Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

[brief.blog.rovat]: HírTv: tudjuk, kitől és mit

 Ügynökség feltétezett levele a grafikusnak:

Helló Zoli!

Egy elég faramuci helyzet miatt írok. Mint talán tudod, kaptunk egy "visszautasíthatatlan" felkérést a HírTV-től. Igazából elég ingoványos terep, szóval az a döntés született, hogy csináljunk valamit, amit emberi számítás szerint nem fognak kiválasztani, de azért ne nagyon lógjon ki a lóláb.  

A gond az, hogy alábecsültük az ügyfelet, hiába vittünk három kegyetlen irányt, rábökött az egyikre, hogy kis módosítással jó lesz. A választott koncepciónak az lett volna a lényege, hogy nekik felülről megmondják, kitől és mit kérdezzenek - most viszont kicsit változott a headline és azt mondjuk, hogy "tudjuk, kitől és mit kérdezzünk."

Ez már sajnos elég kétértelmű ahhoz, hogy fel tudják vállalni. Na ezért van minden bizodalmunk benned, ehhez kellene valami olyan vizuált rittyenteni, ami nem egyszerűen ronda, hanem valahogy alapjaiban teszi lehetetlenné, hogy megvalósuljon a kampány.

Ha bármi kérés- kérdés van, hívj - és természetesen nem azért fordultunk hozzád, mert azt gondoljuk, hogy alapból gáz, amit csinálsz, hanem pont ellenkezőleg, hiszünk benne, hogy csak egy géniusz tud tökéleteset alkotni ilyen ingoványos terepen :)

P.

 

A grafikus feltétezett válaszlevele:

Sziasztok!

 

Küldeném az anyagot. Sokáig küzdöttem a cuccal, mert hát elsőre nagyon sok minden elfogadhatónak tűnik :). Az már a munka elején egyértelmű volt számára, hogy valami beszélgetést, interjú-szituációt kellene mutatni - de hogyan legyen a lehető leghiteltelenebb a dolog úgy, hogy azért ne egy száj nélküli embert vagy más klisét használjak?!

Eleinte a szereplők elhelyezésével próbálkoztam: mi lenne, ha a kérdező hátat fordítana az interjúalanynak? Aztán az apró részletekkel: mi lenne, ha csukva lenne a szája? Sőt, mi lenne, ha a műsorvezetőt és a mikrofont a plakát két szélén helyezném el? Ezeket mind összekombináltam és a mikrofont egy hangsúlyosan férfi kézbe helyeztem el a nő mellett, hogy még furibb legyen az összhatás, de éreztem, hogy valami még hiányzik. Valami olyan szituációt kerestem, amiben eleve beszélni is lehetetlen, nem hogy beszélgetni. 

Egész nap ezen járt az agyam, és már kezdtem lélekben belenyugodni, hogy ennyi (talán elég is lett volna, hogy elutasítsák). Este viszont scifit néztünk az asszonnyal, és hirtelen beugrott a Nagy Ötlet: mi lenne, ha az egész a világűrben zajlana?!

Nyilván az ügyfélnek is elsőre le fog esni, hogy egy szkafanderes embert nem lehet a szkafanderen kívüli mikrofonnal meginterjúvolni, de ha mégsem, még mindig "elejthetitek véletlenül", hogy egyébként nyilván a mikrofont tartó munkatárs sem lehetne az élők sorában egy ilyen interjú után. Ugyanakkor adott esetben hivatkozhattok arra, hogy ez a vizuál a HírTv jövő-orientáltságát jelképezi, ergo ostoba, de jóindulatú ügynökségként pattanhattok meg a tenderről (vagy miről). 

Sok sikert :P

Zoli

 

2011.12.15. 12:00 chimie 7 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr123463828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

o_see_as_i · http://kultblog.hu 2011.12.16. 12:10:20

"Ui.: És ha még így is elfogadnák, akkor szándékosan raktam bele egy helyesírási hibát is, ami csak kiszúrja a szemüket! Vágod, a mindennap egy szó ;)"

Leonard Zelig 2011.12.18. 16:06:09

Tudjuk, kit mikor blőrözzünk meg.
Csöpögő vízcsal blőrözését is vállaljuk (lásd: többlábonállás).
Akár 7 blőrt is lehúzunk a kijelölt (gecikommunistaliberáliszsidó) célszemélyről.
Blőrözést hozott anyaggal vállalunk.

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása