Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Milyen színű a boldogság?

Emlékszem, amikor először mentünk Ausztriába autóval a 3 éves öcsém megkérdezte a szüleimtől, hogy "Milyen színű az a Bécs?" Ezen nyilván mindenki jót nevetett, de csak azért, mert nem tudta, hogy ez egy nagyon is mély gondolat, ami néhány évvel később valódi értelmet nyer majd. Egy lelkes művészcsapat ugyanis tető alá hozta a the color of nevű honlapot, ahol mindennek, még a fogalmaknak is megtudhatjuk a színét. Mindig is szeretted volna tudni, milyen színű a boldogság? Vagy éppen a szomorúság? vagy hogy milyen színű lehet a béke? Esetleg a gyűlölet? A the color of segítségével most kiderítheted. A projekt és az oldal lényege, hogy egy algoritmus leszippantja a Flickr képmegosztón megtalálható, az általunk megadott szót tartalmazó random képeket, majd azokat egy algoritmus alapján összegzi, egymásra pakolja.

Ennek végén egy egészen izgalmas és látványos kép kerekedik ki, ami jól tükrözi az adott fogalommal kapcsolatos képek színvilágát, így bátran mondhatjuk a kifejezésre is, hogy ilyen vagy olyan színű. Persze nem kell komolyan venni, de egy kis játéknak mindenképpen érdekes. Én például megnéztem néhány szót, és meglepve tapasztaltam, hogy az addict szó pirosas, az advertising sárgás, a Budapest pedig kékes-sárgás színű. Új keresésnek viszont csak az álljon neki, akinek van egy szabad perce, mert az alkalmazás viszonylag sokáig számolgat. A többek keresgéljenek a galériában, ahonnan többek között az is kiderül, milyen színe van a haragnak, a féltékenységnek vagy éppen a melegnek.

 

 

 

 

Címkék: design látvány

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr973051807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teret alkotunk · http://teretalkotunk.blog.hu/ 2011.07.09. 17:28:42

Hát ez nagyon jó! nincs olyan rég, hogy azon gondolkodtam, miért van párizsi kék, pompeji vörös és a többi. Miért ne lehetne színe Budapestnek? Legyen színe Budapestnek! Kérem a javaslatokat.
No de ez az algoritmus tényleg klassz!

Rókakígyó 2011.07.09. 19:35:33

szerintem ezek nem egymásra tolásból lettek, hanem egy macska festette őket.

EsteeSatmary 2011.07.09. 20:36:59

@Teret alkotunk: türkiz , törtfehér aranyló vörös

egy új nik a sok közül 2011.07.09. 21:15:24

BAROMSÁG

onnantól kezdve, hogy a fekete-fehér képeket is beválogatja

amiből az ilyen oldalakon a sok öncélű önmegvalósításban tapicskoló sznob művészkedő bugrisnak köszönhetően RENGETEG van

penelope garcia 2011.07.09. 21:38:09

Nálam piszkosul lassú volt a program, nem bírtam kivárni, hogy végezzen.

Teret alkotunk · http://teretalkotunk.blog.hu/ 2011.07.10. 00:13:54

@egy új nik a sok közül: Lehet, hogy nem elég tudományos, nem is ésszerű, de akkor is van esztétikája, nem is kell belemagyarázni egyebet.

Leriel 2011.07.10. 10:55:01

A Fractale jut eszembe, amikor a mesterséges intelligencia megkér egy fiút, hogy táncolja el neki, milyen ízű a palacsinta. (:

Nekem Budapestről az az égbekiáltóan-szembántóan hiperkék jut eszembe, amivel a vaskorlátokat szokták lekenni.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.07.11. 13:42:04

Nekem tök szürke, és "loading", bármilyen sóval.

Civitas Fidelissima 2011.07.13. 03:24:06

Csak én látom a parlamentet a képben?

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása