Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Reklám a fejedben

A fogyasztókra zúduló reklámok tengerében manapság egyre nehezebb megragadni a figyelmet, legyen akármilyen különleges is a közölni kívánt üzenet. A márkáknak minden új lehetőséget meg kell ragadniuk, hogy kitűnjenek a reklámzajból, és az emberek csak rájuk figyeljenek. Tökéletes eszköz erre a célra az úgynevezett Audio Spotlight technológia, amely lehetővé teszi, hogy a hang – normális valójától eltérően – csak egy határozott sávban legyen hallható, akár igen komoly hangerővel is. Így direkten, egy-egy embert megcélozva lehet kommunikálni a potenciális fogyasztókhoz, akik biztosan meg lesznek lepődve. Bár korántsem új technológiáról van szó, eddig csak kevesen használták fel reklámokban.

Legutóbb Ausztráliában, Auckland egyik hipermarketjében vetették be a rendszert, hogy felhívják a vásárlók figyelmét a fair trade banánokra. A különleges installáció a lelkiismeret szerepét töltötte be, és így sarkallta az embereket a banánok megvásárlására. Akik kipróbálták mind azt mondták, hogy olyan mintha egy belső hang beszélne hozzájuk. Ha jól belegondolunk, ez minden márka álma, hiszen ki ne szeretné, hogy odafigyeljenek rá, végighallgassák, amit mond és mindezt ráadásul privátban, négyszemközt? A dolog  tökéletes lehetne, de azért felvet pár etikai kérdést. Ti mit gondoltok róla? Meg lennétek lepődve, ha pl. a Sparban a polcok előtt állva azt hallanátok, hogy "jó döntés"?

Címkék: reklám ambient

2011.07.04. 10:30 Exo 2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr293032490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JaySicks 2011.07.04. 11:14:33

Hát, szerintem, ha alattomosan, mindenféle figyelmeztetés nélkül csak úgy rázúdítanák az emberekre, akkor az tényleg elég etikátlan lenne, de így, hogy egyértelműen meg van jelölve, h "itt van valami", sztem így egész jó :)

hf 2011.07.13. 13:53:35

Auckland Új-Zélandon van.. nyugodtan kövezzetek meg a beszólásért:)

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása