Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ne lopd el a gyerek kajáját!

A Macaroni & Cheese a Kraft egyik ősrégi terméke és amerika-szerte ismert és kedvelt márkája. Hasonló félkész tésztákat itthon is lehet kapni, de szerencsére fele ennyire sem részei még (egyelőre) a hazai konyháknak. A termék nekem nem különösebben szimpatikus, a hozzá kapcsolódó, a Crispin által készített reklámkampány viszont annál inkább. Zseniális az a gondolat, amire a koncepció épül, hiszen a mások, jelen esetben a gyerekek tányérjáról ellopott falatok mindig a legfinomabbak. Én ugyan nem vagyok egy kajatolvaj, aminek fejében különösebben kajairigy sem vagyok, de a legtöbben utálják, ha a a tányérjukba piszkálnak. Erre épülnek a reklámfilmek, amelyekben azt láthatjuk, hogy állnának bosszút a kicsik a neveletlen szülőkön, akik nem bírnak ellenállni a kísértésnek, és folyton beleesznek sajtos makarónijukba.

Az elsőben egy kis srácot látunk, aki a suliba látogató rendőrtiszttől kérdezi meg, mit érdemel az, aki rendszeresen és sokat lop tőle, és elképzeli, milyen szép is lenne, ha aput letartóztatnák a többrendbeli, az ő kárára elkövetett birtokháborításért, a másikban pedig egy kislány áll bosszút az apján, és zaciba adja a fater golfkészletét és óráját, hadd tanuljon az öreg a saját kárán. Szerintem helyesek a filmek, a színészi játék zseniális, ezek fényében sajnálhatjuk csak igazán, hogy nekünk meg marad a kecsapos krumplival helikoptereset játszó apuka, meg az univeres bééjbiket üldöző amerikás nagynéni. Legalábbis amíg valaki zaciba nem adja a szövegíró teniszcuccát vagy ki nem hívja rá a rendőrséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr432918034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penelope garcia 2011.05.20. 23:00:57

Szóval, már régen meg akartam kérdezni, hátha ez a megfelelő alkalom.
A makaróni&sajt miből áll? Ennyi az egész? Főtt tésztára sajtot szórnak? Mert ez így nem tűnik valami ínycsiklandónak. Csak van benne valami más is. Valami érdekes. Nem?

taecleau 2011.05.20. 23:07:01

"My dad steals my mac and cheese every night"

nehéz gyerekkor lehet az, ahol minden nap ugyan az a zacskós kaja a vacsora.

IamTwo 2011.05.21. 00:05:49

@penelope garcia: Mindkét reklámban csak köret, nem főétel.

balazsman 2011.05.21. 00:33:23

@penelope garcia: híg sajtízű szósz van a tésztán
tudni kell, hogy az USA-ban a "sajt" mint olyan, eléggé prémiumtermék, lásd még a sajtburgerek lapkasajtja és más "cheese-product"-ok...
nálunk gyerekkoromban a bagyon olcsó és nagyon egyszerű kaja a sajtos-tejfölös tészta volt, de itthon még az akciós trappista is jobb, mint a kinti "sajtok", a mac&cheese-ben meg eleve kizárt a valódi alapanyag, mivel félkész termékről van szó.
Haszontalan szénhidrát, ízfokozók, hidrogénezett zsírok - csupa fincsi dolog.

A szpotok dramaturgiája jó, de a környezet túl van fényezve, mac&cheese-t vacsorára csak az alsó-középosztálytól lefelé esznek (főleg zacskóból!), az pedig a proli kategória odakint.

ET-nick 2011.05.21. 01:55:34

Láthatóan egyik gyerek sem kajálja a cuccot. Mindketten úgy ülnek az asztalnál, mintha szenvednének, hogy már megint csak ez van és apuka kedvet szeretne hozni hozzá jó példával: "egyet apának".

Krazy Kutter 2011.05.21. 03:36:41

btw ennek a reklámnak már az ex-homeless afro faszi a hangja, nem tudom feltűnt-e...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.21. 06:51:08

@penelope garcia: sima sajtos teszta
itt a szokvanyos gyerekmenu
-sajtos teszta
-mini hamburger
-hot dog
-chicken fingers
ez nem azt jelenti, hogy mindig ezt eszik, de ez a basic gyerekmenu pl. egy etteremben is
a sajtos tesztat a felnottek is eszegetik koretnek pl, semmi baj vele
/sajt meg van ezer fele, a reklam a dobozos, szarotott, melyhutott stb, makaronicsizekrol szol, nincs veluk semmi baj, csak hat ugye amerikat illik fikazni mindenben/

fehéregér 2011.05.21. 08:12:49

Szellemesek a szpotok, de valahogy nekem a szülőn ilyen felnőtt módra bosszút álló kiskölök - üzenet nem nagyon szociábilis....

assepoester 2011.05.22. 23:24:02

guszta ez a sajtos makaróni. itthon is lehet ilyesmit kapni, csak az expert módon alkalmazkodott a magyar gyomorhoz és pörköltszaft kerül rá, illetve fűrészporíze van. a reklámok meg tök meglepőek, nekem tetszett.

DarkSeal 2011.06.03. 16:07:05

legyek akkor én a régimódi, de engem rettentően felidegesített ez a két reklám... két elkényeztetett kiskölöknek mindene megvan; kb azt esznek amit szeretnének minden este és mindezeket tetőzve a gonosz pénzkereső apuka egy villával (~3-4db 1cm-es tésztadarabbal) ritkítja a keserves sorsú gyerek menüjét néha esténként, amire kellőképp megfelelő revanzzsal válaszol a kölök: eladja a gonosz apuci golfkészletét, karóráját, majd az esti vacsoránál kihívja rá a rendőröket. értem én a tréfát, de ezen nem tudok nevetni: elnézést.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása