Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Provokatív állatvédő kampány

Sajnos még sosem jártam Ukrajnában, így nem tudom, tényleg annyi kóbor kutya és macska van-e az utcákon, ahogy azt sokfelé olvasni. Azt is csak most tudtam meg, hogy a közelgő foci eb miatt sosem látott tisztogatásba kezdtek a helyi hatóságok, amelynek keretében a lehető legtöbb kisállatot próbálják meg befogni. Ezzel még nem lenne akkora gond, de itt nem a kedves gazdikeresős akcióra kell gondolni, hanem egy végtelenül egyszerű és irgalmatlan tisztogatásra, amelynek során válogatás nélkül pusztítják el az állatokat. Ez ellen a gyakorlat ellen emelt szót az egyik németországi állatvédő szervezet, és kért támogatást az ügy iránt fogékony állatbarátoktól.

A kampány egyik eleme egy nagyon eredeti ötlet volt, amelynek segítségével ügyesen kapcsolták össze a foci és az állatkínzás témáját. Országszerte sok helyen különleges focilabdákat helyeztek el a földön, amelyekbe egy mozgásérzékelő és egy kis hangszóró volt beépítve. Amikor egy járókelő engedett a kísértésnek, és belerúgott egyet a labdába, az olyan hangot adott ki, mintha egy kóbor kutyába rúgott volna bele az illető. Az első meglepetés után a labdát kézbevéve olvashatta el az üzenetet, amely az ukrajnai állapotokról szólt, és az az ellen való fellépésre bíztatott. Így hirtelen nem tudnám megmondani, hogy is fogja ez segíteni az ottani kutyák és macskák ügyét, de ettől az ötlet még nagyon tetszik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://addict.blog.hu/api/trackback/id/tr674168750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2012.02.22. 12:03:58

"Országszerte sok helyen különleges focilabdákat helyeztek el a földön, amelyekbe egy mozgásérzékelő és egy kis hangszóró volt beépítve."

Szóval az a dolog üzenete, hogy "ne rúgj bele egy focilabdába, mert kiderülhet, hogy valójában egy kóbor kutya"???

Terézágyú 2012.02.22. 12:06:11

Azt sem értem, hogy egy kutyába való belerugás hogy kapcsolódik ahhoz, hogy összeszedik a kóbor kutyákat (még ha a végén el is pusztítják őket)???? Belerugással pusztítják el őket vagy mi?

laposmacska 2012.02.22. 12:24:16

És mi a helyzet azzal, hogy nálunk is ki akarnak lőni pár kóbor kutyát. És mi a helyzet azzal, hogy ezt sokan ellenzik. Én támogatom. Lassan már szent állatok lesznek a kóbor kutyák, mint Indiában a tehenek. Aztán meg adjuk nekik az 1%-unkat a gyerekklinika helyett! Hát nem.

turbonegro 2012.02.22. 12:31:06

@laposmacska: Látom túlteng az empátia (terézágyúban is). Inkább a kóbor kutyáknak adom a százalékom mint hogy esetleg olyan gyökerek éljék túl a gyerekklinikát mint te. Támogasd anyád kilövését.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.02.22. 12:46:08

NAGYVÁROSI TÉLUTÓ

Bakancs mállik, amit kirág
Hómezei szórt-sóvirág,
S ameddig az orrunk ellát,
Bűzt érzünk, de jó debellát.

Kutyagumis már a határ,
Bárcsak járna erre tatár,
Kutyafülű, kutyafaló,
S jönne véle import fa-ló,

Melyben bújna ezer sintér,
S elvinné, kit tojni kint ér,
Husinak a kínaiba,
Nem lenne itt semmi hiba!

Kutyából így lőn szalonna
(Budapesten több száz tonna),
S fő belőle híres-neves
Szecsuáni csirkeleves.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2010/02/nagyvarosi-teluto.html
:)

Medgar 2012.02.22. 13:09:51

@turbonegro: Engedd meg, hogy itt gratuláljak az értelmi szintedhez.

qwertzu 2012.02.22. 13:11:04

@turbonegro: Egyszer nézz meg egy olyan helyet, ahol NEM lövik ki a kóbor állatokat. Nem tudom, hogy milyen a helyzet Ukrajnában, de Romániában egy évvel ezelőtt néhol nagyon durva állapotok uralkodtak. Kóbor kutyák százszámra, mindenhol ott voltak.

Idet 2012.02.22. 13:12:58

Kell még egy pár nemzedék, mire a népek rájönnek (ha a nevelés el nem marad), hogy a kutya éppúgy élőlény, mint ő, és csaknaem azonosan magasan szervezett. Következésképp épp úgy fáj neki a rúgás és egyebek, mint az emberi lénynek. Valamint, hogy "kisebb testvéreinkkel" felelősségteljesen kellene bánnunk, és aki állatot kínoz, az előbb utóbb embert is fog, ha lehetősége nyílik rá.
Az a szubhumán például, aki étlen-szomjan egy hétre otthagyta azokat a kutyakölyköket. Kutyaharapást szőrével: én az illetőt kötném ki az inkriminált sufniban, és otthagynám étlen-szomjan egy hétig. Egy kiskutya kibírta - ő nem bírná ki, de az emberiség, szerintem, nem vesztene semmit.

Idet 2012.02.22. 13:18:43

@qwertzu: A baj a kilövéssel az, hogy ádáz szomszéd az általa hőn utált szomszédja kutyáját-macskáját fogja kilőni először. Büntetésképpen és miheztartás végett.
Valamit ki kellene találni, ebben igazad van, mert az állatok is szenvednek ettől a helyzettől. Azért veszem az állatokat előre, mert ők kiszolgáltatottak kényre-kegyre.

will 2012.02.22. 13:22:53

Állítólag a reklámot készítő ügynökség annyira maximalista volt, hogy a fociból hallatszódó vonyításhoz körülbelül 200 kutyát rugdostak halálra, míg végül megtalálták közülük a legszívhezszólóbbat. True story!!!
Amúgy minden kóborkutya csak addig édibédi, amíg nem születik gyereked, aki sírva jön haza a biciklizésből, mert megharapta egy idióta blöki, na onnantól változik meg a belvárosi széplelkek mentalitása, és válnak egy perc alatt kutyafaló szalonhitlerré.

pavor nocturnus 2012.02.22. 13:28:43

Én aztat gondulom errő', hogy épeszű embö' nyilván nem gyötör oktalanul állatokat, mer' az csúfság... Hiábavaló, méltatlan.
De aztat is gondulom errő', hogy elönt minket a kutya-fekália a köztereken, meg azt is, hogy az összes szutykos panellakó véglénynek kutya köll a förtelmes vackába, hogy pokollá tegye az olyan panellakó véglények életét, mint jómagam vagyok.
Ezeknek a kripliknek foguk sincs, de a kutyája végbelét lepedékes nyelvének nyalintásával fényesre suttyintja, miután az eb a járdára szart egy félkarnyit, amit persze ottan hagy, hogy a magamfajta nyomorékok felvigyék cipőjük talpán a kutyagumit szaros betonkriptájukba...
S sokallják érte a havi 500 forintos ebadót, ami az eb egyetlen darab vitamintablettájából, béres-csöppjéből, lazac-falatkájábó' kitelne, vagy kihagyna egy akné-kezelést a dög kozmetikai kúrájából a szalonban...
Erről nincsenek filmek, pedig ha belémrúgnak nyüszítek én is, kutyaszarba pácolva, pisába pampuskálva...

Bélabáttya (törölt) 2012.02.22. 13:58:42

A minap megrúgott egy kutya. Csúnyán nyüszítettem.

lehuto 2012.02.22. 14:07:26

Egyértelmű, hogy ahol leginkább értelme lett volna a módszerrel felhívni a plebsz figyelmét, az maga Ukrajna. Viszont ott nem rugdosták volna a labdákat, csak otthon, miután hazavitték... Jó ez a reklámszakma, na. Reméljük a kreatív igazgató marha büszke lesz, amikor megkapja érte a fosos díját.

egygrafikus 2012.02.22. 14:12:22

A labdákat még aznap ellopnák

interflug 2012.02.22. 14:20:07

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik." Mahatma Gandhi

hb 2012.02.22. 18:28:54

Minden állatvédő vigyen haza egy kutyát. Aki meg csak pampog azt harapja seggbe egy kóborkutya.

laposmacska 2012.03.06. 09:55:16

@turbonegro: köszi, ez igazán értett volt...

Terápiás csoport

addict blog on Facebook

Szólj hozzá!

site statistics
süti beállítások módosítása