinuleg mas szituacioban is balesetett okozott volna, igy meg legfeljebb o megy az arokba, tehat megmentettek egy artatlan aldozatot.

@grenadirmars: A 10szeres tevedes az 1 nagysagrend

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2011.05.05. 12:16:52

Mellesleg láthattunk már hasonlót, a Central Beheer biztosító Hollandiában készített egy hasonló buszt, az is a frászt hozta szerintem mindenkire:
scaryideas.com/i/6999.jpg

Suna bácsi 2011.05.05. 13:28:13

Ez jó... majd valamelyik kenguruzabáló hülye félrerántja a kormányt és indulhat a per...

ex-dr. vuk 2011.05.05. 14:40:47

Nem ertem miert lenne baj ebbol.. Mesz, es szep lassan utolersz egy ilyet, amirol mar percek ota lattad, hogy veled egyiranyba megy elotted. Szoval nem erzem azt a nagy parat.

kén-e egy nick? 2011.05.05. 15:04:24

@grenadirmars:
Tízszeres nagyságrend nincs.
A tízszeres különbség egy nagyságrend (mivel tízes számrendszert használunk).

Lángharcos 2011.05.05. 15:51:26

Itt legfeljebb akkor van probléma, ha elalszol vezetés közben, és arra ébredsz, hogy egy ilyen kamiont látsz... XD

Vagy nem te alszol, hanem melletted a kocsiban, felébred, meglátja, és elrántja a kormányod, mert dolgozik benne az életösztön és nem bízik benne, hogy reagálsz időben..

dennisthemenace 2011.10.08. 08:26:52

Szerintem inkább ébresztoleg hat, mert ahogy kozeledik hozzá, úgy kezdi el eroltetni a szemeit:-Mi a fene..... Az ausztráloknál egyebként tobb pótkocsit is húzhat egy kamion, akárcsak egy vonat..

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása